Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 47

Θέμα: Βάση για κινητό: Μπορεί να κάνει ζημιά;

Τίποτα από τα 2, βάζεις το here maps, κατεβάζεις τον χάρτη της Ελλάδος, ανοίγεις το gps του τηλεφώνου και πας με offline χάρτες, το ίδιο ισχύει και με το google maps και με το sygic σπασμένο.
    Όλα τα παραπάνω όπως είπα και πριν είναι Ok για Ελλάδα.
    Όποιος κάνει ταξίδια στο εξωτερικό πρέπει να πάρει κανονικό gps τύπου Garmin

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Saboteur Προβολή μηνύματος
    ps: Χωρίς Hotspot και χωρίς sim πως να λειτουργήσει ρε σεις; Ένα από τα δύο τα θέλει νομίζω.
    Το gps tracker (που βρίσκεσαι) των κινητών δουλεύει και χωρίς ίντερνετ.

Αυτό που χρειάζεται internet (στα google maps*/ ios maps) είναι η δρομολόγηση, δηλαδή να σου βγάλει την διαδρομη από το Α στο Β. Από τη στιγμή που θα υπολογίσει την διαδρομή μπορείς να κλείσεις δεδομενα/wifi/hotspot και να κάνεις τη δουλειά σου. Το προβληματικό της φάσης είναι σε περίπτωση που βγεις από την διαδρομή που έχει ορίσει, πχ αν χάσεις μια έξοδο/διασταύρωση, γιατί χωρίς internet δεν μπορεί να κάνει αναδρομολόγηση.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι εφαμοργές με offline χάρτες, αυτές δουλεύουν συνήθως κατεβάζοντας (μία φορά, όχι σε κάθε χρήση) έναν χάρτη της περιοχής που σε ενδιαφέρει, ο οποίος έχει τα απαραίτητα δεδομένα για να κάνει δρομολόγηση ακόμα και χωρίς να έχεις πρόσβαση στο internet.

Γενικά ανάλογα με την χρήση που θέλεις καλό είναι να έχεις εφαρμογές και των δύο τύπων (on/offline) γιατί αν ψάχνεις συγκεκριμένα πράγματα, πχ ανοιχτά φαγαδικα/βενζινάδικα στην περιοχή που είσαι, οι online είναι μάλλον μονόδρομος.

Δεν γνωρίζω την "Here maps" που λέει ο KostasRS. Προσωπικά χρησιμοποιώ την organic maps για offline, η οποία λειτουργεί οκ για όσο είσαι σε καλά χαρτογραφημένες περιοχές (Αθήνα, αυτοκινητόδρομοι από πόλη σε πόλη κλπ) αλλά θέλει προσοχή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές ("εσωτερικοί" δρόμοι σε χωριά) γιατί μπορεί και με έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα και σε κατσικόδρομους.

*Έχω διαβάσει ότι το google maps έχει κάποιες offline δυνατότητες αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει για να εκφέρω άποψη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Αν θυμαμαι καλά η offline χρηση του google maps ενω υπολογιζει τις διαδρομές εντός της περιοχής που έχεις κατεβάσει το χάρτη, δεν κάνει αναδρομολόγηση. Αν βγεις από τη διαδρομή που έχει υπολογίσει περιμένει να επιστρέψεις σε αυτό το σημείο.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    το google maps έχει γίνει τόσο καλό που πλέον η κατανάλωση δεδομένων από αυτό είναι αστεία, το χρησιμοποιώ τακτικά και δεν έχω παρατηρήσει πάνω από 10-15 mb κατανάλωση.
    Επειδή εγώ, ως γνωστόν, δεν κάνω κλήσεις, χρησιμοποιώ αποκλειστικά ίντερνετ (ήτοι, δεδομένα) για την επικοινωνία μου.
    Βάζω 13 ευρώ κάθε 2 μήνες και έχω τα πάντα, την χρήση του maps περιλαμβανομένου και πάντα περισσεύουν Gb!
    Απορώ τι σας προβληματίζει.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Εκτός από το Here, offline maps έχει και το OsmAnd~ (το βρίσκετε στο F-Droid). Το έχω εγκαταστήσει στο κινητό μου, αλλά στην πράξη ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Για online πολύ καλό είναι το Waze (ανήκει στη Google εδώ και χρόνια, το χρησιμοποιούσα όταν ζούσα ΗΒ, δείχνει κάμερες, κλειστούς δρόμους λόγω έργων, κτλ).
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Νέο μέλος Το avatar του/της Zodd
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    το google maps έχει γίνει τόσο καλό που πλέον η κατανάλωση δεδομένων από αυτό είναι αστεία, το χρησιμοποιώ τακτικά και δεν έχω παρατηρήσει πάνω από 10-15 mb κατανάλωση.
    Επειδή εγώ, ως γνωστόν, δεν κάνω κλήσεις, χρησιμοποιώ αποκλειστικά ίντερνετ (ήτοι, δεδομένα) για την επικοινωνία μου.
    Βάζω 13 ευρώ κάθε 2 μήνες και έχω τα πάντα, την χρήση του maps περιλαμβανομένου και πάντα περισσεύουν Gb!
    Απορώ τι σας προβληματίζει.

Δεν νομίζω να προβληματίζουν κανέναν τα 70-80 ευρώ/χρόνο αυτά καθ'εαυτά σαν ποσό. Απλά συζητάμε τι επιλογές έχει κάποιος που δεν θέλει να δώσει αυτά τα επιπλέον λεφτά μονο και μόνο για να κρατάει ενεργή μια sim στο κινητό που έχει μονο για gps.

Επίσης, και για εμένα πιο σημαντικό, είναι ότι ακόμα και με τα προβλήματα που ανέφερα ο offline χάρτης/navigation λειτουργεί και εκεί που δεν έχει σήμα για να χρησιμοποιήσεις τα όποια δεδομένα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Εκτός από το Here, offline maps έχει και το OsmAnd~ (το βρίσκετε στο F-Droid). Το έχω εγκαταστήσει στο κινητό μου, αλλά στην πράξη ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Για online πολύ καλό είναι το Waze (ανήκει στη Google εδώ και χρόνια, το χρησιμοποιούσα όταν ζούσα ΗΒ, δείχνει κάμερες, κλειστούς δρόμους λόγω έργων, κτλ).
    το είχα το osm παλιότερα (πληρωμένη έκδοση) αλλά είχε πρόβλημα με την αρίθμηση των οδών ειδικά στις μεγάλες πόλεις και το πέταξα.....
    έχεις δίκιο για το waze, πολύ καλό. Παλιότερα που είχα θέμα με τα δεδομένα είχα προσέξει μεγάλη κατανάλωση, τώρα έχω άπειρα ΜΒ αλλά έχω συνηθίσει το here και δεν το ψάχνω περισσότερο.
    * επίσης το here βγάζει τις σταθερές κάμερες, στο googlemaps δεν έχω καταφέρει ακόμα να το βρω....

** έχει ξεφύγει λίγο το θέμα σχετικά με τις βάσεις κινητών

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Και το Google maps πρέπει να βγάζει πλέον τις κάμερες. Έχω προσέξει να με ειδοποιεί στην Αττική Οδό εκεί στο ύψος του Ασπρόπυργου αν θυμάμαι καλά.
    Τελευταία τροποποίηση από grinderx; 29/11/2024 στις 15:44. Αιτία: typo
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Προσωπικά έχω αγοράσει εδώ και χρόνια το Sygic.
    Δουλεύει άψογα off-line. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει όταν είναι off-line είναι να "δει" την κίνηση και να προτίνει εναλλακτικές διαδρομές.
    Είχα αγοράσει μια lifetime άδεια για την Ανατολική Ευρώπη και δεν έχω ούτε συνδρομές ούτε τίποτα. Ενημέρωση στους χάρτες κάνει κάθε τρίμηνο (με την άδεια που έχω) ενώ αν "αναβαθμίσεις" την άδεια μπορείς να έχεις ενημέρωση κάθε μήνα.
    Γενικά για όποιον ψάχνει για navigation εκτός Google Maps, το συνιστώ ανεπιφύλακτα ως την αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Δυστηχώς για τη lifetime licence του sygic οποιος πρόλαβε πρόλαβε. Πλέον έγινε κι αυτό συνδρομητικό.

Νέο μέλος
    Νομίζω, παρότι πήγε στα apps η κουβέντα, ότι είναι φουλ ον τοπικ. Θα δω κι εγώ ποιες εφαρμογές βολεύουν και θα τις φορτώσω να τις δοκιμάσω στο realme.

Σημ: Για να την πάω ακόμα πιο αλλού την κουβέντα, οποίος ψάχνει μόνο για data sim, η Frog, μόνο από τα φυσικά καταστήματα σε Αθήνα ΚΑΙ Θεσσαλονίκη δίνει απεριόριστα data με 109 τον χρόνο. Μέχρι τη Δευτέρα η προσφορά.

Νέο μέλος
    Αν κοιτάζεις το κινητό την ώρα που οδηγείς, ναι, μπορεί να καταστραφεί το κινητό αν τρακάρεις και πέσεις ή αν σε πατήσει μπετονιέρα... Οπότε για ένα κινητό χωρίς βλάβες και δυσλειτουργίες, το έχουμε στην τσέπη ή κάτω από τη σέλα όταν οδηγούμε

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Έχοντας γυρίσει τον μισό πλανήτη, άντε και κάτι λιγότερο, έχω να πω ότι το Waze μου έχει λύσει τα χέρια με και χωρίς δεδομένα.
    Η επόμενη αγορά θα είναι ένα κανονικό gps για να κουμπώσει επάνω στην μελλοντική μηχανή. Ίσως το Zumo της Garmin, αν και φαίνεται αρκετά ακριβό.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από patinias Προβολή μηνύματος
    Αν κοιτάζεις το κινητό την ώρα που οδηγείς, ναι, μπορεί να καταστραφεί το κινητό αν τρακάρεις και πέσεις ή αν σε πατήσει μπετονιέρα... Οπότε για ένα κινητό χωρίς βλάβες και δυσλειτουργίες, το έχουμε στην τσέπη ή κάτω από τη σέλα όταν οδηγούμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από patinias Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ, εγώ ξήλωσα και τα όργανα της μοτό για να μην αποσπάται η προσοχή μου...
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βάση για κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι
    από island στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2017, 15:50
  2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΥΣΗ
    από tilo_wolff στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2007, 10:32
  3. Φλαντζοκολα, μπορεί να κάνει ζημιά?
    από mixalisX στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2007, 20:54
  4. Τι μπορεί να κάνει το γυναικείο μυαλό
    από Zorbas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2006, 19:49
  5. Ποια ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορει να κανει κανεις Α.Turbo Β.Compressor C.Nos?
    από pavlaras1 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2005, 11:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF