Σελίδα 6 από 21 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 303

Θέμα: Κρίση στην KTM

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Νομίζω , με τα ελάχιστα που ξέρω, ότι την πιο εμπεριστατωμένη άποψη την έγραψε ο SeniorCanardo .

Δεν είναι per se ότι έκαναν ''κακές επιλογές τα ανίδεα Golden Boys της KTM '' αλλά περισσότερο ότι αλλάζει γενικά το μοντέλο βιομηχανιών στην Ευρώπη και δέχεται ακραίες γεωπολιτικές πιέσεις τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα όσοι είχαν ρισκάρει και είχαν βάλει όλα τα αβγά κάτω από την μία μασχάλη στο τέλος να φτιάχνουν ομελέτα.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    ...
    Χωρίς την παραμικρή διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης, ούτε με εσένα, ούτε με κανένα άλλο!

Προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι από τίτλους και πτυχία και από το τι δηλώνει ο καθένας σε ένα φόρουμ.

Κρίνεται μόνο η δομή της σκέψης, όπως αυτή περιγράφεται σε μια εκπεφρασμένη άποψη.

Oldfarts never die

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Νομίζω , με τα ελάχιστα που ξέρω, ότι την πιο εμπεριστατωμένη άποψη την έγραψε ο SeniorCanardo .

Δεν είναι per se ότι έκαναν ''κακές επιλογές τα ανίδεα Golden Boys της KTM '' αλλά περισσότερο ότι αλλάζει γενικά το μοντέλο βιομηχανιών στην Ευρώπη και δέχεται ακραίες γεωπολιτικές πιέσεις τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα όσοι είχαν ρισκάρει και είχαν βάλει όλα τα αβγά κάτω από την μία μασχάλη στο τέλος να φτιάχνουν ομελέτα.
    Άρα έκαναν κακές επιλογές τα ανιδεα golden boys που δεν παίζανε τα λεφτά τους.αυτοι κάνανε το κουμάντο τους.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Moderator
    Άρα έκαναν κακές επιλογές τα ανιδεα golden boys που δεν παίζανε τα λεφτά τους.αυτοι κάνανε το κουμάντο τους.
    The Dirty Harry

Το ότι κάποιοι δεν μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο ότι ΟΝΤΩΣ κάνανε παπαριές κάποιοι στην κτμ και δεν έχουμε δικαίωμα να το κουβεντιάζουμε να το προσέξετε.
    Αν τα κάνουν όλα σωστά τι έγινε?

Ένα σωστό στέλεχος,υποθέτω εγώ ο άσχετος,θα έκανε πιο συγκρατημένες κινήσεις σε ένα τέτοιο επικίνδυνο περιβάλλον που περιγράφεις.
    Μπορεί τελικά να κάνανε και καλά δεν ξέρω.
    Και όταν λέω τα κουμάντα τους εννοώ τα τεράστια μπόνους που σίγουρα πήραν τα προηγούμενα πετυχημένα χρόνια που προφανώς δεν θα τα επιστρέψουν να πληρωθούν οι ζημιές.

Moderator
    Ένα σωστό στέλεχος,υποθέτω εγώ ο άσχετος,θα έκανε πιο συγκρατημένες κινήσεις σε ένα τέτοιο επικίνδυνο περιβάλλον που περιγράφεις.
    Μπορεί τελικά να κάνανε και καλά δεν ξέρω.
    Θες να μου πεις δηλαδή ότι εσύ είχες προβλέψει τον πόλεμο σε Ουκρανία , την παύση εισαγωγής αερίου από Ρωσία (στο οποίο είχε βασιστεί οριακά όλη η βιομηχανία της Ευρώπης) και η εκτίναξη των επιτοκίων από ΕΚΤ πριν το 2021-2022 που η ΚΤΜ πήρε την απόφαση να κάνει τέτοια ανοίγματα?
    The Dirty Harry

Θες να μου πεις δηλαδή ότι εσύ είχες προβλέψει τον πόλεμο σε Ουκρανία , την παύση εισαγωγής αερίου από Ρωσία (στο οποίο είχε βασιστεί οριακά όλη η βιομηχανία της Ευρώπης) και η εκτίναξη των επιτοκίων από ΕΚΤ πριν το 2021-2022 που η ΚΤΜ πήρε την απόφαση να κάνει τέτοια ανοίγματα?
    Εγώ οχι.αυτοι που παίρνουν εκατομμύρια για αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να έχουν δικλείδες ασφαλείας.

Moderator
    Εγώ έχω.αυτοι θα έπρεπε να έχουν δικλείδες ασφαλείας.
    Όπως ?

Τι δικλείδα ασφαλείας θα μπορούσε να έχει μία τέτοια εταιρεία? Αναλογιστικές μελέτες στην περίπτωση που ο κόσμος πάει στον διάολο? Με την λογική αυτή το περιθώριο κέρδους θα ήταν τόσο μικρό που κάθε μορφής ρίσκου ή ανάπτυξης θα ήταν μη ωφέλιμο και κατ' επέκταση απαγορευτικό , άρα στον διάολο όλη η ελεύθερη αγορά , το επιχειρηματικό ρίσκο κλπ κλπ.
    The Dirty Harry

Όπως ?

Τι δικλείδα ασφαλείας θα μπορούσε να έχει μία τέτοια εταιρεία? Αναλογιστικές μελέτες στην περίπτωση που ο κόσμος πάει στον διάολο? Με την λογική αυτή το περιθώριο κέρδους θα ήταν τόσο μικρό που κάθε μορφής ρίσκου ή ανάπτυξης θα ήταν μη ωφέλιμο και κατ' επέκταση απαγορευτικό , άρα στον διάολο όλη η ελεύθερη αγορά , το επιχειρηματικό ρίσκο κλπ κλπ.
    Άρα όλες οι εταιρείες παγκοσμίως πάνε για διάλυση?

Moderator
    Άρα όλες οι εταιρείες παγκοσμίως πάνε για διάλυση?
    Κυρίως όσες έχουν παραγωγή στην Ευρώπη ναι.
    The Dirty Harry

Κυρίως όσες έχουν παραγωγή στην Ευρώπη ναι.
    Δεν θα το έλεγα.πολλες πάνε εξαιρετικά.
    Στο θέμα κτμ τώρα,όταν μια εταιρεία έχει μια τόσο επιθετική πολιτική εξαγορών και ανοιγμάτων σίγουρα κάπου αφήνει περιθώρια στραβοπατηματος.
    Επίσης σαν μικρός επιχειρηματίας που είμαι θεωρώ σαν 1ο μου μέλημα την ικανοποιηση των πελατών.ειδες την κτμ να κάνει κάτι τέτοιο?
    Ρώτα τους Αμερικάνους να σου πουν την γνώμη τους...

Παλαιό μέλος
    δεν χωραει συζητηση το αν εγινε κακη διαχειρηση στην κτμ, εχει συζητηθει πολλάκις απο ανθρωπους πιο σχετικους απο εμας, τα κανανε ολα μανταρα επι σειρα ετων. μιλαω για το επιχειρηματικό κομματι μονο, το κομματι των μοτοσυκλετών/σχεδιαση/κοστος/dealers/after sales κτλ καποιοι το βλεπαμε οτι παει στραβα και καποιοι οχι, μπορει να καναμε λαθος εμεις αλλα τελικά κανανε λαθος αυτοι... παμε παρακατω
    τις μοτοσυκλέτες θελουν να τις πουλησουν, αμεσα κιολας. εχουν χιλιαδες μοτοσυκλέτες που δεν ειναι καν euro5+ και πρεπει να φυγουν φετος. δεν παιζει κανενας να τις παρει full price οποτε σιγουρα θα γινει καποιο promotion απο την κτμ. αν καποιος ενδιαφερεται για νεο μοντελο οπως τα 390/990/1390 δεν εχει να φοβηθει κατι. η εταιρεια ακομα και αν πτωχευσει θα συνεχισει υπο αλλη σκεπη με ασιατικα λεφτα. για τον πελατη δεν θα αλλαξει κατι. τα 790-890 πανε προς καταργηση ουτως η αλλως και εχουν ενα καρο προβληματα. αυτα καλο ειναι να τα ξεχασετε.

για τον κοσμο της μοτυσυκλέτας παντως η κριση της κτμ ειναι καλη για εμας. αν τελικα καταφερνε να γινει νο1 ευρωπαικος κατασκευαστης θα βλεπαμε σιγα σιγα ακομα και σκουτερ με demo mode και +30% καπελο στις τιμες. τωρα οι αλλοι κοιτανε και λενε "ας μην γινουμε κτμ". κερδος για εμας.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Εχω την εντύπωση, πως το θέμα ΚΤΜ αποτελεί taboo ως θέμα συζήτησης.

Γιατί;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Moderator
    Δεν θα το έλεγα.πολλες πάνε εξαιρετικά.
    Στο θέμα κτμ τώρα,όταν μια εταιρεία έχει μια τόσο επιθετική πολιτική εξαγορών και ανοιγμάτων σίγουρα κάπου αφήνει περιθώρια στραβοπατηματος.
    Επίσης σαν μικρός επιχειρηματίας που είμαι θεωρώ σαν 1ο μου μέλημα την ικανοποιηση των πελατών.ειδες την κτμ να κάνει κάτι τέτοιο?
    Ρώτα τους Αμερικάνους να σου πουν την γνώμη τους...
    Ποιες πάνε εξαιρετικά? Όλο το Group Vag ετοιμάζεται για χαμό μεταξύ αυτών και η Ducati ..
    H Renault ήδη τρώει το σκατό που έχασε ουσιαστικά την Nissan...

Οι περισσότερες πάνε για κρατική επιχορήγηση εκβιαστικά ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας...
    The Dirty Harry

Σελίδα 6 από 21 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πέφτουν κεφάλια στην KTM
    από panavour στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 216
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2024, 18:11
  2. KTM EXC 125 για χρήση στην πόλη....
    από Nikos.M στο forum KTM
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2014, 20:21
  3. Απαντήσεις: 34