Έχω ένα xsara του 2001, το παλιό του πατέρα μου. Πιο φθηνό θα βγει, έχουν πέσει ήδη 5 φορές την αξία του και ακόμα με τα βίας βγαίνει δρόμο. Από ηλεκτρικά, μηχανικά, και δε ξέρω και γω τι άλλο. Μια μέρα δεν παίρνει, μια με αφήνει. Με βροχές δε βγαίνει γιατί σβήνει κάθε 3 και λίγο, μια δε κρατάει ρελαντί, μια δε δουλεύουν τα φώτα... Άσε είναι ζόρι, θέλω να έχω μια εναλλακτική γιατί λεφτά για άλλο αμάξι δεν υπάρχουν. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις παπί τότε, δεν τα πάω καθόλου.
Τα παιδιά στην ουσία σου λένε το εξής:
ΑΝ βρεις ένα μηχανάκι σε καλή κατάσταση και θες απλά να το καβαλάς και να κάνεις την δουλειά σου, τότε κακήν κακώς θα σου κάνει την δουλειά.
Αν θες όμως και να γουστάρεις, τότε θέλοντας και μη θα αρχίσεις να ρίχνεις χρήμα. Είναι μηχανήματα 30ετίας, και τις χαζομαρίτσες τους και τα ψιλομαζεματάκια τους τα θέλουν.
Οπότε μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά 20 ευρώ από εδώ, 30 από εκεί, 50 παραπέρα κτλ, ξαφνικά διαπιστώνεις οτι ρίχνεις αρκετό χρήμα (και τα νούμερα μπορούν εύκολα να είναι πολλαπλάσια από αυτά που έγραψα)
Τώρα, αν βρεις κάποιο που φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ΔΕΝ είναι, τότε παίρνεις βαρέλι δίχως πάτο.
Και δυστυχώς είναι και θέμα τύχης. Και είναι και θέμα το πότε και πως θα σου βγάλει ζημιές.
Αλλιώς είναι να σου βγάλει μια μεγάλη ζημιά, οπότε λες "δεν αξίζει" και προχωράς, και αλλιώς πολλές μικρές κάθε τρεις και λίγο, που στο τέλος διαπιστώνεις οτι έχεις ξοδέψει τα διπλά απ' οτι αν έπαιρνες κάτι άλλο.
Μην μας παρεξηγείς. Να σε βοηθήσουμε θέλουμε. Απλά ένα παλιό μηχανάκι δεν είναι τόσο οικονομικό όσο ακούγεται εξ αρχής (και να μην πάμε και στην κατανάλωση καυσίμου)
Υ.Γ.: Κι εγώ μηχανή 20ετίας έχω. Σε καταλαβαίνω. Απλά σου εξηγώ τι σου λένε οι άλλοι. Δεν σου λένε "μη", αλλά σου λένε "σκέψου το καλά"![]()
Κατάλαβα ναι, απλά τα έχω δει όλα με το αμάξι, έχω αλλάξει από γρύλους και αναρτήσεις έως σασμάν, θέλει και πλεξούδα αλλά πρέπει να λυθεί ολόκληρο και πάει περισσότερο απτήν αξία του, γιαυτό το παράτησα και είπα όσο αντέξει. Απλά τον τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει και είναι μέρες που απλά δεν κινείται. Θέλω κάτι που θα παίρνει μπρος και δε μου μείνει από μοτέρ ή σασμάν ξέρω γω. Μικρά πράγματα το ξέρω πως θα έχει, αρκεί να μην γίνει πονοκέφαλος νο2.
Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 01/04/2025 στις 15:29. Αιτία: Quote
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Δε με πειράζει να ρίχνω λίγα λίγα μια φορά στο τόσο μέχρι να πάρω κάτι πιο καινούριο όταν τελειώσω σχολή και στρατό, παλιά μηχανήματα είναι. Απλά αυτό του αυτοκινήτου που φεύγουν 4~5 εκατ τη φορά σε ότι να είναι δε τη παλεύω. Πχ έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές μου έχουν σπάσει οι γρύλοι και ψάρευα τα παράθυρα μέσα στην πόρτα, μικρά πράγματα, αλλά δε το βγάζεις έξω με ορθάνοιχτα τζάμια, ή όταν σηκώνει θερμοκρασίες και τρέμει ολόκληρο... Όπως και να έχει πιο λίγες και φθηνές θα είναι οι βλάβες σε μια παλιά μηχανή, παρά σε παλιό αμάξι. Τι να πω, χαζεύω τώρα μερικά... sr250, bros, eliminator, zxr, ax1, xv250, xj400, gpx... Θα κινηθώ σε όποιο είναι σε καλύτερη κατάσταση, αυτό είναι το βασικό για μένα. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι σαν το sr ή το ax1 να βγάζει χοντρές ζημιές.
Στο ένα χιλιάρικο μηχανάκι επιβίωσης,όχι παπί /σκουτερ,μονοκύλινδρο και αερόψυκτο μόνο.
Αυτό σου λέμε, θα γίνει πονοκέφαλος νο2...
Μηχανή 30+ετών με ένα χιλιάρικο θα σου φέρει περισσότερα θέματα από το αμάξι...
Μου κάνει εντύπωση πάντως, αμάξι 24ετιας να βγάζει τόσα πολλά θέματα.... Έχω ένα χιουνται και ένα Yaris του 2001 και τα δύο και είναι σκυλιά, δεν έχουν βγάλει το παραμικρό πλην ψιλολογίων λογικών λόγω ηλικίας και δεν με έχουν αφήσει ποτέ....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Και μένα το ίδιο μου φαίνεται επειδή έχω xsara του τέσσερα από καινούριο το μόνο χοντρό πρόβλημα που έβγαλε είναι φλάντζα κεφαλής και αυτόλόγο του ότι σφιινόθηκε πουλί στην φτεροτή (ναι την έχει πίσω από τις γρύλιες)και δεν δούλεψε το βεντιλατέρ.Όσο για τη μηχανή πέραν του οικονομικού μεγάλος μπελάς είναι να βρεθεί μηχανηκός που να θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τόσο παλία μηχανή και κυρίως υπεύθυνα.Μην πιστεύεις ότι επειδή είναι μικρότερο είναι και φθηνότερο.
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Βάρεσε μοτέρ το παλιό αμάξι του πατέρα μου και πήρε αυτό το πράγμα, ήταν αμάξι οικοδομής και το πήρε για προσωρινό γιατί δεν έβρισκε τίποτα πιο φθηνό. Αντί για να ψάχνω μετά να πάρω κάτι εγώ μου το έδωσε. Το αμάξι το πήραμε και δεν είχε καν θερμοστάτη, βαραγε το σασμάν, είχαν σκάσει τα πίσω αμορτισέρ και χίλια δυο άλλα. 1χιλ το πήρε τότε, αμέσως πριν τον κοβιντ. Δεν σώζεται το αμάξι. Ακόμα και τώρα χάνει λάδια, σηκώνει θερμοκρασία με το παραμικρό, μυρίζει λάδια όλη η γειτονιά, έχει ένα γερό τρέμουλο σε μόνιμη βάση, δεν δουλεύει ABS και φαντάζομαι αερόσακοι. Είναι χρεπι, το μόνο που το σώζει ειναι πως ήταν φθηνό και το έχουμε ήδη στην κατοχή μας. Και το υγραέριο, αλλιώς θα το είχα δώσει για σίδερα.
Τελευταία τροποποίηση από LowDay9646; 01/04/2025 στις 21:49.
Μακάρι να το είχαμε και εμείς από καινούριο, είναι vtr 1.6 coupe, κούκλα το αμάξι. Αλλά είναι χρεπι, δες τι έγραψα στον άλλον να μην σας πρίζω. Όσον αφορά τον μηχανικό έχω οικογενειακό φίλο που βλέπει τα οχήματα μας εδώ και 30 φεύγα χρόνια, δεν κολλάει σε τέτοια. Ευτυχώς δηλαδή, άλλος θα με είχε πάρει στις κλωτσιές χρόνια τώρα...