Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Ερώτηση περί φορολογίας μηχανής

Νέο μέλος

Question Ερώτηση περί φορολογίας μηχανής

Καλησπέρα σας,

Είμαι καινούριος στον χώρο και δεν ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα. Θέλω να πάρω μια μηχανή, κάποιο 400αρι (μάλλον eliminator ή zxr, ότι κάτσει...) για καθημερινή χρήση γιατί καλό το αυτοκίνητο, αλλά μου έχει βγει η τσέπη με τις ζημιές, και γιατί γουστάρω φυσικά...

Αλλά όντας φοιτητής δεν έχω κάποια δουλειά και οπότε δηλωμένο εισόδημα. Μάζευα αρκετά χρόνια από δω και κει, και η τιμή αγοράς λογικά δεν θα ξεπεράσει τα 1000€.

Τι πρέπει να κάνω για να την γράψω στο όνομά μου; Γιατί οι γονείς μου δεν θέλουν να ασχοληθούν, και με το δίκιο τους. Έχω διαβάσει πως οι μηχανές δεν έχουν τεκμήριο διαβίωσης, οπότε θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω φορολογική δήλωση κανονικά, να την πάρω μέσω του πατέρα μου και να μου την μεταβιβάσει ως δωρεά. Γίνεται αυτό; Αν όχι, τι μπορώ να κάνω;

Σας ευχαριστώ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Χρηματική δωρεά από γονέα για να καλύψεις το όποιο τεκμήριο αγοράς, μετά δεν έχεις να δηλώσεις κάτι.

Παλαιό μέλος
    Επισης εχε υποψιν οτι σε συνεννοηση με τον πωλητη το ποσο αγορας της μηχανης που θα δηλωθει μπορει να ειναι χαμηλοτερο του πραγματικου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LowDay9646 Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σας,

Είμαι καινούριος στον χώρο και δεν ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα. Θέλω να πάρω μια μηχανή, κάποιο 400αρι (μάλλον eliminator ή zxr, ότι κάτσει...) για καθημερινή χρήση γιατί καλό το αυτοκίνητο, αλλά μου έχει βγει η τσέπη με τις ζημιές, και γιατί γουστάρω φυσικά...

Αλλά όντας φοιτητής δεν έχω κάποια δουλειά και οπότε δηλωμένο εισόδημα. Μάζευα αρκετά χρόνια από δω και κει, και η τιμή αγοράς λογικά δεν θα ξεπεράσει τα 1000€.

Τι πρέπει να κάνω για να την γράψω στο όνομά μου; Γιατί οι γονείς μου δεν θέλουν να ασχοληθούν, και με το δίκιο τους. Έχω διαβάσει πως οι μηχανές δεν έχουν τεκμήριο διαβίωσης, οπότε θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω φορολογική δήλωση κανονικά, να την πάρω μέσω του πατέρα μου και να μου την μεταβιβάσει ως δωρεά. Γίνεται αυτό; Αν όχι, τι μπορώ να κάνω;

Σας ευχαριστώ.
    Πάρε την μηχανή που θέλεις και μην ασχοληθείς καν με οτιδήποτε φορολογικό.

Το κράτος δεν έχει έσοδο από το τεκμήριο αγοράς, οπότε και να μην δηλώσεις καν το ποσό αγοράς, δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ.

Εχω πάρει 10 μηχανές, δεν δήλωσα ποσό αγοράς ΠΟΤΕ, για ΚΑΜΙΑ. Ακόμα και στις καινούριες.

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ με το ποσό αγοράς μηχανής.

Αν παρόλαυτά, δεν σε πείθω, διαβασέ τα ΕΔΩ >>> https://motohub.gr/blog/%CE%A4%CE%B5...%B1%CF%82-2021 αναλυτικά.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος

Το κράτος δεν έχει έσοδο από το τεκμήριο αγοράς, οπότε και να μην δηλώσεις καν το ποσό αγοράς, δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ.

Εχω πάρει 10 μηχανές, δεν δήλωσα ποσό αγοράς ΠΟΤΕ, για ΚΑΜΙΑ. Ακόμα και στις καινούριες.

Αν παρόλαυτά, δεν σε πείθω, διαβασέ τα ΕΔΩ >>> https://motohub.gr/blog/%CE%A4%CE%B5...%B1%CF%82-2021 αναλυτικά.
    Θέλω να είμαι οκ νομικά γιατί ότι και να πάρω θα το κρατήσω χρόνια. Θα το δηλώσω όπως και να έχει, απλά με το θέμα που δεν έχω δηλωμένο εισόδημα και τεκμήρια δεν θα έχω κάποιο θέμα ε;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Χρηματική δωρεά από γονέα για να καλύψεις το όποιο τεκμήριο αγοράς, μετά δεν έχεις να δηλώσεις κάτι.
    Δηλαδή μπορώ να την βάλω στο όνομά μου κανονικά άμα δικαιολογήσω το χρηματικό ως δωρεά και θα είμαι κανονικά νόμιμος;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος

Το αυτό ακριβώς!!!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Επειδή η αγορά που θα κάνεις δεν είναι τεκμήριο, δεν χρειάζεται καν να φαίνεται σαν δωρεά. Ούτε χρειάζεται να βάλεις κάποιο δικαιολογητικό.
    Κάνεις την αγορά, απευθείας στο όνομα σου, και πλέον (που όλα γίνονται ηλεκτρονικά) μετά από μερικές μέρες θα βλέπεις οτι στην ΑΑΔΕ θα υπάρχει το όχημα δηλωμένο στην κατοχή σου κανονικά
    (Θα μπορείς να το δεις στο MyCar της ΑΑΔΕ https://www.aade.gr/mycar )

Από αυτό το σημείο και μετά δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Μόνο να έχεις το όχημα ασφαλισμένο, να πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας, και να περνάς ΚΤΕΟ

Moderator
    Δηλαδή μπορώ να την βάλω στο όνομά μου κανονικά άμα δικαιολογήσω το χρηματικό ως δωρεά και θα είμαι κανονικά νόμιμος;
    Κάνε ότι είπε ο Τηλέγονος πιο πάνω.....

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Θέλω να είμαι οκ νομικά γιατί ότι και να πάρω θα το κρατήσω χρόνια.
    Καλά κάνεις. Στην Ελλάδα ζεις, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο. Αν δηλώσεις την αγορά σου την πρώτη φορά όπως πρέπει, μελλοντικές αγοραπωλησίες θα είναι πολύ πιο εύκολο να δικαιολογηθούν φορολογικά.
    Life begins at 45°.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Καλά κάνεις. Στην Ελλάδα ζεις, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο. Αν δηλώσεις την αγορά σου την πρώτη φορά όπως πρέπει, μελλοντικές αγοραπωλησίες θα είναι πολύ πιο εύκολο να δικαιολογηθούν φορολογικά.
    Δεν είπε κανένας το αντίθετο.

Αυτό που λέμε όλοι είναι οτι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με δωρεές κτλ.
    Το κράτος δεν θα "ψάξει" να βρει πως βρήκε να δώσει 1000 ευρώ (το κινητό του μπορεί να κοστίζει περισσότερο)
    Και πλέον τα περισσότερα βήματα αυτής της διαδικασίας (δήλωση αγοράς) γίνονται αυτόματα.

Επίσης ακόμα και άνθρωπος χωρίς δηλωμένα εισοδήματα μπορεί να έχει δηλωμένα έξοδα.
    Είτε σαν εξαρτώμενο μέλος (όπως είναι η τρέχουσα κατάσταση του) είτε σαν ζημίες.
    Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπάνω, ούτε να τον φοβίσουμε τον άνθρωπο.

Κάνει την αγορά στο όνομά του, λέει και στον λογιστή του να βάλει ένα έξοδο 1000 ευρώ (ή και 500 αν συμφωνήσει με τον πωλητή) και τελείωσε. Αν αγοράσει από ιδιώτη, το κάνει με υπεύθυνη δήλωση. Αν αγοράσει από έμπορο, με απόδειξη.
    Τέλος το "έξοδο" το δηλώνουμε για το φορολογικό έτος που έγινε η αγορά. Άρα αν αγοράσει το 2025, θα πρέπει να δηλώσει το έξοδο στην φορολογική δήλωση που θα κάνει το 2026 για τα έσοδα του 2025!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος

Το κράτος δεν θα "ψάξει" να βρει πως βρήκε να δώσει 1000 ευρώ (το κινητό του μπορεί να κοστίζει περισσότερο)
    Και πλέον τα περισσότερα βήματα αυτής της διαδικασίας (δήλωση αγοράς) γίνονται αυτόματα.

Επίσης ακόμα και άνθρωπος χωρίς δηλωμένα εισοδήματα μπορεί να έχει δηλωμένα έξοδα.
    Είτε σαν εξαρτώμενο μέλος (όπως είναι η τρέχουσα κατάσταση του) είτε σαν ζημίες.

Κάνει την αγορά στο όνομά του, λέει και στον λογιστή του να βάλει ένα έξοδο 1000 ευρώ (ή και 500 αν συμφωνήσει με τον πωλητή) και τελείωσε. Αν αγοράσει από ιδιώτη, το κάνει με υπεύθυνη δήλωση. Αν αγοράσει από έμπορο, με απόδειξη.
    Τέλος το "έξοδο" το δηλώνουμε για το φορολογικό έτος που έγινε η αγορά. Άρα αν αγοράσει το 2025, θα πρέπει να δηλώσει το έξοδο στην φορολογική δήλωση που θα κάνει το 2026 για τα έσοδα του 2025!
    Αυτό ήθελα να μάθω, εφόσον δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα θα το προχωρήσω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Θέλω να είμαι οκ νομικά γιατί ότι και να πάρω θα το κρατήσω χρόνια. Θα το δηλώσω όπως και να έχει, απλά με το θέμα που δεν έχω δηλωμένο εισόδημα και τεκμήρια δεν θα έχω κάποιο θέμα ε;
    Πάτησες στο λινκ; Διάβασες ότι λέει;
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος
    Δεν ειναι αυτο που ρωτας, αλλα για να παμε λιγο και στην ουσια του πραγματος... Μηχανη 30ετιας για καθημερινη χρηση και για να γλυτωσεις τις ζημιες, δυσκολο.

Στο χιλιαρικο μονο παπι για τη δουλεια που λες.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος

Ρε σεις....40 χρόνια, 20+ μηχανάκια έχω αγοράσει-πωλήσει-ανταλλάξει, ΠΟΤΕ δεν έγραψα "δαπάνη αγοράς οχήματος τόσα".
    Ούτε δήλωνα καν την εκάστοτε αγορά, απλά με την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας, το όχημα φαινόταν στην επόμενη φορολογική δήλωση.....αυτό.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση περι αγορας μηχανης
    από DizACAB στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2018, 08:52
  2. Ερωτηση περι διαλυσης μηχανης.
    από webassasin στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2011, 23:41
  3. Ερωτηση Περι Κλησεωσ