notakos καλύτερη η πρόληψη παρά η θεραπεία
Δημητρό, καλοκαιράκι θα μαι πάνω....!
Καλημέρα στην παρέα.
Πριν λίγες μέρες προσπάθησαν να μου κλέψουν τη μηχανή. Δυστυχώς δεν έχω parking και τη κλειδώνω έξω από το σπίτι μου.
Έχω συναγερμό, τον οποίο έχω ρυθμίσει να μην ενεργοποιείται ακόμη κι αν κουνήσεις τη μηχανή. Ενεργοποιείται μόνο με έντονο κραδασμό ή αν ανοίξει ο διακόπτης.
Προφανώς οι κλέφτες ήταν ερασιτέχνες και αιφνιδιάστηκαν από το συναγερμό ο οποίος χτύπησε με το που έσπασαν την κλειδαριά (έσπασε και η βάση της πάνω στην τιμονόπλακα) και ταυτόχρονα άναψε και το φως της εισόδου που έχει ανιχνευτή κίνησης.
Έτσι τη γλύτωσα με αντικατάσταση την κλειδαριάς και μιας τιμονόπλακας. Ακριβή μεν έχω την μηχανή δε.
Τώρα πια βάζω επιπλέον λουκέτο δισκόπλακας στον μπροστινό τροχό, δένω τον πίσω τροχό με αλυσίδα σε κάγκελο του σπιτιού και κάνω την προσευχή μου να μην το έχουν πάρει εγωιστικά και μου σηκώσουν και το κάγκελο μαζί.
Παιζει να'ναι η πρωτη φορα που ακουω συναγερμος να αποτρεπει οντως κλοπη. Ευτυχως γλυτωσες τα χειροτερα.
Βεβαια τωρα σε εχουν κανει να ζεις με το αγχος. Αυτη η μαλακια που μολις σηκωνεσαι το πρωι βγαινεις εξω να δεις αν το μηχανακι ειναι στη θεση του...
Παλι καλα...τυχερος εισαι.
Αλλα δεν νοειται μοτο εξω χωρις κλειδαριες σε δισκοφρενα, τροχους κλπ κλπ.
Σπανε τιμονι και με ενα πατακι φευγουν και ας βαραει ο συναγερμος.
Ride(s) the wind of change...
...παιδιά για να κάνεις το τηλέφωνο απόρρητο, δεν χρειάζεται να πας σε κατάστημα (τουλάχιστον για cosmote) έκανα πριν λίγο, τηλέφωνο στο 13888, και ζήτησα να γίνει απόρρητο, μου ζήτησαν μόνο αφμ, καταχώρησαν το αίτημα, και μου είπαν ότι, σε 10 ημέρες θα γίνει...θα ξανά τσεκάρω σε 10 ημέρες.
Εγώ μετά από μια παρόμοια περιπέτεια (που την γλίτωσα επίσης) το 2014 περίπου, ξεκίνησα να πληρώνω γκαράζ και από τότε δεν την άφησα ποτέ ξανά έξω. Είναι πλέον ένα κόστος που πάει πακέτο με την ύπαρξη μοτοσυκλέτας. Αν δεν υπάρχει γκαράζ δεν παίρνω μοτοσυκλέτα γιατί κατά τη γνώμη μου απλά μετράς αντίστροφα το πότε θα σου συμβεί. Και στο γκαράζ παίρνω προφυλάξεις, δεν μένει χύμα.
Η απλά κάνεις μια κλοπής και είσαι κάπως πιο ήσυχος
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Αν έχεις πολύ ακριβό μηχανάκι, ναι. Αν είναι να πληρώσω άλλο ένα μηχανάκι σε μερικά χρόνια ασφάλισης, όχι, ευχαριστώ.