Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 84 από 84

Θέμα: "Ποια μηχανή μου προτείνετε να πάρω;"

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    καλτσουραλ απροπριεσον!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Άρη τα (υλικά) όνειρα είναι πολύ πιο εύκολα όταν έχεις το ΠΑΣΟΚ να μοιράζει λεφτά αβέρτα, λεφτά δανεικά που θα ζητηθούν με τόκο απ την επόμενη γενιά. Δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι, δεν άλλαξαν οι άνθρωποι, οι συνθήκες άλλαξαν. Οι μεγαλύτεροι εδώ μέσα είμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βολεμένοι. Και στην ηλικία σου ζήσαμε τις εποχές που τρώγαμε με χρυσά κουτάλια.
    Δεν ήταν απολογητικός ο τρόπος μου , ποιο πολύ ξενερωμένος θα έλεγα .

Η μοτοσυκλέτα είναι κάτι που την αγαπάω πάρα πολύ έχω συνδιασει σχεδόν τα πάντα με αυτή . Φίλους βόλτες ταξίδια όλα .

Μακάρι να είχα άνεση να άλλαζα κατηγορίες χωρίς να φοβάμαι τόσο το λάθος που θα έχει οικονομικό αντίκτυπο. Απλά δεν είμαι διατεθημένος πλέον να "ρισκάρω για την καβλα μου "

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Και ποιο είναι το θέμα (για να βγούμε εκτός) ;

Τώρα για να μην παρεξηγηθώ:
    Αν με τις λέξεις "πρόβλημα/προβλήματα" εννοούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας, πάω πάσο και δεν γουστάρω καν να εμπλακώ σε τέτοια συζήτηση.

Όμως εδώ εννοούσα κάτι άλλο.
    ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΑΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε όσα θα γράψω προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα μιλήσω όμως για τον κανόνα:

Ήμουν παιδί την δεκαετία του 80 και έφηβος την δεκαετία του 90. Και ήμουν 20+ την δεκαετία του 2000
    Εποχές δηλαδή που γενικά τα πράγματα πήγαιναν καλά, και γενικά στον κόσμο υπήρχε αισιοδοξία.
    Σε γενικές γραμμές δεν θυμάμαι ούτε γνωστούς ούτε φίλους μου να έχουν ιδιαίτερη "πίεση" από το οικογενειακό τους περιβάλλον γιατί "τα πράγματα δεν είναι καλά"
    Όχι δεν υπονοώ οτι δεν υπήρχε φτώχια. Υπήρχε. Αλλά κι αυτή αντιμετωπιζόταν με αισιοδοξία. Και ο γονιός σε γενικές γραμμές απέφευγε να περάσει στο παιδί του το άγχος του και τους προβληματισμούς του

Then shit hit the fan..
    Και με τα πολλά και τα καλά, φτάνουμε στην κρίση του 2008. Που στην Ελλάδα νιώσαμε με 2/3 χρόνια καθυστέρηση.
    Που πολλές οικογένειες ζορίστηκαν πολύ. Και πολλές οικογένειες καλώς ή κακώς, από ανάγκη αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το καθημερινό άγχος επιβίωσης στα παιδιά τους.
    Ο φίλος μας με βάση το ψευδώνυμο του είναι γεννημένος λογικά το 1998. Δηλαδή ήταν 12 χρονών όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα. Πέρασε εφηβεία βλέποντας παντού γύρω του συνομήλικους να συζητάνε για το πως "ο μπαμπάς και η μαμά ζορίζονται"
    Δεν κατηγορώ τις οικογένειες, ούτε το τι έγινε. Παρατηρώ και επισημαίνω την διαφορά.
    Και αυτή η διαφορά μπορεί σε πολλούς να λειτουργήσει σαν καταλύτης.
    Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει ιστορίες για μεγαλύτερους ανθρώπους (κυρίως στην Αμερική) που δεν εμπιστευόντουσαν τα λεφτά τους σε τράπεζα μετά την κατάρρευση του 1929. Οι περισσότεροι ήταν παιδιά και έφηβοι στο κραχ του 29!

Γι αυτό λέω οτι εμείς (κρίνω το δικό μου περιβάλλον, γνωστούς και φίλους) μπορεί να μην είχαμε απαραίτητα πολλά φράγκα, αλλά είχαμε άγνοια κινδύνου. Παίρναμε πιο εύκολα το ρίσκο γιατί ενώ "ξέραμε" δεν "κατανοούσαμε" τις συνέπειες μιας κακής αγοράς που μπορεί να τίναζε τα οικονομικά μας στον αέρα.
    Ακριβώς όλα αυτά
    .
    Βέβαια θεωρώ την προηγούμενη γενιά από εμάς χειρότερα γιατί μάθανε με άνεση και στην πορεία τους την πήρανε .

Το αν η ηλικία μας είναι διαφορετική ή όχι δεν το ξέρω καθώς απλά να κάνουμε το κομμάτι μας θέλουμε με διαφορετικά πράγματα .
    Ισως αλλάξανε οι ανάγκες .

Απλά αξιολογείς διαφορετικά .
    Πχ είχα το cb500x ένα μηχανάκι όπου έκανε 7500 ευρώ .
    Όσα έχω οδηγήσει είναι δυσανάλογο το κόστος με το τι παραπάνω προσφέρουν.

Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια .

Ο λόγος που πουλήθηκε ήταν για έναν κεραυνοβόλο έρωτα που δεν μας έκατσε

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aris98 Προβολή μηνύματος
    Ο λόγος που πουλήθηκε ήταν για έναν κεραυνοβόλο έρωτα που δεν μας έκατσε
    Για μια καύλα δηλαδή..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aris98 Προβολή μηνύματος

Μακάρι να είχα άνεση να άλλαζα κατηγορίες χωρίς να φοβάμαι τόσο το λάθος που θα έχει οικονομικό αντίκτυπο. Απλά δεν είμαι διατεθημένος πλέον να "ρισκάρω για την καβλα μου "
    Παντα ειχε ρισκο και οικονομικο αντικτυπο η συχνη αλλαγη μοτο. Ακομα κι αν περισσυεαν καποια χρηματα στο τελος του μηνα αυτα ηταν λιγα, αυτο που μας εσωζε ηταν οτι δεν ειχαμε υποχρεωσεις, οικογενεια, καρτες, δανεια, και ολα τα χρηματα μας ταιζαν την καβλα μας. Απλα ηταν η ζωη φθηνοτερη και στο τελος του μηνα κατι εμενε, ενω τωρα στο τελος του μισθου μενει μισος μηνας

Επισης αν η μοτο δεν μας ταιριαζε καπου, απλα καναμε υπομονη και προσπαθουσαμε να την συνηθισουμε.

Οταν πηρα το NS125 δεν βολευομουν επανω του, πιανοταν η πισω μερια του γονατου , οι καρποι, με συνεπιβατη κοπαναγε ο ενας στον αλλον, το μηχανακι με δυο σαν να καθοταν πολυ πισω, κλπ

Εκανα υπομονη μεχρι να μαζεψω χρημα για αλλαγη και ταυτοχρονα ψαχνομουν πως θα κανω την ζωη μου μαζι της πιο ανετη

Οταν την ανταλλαξα με ενα ΧΤ600 τα περισσοτερα απο αυτα ειχαν λυθει ή τα ειχα συνηθισει. Στην πρωτη βολτα με το νεο μηχανακι επαθα πλακα απο το ποσο ανετα ημουν, αν και η σελα με κουραζε στην μια ωρα κι ο αερας ενοχλουσε μετα τα 100 ( δεν μπορει να τα εχεις ολα ). Στα χρονια που ακολουθησαν εμαθα να αντεχω στην σελα μιαμιση ωρα και μετα σταση για καυσιμο, τσιγαρο, ξεμουδιασμα. Το ξυλο του αερα αντιμετωπιστηκε με ζωνη μεσης και δεν ενοχλουσε πια, κλπ

Μετα ηρθε η Africa που η μιαμιση ωρα εγινε 2+ με την μια και οι στασεις στο γυρισμα της ρεζερβας, ανεση για δυο μονο αυτοι οι κραδασμοι στα μασπιε στα 110 να μην ηταν, μικρο το κακο ταξιδευες με 120.

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Εξηντάρης πια απολιθωμένος και πάντα θυμάμαι πως ξεκίνησα με αυτό το ταπεινό κροσάκι (σικ!) ένα Beta 50 mxe κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80.
    Πάντα αγόραζα μοτό με το συναίσθημα, απόδειξη πως τις έχω ακόμη όλες στη κατοχή μου και σε λειτουργία, εκτός από το κροσάκι κι ένα παπάκι.
    Σαν δεινόσαυρος που είμαι δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το νόημα των συζητήσεων που αφορούσαν μεταπωλητικές αξίες, εργαλεία για την καθημερινότητα, δούλες για την πόλη και άλλα τέτοια ανούσια για τον δικό μου ρομαντισμό και αγάπη για τους δυο τροχούς.
    Θα συνεχίσω να τα καβαλάω όλα και το καθένα χωριστά από όσα ''μηχανάκια'' έχω (μου αρέσει πολύ ο μπουμερίστικος τίτλος ''μηχανάκια'').
    Όσον αφορά το σήμερα και το πριν 15 χρόνια, κρίσεις, ξεκρίσεις, αιφον και λοιπά να προσθέσω πως τότε ήταν ακόμη πιο δύσκολο να συγκεντρώσεις τα χρήματα για να αγοράσεις κάτι για την καύλα σου...
    Και ναι, φτάσαμε αισίως στο ζητούμενο και την κορωνίδα αυτού εδώ του θρεντίου.
    Όταν λείψει η καύλα, εκεί τελειώνουν όλα...
    Καλές βόλτες στους καυλιάρηδες!

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Εξηντάρης πια απολιθωμένος και πάντα θυμάμαι πως ξεκίνησα με αυτό το ταπεινό κροσάκι (σικ!) ένα Beta 50 mxe κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80.
    Πάντα αγόραζα μοτό με το συναίσθημα, απόδειξη πως τις έχω ακόμη όλες στη κατοχή μου και σε λειτουργία, εκτός από το κροσάκι κι ένα παπάκι.
    Σαν δεινόσαυρος που είμαι δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το νόημα των συζητήσεων που αφορούσαν μεταπωλητικές αξίες, εργαλεία για την καθημερινότητα, δούλες για την πόλη και άλλα τέτοια ανούσια για τον δικό μου ρομαντισμό και αγάπη για τους δυο τροχούς.
    Θα συνεχίσω να τα καβαλάω όλα και το καθένα χωριστά από όσα ''μηχανάκια'' έχω (μου αρέσει πολύ ο μπουμερίστικος τίτλος ''μηχανάκια'').
    Όσον αφορά το σήμερα και το πριν 15 χρόνια, κρίσεις, ξεκρίσεις, αιφον και λοιπά να προσθέσω πως τότε ήταν ακόμη πιο δύσκολο να συγκεντρώσεις τα χρήματα για να αγοράσεις κάτι για την καύλα σου...
    Και ναι, φτάσαμε αισίως στο ζητούμενο και την κορωνίδα αυτού εδώ του θρεντίου.
    Όταν λείψει η καύλα, εκεί τελειώνουν όλα...
    Καλές βόλτες στους καυλιάρηδες!

Ωραίος!!
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Εξηντάρης πια απολιθωμένος και πάντα θυμάμαι πως ξεκίνησα με αυτό το ταπεινό κροσάκι (σικ!) ένα Beta 50 mx6e κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80.
    Το χα κι εγώ Πότη,για λίγο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    και μετά απο αυτό το brake, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Reminder: "Ποια μηχανή μου προτείνετε να πάρω;"

R1250GS A.

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 426
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2018, 23:01
  2. Τι προτείνετε να παρω;
    από TastyTeo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2013, 16:15
  3. τι μου προτείνετε να κάνω?
    από Panagiotismotog στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2011, 12:47
  4. Η μηχανή μου θέλει να με σκοτώσει
    από Acacius στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2011, 11:30
  5. Ποια μηχανή να πάρω???
    από jimbou στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2008, 13:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ