Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 3 από 3

Θέμα: Καινούργια ελαστικά για BMW F900R

Μέλος Το avatar του/της aris19

Καινούργια ελαστικά για BMW F900R

Χαιρετώ την πιο όμορφη παρέα! Σιγά σιγά έρχεται και η δική μου ώρα για καινούργια ελαστικά και θα ήθελα να ακούσω γνώμες και προτάσεις: Το μηχανάκι όπως αναφέρεται στον τίτλο είναι το F900R (γυμνό) και χρησιμοποιείται κυρίως για βόλτες -το πολύ ημερήσιες εκδρομές- και όχι για καθημερινή μετακίνηση.

Αυτή τη στιγμή φοράει τα Βridgestone Ηypersport S22 3τίας με 5000 χλμ και προηγουμένως φορούσε τα S21 (εργοστασιακής τοποθέτησης) για 4500 χλμ. Όσον αφορά τα παραπάνω ελαστικά σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ικανοποιημένος, αλλά μπορώ να πω ότι τα S22 δεν μου άρεσαν τόσο πολύ συγκριτικά με τα S21, στους ίδιους δρόμους με τις ίδιες συνθήκες είχα κάποια γλιστρήματα και γενικά τα S21 μου έβγαζαν περισσότερη εμπιστοσύνη στο να πιέσω. Δεν ξέρω κατά πόσο διαφέρουν μεταξύ τους και γενικά οι περισσότεροι δεν συμφωνούν με την παραπάνω άποψη, αλλά για εμένα έτσι είναι η κατάσταση και δεν μπορώ να την αποδώσω κάπου. Ίσως το στυλ οδήγησης, ίσως ζεσταίνονται πιο δύσκολα τα S22, ίσως συνδυασμός και των δυο; Όπως και να 'χει, είμαι σε αναζήτηση νέων ελαστικών.

Στο διά ταύτα λοιπόν, με δεδομένο ότι το μηχανάκι δεν είναι χιλιομετροφάγος, δεν ψάχνω για λάστιχο που θέλω να κρατήσει ας πούμε 10000 χλμ και βάλε. Θέλω ένα λάστιχο που όταν θα του ζητήσω το κάτι παραπάνω να μου το δώσει και ας χρειαστεί αλλαγή λίγο νωρίτερα. Πίστα μπορεί να μπει καμιά φορά αν βρεθεί χρόνος και παρέα, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σε συστηματική βάση.

Θα μου πείτε αφού ήσουν ευχαριστημένος με τα S21 βάλε ξανά τα ίδια και τελείωνε. Για να πω την αλήθεια θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό, στην τελική εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Από την εμπειρία μου στους 4 τροχούς που ό,τι λάστιχο δεν ήταν Michelin μου "κακοφαινόταν", θα με ενδιέφερε να τα δοκιμάσω και στη μοτοσυκλέτα. Διάβασα καλά λόγια για τα Power 6 και Power GP2 και όσον αφορά αυτά τα δυο θα προτιμούσα τα Power GP2 παρά τη μεγαλύτερη φθορά που θα έχουν σε βάθος χρόνου, καθώς οι τιμές τους είναι πάνω κάτω ίδιες.

Για να μην κουράσω περισσότερο θα ήθελα τα φώτα σας:
    1) Έχει κάποιος εμπειρία με τα λάστιχα της Michelin που ανέφερα;
    2) Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις από τα αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιρείων (Pirelli Diablo Rosso+Corsa, Dunlop, Metzeler).
    3) Έχει δοκιμάσει κάποιος τα Bridgestone S23; Αν ναι τι εντυπώσεις σας άφησαν;

Αυτάαα! Ευχαριστώ εν των προτέρων
    Τελευταία τροποποίηση από aris19; 15/04/2025 στις 20:21.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Θα συμφωνήσω μαζί σου πως και εμένα δεν με ενθουσιάζουν τα s22,ακουγα πολλά θετικά αλλά δεν εκπληρώσε τις προσδοκίες μου.
    Γενικά θα σου έλεγα να μείνεις μακριά από τα πιρελι καθώς είναι πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν και πουλάνε κυρίως λόγο μάρκετινγκ.
    Από αυτά που είπες θα πήγαινα ή στα gp2 ή στα dunlop tt.τα dunlop τα εκτιμώ πάρα πολύ αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και τα gp2 με την πρώτη ευκαιρία καθώς είναι ένα νέο ελαστικό και εγώ διαβάσει πολύ καλά σχόλια.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Τα έχω πει και με τον Πέτερ:
    Φοράω τα Michelin Power GP2 . Πολύ καλά για τον ρυθμό μου. τρώνε πολύ ξύλο στο GSX-R και κρατάνε ακόμα μια χαρά στις 4k kms. επίσης έχουν αρκετή γόμμα ακόμα. Στις ίδιες συνθήκες το πίσω Dunlop TT είχε τελειώσει σε αυτά τα χιλιόμετρα. Μου φαίνεται πως τα GP2 έχουν πιο γρήγορη κορώνα (σε σχέση με τα ΤΤ) .

Γενικά μπορείς να με πεις και "μισελενάκια" (και στο αυτοκίνητο πολύ ικανοποιημένος από τα Pilot Sport 4 & Πλέον 5). Δεν έβλεπα τον λόγο να ξαναβάλω τα Dunlop TT , τα οποία μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά μου τελείωναν σχετικά γρήγορα. Παίρνω την ίδια απόδοση από τα GP2 και κρατάνε σίγουρα παραπάνω χλμ.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παρόμοια θέματα

1. Ελαστικα για TDM 850 μοντελο '94
    από tzic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 10:14
  2. Ελαστικά για bmw f 650gs
    από audioslave στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2016, 19:11
  3. Ελαστικα για bmw f 650gs '04
    από audioslave στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket