Χαιρετώ την πιο όμορφη παρέα! Σιγά σιγά έρχεται και η δική μου ώρα για καινούργια ελαστικά και θα ήθελα να ακούσω γνώμες και προτάσεις: Το μηχανάκι όπως αναφέρεται στον τίτλο είναι το F900R (γυμνό) και χρησιμοποιείται κυρίως για βόλτες -το πολύ ημερήσιες εκδρομές- και όχι για καθημερινή μετακίνηση.
Αυτή τη στιγμή φοράει τα Βridgestone Ηypersport S22 3τίας με 5000 χλμ και προηγουμένως φορούσε τα S21 (εργοστασιακής τοποθέτησης) για 4500 χλμ. Όσον αφορά τα παραπάνω ελαστικά σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ικανοποιημένος, αλλά μπορώ να πω ότι τα S22 δεν μου άρεσαν τόσο πολύ συγκριτικά με τα S21, στους ίδιους δρόμους με τις ίδιες συνθήκες είχα κάποια γλιστρήματα και γενικά τα S21 μου έβγαζαν περισσότερη εμπιστοσύνη στο να πιέσω. Δεν ξέρω κατά πόσο διαφέρουν μεταξύ τους και γενικά οι περισσότεροι δεν συμφωνούν με την παραπάνω άποψη, αλλά για εμένα έτσι είναι η κατάσταση και δεν μπορώ να την αποδώσω κάπου. Ίσως το στυλ οδήγησης, ίσως ζεσταίνονται πιο δύσκολα τα S22, ίσως συνδυασμός και των δυο; Όπως και να 'χει, είμαι σε αναζήτηση νέων ελαστικών.
Στο διά ταύτα λοιπόν, με δεδομένο ότι το μηχανάκι δεν είναι χιλιομετροφάγος, δεν ψάχνω για λάστιχο που θέλω να κρατήσει ας πούμε 10000 χλμ και βάλε. Θέλω ένα λάστιχο που όταν θα του ζητήσω το κάτι παραπάνω να μου το δώσει και ας χρειαστεί αλλαγή λίγο νωρίτερα. Πίστα μπορεί να μπει καμιά φορά αν βρεθεί χρόνος και παρέα, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σε συστηματική βάση.
Θα μου πείτε αφού ήσουν ευχαριστημένος με τα S21 βάλε ξανά τα ίδια και τελείωνε. Για να πω την αλήθεια θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό, στην τελική εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Από την εμπειρία μου στους 4 τροχούς που ό,τι λάστιχο δεν ήταν Michelin μου "κακοφαινόταν", θα με ενδιέφερε να τα δοκιμάσω και στη μοτοσυκλέτα. Διάβασα καλά λόγια για τα Power 6 και Power GP2 και όσον αφορά αυτά τα δυο θα προτιμούσα τα Power GP2 παρά τη μεγαλύτερη φθορά που θα έχουν σε βάθος χρόνου, καθώς οι τιμές τους είναι πάνω κάτω ίδιες.
Για να μην κουράσω περισσότερο θα ήθελα τα φώτα σας:
1) Έχει κάποιος εμπειρία με τα λάστιχα της Michelin που ανέφερα;
2) Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις από τα αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιρείων (Pirelli Diablo Rosso+Corsa, Dunlop, Metzeler).
3) Έχει δοκιμάσει κάποιος τα Bridgestone S23; Αν ναι τι εντυπώσεις σας άφησαν;
Αυτάαα! Ευχαριστώ εν των προτέρων