Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 31

Θέμα: Πλυστικο

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson

Πλυστικο

Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος, αλλά θα ήθελα ανά ακούσω γνώμες και κάποιο πιεστικό πλυστικό.

Προορίζεται για να καθαρίσει αυλές, τσιμέντα, τζαμαρίες, χαλιά και στον πάτο κάνα όχημα.

Έβλεπα το Karcher k7 που έρχεται με το στρογγυλό εξάρτημα για τα χαλιά αλλά από την άλλη κοστίζει και 460€.
    Βέβαια αν είναι να το πάρω και να ξενοιάσω για μια ζωή χαλάλι.
    Σε πιο τσιγκούνικο mood, έχω βρει κι ένα Bosch με 150€, το οποίο είναι επίσης με μεταλλική αντλία, κάτι που νομίζω ότι είναι σημαντικό σε τέτοιο μηχάνημα.

Εσείς τι χρησιμοποιείτε; Έχετε να πρότεινε κάποιο άλλο;
    Τελευταία τροποποίηση από Peterjackson; 17/05/2025 στις 16:07.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος, αλλά θα ήθελα ανά ακούσω γνώμες και κάποιο πιεστικό πλυστικό.

Προορίζεται για να καθαρίσει αυλές, τσιμέντα, τζαμαρίες, χαλιά και στον πάτο κάνα όχημα.

Έβλεπα το Karcher k7 που έρχεται με το στρογγυλό εξάρτημα για τα χαλιά αλλά από την άλλη κοστίζει και 460€.
    Σε πιο τσιγκούνικο mood, έχω βρει κι ένα Bosch με 150€, το οποίο είναι επίσης με μεταλλική αντλία, κάτι που νομίζω ότι είναι σημαντικό σε τέτοιο μηχάνημα.

Eγώ έχω τούτο δω (είχα γράψει για αυτό κάπου εδώ μέσα)
    Απόλυτα ευχαριστημένος για την ίδια με σένα χρήση. Απέφυγε τα Karcher, πολύ ακριβά για πλαστική τρόμπα νερού που έχουν.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    αυτο εχω και γω......10 χρονια και δεν εκανε κιχ

Minimalist Το avatar του/της STF
    Η Nilfisk είναι σαφώς καλύτερη εταιρεία από την Karcher, ιδιαίτερα στα μικρότερα μοντέλα.
    Karcher στη ζώνη μέχρι 250 ευρώ είναι πεταμένα λεφτά με τις πλαστικές αντλίες που φοράνε. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου τα τελευταία χρόνια με τα πλυστικά οπότε παίζει και κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει. Πάντως από Nilfisk θα ξεκίναγα την έρευνα μου.

Μέλος

Εάν δεν κάνεις συχνή χρήση πάρε το K3 που είναι σε προσφορά στα 99 ευρώ και εξτρα με 20 ευρω το δοχείο αφρου, εγω δύο φορές που προσπάθησα να πλυνω τα χάλια με το πιεστικο δεν τα κατάφερα πάντως

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις δες αυτό

https://www.praktiker.gr/m/p/nilfisk...-100bar-150061

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα πάω μια βόλτα από τα πρακτικές με την πρώτη ευκαιρία για να δω τα Nilfisk.
    Κάτι προβλήματα που αναφέρουν ορισμένοι σε κριτικές για τα πιστόλια τους σας απασχόλησαν ποτέ;

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    έχω ένα μικρό B&D του 50ρικου πάνω από δεκαετια. για αυλές, αμάξια και λοιπά τέτοια συναφή, μου φτάνει και περισσεύει.
    το μόνο που ζητάει κατά καιρούς είναι ορινγκακια στις συνδέσεις.αστειο φιξ.
    Έχω επίσης ένα Bosch Aquattack 120, αυτό είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένο, αρκετή δύναμη. και αυτό πολλά χρόνια χωρίς κιχ.
    αν σημερα θα ψώνιζα πιεστικό για το αμάξι και την αυλή,το B&D θα τσίμπαγα πάλι.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μέλος Το avatar του/της Ilias_83
    Από το 2004 είχα ένα Karcher K5 στα 140 bar. Πέρα από το εβδομαδιαίο πλύσιμο του αυτοκινήτου (ή και των αυτοκινήτων), έπλενε χαλιά, βεράντες, πατζούρια, κατέβαινε στο χωριό μαζί μου (με το πολύ κακό νερό) και καθάριζε και εκεί το σπίτι εξωτερικά και γενικά είχε αποδειχθεί σκυλί.
    Πριν δύο χρόνια η πίεση δεν ήταν επαρκής και μετά από έλεγχο η Karcher μου είπε πως δεν με συμφέρει πλέον η επισκευή του, οπότε αποφάσισα να το ανιτακαταστήσω. Η αντικατάσταση, μετά από έρευνα online ήταν ένα Nilfisk Core 140 (στα ίδια bar που είχα συνηθίσει δηλαδή). Απέφυγα τα Karcher λόγω της πλαστικής τρόμπας.
    Δεν έχω δουλέψει αντίστοιχα σύγχρονο πιεστικό την Karcher, αλλά πέρα από το γεγονός πως το Nilfisk είναι σημαντικά πιο αθόρυβο, δεν έχει σχέση με το Karcher 25έτιας. Ούτε ως προς την ποιότητα των πλαστικών και τη στηβαρότητά του (το οποίο είναι δεκτό δεδομένης πολύ καλύτερης τιμής του), αλλά δυστυχώς ούτε και ως προς την απόδοση.
    Δεν βγάζει ούτε κατά προσέγγιση τα bar που έβγαζε το Karcher.
    No one told you when to run,
    you missed the starting gun

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα πάω μια βόλτα από τα πρακτικές με την πρώτη ευκαιρία για να δω τα Nilfisk.
    Κάτι προβλήματα που αναφέρουν ορισμένοι σε κριτικές για τα πιστόλια τους σας απασχόλησαν ποτέ;

Αυτές οι κριτικές αφορούν βάρβαρους χρήστες, όταν σταματάς, π.χ. την εργασία για να μαζέψεις, ας πούμε, σκουπίδια και πετάς κάτω το πιστόλι (ναι, το έχω δει να συμβαίνει, σε γείτονα) αυτό σου φταίει μετά αν σπάσει, παρουσιάσει δυσλειτουγία κ.λ.π.;

Το πιστόλι του εργαλείου που έχω, είναι πλαστικό, καλής μεν ποιότητας αλλά πλαστικό (όπως και όλα της αγοράς, άλλωστε) και θέλει στοργή και προδέρμ....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

και εγω το Nilfisk 110 εχω χρονια τωρα ....
    Εχει "βιαστει" αρκετα με το αποκοριφωμα να πλενει ταρατσες (αρκετη ωρα συνεχως) χωρις να κανει κιχ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

Να έχεις υπόψιν ότι στην περιοχή των 150 bar ενδεχομένως να αφήνεις σημάδια σε μάρμαρα μωσαϊκά μπετό από κοντά θέλει λίγο προσοχή γιατί φεύγουν κομμάτια, για μοτοσυκλέτες δεν το συζητάμε.

Μέλος
    Άλλο πράγμα η ονομαστική και άλλο η πραγματική πίεση λειτουργίας του μηχανήματος.
    Όλα τα πιεστικά αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους λογικά και τις 2 τιμές.
    Εγώ έχω πάρει του Lidl το parkside των 170bar αλλά δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει να σου πω την αλήθεια για να έχω ολοκληρωμένη και πλήρη άποψη, σίγουρα είναι πολύ δυνατό πάντως.

Φίλος έχει nilfisk, γύρω στα 150 € έδωσε μπορεί και λίγο παραπάνω, με μέτρια εως ελάχιστη χρήση, χαλιά, μπαλκόνια, παντζούρια κλπ και σε ενάμιση χρόνο πήρε το πιστόλι στο χέρι.
    Έκανε πατέντα κι έβαλε ενα παλιό του lidl αλλά τώρα κοιτάει για καλό πλυστικο της karcher.
    MM#93

Αν θέλετε απόδοση δεν είναι δείκτης τα μπαρ αλλά τα λίτρα ανά ώρα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
    από AUFGEBRACHT στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 124
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2021, 06:37
  2. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2016, 12:21
  3. πλυστικο μηχανημα
    από panavour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2016, 20:25