Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 33 από 33

Θέμα: CB500F

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Clementine Προβολή μηνύματος
    Για το μοτέρ όντως έχω διαβάσει τα καλύτερα από άποψη μακροζωίας. Συντηρήσεις στην ώρα τους κι ο αναβάτης απ'όσο κατάλαβα δεν ήταν κανίβαλος. Το θέμα είναι σε ορίζοντα 2ετίας τι γίνεται με καθημερινή χρήση και με δεδομένο οτι είναι ήδη 100k km. Είναι λαχείο αν θα μου βγάλει κάτι πέρα απ'τα προβλεπόμενα και αναλώσιμα?
    Το ρίσκο στην Ζωή, ακόμα και μικρό, υπάρχει πάντα. Το δέχεσαι και προχωράς, δεν το δέχεσαι δεν προχωράς.

Το μοτό να το δει έμπιστος μηχανικός, και να σου δώσει λεπτομερή αναφορά τι βρήκε, να δειτε και τα χαρτιά του, και τα ΚΤΕΟ του, τι ιστορία λένε, και να βγάλεις συμπέρασμα που να ελαχιστοποιεί το ρίσκο. Οπου ρίσκο, να μην βγει ετοιμοθάνατο το μοτό.

Γενικά πάντως το μοτέρ αυτό, δεν βγάζει βλάβες, και 100Κ χλμ, δεν είναι μεγάλο νούμερο που να σε απελπίζει.

Αν δεν υπάρχουν εκπλήξεις, σε ορίζοντα διετίας θα χρειαστείς ενδεχομένως λάστιχα και αλυσιδογράναζα (που ειναι και τα πιο ακριβά πράγματα για αλλαγή).

Πάντα το ρίσκο βέβαια θα υπάρχει, γιατι και ο μηχανικός ακόμα, κάνει μια εκτίμηση απέξω-απέξω, δεν κάθεται να κάνει βίδες το μοτέρ, και να μετρήσει ένα-ένα όλα τα εξαρτήματα αν είναι στις προδιαγραφές που πρέπει.

Από την άλλη, με 3Κ ευρώ, θα πάρεις ένα δικύλινδρο 500 με 40 κάτι άλογα τροχό, όχι ένα ανεμικό 300 με καμιά 25ρια άλογα τροχό. Που σημαίνει ότι το 500 θα σου βγάλει μεγαλύτερο εύρος χρήσεων από το 300, όταν οι απαιτήσεις σου σε ισχύ θα ανέβουν π.χ. να μπορεί να κρατάει 120 στην Εθνική χωρίς να ακούγεται σαν να έρχεται η ανατίναξη.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Για το μοτέρ όντως έχω διαβάσει τα καλύτερα από άποψη μακροζωίας. Συντηρήσεις στην ώρα τους κι ο αναβάτης απ'όσο κατάλαβα δεν ήταν κανίβαλος. Το θέμα είναι σε ορίζοντα 2ετίας τι γίνεται με καθημερινή χρήση και με δεδομένο οτι είναι ήδη 100k km. Είναι λαχείο αν θα μου βγάλει κάτι πέρα απ'τα προβλεπόμενα και αναλώσιμα?
    Όπως είπα και πριν αν έχει κάνει τυπικά τα σέρβις στην ώρα τους και οδηγούσε νορμαλ δεν θα περιμέναμε να βγάλει καμία βλάβη το μοτέρ, αν αυτό σε ανησυχεί.

Όμως θα πρέπει να τεκμηριωθούν τα διανυθέντα χλμ, αν πρόκειται για έναν κάτοχο πιο εύκολο, αν έχει περισσότερους από έναν να δοθούν αποδεικτικά στοιχεία

Από εκεί και μετά, λάστιχα αλυσογραναζα, ρουλεμάν τροχών - λαιμού, καθαρισμός εμβολων φρένων, τακάκια, δίσκοπλακες, συντήρηση ή επισκευή αναρτήσεων, συντήρηση ή αντικατάσταση ντιζων, αντικατάσταση σωληνώσεων φρενών είναι πράγματα που θα πρέπει να εξεταστούν σε οποιοδήποτε μεταχειρισμένο εν καιρό για να ξέρεις την κατάσταση και πότε θα δρομολογηθούν

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    αυτό είναι, ναι
    Εχω το cbr500r αν διαβασες παραπανω,το εχω σχεδον 2 χρονια παρα τρεις μηνες και εχω κανει 38.000 χλμ.εχει το ιδιο μοτερ.

Το 1000€ δεν ξερω γιατι το αναφερεις,ουσιαστικα αλλαξε λαδια φιλτρο και τσεκαρε τα υγρα και βουρ.

Εκτος αν θελει αλυσιδογραναζα λαστιχα η κατι αλλο.

Εγω θα το περνα.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ