Σελίδα 14 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 202 από 202

Θέμα: Γερμανοπολύγωνα καστάνιας!

Νέο μέλος
    Facom 467B, αγορασμένα από το Βραττη. Ήμουν μεταξύ σε αυτά και τα Gedore 7UR made in Germany, τα οποία απορρίφθηκαν διότι έχουν αδικαιολογητα χοντρό δαχτυλίδι λιγα δόντια και η ποιότητα όσον αφορά την χρωμιωση και το φινίρισμα είναι επιπέδου εργαλείων από Ινδία. Τώρα δε τα μέτρησα με παχυμετρο για να δω πόσο σφιχτά είναι στο ανοιχτό άκρο αλλά εντάξει. Ένα μειονέκτημα των facom είναι ότι έχουν σχετικά υψηλό backdrag αν και δε νομίζω πως υπάρχουν άλλα με μικρότερο (ίσως τα snapon).Επίσης ο διακόπτης αλλαγής κατεύθυνσης είναι sintered (κονιορτοποιημενο μεταλλο) και άμα πέσει με τον κατάλληλο τρόπο βλέπω να γίνεται θρύψαλα.
    Ένα μεγάλο ατού των facom είναι και η θήκη-συλλογή
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20250812_154608.jpg 
Προβολές:	77 
Μέγεθος:	69,2 KB 
ID:	464235

Όνομα:	20250812_154843.jpg 
Μέγεθος:	51,7 KB 
ID:	464236

Όνομα:	20250812_154752.jpg 
Προβολές:	76 
Μέγεθος:	76,6 KB 
ID:	464237

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από HannibalLecter Προβολή μηνύματος
    Facom 467B, αγορασμένα από το Βραττη. Ήμουν μεταξύ σε αυτά και τα Gedore 7UR made in Germany, τα οποία απορρίφθηκαν διότι έχουν αδικαιολογητα χοντρό δαχτυλίδι λιγα δόντια και η ποιότητα όσον αφορά την χρωμιωση και το φινίρισμα είναι επιπέδου εργαλείων από Ινδία. Τώρα δε τα μέτρησα με παχυμετρο για να δω πόσο σφιχτά είναι στο ανοιχτό άκρο αλλά εντάξει. Ένα μειονέκτημα των facom είναι ότι έχουν σχετικά υψηλό backdrag αν και δε νομίζω πως υπάρχουν άλλα με μικρότερο (ίσως τα snapon).Επίσης ο διακόπτης αλλαγής κατεύθυνσης είναι sintered (κονιορτοποιημενο μεταλλο) και άμα πέσει με τον κατάλληλο τρόπο βλέπω να γίνεται θρύψαλα.

Όνομα:	20250812_154608.jpg 
Μέγεθος:	69,2 KB 
ID:	464235

Όνομα:	20250812_154843.jpg 
Μέγεθος:	51,7 KB 
ID:	464236

Όνομα:	20250812_154752.jpg 
Προβολές:	76 
Μέγεθος:	76,6 KB 
ID:	464237

Και θρύψαλα να γίνει, (που πολύ χλωμό το κόβω) το πας Βράττη και σου δίνει άλλο χωρίς μα μου.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Και θρύψαλα να γίνει, (που πολύ χλωμό το κόβω) το πας Βράττη και σου δίνει άλλο χωρίς μα μου.
    Εντάξει, γι αυτό τα πήρα και γω από κει και για την καλή τιμή, απλά είπα να το επισημάνω, δεν είμαι παντρεμένος με τη φακομ
    Αν και τώρα κατοικω Γερμανία και δεν ξέρω εδώ τι θα μου λέγαν αν χρειαζόμουν να χρησιμοποιήσω την εγγύηση (σιγά μην χρειαστεί)

Παλαιό μέλος
    Χωρίς σε καμία περίπτωση να αποτελεί μειονέκτημα, η αίσθησή μου είναι ότι τα συγκεκριμένα Facom έρχονται από Taiwan μεριά.
    Ας μας διαφωτίσει ο εξπέρ του φόρουμ.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από HannibalLecter Προβολή μηνύματος
    Τα gedore τα έχω από τοτε που βγήκαν. Σήμερα είναι δυσανάλογα ακριβά (τουλαχιστον στην Ελλάδα) και δεν αξίζει η αγορά τους. Το δαχτυλίδι είναι όντως πιο χοντρό απ' τα facom. Ο μηχανισμός των facom θα στρώσει λιγο αλλά δε πρόκειται να γίνει βούτυρο (ούτε στα gedore είναι βούτυρο). Η χρωμιωση και το φινίρισμα εμένα μ' αρέσει στα γερμανικά εργαλεία και την προτιμώ. Το ανοιχτό άκρο μη κοιτάς τι ανοχές έχει καινούριο αλλά τι ανοχές έχει μετά από τυπική χρήση. Δεν έχεις κάτι να φοβάσαι με τα facom, αν και εμένα με χαλάει λίγο το πάχος στο ανοιχτό ακρο. Παρ όλα αυτά το πάχος έχει μειωθεί από τότε που έβγαλε αυτό το μοντέλο (και στα απλά γερμανοπολυγωνα έχει γίνει αυτό).
    Το μεγάλο ατού των gedore είναι ότι ανοίγουν. Έχω βγάλει κάποιες φωτό μετά από μερικά χρόνια χρήσης να δείτε πως ήταν μέσα. Αν τις βρω θα ποσταρω.

Αν θα ξανά έπαιρνα σήμερα πιθανότατα θα έπαιρνα τα φακομ λόγο τιμης.

Υγ. Τα δόντια στα gedore είναι οριακά αρκετά για να μη σου δημιουργούν πρόβλημα πουθενά.
    Τα snapon είναι όντως φοβερά.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Χωρίς σε καμία περίπτωση να αποτελεί μειονέκτημα, η αίσθησή μου είναι ότι τα συγκεκριμένα Facom έρχονται από Taiwan μεριά.
    Μπορώ να απαντήσω και εγώ σε αυτό.
    Είναι όντως Taiwan αλλά δε λέει κάτι αυτό.
    Η facom είναι απ' τις λίγες που επιβάλει τον δικό της σχεδιασμό και δε κάνει απλά rebranding. Αυτο είναι πολύ σημαντικό γιατί αν δεις κάτι μηχανισμούς (ταιβανεζικους) που είχαν κάποιες ακριβές μάρκες σε γερμ/να καστανιας θα κλάψεις. (Δεν υπάρχει γερμ/νο καστανιάς που έχει σπάσει και δεν το έχω κόψει για να δω τιηψανισμο εχει Τουλαχιστον ξέρεις ότι δεν έχει επιλεξει από ένα κατάλογο το μοντέλο που ταιριάζει στα λογιστικά της για να το παραγγείλει με την επωνυμία της τυπωμένη επάνω.
    Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά η Taiwan ήταν και είναι πρωτοπόρος με εξαίρεση το backdrack που σπάνια είναι εξαρχής καλό.
    Για την ποιότητα πάλι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στη facom από τότε που την πήρε η Stanley.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Ναι, είναι Ταϊβάν όπως και τα περισσότερα φακομ σήμερα. Η φακομ είναι ίσως η μοναδική η οποία δεν έριξε την ποιότητα όταν άρχισε offshoring

Σελίδα 14 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF