Σελίδα 11 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 164 από 164

Θέμα: CF MOTO 450 διακοπή κινητήρα

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ParaskevasTheo Προβολή μηνύματος
    εχω ρωτήσει και είμαι stdby...!!!
    Oμως επειδή τυγχάνει να είμαι τεχνικός σε άλλο αντικείμενο , αντιλαμβάνομαι και το μέγεθος της δυσκολίας της αντιμετώπισης ανεξήγητων δυσλειτουργιών....
    Όπως και να χει η λύση θα βρεθεί, η οποία μπορεί και να ναι γελοία. Αλλά έτσι είναι η ζωή...
    Αναλογίστηκα πέρα από την δική μου ανυπομονησία , τι εκβιασμός μπορεί να πέφτει στον εκάστοτε μηχανικό για λύση αλλιώς θα του αφαιρεθεί το εξουσιοδοτημένο service.
    Το αντιλήθφηκα στην περίπτωση μου όταν άρχισα να στέλνω επίσημα έγγραφα.
    Αναλογίστηκα ότι ο κάθε μηχανικός όπως είπε και κάποιος εδώ στο φορουμ δεν πληρώνετε σε θέματα τέτοια, άρα το ζητημα μου δεν του φέρνει έσοδα παρά μόνο χαμένο χρόνο.
    θα μου πείτε τι σε νοιάζει εσένα?
    Λίγο με νοιάζει...Λίγο ομως...
    Κοίτα, στις σοβαρές μάρκες ο χρόνος διάγνωσης ενός προβλήματος σε εγγύηση πληρώνεται.
    Ισως όχι στο 100% όλες τις φορές, αλλα πληρώνεται.

Νέο μέλος
    μάλλον η ηλεκτρονική εχει το πρόβλημα ,σχεδόν με τα ιδια συμπτώματα σε 1 cb500 φίλου αυτο εφταιγε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Κοίτα, στις σοβαρές μάρκες ο χρόνος διάγνωσης ενός προβλήματος σε εγγύηση πληρώνεται.
    Ισως όχι στο 100% όλες τις φορές, αλλα πληρώνεται.
    Πολυ ευστοχο αυτο που ειπες.
    Και επειδη κανενας πελάτης δεν ειναι διατεθειμενος να πληρωσει κατι τετοιο, τα συνεργεια ΔΕΝ πολυ-ασχολουνται.

Φαντασου τωρα ενα συνεργειο, με 9 μηχανακια μεσα, αλλαγη, λαδιων, μπουζι, ρυθμιση βαλβιδες,τακακια...απλα πραγματα δλδ. που κοστιζουν σχετικα λιγο σε χρονο και φερνουν αμεσο χρημα, και απο την αλλη πανω σε μια ραμπα, 1 μηχανακι να ψαχνει 1 βδομαδα 15 σενσορες, να μετραει με πολυμετρα αντιστασεις και να συμβουλευεται το επισημο service manual για τα σωστα ορια, να το βρει τελικα, και να σου πει 15 ευρω κοστος ο σενσορας.
    Ε δεν το κανει κανεις και δικαιως πιστευω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Ε δεν το κανει κανεις και δικαιως πιστευω.
    Δικαιως οχι.. Οτι δεν το κανουν εχεις δικιο...
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    Δικαιως οχι.. Οτι δεν το κανουν εχεις δικιο...
    Δλδ. εσυ θεωρεις οτι δεν πρεπει να πληρωθει ο χρονος που θα χασει ψαχνοντας ο τεχνικος ?
    Μπορει να ψαχνει 3 μερες και η αιτια να ειναι ενα ανταλλακτικο 5 ευρω.
    5 ευρω θα πρεπει να πληρωθει ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Δλδ. εσυ θεωρεις οτι δεν πρεπει να πληρωθει ο χρονος που θα χασει ψαχνοντας ο τεχνικος ?
    ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μην πληρωθει σε τετοια περιπτωση.

Ομως ο φιλος εχει καινουργια μοτο στην εγγυηση αρα οσο και να κοστιζει το ψαξιμο + ανατλλακτικο δεν θα πληρωσει μια. Ομως αυτος που θα ψαξει να βρει το προβλημα και την λυση πρεπει να πληρωθει.

Ποιος ομως θα τον πληρωσει;

Θεωρητικα ο εισαγωγεας καλυπτει το κοστος των ανταλλακτικων και ο αντιπρσωπος- εξουσιοδοτημενος την εργασια. Αλλα μια μοτο σε μια ραμπα για μερες, να αλλαζεις αισθητηρες, εξαρτηματα, κλπ δεν ειναι φτηνο πραγμα

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Θεωρητικα ο εισαγωγεας καλυπτει το κοστος των ανταλλακτικων και ο αντιπρσωπος- εξουσιοδοτημενος την εργασια. Αλλα μια μοτο σε μια ραμπα για μερες, να αλλαζεις αισθητηρες, εξαρτηματα, κλπ δεν ειναι φτηνο πραγμα
    Κανονικά την εγγύηση (διάγνωση, εργασία & ανταλλακτικό/ά) την επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου το εργοστάσιο.
    Άλλες φορές γίνεται μέσω της εισαγωγικής εταιρείας, άλλες φορές απ’ ευθείας (σπάνιο).
    Το σίγουρο είναι ότι πληρώνεται όλο το κόστος, το επίσημο συνεργείο δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με κάτι.

Αν στις μοτοσυκλέτες συμβαίνει αυτό που γράφεις, είναι λάθος.

Ομως ο φιλος εχει καινουργια μοτο στην εγγυηση αρα οσο και να κοστιζει το ψαξιμο + ανατλλακτικο δεν θα πληρωσει μια. Ομως αυτος που θα ψαξει να βρει το προβλημα και την λυση πρεπει να πληρωθει.

Γιαυτο μιλησε ο Χαρης πιο πανω για "σοβαρες" εταιριες.
    Δυστυχως στην Ελλαδα εκτος απο την μαρκα που μας αρεσει, πρεπει να ελεγχουμε και την αξιοπιστια + after sales service του εισαγωγέα.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Ο εισαγωγέας πλΕρώνει τόσο το κόστος του ανταλλακτικού όσο και της εργασίας.
    Για την εργασία, ειδικότερα, συνήθως υπάρχει ένας μπούσουλας από το εργοστάσιο που λέει για τάδε εργασία τόση(ε) ώρα(ες) και βάσει αυτού, πλΕρώνει τον εισαγωγέα.
    Ο οποίος, όμως, αναφέρεται σε ιδανικές συνθήκες οι οποίες απέχουν ΠΟΛΥ από την πραγματικότητα......

Ένα παράδειγμα:
    Η ISUZU αναφέρει για αλλαγή δίσκου-πλατό-ρουλεμάν, "2 τεχνικοί, 2,5 ώρες" ΑΛΛΑ έχουν: ολοκαίνουργιο αμάξι, ΟΛΑ τα απαιτούμενα εργαλεία (ειδικά και μη)
    ΟΛΑ τα τυχόν επιπλέον ανταλλακτικά που ΜΠΟΡΕΙ να χρειαστούν, μπροστά τους. Έτσι μετράνε τον χρόνο.
    Στο συνεργείο, όμως πάει αμάξι με ταλαιπωρημένο το κάτω μέρος, λάσπες, χτυπημένες βίδες/παξιμάδια που δεν λύνουν εύκολα κ.λ.π.
    δεν μπορείς να ξέρεις τι άλλο μπορεί να χρειαστεί και να το έχεις διαθέσιμο εκείνη την ώρα και αντε να εξηγήσεις γιατί οι 2,5 ώρες έγιναν 8......
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    @Bowleno + harris_x, αυτο που λεω για τον επιμερισμο του κοστους ηταν το συμπερασμα απο την ερωτηση γνωστου στην Stellantis γιατι δεν αυξανει την εγγυηση στα 8 χρονια οπως γινεται εξω. Του ειπαν οτι θα επρεπε να αυξηθει το κοστος ωριαιας χρεωσης στο σερβις για να "βγουν" τα συνεργεια, αφου αυτα καλυπτουν το εργασιακο κοστος.

Δεν ξερω αν τα ιδια ισχυουν και στις μοτο.
    Επισης επειδη μου μεταφερθηκε απο γνωστο, δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια αν ισχυει. Αν μου ειπε μπαρουφες, μπαρουφες λεω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Δικαιως πρεπει να πληρωθει... το διαβασα αλλιως οπως το εγραψες..Οτι κανεις δεν το κανει και καλως δεν το κανουν..
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Η εγγύηση ,αυτή την έννοια έχει.ΔΕΝ πληρώνει τίποτα ο καταναλωτής.Γι αυτό όταν αγοράζουμε κάτι, ειδικά μηχανάκι,κοιτάζουμε και την αντιπροσωπεία ΚΥΡΙΩΣ.Στην Ελλάδα βρισκόμαστε,όχι στις ΗΠΑ.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Τον μ#λ@κ@ της υπόθεσης δηλαδή τον καταναλωτή ποιός τον πληρώνει που μένει 2-3 βδομάδες χωρίς όχημα;
    Τι καλό έχει δηλαδή αυτή η αντιπροσωπεία από την στιγμή που δεν βρίσκει λύση;
    Το ότι ασχολείται ας πούμε την κάνει σωστή;
    when life gets complicated i ride.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Θα σου πουν ότι έτσι είναι ο "νόμος"..
    Μαζεύονται μερικοί κλέφτες στην βουλή και ψηφίζουν ότι καυλώνει τα φιλαράκια..

Σελίδα 11 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 67891011

Παρόμοια θέματα

1. CF MOTO 450 SR
    από Dim1tris13 στο forum CFMoto
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2024, 10:28
  2. Cf moto 650 gt , 650 mt και trk 502
    από tselotrelo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2023, 17:55
  3. CF Moto 250NK
    από GiorgosRC στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2020, 08:15
  4. Στιγμιαία διακοπή κινητήρα
    από Vice στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2019, 07:43
  5. Moto GP: Διακοπή... για Ilmor
    από idi στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2007, 11:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα