Καλησπερα, ειμαι στην φαση που ψαχνω τι μηχανη θα ηθελα να αγορασω σαν πρωτη μηχανη. Εχω ηδη ενα σκουτερ το οποιο οδηγαω εδω και καποια χρονια αλλα επειδη προσφατα καταφερα να μαζεψω καποια χρηματα ηθελα να τα αξιοποιησω σε αυτο τον σκοπο. Εχω κανει ηδη καποια ερευνα αλλα επειδη νιωθω οτι γενικα ειναι 2-3 συγκεκριμενες μηχανες που προτεινουν πλεον ολοι θα ηθελα και αλλες αποψεις απο ανθρωπους που εχουν μια παραπανω πειρα στον χωρο. Σαν απαιτησεις εχω οτι θα ηθελα να μπορω να κανω ενα ταξιδι με αυτην δηλαδη να μπορω να κινηθω τουλαχιστον εντος ελλαδας με μαι σχετικη ανεση+ μεσα στην πολη, να μπορει να διαχειριστει χωματινο δρομο(οχι τυπου enduro) αλλα να μπορεσω αν θελω να ανεβω σε ενα βουνο σε καποια πιο rough κομματιακαι να μην τα δει ολα η μηχανη, ολα τα παραπανω ειναι με δευτερο αναβατη κατα κυριο λογο. Σαν απαιτησεις πανω κατω αυτα εχω. Γενικα ενα κυριο προβλημα ειναι οτι δεν ειμαι και το πρωτο μποι οποτε ειναι δυσκολο σε καποιες μηχανες να πατησω με ανεση. Για παραδειγμα ανεβηκα προσφατα για να την κανω μια βολτα σε μια honda nc750x και μπορουσα να ανεβω να σταματησω να πατησω κατω αλλα σε μικρη κλιση ανηφοριτσας που χρειαστηκε να την κανω πισω ζοριστηκα λογω του οτι δεν πατουσα καλα. Οποτε αυτο ειναι δυστυχως ενα θεμα που υπαρχει παρολο που εγω γενικα δεν το βρισκω τοσο τραγικο γιατι βρισκω αλλους τροπους να την χειριστω αν χρειαστει. Το μπατζετ μου ειναι περιπου 4000 κατευθειαν αλλιως αν ειναι για καινουρια και μπορω με δοσεις τοτε αυξανεται κατα 2000 χιλιαρικα. Γενικα θεωρω οτι λογω ελλειψης πειρας σε κανονικη μηχανη δεν θα ηθελα να αγορασω καινουρια αλλα ακουω ολες τις προτασεις. Ξαναλεω εχω κανει καποια ερευνα αλλα επειδη οντως συναντω πανω κατω τα ιδια ηθελα να δω αν υπαρχει κατι που δεν εχω σκεφτει και ισως ενα τελει με εξυπηρετει καλυτερα.
(εχω διπλωμα για απεριοριστα)
(θα προτιμουσα κατι μεταξυ 600-900cc)