Σελίδα 186 από 188 ΠρώτοΠρώτο ... 86136176181182183184185186187188 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.776 έως 2.790 από 2810

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Ή απλά βάζεις Linux, πχ KDE Neon
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Έλα βάλε μου εσύ τις εφαρμογές σε vm, δεν έχω πρόβλημα να ψωνίσω 10 φορές πάνω από όσα χρειάζομαι (τώρα είμαι στις 3 φορές περισσότερα) και όταν μπορώ να εργαστώ ανάμεσα στις εφαρμογές όπως πριν, πληρώνεσαι και συνεχίζουμε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Έλα βάλε μου εσύ τις εφαρμογές σε vm, δεν έχω πρόβλημα να ψωνίσω 10 φορές πάνω από όσα χρειάζομαι (τώρα είμαι στις 3 φορές περισσότερα) και όταν μπορώ να εργαστώ ανάμεσα στις εφαρμογές όπως πριν, πληρώνεσαι και συνεχίζουμε.
    Πέρα από πλάκα. Εϊναι κατανοητό ότι σε κάποιες περιπτώσεις λόγω εφαρμογών, κι εφ' όσον δεν βγαίνουν και για Linux ή δεν υπάρχουν αντίστοιχες, να πρέπει να μείνεις σε windoze. Πάντως εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν και σε καθημερινό επίπεδο για το μέσο χρήστη (και όχι μόνο*) το Linux καλύπτει 100%.

Προσωπικά ως επαγγελματίας και για τη δουλειά μου προτιμώ 1000 φορές το Linux desktop, παρά τα λειψά windows που πρέπει να βάζω add-ons και εφαρμογές τρίτων για να έχω την ίδια λειτουργικότητα. Ας όψεται το Office 365 και το Teams

* Μπορώ να αναφέρω και παραδείγματα που σε επαγγελματικά περιβάλλοντα η δουλειά γίνεται 100% σε Linux οικοσύστημα (workstations και servers).
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Μέλος Το avatar του/της Ilias_83
    Δυστυχώς δεν είναι μόνο το 365 και το Teams...
    Εγώ π.χ. είμαι με Dual Boot στο σπίτι λόγω Lightroom & Photoshop.
    No one told you when to run,
    you missed the starting gun

Δεν είναι αυτό το θέμα, βάζεις σε virtual box μια απογυμνωμένη έκδοση win που χρειάζεσαι και τρέχεις τις win εφαρμογές πάνω του.
    Με τους SSD και τα socket να βλέπουν 128Gb μνήμη, οι αντιδράσεις είναι ακαριαίες. Δεν κούραζαν 15 χρόνια πριν..

Το όλο θέμα είναι αν θα βολέψει στην μεταφορά στοιχείων μέσω clipboard. Εκεί είναι που θέλει ψάξιμο και στον χρόνο στησίματος.
    Σε osx είχα έτσι κάποια από την corel με μόνη δυσκολία πως έπρεπε να σώζω σε κοινό φάκελο και να το εισάγω από την osx εφαρμογή.

Από εκεί και πέρα το μόνο που απασχολεί είναι αν ποτέ το update του συστήματος κάνει outdate το vm της oracle για μια - δυο μέρες.. σπάνιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ilias_83 Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς δεν είναι μόνο το 365 και το Teams...
    Εγώ π.χ. είμαι με Dual Boot στο σπίτι λόγω Lightroom & Photoshop.
    Σαφώς, αλλά μιλάω για την πλειονότητα του εταιρικού (κυρίως) κόσμου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι αυτό το θέμα, βάζεις σε virtual box μια απογυμνωμένη έκδοση win που χρειάζεσαι και τρέχεις τις win εφαρμογές πάνω του.
    Με τους SSD και τα socket να βλέπουν 128Gb μνήμη, οι αντιδράσεις είναι ακαριαίες. Δεν κούραζαν 15 χρόνια πριν..

Το όλο θέμα είναι αν θα βολέψει στην μεταφορά στοιχείων μέσω clipboard. Εκεί είναι που θέλει ψάξιμο και στον χρόνο στησίματος.
    Σε osx είχα έτσι κάποια από την corel με μόνη δυσκολία πως έπρεπε να σώζω σε κοινό φάκελο και να το εισάγω από την osx εφαρμογή.

Από εκεί και πέρα το μόνο που απασχολεί είναι αν ποτέ το update του συστήματος κάνει outdate το vm της oracle για μια - δυο μέρες.. σπάνιο.
    Για την τελευταία σου πρόταση: Δεν το έχω δει ποτέ. Πιο πιθανό είναι να σπάσει κάνας driver του Virtualbox με νεώτερο kernel. Που και πάλι αν χρησιμοποιούνται σταθερές εκδόσεις της εκάστοτε διανομής Linux (δηλαδή όχι rolling release/bleeding edge τύπου Arch, Debian Sid, Fedora, Opensuse Tumbleweed /Factory, κτλ) και του Virtualbox δε θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Σε είδα ξανά μετά από πολλααααά χρόνια blue screen of doom

Συνημμένο 465778

Τι λέτε, να παραμείνω στα Windows 10 που θέλω ή θα μου πρήξει τα συκώτια ο Μπιλ μέχρι να με πείσει;
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_20251007_120739.jpg‎  

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Σε είδα ξανά μετά από πολλααααά χρόνια blue screen of doom

Τι λέτε, να παραμείνω στα Windows 10 που θέλω ή θα μου πρήξει τα συκώτια ο Μπιλ μέχρι να με πείσει;
    Άμα ειναι daily driver πήγαινε σε 11 σιγά σιγά γιατι κάποια στιγμή θα σταματίσουν τα security updates. Εγώ που το χρησιμοποιώ μόνο για συγκεκριμένες δουλειές λέω να αντισταθώ ακόμα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από svaboda Προβολή μηνύματος
    Άμα ειναι daily driver πήγαινε σε 11 σιγά σιγά γιατι κάποια στιγμή θα σταματίσουν τα security updates. Εγώ που το χρησιμοποιώ μόνο για συγκεκριμένες δουλειές λέω να αντισταθώ ακόμα.
    Ευτυχώς δείχνει να μην είναι κάτι περιοδικό, εμφανίστηκε πάντως αμέσως μετά από προειδοποίηση για αναβάθμιση σε 11 στο startup οπότε σίγουρα θα είχε κάποια σχέση.

Θα το τραβήξω κι εγώ όσο πάει εκτός και αν γίνουν πολύ ενοχλητικές οι συνθήκες!

Έπεσα πάνω σε μουβέντα ΙΤ.
    Συζητούσαν πως μόλις έμαθαν πως θα "δοθεί παράταση", με την υποχρεωτική υποστήριξη λόγω συμβολαίων με εταιρείες λογισμικού να φτάνει τα πέντε χρόνια.

Παπατζα κοινώς για να αναθερμάνουν την αγορά του hardware.

Καλύτερα να πάρουμε όλοι backup με την δυνατότητα επιστροφής σε αυτό για να αποφύγουμε επιτηδευμένες ρουτίνες από την microsoft για να εκβιάσει την μεταφορά μας στα 11.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Εγώ πάντως έχω ακόμα pc με xp...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Ωραίος εγώ άλλαξα σε 10 όταν άλλαξα pc μετά από 15 χρόνια γιατί ήρθε πακέτο

Ειδικά μετά τα (S)Vista θα μπορούσα να μείνω με τα XP Professional για πάντα!

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της Creeper
    Ε οπότε παίζεις όλα τα καλύτερα games όλων των εποχών, metal gear solid 1, tomb raider chronicles, max payne και δε συμμαζεύεται!!
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Έχεις και DeLorean μήπως;

Μέλος
    ελπίζω να μην χρησιμοποιείς το pc για ευαίσθητα δεδομένα (τράπεζες, εφκα κλπ)

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46
  4. μια βοηθεια απο τοπογραφους....