Σελίδα 68 από 68 ΠρώτοΠρώτο ... 1858636465666768
Προβολή αποτελεσμάτων 1.006 έως 1.010 από 1010

Θέμα: Ελαστικά για αυτοκίνητο

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    νταξ, καλα τα λες σε γενικες γραμμες

κι εγω το εχω δηλωσει πολλακις πως θυγατρικα της μισελεν δε βαζω ουτε αμα μου τα χαρισουνε.
    (εδω δεν εμεινα ευχαριστημενος -σε σχεση με τα αλλα- απο τα ιδια τα μισελεν)

εν το μεταξυ ενα λαθος που κανουν παρα πολλοι, ειναι το εξης:
    εχουν το αμαξι με ξερω γω 45000 χλμ, βαζουν τη "ταδε" μαρκα, μενουν υπερευχαριστημενοι
    γενικα, μετα βαουν κατι αλλο η και το ιδιο, κι ερχεται καποια εποχη που στη μεθεπομενη αλλαγη
    ξερω γω μετα απο 10 χρονια και το αμαξι με 120000 χλμ και ξαναβαζουν "ταδε", το αμαξι φυσικα
    γλυστραει και δε παταει πουθενα, και ειναι πεπεισμενοι οτι η "ταδε" εχει ριξει τη ποιοτητα της
    και εχει χαλασει τα λαστιχα της, και δε τους περναει καν απ'το μυαλο οτι μετα απο τοσα χρονια και χλμ
    ο λογος που δεν καθεται το αμαξι στο δρομο ειναι η αναρτηση τους και οχι η ποιοτητα των ελαστικων.
    Eννοείται πως το αμάξι είτε με 20000 κμ είτε με 200000 κμ είναι άρτιο από ανάρτηση,γεωμετρία και όλα τα περιφερειακά που υποστηρίζουν το ελαστικό,από μουαγιέ μέχρι ιμίμπαρα και ζανφόρ το αμάξι είναι 100% όπως βγήκε από το εργοστάσιο.
    Και επίσης εννοείται με σωστές πιέσεις.

Έχω μείνει ευχαριστημένος από αρκετές μάρκες ελαστικών που δεν είναι Michelin ή άλλη επώνυμη αλλά ψιλοάγνωστη στην Ελλάδα μάρκα,πχ Cooper ή Ceyenne κλπ κλπ που δε τα ξέρει η μάνα τους...
    Το κακό με αυτές τις μάρκες είναι η στάνταρ διαθεσιμότητα...ΟΚ καλά είναι, φτηνά είναι χρυσά είναι αλλά αν στην επόμενη 3ετία θέλω ξανά τα ίδια απλά δεν υπάρχουν,ή έχουν 2-3 μήνες χρόνο παράδοσης...Αν έχει δε το αμάξι και "παράξενη" ή μη εμπορική διάσταση (πχ 195/55/16) οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες ή αναγκαστικά πανάκριβες...
    Αντί λοιπόν να ξανα-ανακαλύψω τον τροχό,πάω σε κάτι επώνυμο και "σιγουράκι" να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Τώρα αν το καλοσκεφτείς η οικονομική διαφορά επώνυμο με οικονομικό σε σχέση με την απόδοση στο δρόμο -αλλά και τη σταθερή συμπεριφορά του ελαστικού μέχρι να το αλλάξεις- δεν είναι και τόσο χαώδης...Ελάχιστα λάστιχα κρατάνε τις ιδιότητές τους μέχρι τέλους...
    Αν το επώνυμο κάνει πχ 480-500€ η τετράδα και το οικονομικό (αλλά σαφώς υποδεέστερο από 280-λέγε με Lassa- ή 400€ ) η διαφορά είναι 1-3 γεμίσματα βενζίνης...
    Επίσης τα "ψιλοεπώνυμα/θυγατρικά ή "επώνυμα" η διαφορά στις τιμές είναι κοντά με τα ακριβά...Γιατί λοιπόν να βάλω πχ Kleber (φτου κακά) στα 95€ και να μη βάλω:
    - Hankook Ventus Prime 4 στα 100€ (ωραιότατο και πολύ καλό στη βροχή) ή
    - Falken SN 110 (πολύ καλό καθημερινό αν δεν έχεις απιτήσεις) στα 110 ή τελικά
    -Michelin Primacy 4 στα 120€ ?

Να μου πεις βάζω ακριβά λάστιχα κάνοντας το σκατό μου παξιμάδι αλλά να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω την οικονομική άνεση να βάλω 2η τετράδα αν δε μείνω ευχαριστημένος στο πρώτο μήνα, να το καταλάβω..
    Να μου λες όμως πως βάζω οικονομικά λάστιχα γιατί δεν έχω λεφτά / δε γουστάρω τα επώνυμα γιατί αισχροκερδούν στη πλάτη μου / τα θεωρώ ίδια όλα,κλπ και έχω ένα αμάξι με φρέσκα φτηνά λάστιχα -που κρατάνε χειρότερα από τα τετραετίας που πέταξα άρα να έχω ένα αμάξι σχεδόν χάρο- δε το καταλαβαίνω...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nassosxlvbros Προβολή μηνύματος
    Eννοείται πως το αμάξι είτε με 20000 κμ είτε με 200000 κμ είναι άρτιο από ανάρτηση,γεωμετρία και όλα τα περιφερειακά που υποστηρίζουν το ελαστικό,από μουαγιέ μέχρι ιμίμπαρα και ζανφόρ το αμάξι είναι 100% όπως βγήκε από το εργοστάσιο.
    Και επίσης εννοείται με σωστές πιέσεις.

Έχω μείνει ευχαριστημένος από αρκετές μάρκες ελαστικών που δεν είναι Michelin ή άλλη επώνυμη αλλά ψιλοάγνωστη στην Ελλάδα μάρκα,πχ Cooper ή Ceyenne κλπ κλπ που δε τα ξέρει η μάνα τους...
    Το κακό με αυτές τις μάρκες είναι η στάνταρ διαθεσιμότητα...ΟΚ καλά είναι, φτηνά είναι χρυσά είναι αλλά αν στην επόμενη 3ετία θέλω ξανά τα ίδια απλά δεν υπάρχουν,ή έχουν 2-3 μήνες χρόνο παράδοσης...Αν έχει δε το αμάξι και "παράξενη" ή μη εμπορική διάσταση (πχ 195/55/16) οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες ή αναγκαστικά πανάκριβες...
    Αντί λοιπόν να ξανα-ανακαλύψω τον τροχό,πάω σε κάτι επώνυμο και "σιγουράκι" να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Τώρα αν το καλοσκεφτείς η οικονομική διαφορά επώνυμο με οικονομικό σε σχέση με την απόδοση στο δρόμο -αλλά και τη σταθερή συμπεριφορά του ελαστικού μέχρι να το αλλάξεις- δεν είναι και τόσο χαώδης...Ελάχιστα λάστιχα κρατάνε τις ιδιότητές τους μέχρι τέλους...
    Αν το επώνυμο κάνει πχ 480-500€ η τετράδα και το οικονομικό (αλλά σαφώς υποδεέστερο από 280-λέγε με Lassa- ή 400€ ) η διαφορά είναι 1-3 γεμίσματα βενζίνης...
    Επίσης τα "ψιλοεπώνυμα/θυγατρικά ή "επώνυμα" η διαφορά στις τιμές είναι κοντά με τα ακριβά...Γιατί λοιπόν να βάλω πχ Kleber (φτου κακά) στα 95€ και να μη βάλω:
    - Hankook Ventus Prime 4 στα 100€ (ωραιότατο και πολύ καλό στη βροχή) ή
    - Falken SN 110 (πολύ καλό καθημερινό αν δεν έχεις απιτήσεις) στα 110 ή τελικά
    -Michelin Primacy 4 στα 120€ ?

Να μου πεις βάζω ακριβά λάστιχα κάνοντας το σκατό μου παξιμάδι αλλά να είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω την οικονομική άνεση να βάλω 2η τετράδα αν δε μείνω ευχαριστημένος στο πρώτο μήνα, να το καταλάβω..
    Να μου λες όμως πως βάζω οικονομικά λάστιχα γιατί δεν έχω λεφτά / δε γουστάρω τα επώνυμα γιατί αισχροκερδούν στη πλάτη μου / τα θεωρώ ίδια όλα,κλπ και έχω ένα αμάξι με φρέσκα φτηνά λάστιχα -που κρατάνε χειρότερα από τα τετραετίας που πέταξα άρα να έχω ένα αμάξι σχεδόν χάρο- δε το καταλαβαίνω...
    να ξερεις πλεον το 195/55-16 ειναι απο τις πιο εμπορικες διαστασεις καθως τη φορανε σχεδον ολα τα
    μοντελα της κατηγοριας Β (corsa, yaris, clio, 208 κτλ..)

μη μπερδευετε τα φθηνα με τα φθηνιαρικα.. αλλο το ενα αλλο το αλλο..
    κι εγω κατι μαρκες τυπου barckley η event που ειναι "εγγλεζικες" εταιρειες αλλα κατασκευη κανουν
    φασον στη κινα, θα τα εβαζα μονο για φλατζες στο γκαραζ να μη βρισκει ο προφυλακτηρας στον τοιχο.
    στο αμαξι μου πανω ουτε για αστειο.
    αλλα ορισμενα θυγατρικα μεγαλων εταιρειων (εκτως της μισελεν που ειναι ολα μαπα) ανετοτατα θα
    εβαζα οπως και επραξα, γιατι ο τροπος που οδηγω ειναι τετοιος που με υπερκαλυπτουν. οπως και ορισμενα
    οικονομικα ανεξαρτητων εταιρειων μετα απο θετικες γνωμες πελατων μου* οπως εκανα με τα petlas.

μπορει ισως επειδη εχω τη δυνατοτητα και τη σιγουρια να τα πεταξω αμα δεν μου αρεσουν? δε ξερω, μπορει.
    αλλα οταν ενω μπορω να παρω επωνυμο σε τιμη πολυ χαμηλοτερη απ'οτι θα αγοραζες εσυ θυγατρικο, και παλι
    η διαφορα κοστους ειναι αρκουντως υπολογισημη για τη διασταση που φοραω (205/50-17) ε δεν το κανω αφου
    καλυπτομαι ανετα απ'τα θυγατρικα.
    αν και βασικα δεν θα εβαζα θυγατρικο η οικονομικο που πελατες μου* εχουν δηλωσει οτι δεν εχουν μεινει και τοσο ευχαριστημενοι.

(*δεν εχω δικο μου μαγαζι, υπαλληλος δουλευω και ΔΕΝ κανω εγω τον πωλητη)

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    ρε συ στο ξαναλεω δεν εχω ενσταση που υπερασπιζεστε την "ανωτερωτητα" των επωνυμων ελαστικων
    εναντι των πιο οικονομικων, δες τι σου εγραψα στα προηγουμενα ποστ. μαγκια σας και καλα ξηγιεστε
    εφ'οσον εχετε τη δυνατοτητα.
    η ενσταση μου ειναι οτι ορισμενοι κουνατε το δαχτυλο σε οσους ψαχνουν οικονομικοτερες λυσεις οτι
    κανουν τραγικο λαθος και παιζουν με την ασφαλεια τους ενω κατι τετοιο ΔΕΝ ισχυει... το οτι παρεθεσα
    εσενα εγινε επειδη εσενα σε ξερω προσωπικα και μπορουμε να χεστουμε πατοκορφα εδω μεσα και
    αυριο μεθαυριο να τρωμε παρεα κοψιδα και να πινουμε τσιπουρα κραζοντας ο ενας το μηχανακι του αλλου.
    (το δικο σου δλδ που απ'τη δεξια μερια δεν εχει ψαλιδι, το δικο μου δεν εχει κατι να κραξεις.. )

εκτος των αλλων ο νασος, στο ποστ που του ειπα οτι καλα τα λεει ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, δηλωσε οτι ναι
    δεχεται πως υπαρχουν ενας σκασμος εξαιρετικα λαστιχα, παρεθεσε τις εμπειριες του, δεν ειπε καθετα
    "βαζω το παιδι μου μεσα αρα δεν παιζω με την ασφαλεια και δεν εμπιστευομαι τιποτα αλλο εκτος απο επωνυμο"
    ειναι σα να μου λες εμενα που φοραω θυγατρικο πως το παιδι δε με νοιαζει και να το σκοτωσω...
    που στο φιναλε ξερεις πως εγω κιολας το υπερεπωνυμο μπορω να το βαλω σε τιμη χαμηλοτερη απ'οτι εσυ
    θα πληρωνες ενα οικονομικο θυγατρικο. αλλα με 22 χρονια εμπειρια στα λαστιχα, για να καταληξω να βαλω
    θυγατρικο (παντα σε συναρτηση με το στυλ χρησης που του κανω) κατι πρεπει να σημαινει. δεν ειναι μια
    απερισκεπτη κινηση, αντε αυτα βρηκα μπροστα μου αυτα εβαλα..

και ναι, no name ουτε εγω θα εβαζα στο αμαξι μου. οταν εβαλα τα petlas το εκανα αφου ηδη τα δουλευα
    3 χρονια, και βασιζομενος στις μαρτυριες των πελατων μου για την αποδοση τους, καθως και σε ερευνα
    στο διαδυκτιο για το υποβαθρο της εταιρειας. και τα προτεινα εδω μονο αφου τα ειχα δοκιμασει ο ιδιος.

εν το μεταξυ μπερδεψα τα μπουτια μου, κι αυτος που κουναει το δαχτυλο ειναι ο bowleno που ειχε γραψει
    ακριβως κατω απο εσενα κι οχι εσυ... νταξ οτι να' ναι...
    Ρε Μιχάλη τι γράφεις ολόκληρο σεντόνι?
    Δεν βαριέσαι?
    Διαβάζω απο κινητό ρεεε!!!!
    Εννοείται ότι δεν σε κατηγόρησα με το αν προσρχεις την ασφαλεια του ανηψιου σου στο αυτοκίνητο...
    Αυτά τα συμπεράσματα τα έβγαλες μόνος σου...
    Ρε άνθρωπε απλά είπα την ΓΝΩΜΗ μου και το τι κανω ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!!!
    Δεν κουνησα το δαχτυλο σε κανεναν!
    Επειδή έχω και προσωπική άποψη απο αλλο αμαξι που είχα οδηγησει επέτρεψε μου να έχω διαφορετική γνώμη...
    Γλυστρανε υπερβολικά...δεν έχουν καμία σχέση ουτε με τα cinturato που έχω στο δικό μου αμάξι, ούτε με falken που εχει στο αμαξι ο πατέρας μου...
    Ρε χαμενε εννοείται δεν παρεξηγουμαστε αλλά μας έσπασες....@#@
    Αντε να τα πούμε σε καμία μάζωξη και άσε τα kleber & τα petlas!!!!
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Γιααα προτείνετε κάνα λάστιχο της προκοπης για διάσταση 195/55/16 Η

Το αμάξι κάνει ήπια χρήση,αλλά ΠΟΛΛΑ κμ. (Fiat Punto EVO 1.6 Diesel) και μέχρι στιγμής έχω τοποθετήσει τα εξής:

α) Uniroyal RainSport 3 (ήταν έτοιμα για αλλαγή λόγω 5ετίας από τον προηγούμενο),εμφανέστατη φθορά αλλά κρατούσαν μια χαρά. Έκανα 1600-600 κμ και έφυγαν.
    β) Michelin Primacy 4 : έκλεισαν τετραετία με 98000κμ !!! και κρατούσαν σα τη πρώτη μέρα...
    γ) Αλλάχτηκαν με Hankook Ventus Prime 4 . Πολύ καλό αλλά ο ισχυρισμός του λαστιχά πως είναι ισάξια με τα Primacy 4 όχι. Καλά στο βρεγμένο,καλά στ στεγνό αλλά αν το παράκανες σε στροφές έδιωχνε προοδευτικά μεν αλλά εκεί με τα Michelin απλά έστριβα...Γενικώς καλό για plan b, αλλά ακριβό,εντέλει γιατί έχει 55000 κμ και πλησιάζει στο όριο φθοράς.....

Τα υποψήφια είναι προς το παρόν τα εξής:

1. Falken Sincera SN110 1045€ Τα έχω στο δεύτερο αμάξι πόλης και γενικά τα πάνε πολύ καλά στεγνό βρεγμένο.
    2. Goodyear EfficientGrip Performance 2 110€ Τα έχω στο αμάξι της γυναίκας από το καλοκαίρι και είναι εξαιρετικά μέχρι στιγμής.
    3. Bridgestone Turanza 6 στα 116€ : έχω βάλει παλιότερα touranza και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αλλά στην 3ετία είχαν γίνει σα ξύλα...
    4. Vredestein Sportrac 5 110€ : έχει καλές κριτικές στο tire review αλλά δε τα βρίσκεις άμεσα...δε βιάζομαι βέβαια...
    5. Vredestein Ultrac στα 97€ εξαιρετικές κριτικές και αυτό στο tire review αλλά και αυτά δε τα βρίσκεις άμεσα..
    6. Landspider Eurotraxx A/s 55€ : Καμία κριτική, άγνωστο εντελώς...
    7. LandSail LS388 στα 766€ Τα έχει συνάδελφος στη δουλειά και "πίνει νερό στ΄όνομά τους"... τι να πώ...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εγω θελω να πω οτι δεν υπαρχουν μονο μαρκες αλλα και μοντελα
    δλδ μπορει τα ακριβα michelin να ειναι απαιχτα αλλα τα φθηνα ειναι αδιαφορα
    και σε αλλη εταιρεια μπορει να εχει φανταστικα φθηνα και τα ακριβα να ειναι μαπα
    εχω ενα yaris με 14αρες
    επειδη φοραει φθηνη διασταση ζηταγα παντα τα καλυτερα
    τα χειροτερα που εβαλα ποτε ηταν continental....σοκαριστικα απαραδεκτα
    συνηθως εβαζα michelin μεχει που μου προτεινε ο λαστιχας τα αγνωστα τοτε falken τα οποια ηταν και αρκετα φθηνοτερα
    σε τετοιες διαστασεις δεν μπορω να φανταστω κατι καλυτερο
    δε γλυστρανε ουτε οταν παλιωσουν δεν φθειρονται δεν σκιζονται
    τα εβαλα και σε bmw με 15αρες και 105 αλογα...μια χαρα
    δεν ξερω ομως τι γινεται σε μεγαλυτερες διαστασεις και απαιτησεις

Σελίδα 68 από 68 ΠρώτοΠρώτο ... 1858636465666768

Παρόμοια θέματα

1. Ελαστικα για TDM 850 μοντελο '94
    από tzic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 10:14
  2. Ελαστικα για sm 2002
    από ktm640lc4 στο forum KTM