Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Τεχνολογίες Abs (Καλύτερη Vs Χειρότηρη) ?

Νέο μέλος
    Παίδες, για να τελειώνουμε με το θέμα:
    Είναι αδιάφορο το τι πιστεύει ο καθένας μας για το ABS και πόσο Χεράς νομίζει ότι είναι. Έχουν γίνει διεξοδικά πειράματα από σοβαρούς οργανισμούς και τα αποτελέσματα είναι αποστομωτικά.
    Μια μεγάλη έρευνα έγινε από την γερμανική ADAC (τον ΕΛΠΑ της Γερμανίας) και έχει ως εξής:
    Ένας οδηγός αγόνων, φρενάρει πάντα με το ίδιο μηχανάκι σε τρεις διαφορετικές προσπάθειες:

1) Χωρίς ABS
    2) Όσο μπορεί, και το ABS βάζει μπρος αν χρειαστεί
    3) Κόκαλο, και αφήνει το ABS να κάνει όλη την δουλειά.

Αυτό το σενάρια παίζει για τρεις καταστάσεις δρόμου: Στεγνό, βρεγμένο και λάδια (κάτι σαν δρόμος της Αθήνας δηλαδή...).

Το αποτέλεσμα:
    Στεγνό: 1 = 50.0μ , 2 = 50.4μ , 3 = 50.6μ
    Βρεγμένο: 1 = 75.0μ , 2 = 62.0μ , 3 = 60.6μ
    Λάδια: 1 = (κανένα) , 2 = 88.0μ , 3 = 86.0μ

Στα λάδια δεν αφήσανε τον χερά να φρενάρει, γιατί ήταν αδύνατο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apostat
    Παίδες, για να τελειώνουμε με το θέμα:
    Είναι αδιάφορο το τι πιστεύει ο καθένας μας για το ABS και πόσο Χεράς νομίζει ότι είναι. Έχουν γίνει διεξοδικά πειράματα από σοβαρούς οργανισμούς και τα αποτελέσματα είναι αποστομωτικά.
    Μια μεγάλη έρευνα έγινε από την γερμανική ADAC (τον ΕΛΠΑ της Γερμανίας) και έχει ως εξής:
    Ένας οδηγός αγόνων, φρενάρει πάντα με το ίδιο μηχανάκι σε τρεις διαφορετικές προσπάθειες:

1) Χωρίς ABS
    2) Όσο μπορεί, και το ABS βάζει μπρος αν χρειαστεί
    3) Κόκαλο, και αφήνει το ABS να κάνει όλη την δουλειά.

Αυτό το σενάρια παίζει για τρεις καταστάσεις δρόμου: Στεγνό, βρεγμένο και λάδια (κάτι σαν δρόμος της Αθήνας δηλαδή...).

Το αποτέλεσμα:
    Στεγνό: 1 = 50.0μ , 2 = 50.4μ , 3 = 50.6μ
    Βρεγμένο: 1 = 75.0μ , 2 = 62.0μ , 3 = 60.6μ
    Λάδια: 1 = (κανένα) , 2 = 88.0μ , 3 = 86.0μ

Στα λάδια δεν αφήσανε τον χερά να φρενάρει, γιατί ήταν αδύνατο.
    Και μιλάμε για οδηγό αγώνων με ικανότητες πολύ πάνω από του μέσου οδηγού οπότε συμπεραίνουμε πόσο βοηθάει εμας τους κοινούς θνητούς!!!!!!!!!
    Ακόμη και στο στεγνό κάνει αρκετή διαφορά για τον μέσο αναβάτη.
    Μην το βλέπουμε όμως μόνο από πλευράς απόστασης φρεναρίσματος αλλά και από το γεγονός ότι θα σε σώσει από πτώση σε τυχόν φρενάρισμα πανικού!
    the lights came on fast
    lost in motorcrash
    gone in a flash unreal...

PcBox.GR

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    ok μπες εσυ πιστα με ABS .... εγω θελω ακτινικες τουμπανα να ζαρωνουν την ασφαλτο!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    ok μπες εσυ πιστα με ABS .... εγω θελω ακτινικες τουμπανα να ζαρωνουν την ασφαλτο!
    Ναι ρε φίλε, όταν πας πίστα θα έχεις όλη την προσοχή σου στραμμένη στην οδήγηση. Δεν θα φοράς τα λάστιχα της δουλειάς, θα έχεις άλλες πιέσεις, άλλο στήσιμο στην ανάρτηση και, το κυριότερο, θα είσαι σε πίστα.
    Εδώ μιλάμε να πας μέσα στην πόλη με τους ταρίφες να καραδοκούν, τις γκόμενες να βάφουν τα μάτια τους, τους παππούδες να κοιμούνται...
    Συνθήκες καθημερινής παράνοιας, όχι ιδανικές πίστας.

Άντε, βγήκαμε πάλι off topic…

Αρχικά δημιουργήθηκε από apostat
    Ναι ρε φίλε, όταν πας πίστα θα έχεις όλη την προσοχή σου στραμμένη στην οδήγηση. Δεν θα φοράς τα λάστιχα της δουλειάς, θα έχεις άλλες πιέσεις, άλλο στήσιμο στην ανάρτηση και, το κυριότερο, θα είσαι σε πίστα.
    Εδώ μιλάμε να πας μέσα στην πόλη με τους ταρίφες να καραδοκούν, τις γκόμενες να βάφουν τα μάτια τους, τους παππούδες να κοιμούνται...
    Συνθήκες καθημερινής παράνοιας, όχι ιδανικές πίστας.
    οκ γιαυτο υπαρχουν πολλα μηχανακια σε πολλες εκδοσεις

εδω λεμε τα υπερ και τα κατα (εγω λεω μονο ΚΑΤΑ)

αλλα ΕΛΕΟΣ, ολοι οι "αυτοκινηταδες" με μοτοσυκλετα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!!! PRACTICE ΟΜΩΣ????

ΤΟ ΑΒS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ!

τεσπα καλες βολτες....

Νέο μέλος
    αλλα ΕΛΕΟΣ, ολοι οι "αυτοκινηταδες" με μοτοσυκλετα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!!! PRACTICE ΟΜΩΣ????
    Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη φίλε!
    Από που βγάζεις τέτοια συμπεράσματα; Επειδή έχουμε φαει 5 τούμπες παλιότερα και δεν θέλουμε να τις ξαναφάμε είμαστε μαλάκες με μοτοσικλέτα;
    Εμένα με ενδιέφερε πριν αποφασίσω για το ABS αν έχω μειονεκτήματα μ’αυτό. Ε, δεν έχω.
    Όσο για το PRACTICE φίλε, μετράω 25 χρόνια και 450000 χιλιόμετρα χειμώνα καλοκαίρι. Φτάνουν;

Και για να πούμε κάτι σχετικό με το τόπικ: Το ABS του TDM π.χ. δεν μ’έπεισε. Ούτε αυτό της BMW. Το της Honda είναι ζάχαρη.
    Όλα αυτά βέβαια υποκειμενικά...

δε σε ειπα μαλακα ...

και ψαρωσα τωρα! τα περι χλμ τα ακουω βερεσε ξερω ενα παπου στη γειτωνια μου εχει κανει πανω απο 500,000 χλμ και δε ξερει που του πανε τα 4...

σαν τον afrotween ενα πραμα χαχχα γιαλατζι μοτοσυκλετιστης !

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    Αν θεωρείς τον εαυτό σου τόσο υψηλών οδηγικών ικανοτήτων ώστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θα καταφέρνεις να το σώνεις πάντα
    και κάνεις αυτό που δεν καταφέρνει ούτε οδηγός αγώνων
    και ότι οι αισθήσεις και τα αντανακλαστικά σου δουλέυουν 100 φορές το δευτερόλεπτο τότε:

εντάξει λύθηκαν οι απορίες όλων περί της ύπαρξης του Θεού.
    the lights came on fast
    lost in motorcrash

PcBox.GR

αμην!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gispy
    Αυτό που λες φίλε fundurakia με μπερδεύει. Αν σε κακό οδόστρομα πατήσω φρένο (χωρίς abs) και το λάστιχο μπλοκάρει τότε ο συντελεστής τριβής πάει περίπατο και εγώ μια ευχάριστη βόλτα στον πάγο. Ενώ αν έχω φρένο με abs τότε η μηχανή αντί να γλυστράει επιβραδύνει με όσο τον δυνατόν συντελεστή τριβής κοντά στον κανονικό (αυτό τέλος παντων που μπορεί να μου παρέχει το οδόστρομα στην συγκεκριμένη περίπτωση) και κυρίως χωρίς να έχω πλαγιάσματα.

Σε ποιό σημείο κάνω λάθος;
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.ΑΠΛΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΡΑΚΑΡΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.

Παιδιά τι λέμε τώρα το ABS είναι σωτήριο για όλους εμάς μιας και ποτέ δεν ξέρεις...

Θα μειώσει σίγουρα την απόσταση φρεναρίσματος και θα έχεις και έλεγχο της μοτοσυκλέτας χωρίς μπλοκαρίσματα και σαβούρες. Αρκεί βέβαια να είναι σύστημα σοβαρής εταιρίας (όχι τίποτα Shingui Zang-Zung δεν θυμάμαι και πως τα λένε αυτά τα κινέζικα που παίζει να ανατιναχθεί και όλο το μηχανάκι!!!!)

Γενικά είναι λίγο ακριβό σαν εξοπλισμός αλλά ειλικρινά θα κοστολογούσατε την ακεραιότητά σας ή ακόμη και τη ζωή σας????
    the lights came on fast
    lost in motorcrash

PcBox.GR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Κάθε καινούργιο σύστημα περνάει από διάφορα στάδια μέχρι να τελειοποιηθεί σαν τεχνολογία και να αφομοιωθεί οδηγικά από τους αναβάτες....

Άσχετα με τις γνώμες κάποιων, πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια όλες οι στρήτ μηχανές θα διαθέτουν ΑΒΣ σαν στάνταρ εξοπλισμό και θα το θεωρούμε όλοι δεδομένο και δεν θα ασχολούμαστε μαζί του, όπως τώρα πχ θεωρούμε δεδομένα τα διπλά δισκόφρενα....
    Πιστεύω μάλιστα ότι θα φτάσουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν κάποτε να οδηγούσαμε μηχανάκι χωρίς αυτό....

Εγω παντως(για αυτο που λεγεται οτι απενεργοποιουνται σε χαμηλη ταχυτητα) τρακαρα στο σταματα/ξεκινα σε φαναρι, και το abs μου διεγραψα τα φρενα τελειως!
    Επεσα με χαμηλη ταχυτητα πισω του, αλλα χωρις επιβραδυνση, με αποτελεσμα να κανω 2500€ ζημια στο αμαξι μου(ναι καλα διαβασατε)

Αυτο που με τσαντησε ομως πιο πολυ, ηταν οτι την επομενη μερα εμπαινα φανταρος και ειχα τον βλακα που τρακαρα μπροστα μου να εχει κολλησει και να μου λεει 2 ωρες οτι δεν εμπιστευεται τα νεα συστηματα στα αυτοκινητα...

Αποτελεσμα:
    ΜΗΝ τρακαρετε στο πισω μερος ενος fiati punto. Αμεσως μετα τον προφυλακτηρα βρισκεται το σασι με αποτελεσμα να κανει κομματια οτι πεφτει επανω, οπως και το αυτοκινητο μου

Προς oldman... σε ταχυτητα κατω των 17 χλμ ανα ωρα ναι το abs απενεργοποιειται!!!
    Γιατι αραγε;;;;

τι να πω ρε παιδια εμεις που εχουμε abs λεμε οτι ειναι καλο αυτοι που δεν εχουν abs λενε οτι ειναι μαμακια....εχω γραψει εδω μεσα διατριβη για το abs σχεδον αν και πριν το παρω ειχα και εγς ισχυροτατους ενδοιασμους ..τωρα δεν εχω

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    pros ton idi pou thelei aktinikes kai de simazevete.. stis mixanes epidosewn koinws pistas exw paratirisei oti to abs einai apenergopoiisimo me diakopti kai eksou kai oi megales diafores timwn pou paizoun sto abs genikotera.. px sti nea f800s tis bmw kanei 700 euro kai lene sto moto oti mamaei.. mipws telika einai thema perifanias kai magkias...

oi flwroi me to abs....................

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CBF-600S ABS vs CB-600F HORNET
    από anixneyths στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2015, 15:45
  2. CBF 600s ABS vs CBF 1000 ABS
    από franki26gr στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2008, 09:28