Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 36

Θέμα: ΟΔΗΓΙΕΣ

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Κατα την ταπεινότατη γνώμη μου οι κρανέμποροι και γενικά οι εταιρίες του χώρου εχούνε ανοίξει καλη φάμπρικα. Υπενθύμιζοντας τον αναβάτη πως στο κράνος βάζει το υπεροπολίτιμο κεφάλι του , ουσιαστικα του ασκούν ενα ψυχολογικό εκβιασμό σαν του λένε πως αν πάρει φτηνό είναι σαν να μην παίρνει καλό και συνεπώς κινδυνεύει .
    Δηλαδη απορώ με τον φίλο παραπάνω , για το ΧΤ το Λασερ ήταν καλό ? Ενώ τώρα τι ? Αυτη την λογική δεν την καταλαβαίνω , λυπάμαι . Και στην τελίκη εγω πήρα δώρο στην κοπελία μου ένα απλό κρανος συνεπιβάτη με 70 εβρα . Μήπως πρέπει να νιώσω ενοχές ?Την ίδια πιστοποιήση έχει με το ΟΥΒΕΞ που το πήρα 240 . Και αν η ΑΡΑΙ και η ΣΟΕΙ δεν κατέβαιναν στους αγώνες νομιζετε πως θα ήταν αντικείμενο πόθου και λατρείας απο την πλειονότητα του Φόρουμ ?
    Αυτη η ιστορία μου θυμίζει λίγο τις φτήνες αεροπορικές που τις κατηγορούν οι ακριβές ως επικινδύνες επειδη αραιά και που πέφτει κάνα αεροπλάνο . Λυπηρο μεν , αλλά τέτοια εχουνε και οι ακριβές δε .
    Δεν έχω κατι με τα ΣΟΕΙ και τα ΑΡΑΙ απλα θεωρω πως ειναι υπερβολικές οι τιμες τους .Στην Ελλάδα του 2006 να δώσεις ενα μισθό για ένα κράνος είναι τουλάχιστον υπερβολή κατά τη δική μου πάντα γνώμη .Οτι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός .

Modenas Kriss 125

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Μια "σκληρή" ερώτηση όμως:

-πόσο κάνει το κεφάλι σου;

Σκέψου την απάντηση, αυτό τα λέει όλα. Όχι οτι είναι μάστ το ακριβότερο προς θεού, αλλά ανάλογα και με τη δυνατότητα του καθένα, πιστεύω είναι η επιλογή στην οποία δεν πρέπει να υπολογίσουμε καθόλου το οικονομικό (αχχχχ...)

georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
    Μια "σκληρή" ερώτηση όμως:

-πόσο κάνει το κεφάλι σου;

Σκέψου την απάντηση, αυτό τα λέει όλα. Όχι οτι είναι μάστ το ακριβότερο προς θεού, αλλά ανάλογα και με τη δυνατότητα του καθένα, πιστεύω είναι η επιλογή στην οποία δεν πρέπει να υπολογίσουμε καθόλου το οικονομικό (αχχχχ...)

Εγώ αυτή την ερώτηση δεν τη δέχομαι.. Δλδ κάποιος που δίνει 300 ? για να πάρει κράνος και δεν μπορεί να δώσει 600-700 ?,ένα μισθό δλδ δεν κοστολογει αρκετά το κεφάλι του και δεν προστατεύει ανάλογα..;;
    Να τρέξουμε τότε όλοι να προλάβουμε το Arai Chikara,και να πάρουμε δερμάτινο των 600? (γιατί αν παρουμε με τα μισά δεν κοστολογούμε αρκετά τον κορμό μας) και μπότες των 350..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Αυτο που πληρωνεις πιο πολυ σε ενα κρανος ειναι το εξωτερικο κελυφος που κανει την πρωτη και μεγαλυτερη δουλεια. Οσω πιο "εξωτικο" το υλικο τοσο πιο ακριβο. Αλλη ελαστικοτητα/αποροφητικοτητα/αντοχη/βαρος εχει ενα φυλο carbon, αλλη ενα φυλο kevlar και αλλη ενα polycarbon/fiberglass. Ακομα και η "κολλα" (το σκληρο υλικο που ακουμπας οταν πιανεις ενα κρανος στα χερια σου) που χρησιμοποιειται παιζει το ρολο της στην λειτουργια του κρανους.
    Επισης αλλη τιμη θα εχει μια εταιρια οπως πχ. Shoei/Arai που ειναι στο χωρο απ'το 1940 αν θυμαμαι καλα, που τα κρανη τους ειναι χειροποιητα και αλλη τιμη θα εχει μια εταιρια που τα βγαζει σε "γραμμη παραγωγης" και μπηκε στο χωρο το 1980. Βεβαια μια καινουργια εταιρια μπορει να βγαλει καποιο συνδιασμω υλικων καλυτερω απ'τα γνωστα παλια οπως διαφορετικη ινα carbon η παχυτερη η φαρδυτερη η να κανει ενα διαφορετικο πλεξιμο που να λειτουργει καλυτερα αλλα να υστερει σε αλλα πραγματα οπως σχεδιασμος/λειτουργικοτητα. Εκει μετραει η εμπειρια της καθε εταιριας
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι σχεση εχει το κρανος με την μοτοσυκλετα. "Θελω ενα κρανος για το παπι..", "Θελω ενα κρανος για το R1" η "Εχω ενα CBR600 και θελω ενα κρανος.." Στο κεφαλι θα παει το κρανος η πανω στην μηχανη? Το ακουω καθε μερα αυτο και οταν αρχιζω τα μπινελικια με κοιταει ο πελατης σαν ουφο..
    Δεν συμφωνώ με τη λογική σου..Με το παπί μπορεί να πέσεις με max καμιά 120ριά χλμ ενώ με το R1 μπορεί και με 250..To ίδιο κράνος χρειάζεσαι..;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Δεν συμφωνώ με τη λογική σου..Με το παπί μπορεί να πέσεις με max καμιά 120ριά χλμ ενώ με το R1 μπορεί και με 250..To ίδιο κράνος χρειάζεσαι..;;
    Που κυκλοφορας πιο πολυ με το παπι? Μεσα στην πολη. Αν θα πεσεις μεσα στην πολη εχεις πιο πολες πιθανοτητες να χτυπησεις με το κεφαλη σε ενα πεζοδρομιο η ενα προφυλακτηρα αμαξιου η σε ενα κολωνακι που εχει βαλει καποιος μαλακας για να μην παρκαρουνε. Για μενα προσωπικα μου ακουγεται πολυ πιο επικυνδινο απο ενα πεσιμο με 250 που λες σε ενα ανοιχτο δρομο που θα ειμαι με το R1. Τωρα θα μου πεις οτι και με 250 μπορει να χτυπησεις σε ενα πεζοδρομιο.. αλλα εκει το κρανος δεν παιζει κανενα ρολο.. το ποσο τυχερος εισαι και ποσο καλος ειναι ο γιατρος που θα σε μαζεψει παιζει ρολο
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    Που κυκλοφορας πιο πολυ με το παπι? Μεσα στην πολη. Αν θα πεσεις μεσα στην πολη εχεις πιο πολες πιθανοτητες να χτυπησεις με το κεφαλη σε ενα πεζοδρομιο η ενα προφυλακτηρα αμαξιου η σε ενα κολωνακι που εχει βαλει καποιος μαλακας για να μην παρκαρουνε. Για μενα προσωπικα μου ακουγεται πολυ πιο επικυνδινο απο ενα πεσιμο με 250 που λες σε ενα ανοιχτο δρομο που θα ειμαι με το R1. Τωρα θα μου πεις οτι και με 250 μπορει να χτυπησεις σε ενα πεζοδρομιο.. αλλα εκει το κρανος δεν παιζει κανενα ρολο.. το ποσο τυχερος εισαι και ποσο καλος ειναι ο γιατρος που θα σε μαζεψει παιζει ρολο
    Σεβαστή η γνώμη σου αλλά θα διατηρήσω τη δική μου..

Εγω θα αντιστρεψω την ερωτηση!
    Καποιος δηλαδη που δινει 600 ή 800 ευρω το κανει γιατι τοσο κωστολογει το κεφαλι του?
    Δε νομιζω οτι αυτη ειναι σωστη λογικη, αλλα η γραμμη που εχουν καταφερει να περασουν οι εταιρειες.
    και στο κατω κατω 2 κρανη της ιδιας εταιρειας με μονη διαφορα τα γραφικα εχουν διαφορετικη τιμη, το ενα ειναι για "ακριβα" κεφαλια κα το αλλο οχι.
    Πληρωνουμε σε μεγαλο ποσοστο το ονομα της εταιρειας, την εμφανιση και αντε και την ποιοτητα(οχι τοσο ως προς την ασφαλεια αλλα ως προς την ανεση)

Και για να μη παρεξηγηθω δε μιλαω για κρανη super market!
    Αποψη μου!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomamounas
    και στο κατω κατω 2 κρανη της ιδιας εταιρειας με μονη διαφορα τα γραφικα εχουν διαφορετικη τιμη, το ενα ειναι για "ακριβα" κεφαλια κα το αλλο οχι.
    Αλλη τιμη θα εχει ενα μονοχρωμο κρανος, αλλη ενα με απλα γραφικα και αλλη μια ρεπλικα που παιρνει ποσοστα και ο οδηγος που το τρεχει. Εχεις δυνατοτητα επιλογης..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    " Για μενα προσωπικα μου ακουγεται πολυ πιο επικυνδινο απο ενα πεσιμο με 250 που λες σε ενα ανοιχτο δρομο που θα ειμαι με το R1. Τωρα θα μου πεις οτι και με 250 μπορει να χτυπησεις σε ενα πεζοδρομιο.. αλλα εκει το κρανος δεν παιζει κανενα ρολο.. "

Όχι ρε αντρίκο. Δεν είναι έτσι.
    Η ταχύτητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και οκ μην πας σε... τόσο ακραία εκδοχή. Στα 250 χλμ. γενικά οι πιθανότητες να τα καταφέρεις είνα μάλλον μικρές...
    σκέψου όμως ένα πέσιμο μέσα στην πόλη με 120! Το ίδιο είναι;
    Το ίδιο θα αντιδράσουν όλα τα κράνη;
    Από κει και ύστερα είναι σαφές το είπαμε αυτό ότι πληρώνεις και φίρμα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Όχι ρε αντρίκο. Δεν είναι έτσι.
    Η ταχύτητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και οκ μην πας σε... τόσο ακραία εκδοχή. Στα 250 χλμ. γενικά οι πιθανότητες να τα καταφέρεις είνα μάλλον μικρές...
    σκέψου όμως ένα πέσιμο μέσα στην πόλη με 120! Το ίδιο είναι;
    Το ίδιο θα αντιδράσουν όλα τα κράνη;
    Από κει και ύστερα είναι σαφές το είπαμε αυτό ότι πληρώνεις και φίρμα...
    Ρε παιδια, μην κολλατε στα χλμ Βαλε τα ιδια χλμ, μεσα στην πολη και εξω σε μια εθνικη. Πες μια μικρη ταχυτητα, 120-130.. Το ιδιο ειναι? Που υπαρχουν πιο πολλες πιθανοτητες να χτυπησεις στο κεφαλι και ασχημα?
    Ρε'συ Στελιο, ποτε ειπα οτι αντιδρανε το ιδιο ολα τα κρανη? Αντιθετως λεω.. :wacko:
    Και ναι, εννοειτε οτι πληρωνεις φιρμα, αλλα υπαρχει μια τεχνογνωσια πισω απ'αυτη την φιρμα..

Τελος παντον, μαλλον δεν βγαζουμε ακρη.. Το καλο ειναι οτι υπαρχουν επιλογες, απο 50 ευρω μεχρι 1250 οποτε διαλεγει και παιρνει ο καθενας συμφωνα με της δυνατοτητες που εχει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Πολυ το παλευετε και χανουμε το νοημα.
    Δεν υπαρχει μια φορμουλα που να μας λεει σε ποσα χλμ παθαινουμε τι.
    Μπορει να πεθανουμε ακαριαια σε πτωση με 30 χλμ, και να σηκωθουμε κυριοι σε πτωση με 200+.
    Απλα χρειαζομαστε ενα κρανος που να καλυπτει βασικες προδιαγραφες ασφαλειας, να μας ειναι ανετο και ευχαριστο γιατι αυτο και μονο, μας γλιτωνει απο κακη ψυχολογια και αγχος, αρα πιθανο ατυχημα, και απο κει και περα αναλογα με τις αναγκες μας (αεροδυναμικη, ηχομονωση κτλ), και το γουστο μας (γραφικα, πρεστιζ βρε αδερφε), η τιμη ανεβανει αναλογα.

Αρα κανενα κρανος δεν ειναι υπερβολικο η πολυ ακριβο η πολυ φθηνο(ενταξει εκει υπαρχουν καποια ορια με 10 ευρω το σκεφτεσαι), απο την στιγμη που κανει καλα την δουλεια του συμφωνα με τις ισχυουσες προδιαγραφες, τασεις,μοδες αν θελετε, κτλ.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Υπάρχουν πάντα και τα κράνη του ΣΚΙ!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    :rotflmao: :rotflmao:

YEC Το avatar του/της alexk
    Παιδιά, εσείς πόσο κοστολογείτε το κεφάλι σας? Έχω βαρεθεί να βλέπω στο δρόμο άτομα ανευ κράνους, δεν με νοιάζει τι τύπο μοτοσικλέτας έχει ο άλλος. Από την άλλη, επειδή μιλήσαμε για το τι τύπο κράνους θέλει κάθε μηχανή. Για εμένα αυτό αναφέρεται μόνο στη θέση οδήγησης. Άν έχετε παρατηρήσει, τα κράνη που προορίζονται για χρήση SS, είναι πιο κάθετα μπροστά, και πιο αεροδυναμικά πίσω, γιατί συνήθως πας με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ άλλα κράνη, είναι πιο μυτερά εμπρός, όταν έχεις μια μοτοσικλέτα με πιο όρθια θέση οδήγησης. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχεις τραγικές αλλαγές σε ότι μηχανή και να το χρησιμποιήσεις.

Για εμένα, το να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερο κράνος, είναι μονόδρομος. Το "έχω παπί" ή "κινούμαι στην πόλη" δεν είναι δικαιολογία. Παιδιά, ας ξυπνήσουμε.

ΥΓ: για το παλικάρι που πήρε το κράνος των 70 ευρώ για την κοπέλα του, θα ήθελα να πω, ότι εγώ στην θέση σου, θα είχα πάρει το πιο καλό κράνος που υπάρχει. Θεωρείς ότι αξίζει λιγότερο το κεφάλι της από το δικό σου? ή επειδή δεν ανεβαίνει συχνά στη μηχανή σου, δεν χρειάζεται?
    www.clubcsl.com

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Δεν εχώ δει κανένα μέχρι στιγμή να πει το εξής απλό . Δεν μου χρειάζεται κράνος των 600 και 800 εβρώ γιατι απλουστατα το κάτι παραπάνω που θα μου προσφέρει είναι απαίτηση αγώνων . Με αλλα λόγια το θεώρω στρουθοκαμιλισμό να δίνονται τρελά ποσά για παθητική προστασία (πολλές φορές και για λόγους επιδειξιομανίας και φετιχισμου) και απο την άλλη για την ενεργητική μας ασφάλεια να μην κανουμε τποτα , σ'αυτο το τελευταίο βάζω και μένα μεσα .
    Τι νόημα εχει να δαπανει κανείς τρελά ποσά οταν κατεβαίνει απο Κόρινθο για Αθήνα με 250 και 300 κμ .Μήπως περιμένει να τονε σώσουνε ?? Αλλα τι ρωτάω , προφανώς και ναι .Προσωπίκα δεν νομίζω πως αν καποιός οδηγάει μέσα στα όρια ταχύτητας , όσο αστεία και αν είναι αυτα , και τηρει στοιχειώδη μέτρα ενεργητικής ασφάλειας (καθρέφτες , αποστάσεις κλπ) θα χρειαστει ουτε το Αραι και το Σοει με τα γραφικά τα γαμάτα των 700 και 800 εβρώ , ούτε τα δερμάτινα τα Νταινιζ τα ζόρικα , ουτες τις μπότες τις Σιντι του Ροσσι
    .Μ'ενα σωστο κράνακι μπουφανάκι και ενα τζιν παντελονι , νομίζω πως θα είναι ΟΚ στο 95 % των περιπτώσεων

:smilea: :ZZZ: :rotflmao:
    Modenas Kriss 125

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΟΔΗΓΙΕΣ
    από tatoo23 στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2009, 09:00
  2. ΟΔΗΓΙΕΣ...ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
    από all right στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2007, 22:11