Γιατί να το στείλεις φίλε μου;....
Επειδή ακουμπάει κάτι πιο σοβαρό απο τις γνωστές καθημερινές ανοησίες που τσαμπουνάμε όλοι;
Εν πάσει περιπτώση...
Στο θέμα Ισραήλ-Άραβες..
Δεν είναι και άγνωστο το πως, μια χώρα του μεγέθους του Ισραήλ , με τις πλάτες ισχυρών συμμάχων , προκαλέι με τις ενέργειες της.
Η δικαιολογία , πως δύο στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν , σαφώς και δεν ευσταθεί , για να εισβάλεις και να βομβαρίσεις μια χώρα, με την υποψία οτι μπορεί να είναι οι όμηροι σου εκεί.
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε , αν κάτι τέτοιο γινόταν στην Ε.Ε;... Μήπως πόλεμος ανεξέλεγκτων διαστάσεων;
Το Ισραήλ πράττει , κυρίως με την ανοχή των ΗΠΑ, αλλά και χάριν της οπλικής του πλέον υπεροχής απέναντι σε χώρες που πραγματικά , φοβούνται να αντιδράσουν , μην τυχόν και χαρακτηριστούν ως "άνδρο τρομοκρατών"... πλήν ίσως του Ιράν , που όμως πραγματικά κινείται σε πολύ πιο "επαγγελματικά και διπλωματικά" πλαίσια απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι πάντως οτι τα πράγματα , δεν είναι και τόσο καλά για το Ισραήλ...ειδικά αν συνεχίσει να κατουράει στις πόρτες των γειτόνων του.
Gandalf