ΟΚ νομίζω βρήκα που είναι η παρεξήγηση.Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
Εκεί ακριβώς θέλω να καταλήξω. Δεν έχεις την απώλεια θερμότητας που λέει ο τύπος εσχέτως της ένδυσης! Η τελευταία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που παραβλέπεται. Και έχω την εντύπωση ότι αυτός ο τυπος, με αυτή την απώλεια θερμότητας ισχύει όταν ο αέρας έρχεται σε αμεση επαφή με το δέρμα, και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται γενικά.
[/B]
Ο αέρας όταν φυσάει προσφέρει μια συγκεκριμένη αυξηση στον ρυθμό απορόφησης της θερμότητας είτε χτυπάει το γυμνό δέρμα είτε την επιφάνεια του αντιανεμικού σου και αυτό λέει ο τύπος.
Αν δεν υπάρχει όμως το αντιανεμικό τότε κάνει και κάτι άλλο. Καταστρέφει την λειτουργία της μόνωσης. Ο τύπος αναφέρεται σε κάποιον που φοράει αντιανεμικό και σου λέει πόσο πιο γρήγορα θα το κρυώνει. Χωρίς το αντιανεμικό έχεις και την απορόφηση θερμότητας αλλά ταυτόχρονα είναι σαν κάποιος να σε έγδυσε.
Το σχετικό του πόσο κρυώνουμε υπάρχει και χωρίς τον αέρα. Αλλιώς είναι με ήλιο αλλιώς χωρίς. Άλωστε όταν σε χτυπάει ο αέρας κρύώνεις περισσότερο από την μία μόνο πλευρά. Δεν είναι το ίδιο πράγμα η χαμηλότερη θερμοκρασία με τον wind chill είναι όμως μία χρήσιμη αντιστοιχία.