Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 48

Θέμα: 65ωρο;;;;;;;Ειμαστε καλα;;;

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Ρε παιδες αισθανομαι την αναγκη ν απαντησω.

Για μισο λεπτο, δηλαδη θα πρεπει καποιοι να μου καταστρεψουν το μελλον και να μου ετοιμασουν μια θεση στα κατεργα και εγω ν ασχοληθω οταν θα με αφορα εντελως προσωπικα;

Δηλαδη αν πιασω δουλεια σε 1 ή σε 3 χρονια με 40ωρο, θα πρεπει τοτε να παλεψω; Δηλαδη δεν ειναι για μενα και για σας προβλημα που τωρα καποιοι δουλευουν με απληρωτες υπερωριες; Ειναι αλλουνου το προβλημα; Οταν θα γινει καταδικο μου και θα με καιει τοτε θα ζητησω βοηθεια και τοτε θα αισθανθω την αναγκη να παλεψω γι αυτο;

Νομιζω πως το επιχειρημα αυτο περα απο μια διαθεση ωχαδερφιστικη προβαλλει και μια αναβλητικοτητα και εναν καθησυχασμο που στις μερες μας δεν θα επρεπε να υπαρχει, τουλαχιστον σε ανθρωπους που δουλευουν πολυ και ξερουν απο κουραση και εκμεταλλευση.

Nostra δεν εξελαβα επιθετικα την απαντηση σου, κουβεντα κανουμε.

Τι σημαινει ο κοσμος θα εχει αλλαξει; Καποια κοινωνιολογικα στοιχεια και οι κοινωνικες σχεσεις δεν θα εχουν αλλαξει. Το χασμα πλουσιων φτωχων θα εχει μεγαλωσει, η ανασφαλιστη εργασια θα ειναι καθεστως, οι συνταξεις θα ειναι ανυπαρκτες, πολιτικοποιημενα κομματια του λαου θα ειναι στη στενη και οποιαδηποτε αλλη αποψη θα ειναι απαγορευμενη..Το αν θα μετακινουνται καποιοι με ιπταμενα ταξι, εμενα αυτο δεν θα μου λεει κατι, δεν το θεωρω αλλαγη.

Και επαναλαμβανω οτι η καταστροφη της βουλης δεν θα φερει καποιο απτο αποτελεσμα γιατι δεν ειναι το ζητουμενο η ανυπαρξια αυτου του κτηριου αλλα των διαδικασιων που συντελουνται απ τους συνεδριαζοντες εκει μεσα...

ΠΕΣ ΤΑ!!!

Αντε γιατί πολύ νομίζουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα...
    ...και όμως δεν είναι έτσι...
    ...απλά δεν θέλουν...

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas

ΠΕΣ ΤΑ!!!

...απλά δεν θέλουν...

το πρώτο και μόνο σημαντικό βήμα για να πάει μπροστά η χώρα είναι

η κατάργηση της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων και η ταυτόχρονη σημαντική μείωση (~60-70%) του τεράστιου πληθυσμού τους

από εκεί και μετά το κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα αυτοκαθαρθεί και ύστερα από 5-8 χρόνια θα δείτε για το πότε εκτοξεύεται η Ελλαδίτσα στο επίπεδο που όλοι την ονειρευόμαστε....

αμάν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

η κατάργηση της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων και η ταυτόχρονη σημαντική μείωση (~60-70%) του τεράστιου πληθυσμού τους

από εκεί και μετά το κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα αυτοκαθαρθεί και ύστερα από 5-8 χρόνια θα δείτε για το πότε εκτοξεύεται η Ελλαδίτσα στο επίπεδο που όλοι την ονειρευόμαστε....

αμάν
    +100000000000000

Nostra κατανοητη η αγανακτηση σου με τους δημοσιους υπαλληλους.

Το κρινεις ως το σημαντικοτερο κοινωνικο προβλημα της Ελλαδας αυτη τη στιγμη; Και αν ναι γιατι; Τι θα αλλαξει τραγικα αν δεν υπαρχει μονιμοτητα και γινουμε ολοι υπαλληλοι με συμβασεις ιδιωτικου δικαιου και επομενως σκλαβοι;
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Nostra κατανοητη η αγανακτηση σου με τους δημοσιους υπαλληλους.

Το κρινεις ως το σημαντικοτερο κοινωνικο προβλημα της Ελλαδας αυτη τη στιγμη; Και αν ναι γιατι; Τι θα αλλαξει τραγικα αν δεν υπαρχει μονιμοτητα και γινουμε ολοι υπαλληλοι με συμβασεις ιδιωτικου δικαιου και επομενως σκλαβοι;

το συμπέρασμά σου ("επομένως") είναι αυθαίρετο...

το θέμα που εσύ έχεις ανοίξει είναι το λεγόμενο 65ωρο...

ας μείνουμε σε αυτό αλλιώς όταν και αν (που θα) ανοίξει κατάλληλο thread θα (ξανα)μιλήσουμε για τον σπουδαίο θεσμό της μονιμότητας που κρατάει την Ελλάδα μακρυά από την ανάπτυξη...

επίσης... δεν είμαι αγανακτισμένος (άλλο πράγμα είμαι), απλά έδωσα έμφαση

Και η κουβεντα που ανοιξα ηταν το 65ωρο και οχι η μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων

Και η κουβεντα που ανοιξα ηταν το 65ωρο και οχι η μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων

Ρώτησες, επικροτήθηκες, απάντησα. Αυτά.

Γραφτηκαν αρκετες σωστες διαπιστωσεις.
    Προτασεις;;
    Για να ξαναπροσπαθησουμε..

Δηλαδη αν πιασω δουλεια σε 1 ή σε 3 χρονια με 40ωρο, θα πρεπει τοτε να παλεψω; Δηλαδη δεν ειναι για μενα και για σας προβλημα που τωρα καποιοι δουλευουν με απληρωτες υπερωριες; Ειναι αλλουνου το προβλημα; Οταν θα γινει καταδικο μου και θα με καιει τοτε θα ζητησω βοηθεια και τοτε θα αισθανθω την αναγκη να παλεψω γι αυτο;
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    ...απλά δεν θέλουν...

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Εχει δικιο ο νοστρα για τους δημοσιους.Αλλα απο την αλλη αν απολυθουν,τι θα κανουν?
    Και εγω αγανακτω μαζι τους(2 μηνες παλευω να βγαλω αδεια ασκησεως επαγγελματος ας πουμε)
    Οχι να μην καταργηθει η μονιμοποιηση τους γιατι θα γινουν μπαλακι σε καθε τετραετια.Αλλα να καποιος που δεν θα πληρει τις προυποθεσεις να απολυετε.και αλλα πολλα.
    Τωρα για το 65ωρο,τι να λεμε.....
    Και ακομα ειναι η αρχη.....
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Φιλε resistman ακου κατι που εμενα με εβαλε σε σκεψεις.
    Εργαζομαι 10 ωρες τη μερα.Το εαρινο εξαμηνο λογο συναυλιων,καλοκαιρινων μαγαζιων και αλλων δουλευω μεχρι και 20 ωρες το εικοσητετραωρο.ΔΕΝ πληρωνομαι ουτε για τα μισα και ετσι αποφασισα να κατεβω σε μια απεργια του εργατικου κεντρου μυτιληνης.Με ειδε ενα παλικαρι που δουλευει σε μια μεταφορικη εταιρεια, με ιδικοτητα την χαμαλα(καταλαβαινεις)
    και με ειρωνευτικε που κατεβηκα στην απεργια.Σκευτομαι τωρα και εγω.Θα χαλαω την καρδια μου να τρεχω και να αγωνιζομαι για τον καθε μλκα,που δουλευει χωρις ικα,και για 600 ευρω?Ενω αυτος με κοροιδευει και δεν παταει το ποδι του στα συλλαλητηρια?
    Να ταλαιπωρουμε για εναν οχλο που οποιον ρωτησεις θα σου απαντησει:ε και τι να κανουμε?

Δεν λεω βεβαια οτι βολευτικα και εγω και θα παψω να αγωνιζομαι αλλα ωρες ωρες αναρωτιεμαι....
    www.tsakosart.gr

Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
    Εργαζομαι 10 ωρες τη μερα.Το εαρινο εξαμηνο λογο συναυλιων,καλοκαιρινων μαγαζιων και αλλων δουλευω μεχρι και 20 ωρες το εικοσητετραωρο.ΔΕΝ πληρωνομαι ουτε για τα μισα και ετσι αποφασισα να κατεβω σε μια απεργια του εργατικου κεντρου μυτιληνης.Με ειδε ενα παλικαρι που δουλευει σε μια μεταφορικη εταιρεια, με ιδικοτητα την χαμαλα(καταλαβαινεις)
    και με ειρωνευτικε που κατεβηκα στην απεργια.Σκευτομαι τωρα και εγω.Θα χαλαω την καρδια μου να τρεχω και να αγωνιζομαι για τον καθε μλκα,που δουλευει χωρις ικα,και για 600 ευρω?Ενω αυτος με κοροιδευει και δεν παταει το ποδι του στα συλλαλητηρια?
    Να ταλαιπωρουμε για εναν οχλο που οποιον ρωτησεις θα σου απαντησει:ε και τι να κανουμε?

Δεν λεω βεβαια οτι βολευτικα και εγω και θα παψω να αγωνιζομαι αλλα ωρες ωρες αναρωτιεμαι....

Εισαι, κατα την ταπεινη μου αποψη, σε σωστη βαση.

Εκανες πολυ καλα που κατεβηκες στην απεργια. Ο εν λογω κυριος ειναι δυο φορες βλακας. Μια γιατι κανει αυτη τη δουλεια με χαμηλες αποδοχες χωρις να κανει κατι γι αυτο ( ετσι φαινεται) και η δευτερη γιατι σε ειρωνευτηκε που κατεβηκες στην απεργια.

Στο προσωπο του εν λογω κυριου, καθρεφτιζεται ενα μερος της ελληνικης κοινωνιας. Ειναι αυτοι που ειρωνευονται οσους ψαχνουν να δουν που ειμασταν, που παμε, πως ειναι το παρον μας, γιατι, τι κανουμε γι αυτο, απο ποια σκοπια κτλ

Ειναι αυτοι που θα σου κανουν κριτικη φιλε μου απο την καφετερια λεγοντας σου "και τι νομιζεις ρε μαλακα, θ αλλαξεις εσυ τον κοσμο";; Τρελα επιχειρηματα βασισμενα στο "εγω ειμαι αντρας και θελω να βλεπω μπαλα και μια γκομενα να γ@%@ω" και αλλα τετοια φαιδρα...

Δυστυχως και αυτοι-ειδικα οσοι απασχολουνται σε δουλειες δυσκολες και επικινδυνες- ειναι μερος της εργατικης ταξης. Οσο μαλακες, παρτακηδες, ανημερωτοι κτλ ειναι, ειναι αντικειμενικο το γεγονος οτι ζοριζονται, κινδυνευουν, τους καταπιεζουν, ειναι οικονομικα σε δυσκολη θεση. Και αντι αυτο να γινεται εφαλτηριο ωστε να συνειδητοποιηθουν και να αγωνιστουν για την βελτιωση της ζωης τους, "αρπαζονται" απο τα μπιχλιμπιδια του συγχρονου κοσμου για να νοιωσουν "ιn" και μενουν εκει..Το καροτο και τ αλογο..

Και αυτους τους χρειαζομαστε και αυτοι αξιζουν καλυτερη ζωη. Οσο και να σου φαινεται παραλογο, ειναι αδερφια μας. Κανενα κρατος δεν θελησε να τους μορφωσει γιατι τους ηθελε παντα ευκαιρους, υπακουους, αναλωσιμους. Και θα τους θελει παντα ετσι, οριζοντας τους σε πολιτες δευτερης και τριτης κατηγοριας.

Χρειαζονται κατανοηση, ευγενια, ενημερωση, ηρεμη κουβεντα. Οχι με διαθεση δασκαλιστικη ή τωρα ηρθε ο σοφος να μας φωτισει αλλα με το εξης πνευμα:και εγω φιλε ζοριζομαι και εγω υπαρχουν μερες που δεν εχω να βγαλω την ημερα και εγω καταπιεζομαι απ τ αφεντικα μου και εγω δεν βλεπω λυση και σωτηρια σε κανενα βουλευτη αλλα μονο με το αν παλεψουμε απο κοινου γι αυτα που μας ενωνουν. Δεν ειμαστε υπερανω ( δεν λεω οτι το αντιμετωπισες ετσι, προς Θεου), ειμαστε διπλα τους, ειμαστε μερικοι απ αυτους.

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

αμάν

Nostra, θα ήθελα αν μπορείς να μου διευκρινήσεις την "αυτοκάθαρση" του κοινωνικοπολιτικού συστήματος.
    Έχω την άποψη ότι δεν υπάρχει "αυτοκάθαρση". Μου ακούγεται πολύ ρομαντικό, εώς παραπλανητικό. Εφόσον οι δομές μένουν οι ίδιες, πως θα επιτευχθεί η "αυτοκάθαρση"?
    Εκτός και αν το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Υ.Γ. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και ούτε πρόκειται να γίνω.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm

Αναρωτιέσαι και καλά κάνεις. Η άποψη η δικιά μου είναι, ότι πρώτα απ' όλα αγωνίζομαι για μένα, και μετά για όλους τους άλλους. Οι μαλάκες τέτοιου είδους δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Οι μαλάκες τέτοιου είδους δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.

[/B]
    Δυστυχως...
    www.tsakosart.gr

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Αναρωτιέσαι και καλά κάνεις. Η άποψη η δικιά μου είναι, ότι πρώτα απ' όλα αγωνίζομαι για μένα, και μετά για όλους τους άλλους. Οι μαλάκες τέτοιου είδους δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.

φιλε μου θα συμφωνησω απολυτα στο οτι ειναι μαλακες και μαλιστα πλειοψηφια αλλα...το ερωτημα ειναι: αποτελουν μερος της εργατικης ταξης; Ναι ή οχι και γιατι;

ρε παιδιά, να σας κάνω μια ερώτηση;

Τί θα λέγατε να ανεβάζαν τον ελάχιστο μισθό στα ~1200 ευρά;

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δεν είμαστε καλά!
    από argpap στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2006, 06:23
  2. Προσοχή στα όρια για να είμαστε όλοι καλά !!!
    από nikoskkk στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2005, 15:31
  3. δεν ειμαστε καλα??
    από wolfman13 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/10/2004, 19:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας