Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 60

Θέμα: ερώτηση για notebook turbo-x

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stradas
    Μετά από ένα Fujitsu Siemens και δύο Vaio έχω να πω ότι η αξιοπιστία και το service της Fujitsu Siemens είναι για κλάματα, ενώ από τα Vaio έμεινα πολύ ευχαριστημένος - γι' αυτό άλλωστε πήρα και το δεύτερο.
    Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body;
    but rather to slid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming:
    "WOW...WHAT A RIDE!!!"

δεν ξερω αν σε προλαβα αλλα αν θες ριξε μια ματια και στα καινουρια της ASUS, λεγονται G1 kai G2 ουσιαστικα ειναι σχεδον ιδια με τη μεγαλη διαφορα οτι το G2 εχει 17΅οθονη. υποτιθεται οτι ειναι για gamers και ως γνωστο τα παιχνιδια ειναι τα πιο απαιτητικα προγραμματα....απο τιμη δε ξερω τι σκοπευεις να δωσεις αλλα αυτα πανε περιπου στα 2100 με 2300 αναλογα το μαγαζι που θα τα βρεις. (Για την ιστορια παντως, ενα αντιστοιχο με αυτα acer εχει γυρω στα 1800 ) και μην ακους για την acer οτι δεν ειναι καλη και τα σχετικα, εδω στη δουλεια ειμαστε γυρω στα 10 ατομα και ολοι εχουμε acer.. ολα εινια κανονια και μονο ενα ειχε ενα προωληματακι με τα usb και η αντιπροσωπεια εδω στην αθηνα το εφτιαξε μεσα σε 3 μερες ) αλλαξε ολο το usb card )

Παντων για να ξερεις, ξεκινα πρωτα με το ποσα σκοπευεις να διαθεσεις, στα λεφτα που 8α δινεις θα δεις οτι ολα πανω κατω τα ιδια θα ειναι και τελικα επελεξε αυτο που πιστευεις οτι θα σε βολεψει περισσοτερο απ ολα..κατι σα τις μηχανες δλδ...χαχαχα

οτι αλλο θες...ρωτα ελευθερα

ΠΟΛΗΤΑΙ ACER ΛΑΠΤΟΠ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΑΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΕΙΛΕ ΜΥΝΗΜΑ
    TEOTEO@3454@YAHOO.GR

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	3022.jpg 
Προβολές:	208 
Μέγεθος:	14,5 KB 
ID:	87731

ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΩ ΕΙΝΑΙ TEOTEO3454@YAHOO.GR

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    ωραίος είναι και αυτός αλλά επειδή, όπως είπα παραπάνω, θα τον κρατήσω για αρκετά χρόνια, θέλω να πάρω κάποιον με πιο καλό επεξεργαστή. Αυτός έχει τον Intel Core 2 Duo T5600 στα 1,83GHz και θέλω να πάρω κάποιον της σειράς Τ7200 ή Τ7400 που τρέχουν στα 2,00GHz και 2,16GHz αντίστοιχα. Υπάρχει και ο Τ7600 που είναι στα 2,33GHz αλλά μετά ξεφεύγουμε πολύ στην τιμή.

Περίπου έχω αποφασίσει στα χαρακτηριστικά, σε αυτό που δεν έχω καταλήξει είναι η μάρκα, γιατί απλούστατα το μοναδικό laptop (και γενικά υπολογιστή) που είχα είναι ο hp που έχω τα τελευταία έξι χρόνια (+2 που είχε όταν τον αγόρασα είναι 8 ετών).
    τολμω να πω οτι για την χρηση που περιεγραψες, ελαχιστη διαφορα εχει ο 1,83GHz CPU απο τον 2,00GHz ή ακομα και τον 2,16GHz. Δε φανταζομαι να χρησιμοποιησεις κανα Avid ε?
    Τελοσπαντων, ειναι μεγαλη συζητηση (κι οχι πολυ σχετικη με το forum) αλλα με λιγα λογια, αν ΔΕ σ ενδιαφερουν τα latest games, τοτε επενδυσε σε storage (disk, RAM) κι οχι σε CPU. Επισης, ενας γρηγορος δισκος (σε βαθος χρονου) βγαζει τα λεφτα του πολυ περισσοτερο απο ενα ελαχιστα πιο δυνατο CPU Τελοσπαντων, αφου θες να το κρατησεις για πολλα χρονια, δωσε κατι παραπανω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ε αμα εισαι ο απολυτος γνωστης χανεις ευκολα την υπομονη σου βλεπεις
    καλα, αμα ειναι σε στενοχωριεσαι τοσο, να σ αφησω να ειρωνευεσαι ελευθερα

lenovo της ΙΒΜ series 3000 N100 intel core duo 4 usb 1 firewire card reader , camera , fingerprint bluetooth micro etc. Από την E direct . 17" Πολύ καλό

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
    τολμω να πω οτι για την χρηση που περιεγραψες, ελαχιστη διαφορα εχει ο 1,83GHz CPU απο τον 2,00GHz ή ακομα και τον 2,16GHz. Δε φανταζομαι να χρησιμοποιησεις κανα Avid ε?
    Τελοσπαντων, ειναι μεγαλη συζητηση (κι οχι πολυ σχετικη με το forum) αλλα με λιγα λογια, αν ΔΕ σ ενδιαφερουν τα latest games, τοτε επενδυσε σε storage (disk, RAM) κι οχι σε CPU. Επισης, ενας γρηγορος δισκος (σε βαθος χρονου) βγαζει τα λεφτα του πολυ περισσοτερο απο ενα ελαχιστα πιο δυνατο CPU Τελοσπαντων, αφου θες να το κρατησεις για πολλα χρονια, δωσε κατι παραπανω...

Σκέφτομαι να πάρω καλό επεξεργαστή γιατί στην ουσία είναι (αν δεν κάνω τραγικό λάθος) το βασικό "εξάρτημα" του υπολογιστή και (τουλάχιστον στα laptop) δεν αναβαθμίζεται.
    Αντίθετα τόσο ο σκληρός, όσο και η ram αναβαθμίζονται. Το toshiba ας πούμε που σκέφτομαι φτάνει μέχρι 4 giga, οπότε μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή να τον αναβαθμίσω.
    Πάντως το "ελάχιστα πιο δυνατό CPU" που λες δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ελάχιστο. Ο 2,16 είναι 18% πιο δυνατός απο τον 1,83 και 8% απο τον 2,00, τον οποίο όμως έχω αποκλήσει γιατί η διαφορά του (σε λεφτά) με τον 2,16 είναι πολύ μικρή.

Βέβαια θέλει ψάξιμο, θα το ψάξω και βλέπουμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Σκέφτομαι να πάρω καλό επεξεργαστή γιατί στην ουσία είναι (αν δεν κάνω τραγικό λάθος) το βασικό "εξάρτημα" του υπολογιστή και (τουλάχιστον στα laptop) δεν αναβαθμίζεται.
    Αντίθετα τόσο ο σκληρός, όσο και η ram αναβαθμίζονται.
    σωστα μεχρι εδω

Πάντως το "ελάχιστα πιο δυνατό CPU" που λες δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ελάχιστο. Ο 2,16 είναι 18% πιο δυνατός απο τον 1,83 και 8% απο τον 2,00, τον οποίο όμως έχω αποκλήσει γιατί η διαφορά του (σε λεφτά) με τον 2,16 είναι πολύ μικρή.
    γι αυτο ειπα οτι ειναι μεγαλη συζητηση... η συνολικη ταχυτητα ενος PC εξαρταται απο πολλα και διαφορα. Ακομα πιο συγκεκριμενα, το ποσο γρηγορα "επεξεργαζεται" ο επεξεργαστης εξαρταται επισης απο πολλα και διαφορα (π.χ. ταχυτητα/μεγεθος RAM, ταχυτητα δισκου κλπ). Ενα PC με το 2.16Ghz CPU και ενα "απλο" 5400rpm hard disk, ειναι πιο αργο απο ενα αντιστοιχο με 1.8Ghz CPU και 10000rpm disk. Αυτο γιατι καθε CPU cycle εχει να λαβει υπ οψη του και το πιθανο IO wait (=hard disk delay). Τελοσπαντων, ας μην ξεφυγουμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
    Ενα PC με το 2.16Ghz CPU και ενα "απλο" 5400rpm hard disk, ειναι πιο αργο απο ενα αντιστοιχο με 1.8Ghz CPU και 10000rpm disk. Αυτο γιατι καθε CPU cycle εχει να λαβει υπ οψη του και το πιθανο IO wait (=hard disk delay). Τελοσπαντων, ας μην ξεφυγουμε...
    Σύμφωνοι, όμως επειδή
    α) ο σκληρός αλλάζει. και
    β) δεν μπορώ να τα έχω όλα (μην δώσω και μια περιουσία)
    θα πρέπει να κάνω τους συμβιβασμούς μου.

Πάντως έχει δίκιο, ας μην ξεφύγουμε.

Εξάλλου, όπως είπα και παραπάνω, σκοπός του ερωτήματός μου ήταν να με βοηθήσετε στην αξιολόγηση όχι τόσο των επιμέρους μοντέλων, όσο των εταιριών κατασκευής. Και σε αυτό με βοηθήσατε (όλοι) υπεραρκετά

Πάντως ό,τι μαθαίνει κανείς, καλό είναι ...

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Κάτι που δεν άκουσα να αναφέρεται μέχρι τώρα είναι ότι ο t7200 έχει 4 mb cache ενώ ο t5600 μόλις 2 mb.. Η βασικότερη τους διαφορά θα έλεγα ότι είναι αυτή παρά το ρολόι, και όχι η κρυφή μνήμη δεν είναι ψιλά γράμματα.. Εγώ ψηφίζω άνετα t7200..

Υ.Γ.: Τον έχω σε Macbook και σε γενικές γραμμές τα cache hits είναι κατά μέσο όρο γύρω στο 65 - 70% !!!! Κάτι που πραγματικά δεν το περίμενα και κύριως υπέυθυνος γιαυτό (μάλλον αποκλειστικος) είναι είναι το μέγεθος της cache, και θα τολμούσα να πω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της διαφοράς στην τιμή των 2 επεξεργαστών έγκεται στην 2πλάσια cache..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Φορητό επώνυμο (hp, acer κλπ) χωρίς επέκταση εγγύησης είναι άδικος κόπος.
    Ειδικά σε κάτι hp θα σπάσει καμιά οθόνη και θα σου ζητάνε όσο κάνει ένα καινούριο για επισκευή, ενώ στην acer τα είπαν και οι προηγούμενοι.
    Τα turbo-x (όπως και παλιότερα τα plato) είναι φθηνά, αλλά με μέτρια ποιότητα κατασκευής.
    Τα vero είναι καλά, αλλά δεν έχουν καμιά τεράστια γκάμα σε μοντέλα (ενα αν θυμαμαι καλά)
    Τα toshiba είχαν κάνει ένα promotion, ώστε αν σου κάτσει βλάβη μέσα στο 12μηνο να στο επισκευάζουν και να στο επιστρέφουν ΑΛΛΑ ΚΑΙ να σου δίνουν όσα έδωσες για να το αγοράσεις. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
    Τα IBM/Lenovo είναι καλά και αξιόπιστα ποικιλοτρόπως. Αλλά προσωπικά δε θα μπορούσα να δουλέψω με το πληκτρολόγιό τους όταν έχω συνηθίσει στα άλλα. (πχ το @ δεν είναι στο 2).
    Sony πολύ ωραία, designatα κλπ το service αν θυμάμαι καλά πάει στο Βέλγιο. Αξιόπιστα γενικά είναι .
    Με τη Fujitsu έχω δει διάφορα περίεργα (πχ να χαλάει το τροφοδοτικό, να έρχεται από τη Γερμανία αλλά ΧΩΡΙΣ τον αντάπτορα που έπρεπε να τον βάλεις εσύ σε αυτό).

Asus - LG δεν ξέρω τι λένε από σέρβις.

Μια καλή λύση είναι της Intel (έχει συμφωνία με την Asus και άλλες εταιρείες για σασί, μπορείς να το παραγγείλεις πραγματικά custom και χωρίς λειτουργικό) που επειδή τα κάνει promotion σε κάποιες περιπτώσεις παίζει και επισκευή εντός 24ωρου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    Κάτι που δεν άκουσα να αναφέρεται μέχρι τώρα είναι ότι ο t7200 έχει 4 mb cache ενώ ο t5600 μόλις 2 mb.. Η βασικότερη τους διαφορά θα έλεγα ότι είναι αυτή παρά το ρολόι, και όχι η κρυφή μνήμη δεν είναι ψιλά γράμματα.. Εγώ ψηφίζω άνετα t7200..

Σωστό.
    Εξάλλου, όπως είπα και παραπάνω, έχω αποφασίσει να πάρω έναν απο τους Τ7200 ή Τ7400 με πιο πολλές πιθανότητες για τον δεύτερο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
    Τα toshiba είχαν κάνει ένα promotion, ώστε αν σου κάτσει βλάβη μέσα στο 12μηνο να στο επισκευάζουν και να στο επιστρέφουν ΑΛΛΑ ΚΑΙ να σου δίνουν όσα έδωσες για να το αγοράσεις. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
    Ισχύει για ορισμένα μόνο μοντέλα (της σειράς Tecra)

arketes selides den tis diavasa olles
    h apopsi mou einai h ekseis.
    ayta pou sou eipan gia toshiba den isxioun to service ginetai ellada kai to exei h ideal.
    ta toshibakia einai poly kala.
    IBM-lenovo kalitera ksexna to.
    turbo x den exw doulepsei polla alla 2 pou exw dei itan poly grigora kai den eixan provlimata.
    packard bell!!!!!!!!!!!poly kalo
    kapoia LG polu mikra eida ton teleytaio kairo kai itan SUPER.
    telos osa exw doulepsei me vista sernontousan........ektos apo to packard bell.
    KAFROS
    www.myspace.com/maronsrad

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτε τηλέφωνο την DELL HELLAS γιατί έχει προσφορές (-300~400Ε). 210-8129800

Ακούστε σύνθεση

Οθόνη..........................14-15''
    Επεξεργαστής..............Intel® Core™ 2 Duo T7200 (2.00GHz) 4M L2 Cache, 667Mhz Dual Core
    Μνήμη.........................2.0GB, DDR2-667 SDRAM, 2 DIMMS
    Hard Disk....................80GB, 9.5MM, 7200RPM (ή 120GB 5400rpm)
    Optical drive................Multi double layer DVD +-RW
    Wi-Fi Wireless Card.....802.11g
    Κάρτα γραφικών..........256 (512 με +50Ε)
    Λειτουργικό.................Genuine Windows XP Professional, SP2, with media
    Μπαταρία....................Την μεγάλη (~4 ώρες)
    Εγγύηση..................... 3 χρόνια on site (έρχονται αυτοί στο σπίτι σε μια ημέρα)
    Case........................... Latitude D820 ή Precision

Τιμή 1500Ε

Νομίζω ότι είναι πολύ SUPER προσφορά και μάλιστα με δεδομένο ότι η DELL είναι η πιο εγγύηση εταιρεία απο πλευράς αξιοπιστίας.

Εγώ έχω ενα Turbo-X Coeus 610 από το Πλαίσο αλλα έχω θέμα βασικά με την μπαταρία. Λέει ότι ΕΩΣ 2,5 ώρες αλλα το ΜΑΧ θεωρητικό της είναι 1h+45' (στην πράξη το πολύ 1h). Τώρα τελευταία (~6 μήνες παλιό) άρχισε να μου κολάει χωρίς να υπάρχει κατι βαρύ πάνω. Απο τίποτε έως απλός Mozila 2 παράθυρα. Και πρέπει να μπω σε διαδικασία στείλτο σε κεντρικά κλπ γιατί το service του μαγαζιου΄δεν ξέρει τι έχει. Ακόμη έχει πιτσικάρει ενα πλαστικό καλυμα πάνω από το πληκτρολόγιο. Γενικά δεν είναι και πολύ σοβαρά όλα αυτά αλλα επειδή έχω πολύ καιρό που τους γκρινιάζω για την μπαταρία και λύση δεν μπορούν να βρούν, μου είπαν να το πάω πίσω και να πάρω τα χρήματά μου.

Αυτό θα γίνει μιας και η παραπάνω επιλογή είναι άψογη.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  2. Ερώτηση για γάντια!!
    από bikersonly στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2004, 19:21
  3. Ερωτηση Για Ολους...
    από almalibera στο forum Off topic