ego evala yuasa sto cbr mou me 30 i 40€ (den thimame akrivos) prin kana mina.Tin pira apo ton arathimo sto keratsini,g. lampraki
ego evala yuasa sto cbr mou me 30 i 40€ (den thimame akrivos) prin kana mina.Tin pira apo ton arathimo sto keratsini,g. lampraki
Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.
Το κοστολόγιο βγαίνει πάντα κατά τύπο μπαταρίας , η μπαταριά που μιλάμε είναι ακριβή διότι πετάει 50Α στο φτερό , για μια τόσο μικρού μεγέθους μπαταριά αυτό είναι θαύμα .
Υπάρχουν δυο τύποι Yuasa , οι απλές , και οι δυνατές , με το λογότυπο MF !!
Αμα δεν βαριέσαι ψάξε το λίγο .
Κυριάκο εχω τρείς ερωτήσεις:
1.Εισάγονται τελικά Yuasa απο ΙΑΠΩΝΙΑ; Γιατί κινέζικα δεν αγοράζω ούτε με σφαίρες!
2.Ποιά η διαφορά μεταξύ gel και απλών μπαταριών (υγρού τύπου);
3.Θα βρώ καμιά Yuasa τύπου MF, τις "δυνατές" που έλεγες δηλαδή. στα 5Α για το Kawasaki μου;
![]()
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
φίλε Νίκο ..
Οχι από ιδιώτες, επίσημα!! , μόνο από αντιπροσωπίες μοτοσυκλετών .1.Εισάγονται τελικά Yuasa απο ΙΑΠΩΝΙΑ
έψαξα όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο της Yuasa UK FR DE , μόνο η Γερμανία δείχνει να έχει αντιπρόσωπο, αλλά οχι για μπαταριές μοτοσυκλετών , άλλου τύπου .
Εαν εννοείς να γράφει made in Japan , δεν παίρνω όρκο , δεν μπόρεσα να βρω το εργοστάσιο για αυτές , βρήκα όμως ένα εργοστάσιο στην Αγγλία , αλλά για άλλους τύπους μπαταριών.
Η μόνη διαφορά είναι ότι το gel , δεν εξατμίζεται εύκολα , άρα καλύτερη παρακράτηση υγρών μέσα στην μπαταριά , άρα μεγαλύτερος κύκλος ζωής .2.Ποιά η διαφορά μεταξύ gel και απλών μπαταριών (υγρού τύπου);
Παράδειγμα .. οταν έπεφτε η απόδοση της μπαταρίας μου (Yuasa) , συμπλήρωνα λίγο αποσταγμένο νερό , και την έβγαζα καθαρή, για ακόμα 6-10 μήνες .
Με βάση τις διαστάσεις μπορείς να ψάξεις .3.Θα βρώ καμιά Yuasa τύπου MF, τις "δυνατές" που έλεγες δηλαδή. στα 5Α για το Kawasaki μου;
Η χρηση Yuasa τύπου MF , είναι υποχρεωτική σε όσες μηχανές έχουν μόνο μίζα , δεν είναι κάτι εξαιρετικό , προδιαγραφές είναι .![]()
αα μάλιστα...
Οπότε το "made in Japan" ας το ξεχάσω.![]()
Πάμε για Bosche δηλαδή;
Θέλω μπαταρία τύπου MF γιατί με 3Α συνεχώμενα που τραβάνε τα φώτα μου η μπαταρία δουλεύει οριακά. Την παλεύει ακόμα δηλαδή, αλλα καταπονήται πολύ είμαι σίγουρος.
Θα παω σε αντιπροσωπίες να ρωτήσω λοιπόν.
Να 'σαι καλά!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
Εγω θα πάω , το αποφάσισα .. απο το να πέσω σε καμιά πολυκαιρισμένη Yuasa ( παρκαρισμένη στα ράφια για καιρό ) , και χωρίς εγγύηση .. δεν λέει φίλε .Πάμε για Bosch δηλαδή;
Παω Bosch με τα +1000, και με 18 μήνες επίσημη εγγύηση , και στο φινάλε ,
ας γράφει απάνω και Made in Gravara ..
Ο πωλητής είναι στα 1000 μέτρα από την πόρτα μου , και ο χονδρέμπορος στα 60 χιλιόμετρα, 45 λεπτά δρόμος .
Παράδοση ...., έτσι και πω φέρτην , έρχεται σε μια μέρα , και υποθέτω οτι εάν χρειαστεί αντικατάσταση , παρομοίως μια μέρα αναμονή.
Δεν ξέρω , με συμφέρει πολύ υπό τις παραπάνω συνθήκες, να πάρω Bosch .
Εγω βρηκα και Yuasa με δυο ευρώ φθηνότερα από τα 65? που έχει η Bosch ,
σχετικά κοντά , Αγγλία![]()
Αλλα τι να λέει , έξη μήνες εγγύηση και άμα θέλουν στη δίνουν .... αυτά είναι γελοία πράγματα .
Στο χερι του εμπόρου είναι λέει , οτι θέλει σου δίνει ... ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΣυνΈλληνες !!! ..
(Ξύπνησε ο ΛΙΑΚΟΣ μέσα μου)
(Αυτός που πουλάει τα πατριωτικά βιβλία στην τηλεόραση )![]()
![]()
Τότε ξεκινάω και 'γω για Bosche (αν και λίγο δύσκολο στα Χανιά) και στη χειρότερη Yuasa.
![]()
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
Παρε ενα τηλέφωνο Αθήνα , το έχω βάλει το νούμερο στην πρώτη σελίδα, εκεί θα σου πουν σε ποια σημεία τις πουλάνε στην Κρήτη .
Να πεις οτι σε έστειλε ο τρελός Βολιώτης , για να πάρω και εγώ τα ποσοστά μου !!
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Οκ φίλε! Αύριο κιόλας θα πάρω τηλ.
![]()
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
...
Στην πράξη , και ως Ηλεκτρολόγος , γιος ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων , έχω να πω ότι η νέα τεχνολογία προκειμένου να καταργήσει , τους ογκώδες και ακριβούς λόγο χαλκού, μετασχηματιστές , δημιούργησε τα παλμο-τροφοδοτικά .
Οι μπαταριές με ηλεκτρολύτη ή ζελλ , δεν ευνοούνται από την παλμική φόρτιση , διότι έχουν πολλά στοιχεία , και η δυναμική του παλμού εξασθενεί σημαντικά .
Εχω πάρει τα μαθήματα μου περί "trickle charger" και ΔΕΛΤΑ DV , το θέμα είναι ότι εάν όλα αυτά ήταν πραγματικά χρήσιμα , και τα συστήματα φορτισης των οχημάτων , αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα είχαν από κατασκευής τέτοιες δυνατότητες .
...
To 1% απώλειες κάθε μέρα που κάθεται ισχύει, και παρά το λογίδριό σου (εμένα με άρεσε πάντως), έχουνε βγει chargers με προδιαγραφές καί για gel μπαταρίες ειδικά για μηχανές -προκειμένου να χάνεις 1% τη μέρα, η εναλλακτική είναι φτηνότερη (σόρι που δε ξαναποστάρω το λινκ, αλλά έχουμε και δουλειές καθώς και ζωή έξω από το νετ, και τρέχουμε, κάπου στα τεχνικά το είχα βάλει).
Εγώ δεν είμαι ηλεκτρολόγος (ούτε συγγενής κοντινός υπάρχει τέτοιος), μόνο σε καμμιά δεκαριά σχετικά σάιτ (3-4 από αυτά ασχολούνται ειδικά με μηχανές και τιπς γύρω από τη συντήρηση), που τσέκαρα παλιότερα το προτείνανε -και ακόμα το προτείνουν, και ειδικά άμα η μηχανή κάθεται (βλέπε και την έννοια winterizing)...
Το συμπέρασμά σου στη τελευταία πρόταση είναι ατυχές...
Πχ άν είχαμε δια νόμου τοποθέτηση ρελέ ασφαλείας στα σπίτια μας πριν 2- τρεις δεκαετίες, θα γλίτωνα κάνα 2 ηλεκτροπληξίες (λες εκεί να τη πάτησα; ).![]()
Αν, φρόντιζαν οι λαστιχάδες, δεν θα έβαζα αέρα στα λάστιχα -υπάρχει και το μους βέβαια... κλπ.
Δεν θα κονταροχτυπηθώ μαζί σου , διότι στην Ηλεκτρολογία , μπορεί το μαχαίρι σου να μην είναι και τόσο κοφτερό , αλλά σίγουρα θα μου κάνεις γρατσουνιές στην ασπίδα μου .....και μόλις την γυάλισα.![]()
![]()
Yuasa ινδονησιας πανω στο Transalp απο καλοκαιρι 2004 και μαλλον θα βγαλει και αυτο..![]()
Βρήκα σε έναν οδηγό ανταλλακτικών μοτοσυκλέτας , ότι η εταιρεία ΠΕΡΚΟ , δηλώνεται ως αντιπρόσωπος Yuasa .
Το γράφω ενημερωτικά , έτσι για να τα λέμε όλα .![]()
( για μένα, δεν άλλαξε τίποτα , απλά περιμένω να πληρωθώ( τέλος του μήνα )
http://motorsite.gr/index.php?mcat1=...at1=2&ccat2=10
.
Να να να να ... αρε δαιμόνιο ελληνικό !!
Για τους φανατικούς της Yuasa , μάλλον η πηγή για καλές τιμές ..
http://www.interbatt.gr/index.php?op...d=19&Itemid=15
http://www.interbatt.gr/index.php?pa...mart&Itemid=15
Νικολήηηηηηηηηη....Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Θέλω μπαταρία τύπου MF γιατί με 3Α συνεχώμενα που τραβάνε τα φώτα μου η μπαταρία δουλεύει οριακά. Την παλεύει ακόμα δηλαδή, αλλα καταπονήται πολύ είμαι σίγουρος.
τι φώτα στο kaze-r μπορούν να τραβάνε 3A???![]()
![]()
:a13: :a13: :a13: ...δεν βάζεις καμιά φωτό???![]()