Σελίδα 3 από 11 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 152

Θέμα: ΠΑΡΝΗΘΑ S.Ο.S.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Και εγω μεσα.

Στο θεμα της επιτηρησης του βουνου, να πω μια ιδεα; (μπορει να ειναι και χαζη αλλα θα την πω): καθε ποτε ανανεωνεται το Google Earth; Αυτη τη στιγμη εχει χαρτες σχετικα υψηλης αναλυσης ΟΛΟΥ του βουνου.

Αν σε λιγο καιρο και σε νεους χαρτες εμφανιστουν κτηρια, τοτε να εχουμε κανει μια "ομαδα δρασης", οι οποιοι θα πηγαινουν επιτοπου, θα φωτογραφιζουν και κατευθειαν καταγγελια οπου χρειαστει (ακομα κ καναλια) και παρακολουθηση του θεματος απο κοντα!
    Δοξα τω Θεω, τα μεσα τα εχουμε (enduro, on off κλπ), και την θεληση επισης.
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    αν ειμασταν πολλοι ομως;

Μα είμαστε πολλοί πάρα πολλοί ΚΑΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! Η ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ..

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ χρειάζεται , και όχι πανικός .

δεν διαφωνω....αλλα πρεπει να υπαρξει καποιος που θα τους πιασει στα πρασσα....

gps εχω, καμερα με φακο super wow εχω, ολο και καποιος απο εσας θα εχει κατι αντιστοιχο....σημαδευουμε τα ορια του δρυμου και τον γυρω εκτασεων, τραβαμε φωτο και μετα απο μια εβδομαδα παμε παλι....αυτο που μπορουμε και περναει απο το χερι μας...δεν ειναι τιποτα αρκει να συμμετασχουμε

Μισό, αν κατάλαβα καλά προτείνεις διαμοιρασμό τομέων όπου π.χ. στον τομέα μου θα πηγαίνω άπαξ εβδομάδας ή δεκαπενθημέρου γιά φωτογράφηση και αν δω "δραστηριότητα" πηγαίνω στην πολεοδομία με τις αποδείξεις ανά χείρας;

εν κακό ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Μα είμαστε πολλοί πάρα πολλοί ΚΑΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! Η ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ..

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ χρειάζεται , και όχι πανικός .
    Δεν ειναι πανικος φιλε....προληψη και δραση ειναι....και δυστυχως μακαρι να μπορουσα να κανω κατι για ολη την Ελλαδα....

Για μενα αρκουσε να αντικρυσω αυτο το αποκρουστικο θεαμα...και θελω να το ξορκισω καταλαβαινεις; δεν ειναι εγωϊσμος , ειναι χρεος και ανταποδωση για ολα αυτα που μου προσεφερε το βουνο...

γυρνανε συνεχως σαν φλασακια στο μυαλο μου, εικονες απο την Παρνηθα που δεν θα ξαναδω για πολυ καιρο....ελαφια 30χλμ απο το κεντρο της Αθηνας...και το βλεμμα τους δεν ξεχνιεται φιλε, συμπυκνωνει ολο το δασος μεσα του...

δεν αρχιζει και εσυ κατι αντιστοιχο στην περιοχη σου;

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Και εγω μεσα.

Στο θεμα της επιτηρησης του βουνου, να πω μια ιδεα; (μπορει να ειναι και χαζη αλλα θα την πω): καθε ποτε ανανεωνεται το Google Earth; Αυτη τη στιγμη εχει χαρτες σχετικα υψηλης αναλυσης ΟΛΟΥ του βουνου.

Αν σε λιγο καιρο και σε νεους χαρτες εμφανιστουν κτηρια, τοτε να εχουμε κανει μια "ομαδα δρασης", οι οποιοι θα πηγαινουν επιτοπου, θα φωτογραφιζουν και κατευθειαν καταγγελια οπου χρειαστει (ακομα κ καναλια) και παρακολουθηση του θεματος απο κοντα!
    Δοξα τω Θεω, τα μεσα τα εχουμε (enduro, on off κλπ), και την θεληση επισης.
    Αν και σα σκέψη είναι καλή,δυστυχώς το Google Earth δείχνει φωτογραφίες που έχουν ληφθεί όχι ας πούμε 1-2 μήνες πριν,αλλά 2 και 3 χρόνια πριν!
    Αυτό για την free version του προγράμματος.
    Δεν ξέρω κατα πόσο αν γίνεις συνδρομητής,παίζει να παίρνεις πιο πρόσφατο feed...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Μισό, αν κατάλαβα καλά προτείνεις διαμοιρασμό τομέων όπου π.χ. στον τομέα μου θα πηγαίνω άπαξ εβδομάδας ή δεκαπενθημέρου γιά φωτογράφηση και αν δω "δραστηριότητα" πηγαίνω στην πολεοδομία με τις αποδείξεις ανά χείρας;

εν κακό ...
    αυτο ακριβως!!

ουτε εσυ , ουτε εγω θα το σκεφτομασταν μονοι μας...συσπειρωση παιδια, να πεφτουν ιδεες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    φιλος δεν πεσαμε να τον φαμε.ειναι φιλαρακι μας, γνωριζομαστε προσωπικα και του ειπαμε τι μας διδαξε η εμπειρια μας.φανταζομαι οτι μας επιτρεπεις να μιλαμε στους φιλους μας ε?ευχαριστουμε μπολικα.

καταλαβαινω τι εννοεις Γιωργο ...ειναι οκ φιλε.

εν κακό ...
    Η ιδέα ειναι καλή.Αν μπορεί να μεταβεί και στους ορειβατικούς περιπατητικούς συλλόγους από όσους έχουν της άκρες, (ΧΡΗΣΤΟΟΟΟΟΟ) θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

el hymador

εγκρίνω και επαυξάνω

Μέσα σε ο,τι πιθανόν κάνετε.

Να πούμε καμμιά πρόταση κι ας είναι μαλακία (πίσω mods, έχω πλυθεί).

1. Μαζεύουμε ένα φορτηγό κάρβουνα και τα αμολάμε μπροστά στη βουλή. Αναλαμβάνει ένας την ευθύνη (προσφέρομαι) να μπει μπροστά άμα είναι να συλλάβουν κάποιον για ρύπανση ή ξερωγωτιάλλο.
    2. Πάμε βουνό, βρίσκουμε ένα (ή πολλά) καμμένο ζώο (ή φτιάχνουμε ομοίωμα) και το αμολάμε μπροστά στην είσοδο της βουλής.
    3. Μαζευόμαστε (έστω και 20 – 30 ) και καθόμαστε με αναμμένες φωτιές όλη νύχτα μπροστά στο μουρδέλο (βουλή).
    4. Νοικιάζουμε αεροπλανάκι και πληρώνουμε για αεροφωτογράφηση όλης της καμμένης περιοχής. Αμα είμαστε πολλοί δεν κοστίζει.
    5. Την επόμενη χρονιά ακριβώς κάνουμε το ίδιο και στέλνουμε σε εισαγγελέα ο,τι και αν βρεθεί χτισμένο εκεί που πριν δεν ήταν. (Υποτίθεται ότι αυτή τη δουλειά την κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, μη χέσω…). Μην ξεχνάμε ότι το σύνταγμα μας δίνει το δικαίωμα ακόμη και να συλλάβουμε σαν πολίτες όποιον παρανομεί.
    6. Συντάσσουμε κείμενο και το στέλνουμε όσο περισσότεροι (100-200) την ίδια μέρα και ώρα σε υπ. Γεωργίας, υπ. Εσωτερικών, υπ. Δημ. Τάξης κλπ και επαναλαμβάνουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε έστω μία απάντηση (που πιθανόν να χρησιμοποιηθεί αργότερα).
    7. Αν δεν κινητοποιηθεί για τις φωτιές αυτεπάγγελτα κάποιος εισαγγελέας (όπως δικαιούται και οφείλει), κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου συμβάλλοντας όλοι στα έξοδα και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση.

Λέμε τώρα…

πιρικικλώστιτς

αυτο ακριβως!!

ουτε εσυ , ουτε εγω θα το σκεφτομασταν μονοι μας...συσπειρωση παιδια, να πεφτουν ιδεες.
    Ούτως ή άλλως είτε Σάββατο είτε Κυριακή (αν δεν λείπω ΣΚ) θα κάνω τη βουνίσια βολτίτσα μου. Μου είναι πανεύκολο να αναλάβω έναν μεγάλο τομέα και να παίρνω φωτογραφίες κάθε 7-14 ημέρες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από lamogio
    el hymador

εγκρίνω και επαυξάνω

Μέσα σε ο,τι πιθανόν κάνετε.

Να πούμε καμμιά πρόταση κι ας είναι μαλακία (πίσω mods, έχω πλυθεί).

1. Μαζεύουμε ένα φορτηγό κάρβουνα και τα αμολάμε μπροστά στη βουλή. Αναλαμβάνει ένας την ευθύνη (προσφέρομαι) να μπει μπροστά άμα είναι να συλλάβουν κάποιον για ρύπανση ή ξερωγωτιάλλο.
    2. Πάμε βουνό, βρίσκουμε ένα (ή πολλά) καμμένο ζώο (ή φτιάχνουμε ομοίωμα) και το αμολάμε μπροστά στην είσοδο της βουλής.
    3. Μαζευόμαστε (έστω και 20 – 30 ) και καθόμαστε με αναμμένες φωτιές όλη νύχτα μπροστά στο μουρδέλο (βουλή).
    4. Νοικιάζουμε αεροπλανάκι και πληρώνουμε για αεροφωτογράφηση όλης της καμμένης περιοχής. Αμα είμαστε πολλοί δεν κοστίζει.
    5. Την επόμενη χρονιά ακριβώς κάνουμε το ίδιο και στέλνουμε σε εισαγγελέα ο,τι και αν βρεθεί χτισμένο εκεί που πριν δεν ήταν. (Υποτίθεται ότι αυτή τη δουλειά την κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, μη χέσω…). Μην ξεχνάμε ότι το σύνταγμα μας δίνει το δικαίωμα ακόμη και να συλλάβουμε σαν πολίτες όποιον παρανομεί.
    6. Συντάσσουμε κείμενο και το στέλνουμε όσο περισσότεροι (100-200) την ίδια μέρα και ώρα σε υπ. Γεωργίας, υπ. Εσωτερικών, υπ. Δημ. Τάξης κλπ και επαναλαμβάνουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε έστω μία απάντηση (που πιθανόν να χρησιμοποιηθεί αργότερα).
    7. Αν δεν κινητοποιηθεί για τις φωτιές αυτεπάγγελτα κάποιος εισαγγελέας (όπως δικαιούται και οφείλει), κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου συμβάλλοντας όλοι στα έξοδα και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση.

Λέμε τώρα…

φιλε μου το 4 το σκεφτηκα και εγω αλλα δεν τολμουσα να το πω....χαιρομαι που βρεθηκε αλλος ενας...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Η ιδέα ειναι καλή.Αν μπορεί να μεταβεί και στους ορειβατικούς περιπατητικούς συλλόγους από όσους έχουν της άκρες, (ΧΡΗΣΤΟΟΟΟΟΟ) θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι ορειβατικοι συλλογοι ειναι πολυ πιο ευαισθητοποιημενοι για το θεμα και σιγουρα θα καταστρωνουν καποια σχεδια δρασης.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα ειναι ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ των πολλων (σιγουρα) ομαδων και ατομων που θελουν να βοηθησουν.

Το προβλημα αυτο μπορει να λυθει μονο αν μπει μπροστα, δημιουργωντας ενα συντονιστικο οργανο, το γ@μημενο το Κρατος, δυστυχως...

Εναλλακτικα μπορει, οποιος θελει, να ακολουθησει την δραση καποιας οργανωσης με "βαρυτητα" και γνωσεις πανω στο θεμα, οπως π.χ. η wwf, η greenpeace και αλλες οικολογικες οργανωσεις, που συνδραμονται απο επιστημονες!

Προσωπικα κατι τετοιο θα κανω, οταν (κι αν) συνελθω απο το ΣΟΚ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, να είναι τη Δευτέρα στο Δέλεαρ.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, να είναι τη Δευτέρα στο Δέλεαρ.
    Μάνο, αν μπορούμε να κάνουμε & εμείς κάτι που είμαστε εκτός Αθηνών, (είτε μέσω διαδικτύου, είτε στο τόπο μας) είμαστε πρόθυμοι. Υπολογίστε λοιπόν & εμάς.
    Εύχομαι να μη μείνει στα σχέδια μόνο η όλη κίνηση

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Το προβλημα αυτο μπορει να λυθει μονο αν μπει μπροστα, δημιουργωντας ενα συντονιστικο οργανο, το γ@μημενο το Κρατος, δυστυχως...

.
    ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ
    όπως συντόνισε (Γ@#$%^&* ΤΟ Μ!@#$ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ) την κατάσβεση Ε?

Σελίδα 3 από 11 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πάρνηθα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 05
    από Cpt. Haddock στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2005, 09:24
  2. Πάρνηθα
    από Χωμάτινος στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2005, 15:28
  3. Αυριο Κυριακή ΧΩΜΑ- ΠΑΡΝΗΘΑ
    από KaTaNaS στο forum Συναντήσεις & βόλτες