Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 52

Θέμα: Φερτε μου κ μενα ενα δικανο....

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Mάλιστα....

1. Ούτε κι εγώ κυνηγάω, πλέον, για τους δικούς μου λόγους αλλά οι περισσότεροι τα τρώνε αυτά που χτυπάνε...

2. Δλδ αν το αίμα της κότας, του αρνιού, του γουρουνιού δεν πέφτει στο πάτωμα αλλά πάει με σωλήνα σε κάδο συλλογής, αλλάζει το γεγονός οτι τα αποκεφαλίζουν; Εσύ τι εταιρεία δλδ χρηματοδοτείς όταν το πάσχα τρως το αρνάκι σου; (που αν το δεις ζωντανό το αρνάκι των 10 κιλών δεν θα ξαναφάς αρνί)

3 Και ποιος σου είπε ότι υποφέρει περισσότερο ο λαγός που εφαγε μία και πέθανε ακαριαία από τις κότες που ζουν κατά 100άδες η μία πάνω στην άλλη και πολλές φορές η μία τρώει την άλλη (καννιβαλισμός);

4. Τωρα μπλέκεις την βουρτσα με την άλλη.... τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Το ένα είναι το ένστικτο της επιβίωσης/του ανθρώπου κυνηγού (άσχετα αν δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις) και το άλλο είναι διαστροφή!

Σε αυτό συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ!
    εβαλα νουμερακια οπως ειδες γιατι βαριεμαι να κανω κολπα

1. Δεν αμφιβαλω οτι τα τρωνε, αλλωστε η περιοδος της επιδειξης ταριχευμενων τροπαιων εχει περασει. Επισης φανταζομαι οτι ειναι κ νοστιμα. Μαλλον δεν το φανταζομαι, το ξερω γιατι καποιες φορες με εχουν ταισει κυνηγι χωρις να το ξερω. Κ πρεπει να ομολογησω οτι οντως η γευση ειναι διαφορετικη. Ομως καμια διαφορετικη γευση δεν μου το δικαιολογει σαν ''ασχολια''

2-3. Το πασχα χρηματοδοτω την ιδια εταιρεια που που χρηματοδοτω κ ολη την υπολοιπη χρονια. Κ πιστευω οτι οντως ο λαγος υπεφερε πολυ λιγοτερο απο τα στοιβαζομενα κοτοπουλα των εκτροφειων. Σε αυτο δυστυχως δεν εχω απαντηση να σου δωσω. Ισως στρουθοκαμηλιζω μη αποδεχομενος κατι που συμβαινει οταν εγω κοιταω αλλου. Ισως κ γιαυτο να κοιταω αλλου.

4. Σορυ αλλα μεσα μου δεν υπαρχει διαφορα. Δεν βλεπω πουθενα το ενστικτο επιβιωσης. Απο που φαινεται η αναγκη της επιβιωσης; Πεινας; σε απειλει ο λαγος; Η μηπως προκειται τελικα για μια διαστροφικη αναγκη επιδειξης του alpha male, η οποια θελει να δειξει οτι ειναι καποιος σημαντικος;

Στην ουσια το προβλημα μου ειναι πιο πολυ ψυχολογικο, παρα πραγματικο. Με ενοχλει πολυ περ/ρο η επιβολη της ηθικης κ της αισθητικης ακομα κ σε πραγαματα που μπορει να συμφωνω.

Αυτος ειναι ο λογος που προτιμαω το ψαρεμα. Πιανεις κατι κ μπορεις να το αφησεις παλι πισω στη θαλασσα χωρις να το εχεις καταστρεψει. Εκει ναι, δεχομαι τον ορο του ''σπορ''. Για τους ιδιους λογους δεν δεχομαι το ψαροντουφεκο

Κομμένο μέλος Το avatar του/της dimokritos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
    Αυτος ειναι ο λογος που προτιμαω το ψαρεμα. Πιανεις κατι κ μπορεις να το αφησεις παλι πισω στη θαλασσα χωρις να το εχεις καταστρεψει. Εκει ναι, δεχομαι τον ορο του ''σπορ''. Για τους ιδιους λογους δεν δεχομαι το ψαροντουφεκο
    φίλε μου και δεν σε πειράζει που αφού τρυπάς και τραβάς το ψάρι απο το στόμα του, το βγάζεις έξω για λίγο? αν το ξαναρίχνεις μέσα μετά.

δλδ, θα ήθελες εσένα να σε ρίξουν στο νερό και λίγο πρίν πνιγείς να σε βγάλουν?

δεν έχω επιθετικό τόνο, για αποφυγή παρεξηγήσεων.
    Βάλτο καλά στο κεφάλι σου.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    .....

Καλά ρε συ.... είσαι ψαράς και δεν σου αρέσει το κυνήγι; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δεν είναι κυνήγι το ψάρεμα; Κι από πότε;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos
    φίλε μου και δεν σε πειράζει που αφού τρυπάς και τραβάς το ψάρι απο το στόμα του, το βγάζεις έξω για λίγο? αν το ξαναρίχνεις μέσα μετά.

δλδ, θα ήθελες εσένα να σε ρίξουν στο νερό και λίγο πρίν πνιγείς να σε βγάλουν?

δεν έχω επιθετικό τόνο, για αποφυγή παρεξηγήσεων.
    γιατι να παρεξηγηθω; δεν υπαρχει λογος

φυσικα κ εχεις δικιο... ειδωμενο απο αυτη τη σκοπια, εχεις απολυτο δικιο. Κοψοχολιαζεις ενα ψαρι [εντελως αδοκιμος ορος φανταζομαι] για την δικια σου ευχαριστηση.
    Δεν θα το ηθελα να μου συμβει αλλα το δεχομαι. Ξερω οτι ακουγεται σαν να ξεχειλωνω τις ηθικες μου αξιες κατα το δοκουν, αλλα το δεχομαι.

Το μεγαλυτερο μου προβλημα με το κυνηγι, ειναι οι κυνηγοι. Ειναι επισης το μη αναστρεψιμο του ολου θεματος. Κ μενα μου αρεσει να σημαδευω πραγματα. Ειδικα με πετρες. Επισης η ιδεα του κυνηγιου μου αρεσει. Οχι γιατι θελω να φαω, αλλα γιατι μου αρεσει το παιχνιδι. Ομως απο τη στιγμη που δεν μπορεις να πεις ''Ωραια σε βρηκα, σε πετυχα σηκω φυγε τωρα'' δεν θελω να το παιξω αυτο το παιχνιδι.
    Ισως αν παιζαμε paintball με τα ζωα να ημουνα κ εγω πρωτος πανω στο βουνο να τα κυνηγαω.

επισης το ψαροντουφεκο τελικα με ενοχλει πολυ λιγοτερο απο το κυνηγι. Δεν ξερω γιατι. Ισως γιατι ειναι ενας εναντιον ενος, χωρις οπλα διασπορας.

Το μεγαλο προβλημα το εχω με τους κυνηγους. Οπως κ με τους ταριφες. Το γεγονος οτι αναμεσα τους υπαρχουν κ καποιοι που ειναι σωστοι ανθρωποι, δεν αναιρει την συντριπτικη πλειοψηφια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Καλά ρε συ.... είσαι ψαράς και δεν σου αρέσει το κυνήγι; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δεν είναι κυνήγι το ψάρεμα; Κι από πότε;

σιγα μην ειμαι ψαρας... οποτε το εχω προσπαθησει, τα ψαρακια μαζευονται γυρω απο τα ποδια μου γιατι τα ταιζω..
    Κ τις μερικες φορες που εχει τυχει να πιασω κατι, το λυπηθηκα κ το πεταξα ξανα μεσα.

σιγα μην ειμαι ψαρας... οποτε το εχω προσπαθησει, τα ψαρακια μαζευονται γυρω απο τα ποδια μου γιατι τα ταιζω..
    Κ τις μερικες φορες που εχει τυχει να πιασω κατι, το λυπηθηκα κ το πεταξα ξανα μεσα.
    Να τα φέρεις κοντά στα πόδια σου δεν τα λυπήθηκες ;

:rotflmao: :rotflmao:

Το μεγαλο προβλημα το εχω με τους κυνηγους. Οπως κ με τους ταριφες. Το γεγονος οτι αναμεσα τους υπαρχουν κ καποιοι που ειναι σωστοι ανθρωποι, δεν αναιρει την συντριπτικη πλειοψηφια.

για τους πολλούς κυνηγούς έχεις κάθε λόγο να είσαι νευριασμένος. και αρκετοί κυνηγοί είναι με πολλούς άλλους νευριασμένοι, αν μπορώ να το πω έτσι.

και διασποράς που είναι τα φυσίγγια, αν είσαι ατζαμής, δεν σε ξελασπώνει αυτό.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    αν και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα , να βάλουμε και μιά άλλη παράμετρο που λέγεται κυνήγι και λαθροθηρία.

Στην πρώτη περίπτωση κυνηγάνε σε προκαθορισμένη εποχή και χρόνο και τρώνε τα θηράματα τους.

Στην δεύτερη σκοτώνουν αδιακρίτως (ακόμα και δασοφύλακες!!!) , κυνηγάνε όπου και όποτε... και δεν το τρώνε...αλλά το πουλάνε ή το ταριχεύουν (ναι υφίσταται ακόμα αυτό!)

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Όπως έχω ξαναπει...

Ας ήταν το κυνήγι όπως σε άλλα μέρη (πχ ΗΠΑ) με μονόβολα και εμπροσθογεμή πολλές φορές (που για κάποιο ανεξήγητο λόγο στην Ελλάδα απαγορευονται), ή με compound τόξα και θα βλέπαμε ποσοι πραγματικοί κυνηγοί θα έμεναν...

Είμαι κατά του κυνηγιού αλλα δεν παραβλεπω οτι χρειάζεται ειδικά σε περιπτώσεις δρυμών που τα φυτοφάγα ζώα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα ελλείψη φυσικών θηρευτών. Πχ στη Μυτιλήνη επιτράπηκε προσφατα το κυνηγι του αγριόχοιρου γιατί υπήρχε ανεξέλεγκτη εξάπλωση άρα και ανατροπή της φυσικής ισορροπίας.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι - για άλλη μια φορά - οι νόμοι, η οργάνωση αλλα και η συνείδηση των ανθρώπων...

Εάν ΔΕΝ κυνηγούσαν κοντά σε καμμένες περιοχές (προσφατα παραδείγματα)
    Εάν ΔΕΝ χτυπουσαν είδη απειλούμενα ή μη βρώσιμα
    Εάν κυνηγούσαν στα όρια των θηρευτικών περιοχών έξω απο δρυμούς και εντός των κυν. περιόδων
    Εάν ήταν ΟΛΑ τα όπλα νόμιμα (με τους μειωτήρες) και δηλωμένα
    Εάν υπήρχαν πραγματικοί θηροφύλακες του επιπέδου των αμερικάνων forest rangers
    Εάν επιβαλλόταν για ορισμένα ζώα το κυνηγι με συγκεκριμένα όπλα (εμπροσθογεμή, τόξα)

Τότε δε θα είχα κανένα πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως, επειδή σχεδόν κανένα απο τα παραπάνω δεν τηρείται, σε συνδυασμό με τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη χώρα, πρέπει το κυνήγι να περιοριστεί
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

φαντάζομαι πως θα σε κοιτούν οι γύρω ψαράδες που τα μαζεύεις γύρω σου... με δολοφονικές τάσεις...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Όπως έχω ξαναπει...

Ας ήταν το κυνήγι όπως σε άλλα μέρη (πχ ΗΠΑ) με μονόβολα και εμπροσθογεμή πολλές φορές (που για κάποιο ανεξήγητο λόγο στην Ελλάδα απαγορευονται), ή με compound τόξα και θα βλέπαμε ποσοι πραγματικοί κυνηγοί θα έμεναν...

Είμαι κατά του κυνηγιού αλλα δεν παραβλεπω οτι χρειάζεται ειδικά σε περιπτώσεις δρυμών που τα φυτοφάγα ζώα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα ελλείψη φυσικών θηρευτών. Πχ στη Μυτιλήνη επιτράπηκε προσφατα το κυνηγι του αγριόχοιρου γιατί υπήρχε ανεξέλεγκτη εξάπλωση άρα και ανατροπή της φυσικής ισορροπίας.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι - για άλλη μια φορά - οι νόμοι, η οργάνωση αλλα και η συνείδηση των ανθρώπων...

Εάν ΔΕΝ κυνηγούσαν κοντά σε καμμένες περιοχές (προσφατα παραδείγματα)
    Εάν ΔΕΝ χτυπουσαν είδη απειλούμενα ή μη βρώσιμα
    Εάν κυνηγούσαν στα όρια των θηρευτικών περιοχών έξω απο δρυμούς και εντός των κυν. περιόδων
    Εάν ήταν ΟΛΑ τα όπλα νόμιμα (με τους μειωτήρες) και δηλωμένα
    Εάν υπήρχαν πραγματικοί θηροφύλακες του επιπέδου των αμερικάνων forest rangers
    Εάν επιβαλλόταν για ορισμένα ζώα το κυνηγι με συγκεκριμένα όπλα (εμπροσθογεμή, τόξα)

Τότε δε θα είχα κανένα πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως, επειδή σχεδόν κανένα απο τα παραπάνω δεν τηρείται, σε συνδυασμό με τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη χώρα, πρέπει το κυνήγι να περιοριστεί
    καπετάνιε, σίγουρα όσα λες συμβαίνουν αλλά όχι πάντα. υπάρχουν και σωστοί κυνηγοί. γιαυτό είπα πιο πάνω ότι οι σωστοί κυνηγοί είναι φιλόζωοι και φυσιολάτρες

... υπάρχουν και σωστοί κυνηγοί....
    ναι...

υπάρχουν και σωστοί ταρίφες
    και σωστοί νταλικιέρηδες
    και σωστοί εφοριακοί
    και σωστοί δημ. υπάλληλοι
    και σωστοί τροχονόμοι
    και σωστοί πολιτικοί

Έλα που εμάς μας κλεινει στο δρόμο ο μλκας ταρίφας, οδηγεί τρελά ο μλκας νταλικιέρης, ζητάει φακελάκι ο μλκας εφοριακός, μας καθυστερεί ο μλκας δ.υπάλληλος, μας ταλαιπωρεί ο μλκας τροχονόμος, μας κοροϊδεύει ο μλκας πολιτικός

Καπως έτσι συμβαίνει και με τους κυνηγούς....
    Ο πιτσιρικάς (16-17) που συνάντησα στο δρόμο ερχόμενος απο Πρέβεζα, που οδηγούσε ξεκράνωτος το φτιαγμένο παπι και είχε το όπλο στα πόδια νομιζει οτι η φυσιολατρία ειναι όνομα γκόμενας
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

φαντάζομαι πως θα σε κοιτούν οι γύρω ψαράδες που τα μαζεύεις γύρω σου... με δολοφονικές τάσεις...

ειδικα στα παιδικα μου χρονια, τα ποδια μου ειχαν γινει στοχος των υπολοιπων ψαραδων της παρεας, αφου βλεπανε τα ψαρακια να μου κανουνε χαρες κ πεταγανε τις πετονιες στα ποδια μου

Θαυμαστε το.... Το avatar του/της edmarios
    Τρωμε κοτοπουλα
    Κ γουρουνια
    Κ αγελαδες
    κ χρησιμοποιουμε το δερμα τους

Επισης τρωμε κ χορτα κ οσπρια
    κ με τον ιδιο τροπο που δεχομαι να καλλιεργω χορτα για να τα φαω, δεχομαι κ την ''καλλιεργεια'' ζωων για να τα φαω.

Δεχομαι να πληρωσω για ολα αυτα, τα εξοδα εκτροφης, τα οποια εξοδα συντηρησης κ διθεσης στο τραπεζι μου. Κ για τα χορτα κ για τα ζωα

Δεν δεχομαι ομως καποιον να πηγαινει να σκοτωνει ζωακια για την καυλα του. Επειδη απλα μπορει να το κανει. Τα ζωακια αυτα ομως ανηκουν κ σε μενα. Κ οπως αυτος θελει να τα σκοτωνει ετσι κ εγω θελω να τα χαζευω να πετανε κ να περπατανε ελευθερα.

ΔΕΝ δεχομαι την εικονα που παρεθεσες. Μου ειναι ηθικα αδυνατο να ''χρηματοδοτησω'' εταιρεια που προχωραει σε τετοιου ειδους σφαγες.
    Γι αυτο το λογο κ τα κρεατα που αγοραζω, προσπαθω οσο μπορω να ειναι απο σφαγεια που δεν χρησιμοποιουν τετοιες μεθοδους. ο λογος;

Ειμαι παμφαγο ον. Το δεχομαι κ αποδεχομαι οτι για να φαω αυτα που πρεπει να φαω, θα σκοτωσω καποια ζωα κ καποια φυτα. Ομως δεν θα δεχτω με τιποτα να υποφερει καποιος για να τραφω. Ειναι θεμα προσωπικης ηθικης κ των οποιων οριων εχω βαλει μεσα μου.

Δεν εχω φαει ποτε κυνηγι κ δεν προκειται να φαω ποτε. Δεν εχω καμια περιεργεια για το πως ειναι το κρεας του αγριου λαγου. Φανταζομαι οτι εχει διαφορετικη γευση, ισως κ να ειναι κ καλυτερη απο αλλα κρεατα που τρωω.
    Με τον ιδιο ακριβως τροπο δεν εχω καμια περιεργεια για το αν το να πηδας μικρα παιδια ειναι διαφορετικη αισθηση.
    Με τον ιδιο ακριβως τροπο, καποιοι μπορει να θεωρουν σπορ, το να βγαινεις το βραδυ κ να κυνηγας ηλικιωμενους, παιδια η γενικα αλλους ανθρωπους για να τους σκοτωνει.

Ουτε την εννοια του σπορ καταλαβαινω. Οποιος θελει να κανει σπορ, να παει στο σκοπευτηριο κ να φτιαξει στοχους πουλια κ να τους χτυπαει. Η να κανει ποδηλατο. Πιο χρησιμο θα του ειναι.

+10000000000000
    Αν δεν μπορείς να βρεις λύση βρες άλλο πρόβλημα.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    σε απειλει ο λαγος;
    Μάλλον δεν έχεις διαβάσει την "Αλίκη στην χώρα του LSD" ...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγάπη μου να πάρουμε ένα σκυλάκι;;;
    από sergiosm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2009, 11:12
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2008, 23:45
  3. Η Busa μου στην Ελλάδα / Ενα διαφορετικό ταξιδιωτικό
    από Kostas NL στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 25