Εδώ θέλω να αποτείνω ένα φόρο τιμής -βαρύγδουπη έκφραση αλλά όσο σε μένα αξίζει φτύσιμο άλλο τόσο αξίζει αυτόν τιμή- στο φίλο Θοδωρή (paramedic) ο οποίος ήρθε ο άνθρωπος με τη σύζυγο και τα κάγκελα Hepco & Becker (ανιδιοτελής προσφορά) στο χέρι και γω απών, αυτοί δε να με περιμένουν υπομονετικά στο αυτ/το έξω απ το συνεργείο να μου προσφέρουν τα κάγκελα τα παιδιά.![]()
Ήταν άλλη μια μέρα των 6 ωρών afterwork αγωνίας, απογοητεύσεων, εναλλαγών συναισθημάτων και ήταν η τελευταία, με ότι αυτό συνεπάγεται......
,
,
,
,
,
,
Ξεκινήσαμε απ το πρωί να δένουμε και όλα πάλι πηγαίνανε στο αντίθετο του "κατ ευχήν" όπως πάντα.
- Λίγο που τα πολλά πλαστικά που δεν έρχονταν να δέσουν "πρόσωπο" και να ταιριάξουν οι τρύπες...
- Λίγο η σέλα που είχε ξεχαστεί να εξεταστείαπ την παραλαβή της μηχανής και τώρα που έφτασε η ώρα της βρέθηκε το σκάφος της λιωμένο από κάτω..
- Λίγο που ο αισθητήρας του stand που δε δουλεύει και βάζοντας 1η σβήνει, λίγο γιατί τα φλας αναβοσβήνουν "στην τρελή" γιατί τα watt της λάμπας δεν συμβαδίζουν με το ρελέ που πήρα...
- Λίγο γιατί ανάβει λαμπάκι λαδιού από κολλημένη βαλβίδα, λίγο μια μικρή διαρροή από χαλαρό σφιγκτήρα....![]()
- Λίγο μπροστά αισθητήρας του ABS που θέλει καλιμπράρισμα και πολλαπλά και πολυποίκιλα άλλα προβλήματα πως το λένε οι σοφοί "ων ουκ έστι αριθμός"
Λίγο τόνα, λίγο τάλλο, η ώρα περνάει ο Θοδωρής είναι συνεχώς στο μυαλό μου και πως θα τον τιμήσω τον άνθρωπο, φτάνει η στιγμή και πρέπει πλέον να το πάρω το μηχανάκι -υποτίθεται για δοκιμή- στο μυαλό μου είναι να το σκίσω να δω τι άλλο θα σκαρφιστεί ναι βγάλει....
Ο επικεφαλής του project Χρήστος mototech-gogos επιβεβαιώνει επαφή με κινητά, φεύγω και μη τα πολυλογώ μετά από το συμφωνηθέν ανέβασμα στο "Σωρό" (λόφος με απεικόνιση στο έδαφος ίχνος light Μπράλου), έχω βρεθεί....
σχεδόν στη Ν. Αγχίαλο πάντα έχοντας στο μυαλό μου μη πλακωθώ στις πολύ απότομες αλλαγές κλίσης γιατί στρώνω και λάστιχα
Δεν θα ξεχάσω τον -65άρη περίπου- βενζινά που δεν έδειχνε νάχει σχέση με μηχανές παρόλα αυτά στο 10άρικο που έβαλα κοιτάει μαυτό το γεμάτο εμπειρίες βλέμμα και μουρμουρίζει "ωραίο μηχανάκι", δεν απαντάω, ρωτάει χιλιάρι είναι;(Που έκοψε ο πστης στο πίσω διακριτικότατο ETV 1000 ακόμη να το καταλάβω)
![]()
Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 26/10/2012 στις 02:20.
Τελικά δεν ήταν συνεχώς στο μυαλό μου και η εγωιστική μου συμπεριφορά με κάνει να ξανασκεφτώ τι άνθρωπος είμαι,,,,,
Θοδωρή αυτό το μηχανάκι δεν ξέρω πως θα βγει στημένο τελικά, με ρώτησες αν θα βάλω χάρτες catfish σου είπα τους ενδοιασμούς μου, ήδη η 2α σκορτσάρει στα πολύ χαμηλά και με προβληματίζει, η γρανάζι η χάρτη θα βάλω, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τα πρωτόλεια modifications τα Η & Β
θα κοσμούν το μηχανάκι όχι μόνο σα λειτουργικότερα του RAID αλλά σα δείγμα της αμόλυντης μοτ/κής αλληλεγγύης.
Θοδωρή, ευχαριστώ πολύ
καμένο και παρατημένο ήταν μέχρι τα μπούνια και επειδή ρωτάνε πολλοί, το budget σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι μια πολύ σχετική παράμετρος όλοι το ξέρουμε, εδώ παίζουν φιλίες, προσωπική εργασία, ψάξιμο τηλ/κα και ηλ/κα που χρεώνεται και σπανίως υπολογίζεται, χρόνος, αναλώσιμα, τι να χρεώσεις και τι να χαρίσεις, τέλος πάντων και μόνο βάσει αποδεδειγμένων δαπανών €3.538 μέχρις εδώ
![]()
και...αισίως 3 μήνες μετά, αύριο πέφτουν στο τραπέζι αυτά για αρχή... ΤΑ ΒΛΕΠΩ!
Φυσικά και θα πέσει αναρρύθμιση του χάρτη στο διαγνωστικό, νέα καυσανάλυση, εξαερώσεις, πιθανόν μικρότερο γρανάζι μπροστά αλλά θα επιδιώξω να κλείσω γιατί αυτά δεν τελειώνουν ποτέ!
Ες αύριον το τέλος ............ γιατί δεν πλύναμε κιόλας!
Καλοτάξιδη, Χρόνια πολλά ..... Δημήτρη!![]()
Βρε τα προβληματα που περιγραφεις δεν ειναι τιποτα λεμε!!!
Ιταλικα ναζακια ειναι !!!
Αντε καλες βολτες !! και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!![]()
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
Καλές βόλτες! Κούκλα έγινε.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και αντεύχομαι ολόψυχα εκπλήρωση όλων των επιθυμιών σας, μοτοσυκλετιστικών και μη
Τhis is the end
(ίσως πέσει και κάνα video αργότερα, αλλά το ουσιαστικό τέλος είναι εδώ).
.
.
.
.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που κράτησε 3 μήνες.
Άρχισε με μια αγορά στα τυφλά (ίσως επιδιώκοντας την πρόκληση), που με τις διαβεβαιώσεις, την αυτοπεποίθηση αλλά και τη δικιά μου εμπειρία από τις ικανότητες του μηχανικού μου έγινε κυριολεκτικά στον αέρα.
Η μηχανή διαφημιζόταν ότι "θέλει μόνο πλεξούδα" χωρίς φωτογραφίες και με αυτή και μόνο τη γνώση μπήκε προκαταβολή και δόθηκε εντολή για την αποστολή της.
Εδώ θα πρέπει να πω ότι με το ντεπόζιτο φορεμένο δεν φαίνονταν και πολλά, απλώς μια μηχανή παρατημένη για πολύ καιρό στο ύπαιθρο με μερικά επιφανειακά σημαδάκια από τη φωτιά, αναστρέψιμα.
Όταν βγήκε το ντεπόζιτο η δυσάρεστη έκπληξη και η απογοήτευση ίσως με αποκάρδιωσαν για μια στιγμή, αλλά επειδή η επαγγελματική μου εμπειρία σε διεθνείς συμβάσεις με είχε κάνει να "δέσω" εκ των προτέρων τον πωλητή με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό όπου κάθε επιπλέον φθορά πέραν των φυσιολογικών σε μια μηχανή με 50.000 χλμ θα είχε αντίστοιχη επίπτωση στην τιμή αγοράς, με κρατούσαν ακόμη στα πόδια μου να μη πέσω σε μελαγχολία.
Βέβαια, αυτό το συμφωνητικό δεν υπογράφτηκε ποτέ γιατί η αμέριστη κατανόηση από πλευράς του πωλητή (που προφανώς έτσι του είχαν πει του ανθρώπου δηλ. θέλει μόνο πλεξούδα) μας έκανε να συμφωνήσουμε σε ένα τελικό ποσό διαπραγμάτευσης που με άφησε ήρεμο και ελεύθερο να επικεντρώσω την προσοχή μου στη διαδικασία.
Δημήτρη no offence to you![]()
.
.
.
.
Πάμε λοιπόν στην 1η εικόνα... Αφαιρείται το ντεπόζιτο και ο Χρήστος αρχίζει να αφαιρεί με καλέμι και βαριοπούλα τα κολλημένα υλικά για να αποκτήσουμε πρόσβαση στον κινητήρα.
Αφού ο εν λόγω κύριος Rotax ...αναδύθηκε αλώβητος μέσα απ το συνοθύλευμα πλαστικών, μετάλλου, λάστιχου, χαρτιού απ το φίλτρο ανέλαβα να τον αναμορφώσω "στην προτεραία κατάσταση" με μια σειρά προϊόντων για να δώσει ο Χρήστος στο τέλος το τελικό touch με τις γνωστές άχνες του.....
![]()
Σημείωση: Αυτός ο άνθρωπος ρε παιδιά, μόνο με άχνες βάφει...Δεν θα ξεχάσω, στα πολλά προβλήματα που βγαίναν στη εκτίμηση της τελικής κατάστασης και χωρίς να γνωρίζω τις πλήρεις ικανότητες του ανθρώπου, όταν ρώτησα:
-Χρήστο πρέπει να πάω σε ηλεκτρολόγο, βαφέα, τορναδόρο, μοδίστρα, κοπτοραπτούδες, μανταρίστες, μηχανικούδες και λοιπές ειδικότητες και κόστος ........:a020:,
Ουφ, ένοιωσα αγαλλίαση όταν άκουσα πάντα με το cool ύφος...
- Μηχανάκι που μπαίνει εδώ μέσα δεν φεύγει να πάει σε άλλο μάστορα....
και όντως, οι φορές που έφυγα να πάω σε άλλο μάστορα ήταν για να κάνω αποτυχημένες κολλήσεις ψυγείων -που τελικά παραγγέλθηκαν καινούργια- να ψωνίσω κάνα ανταλλακτικό η αναλώσιμο και όπου χρειάζεται η παρέμβασή του, όπως στις σέλες ή στα αυτοκόλλητα΄(που δεν έκανα ακόμα και τώρα το θυμήθηκα κακώς το έβγαλα τελικές φωτό που θα βάλω παρακάτω, πήγαινε η θα πάει ο ίδιος.
...........συνεχίζεται:
Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 27/10/2012 στις 18:45.
Στην πορεία έφαγα απογοητεύσεις που πιστεύω ότι δεν μου άξιζαν, αλλά την περίπτωσή μου εφαρμόστηκε πλήρως ο νόμος του Murfy...
Πάντα όταν ξεκινούσαμε να δέσουμε αφού είχε ρυθμιστεί και καυσαναλυθεί η μηχανή, θα έχανε πρώτα απ το ψυγείο νερού, μετά απ το ψυγείο λαδιού, μετά αισθητήρες, μετά σφιγκτήρες.. και τώρα απομένει κι ο αισθητήρας του stand απενεργοποιημένος...
Φυσικά μετά τα πρώτα χλμ. θα ξανανέβει στη ράμπα αλλά το παρόν αποτέλεσμα όταν έβαζα στόχο να τη στήσω "εκθεσιακή" έχει υλοποιηθεί κατά 95% και επειδή .....πλεονέκτης δεν είμαι........αισθάνομαι ικανοποιημένος!
Όσον αφορά το μηχανάκι τώρα.... Η μηχανή δεν είναι για πόλη είτε λόγω ψηλού κέντρου βάρους, είτε λόγω στησίματος... Εδώ το GS ίσως έχει ένα προβάδισμα...
Σκορτσάρει χαμηλά (1 δόντι στο μπροστά γρανάζι η περαιτέρω ψάξιμο στο χάρτη σίγουρα αποτελεί λύση), αλλά δεν στήθηκε και για την πόλη. Με τις REMUS ξετάπωτες σκοτώνει όχι βέβαια σαν 4κύλινδρη σε σειρά αλλά η απόδοσή της δεν αφήνει κανένα ενδοιασμό όπως έχω ζήσει σε άλλα μηχανάκια ότι είναι 1000άρα με τα όλα της και μπράβο στη Rotax για το επίτευγμα. Μπράβο και στην Aprilia για το 40άρι Marzocchi μπροστά, τα brembo και τα λοιπά περιφερειακά.
.
.
.
.
.
.
.
Να πέσουν και οι τίτλοι τέλους γιατί έχω κι ένα Goring του 67 με κινητήρα Sachs 50cc 3τάχυτο στο χέρι, για να διατηρώ και την επαφή........
![]()
εύγεεεε![]()
μόνο μια διορθωσούλα, 50άρι είναι το μπροστινό...υπερτούμπανο...