Σελίδα 107 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 75797102103104105106107108109110111112117 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.591 έως 1.605 από 1950

Θέμα: Ξεχρεώσαμε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ΠΛΗΡΗΣ κατάρρευση της οικονομίας και του ΑΕΠ με μιά μείωση των δημοσίων επενδύσεων και των μισθών στο δημόσιο.
    Γιατί πάρα πολύ απλά και ο ιδιωτικός τομέας μπουρδέλο είναι...
    Μια ζωή επιχορηγήσεις, πακέτα, ΜΟΠ, διαγραφή χρεών, άρθρα 99.
    Σκέψου μόνο πόσα λ7 έχουν χαρίσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Γιατί?
    Γιατί έτσι γούσταρε ο λαός.
    Το πως αυτό προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό είναι προφανές.
    Τεσπά εδώ έχεις ένα κανάλι, μερικά έντυπα, μια κατασκευαστική και κάνεις ότι γουστάρεις πάνω κάτω
    Τώρα οι κώλοι σφίξαμε, οι ξένοι θέλουν τα λ7 τους και στα @@ τους όλα -οι και βλέπουμε την αλήθεια.
    Ανεπάρκεια σε όλους τους τομείς, προχειρότητα και θέατρο...
    Ατελείωτο !

υγ
    σε ποιά άλλη χώρα μια εταιρία πτωχεύει και ο ιδιοκτήτης παραμένει πλούσιος?
    Ξέρεις τι θα πάθεις αν πτωχεύσεις στη Γερμανία πχ?
    μπιιιπ
    Ούτε σπίτι δεν σου νοικιάζουν στις καλές πόλεις.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Δεν έχω κάτι με το δημόσιο ούτε με την μονιμότητα, αντίθετα είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες θέσεις ευθύνης είναι απαραίτητη η μονιμότητα ώστε να διασφαλίζεται το Δημόσιο συμφέρον
    αλλά, εδώ τα ΠΑΝΤΑ είναι δημόσια χωρίς κανείς να νοιάζεται ούτε για κόστος λειτουργίας ούτε για ανταγωνιστικότητα απ ότι φαίνεται.
    Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η ΠΛΗΡΗΣ κατάρρευση της οικονομίας και του ΑΕΠ με μιά μείωση των δημοσίων επενδύσεων και των μισθών στο δημόσιο.
    Kοίτα, το τριπάκι που μας έχουν βάλει είναι να κοιτάει ο ένας με μισό μάτι τον άλλο, ο ιδιωτικός το δημόσιο υπάλληλο, ο δημόσιος το γιατρό, ο γιατρός τον εφοριακό, ο εφοριακός το συνδικαλιστή και πάει λέγοντας, η μια κοινωνική ομάδα την άλλη.ΑΛΛΑ!!! Για μένα υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ κεφαλαιώδες και δεν είναι άλλο από το παραπάνω. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως η φύση του δημόσιου τομέα μπορεί να έχει κάποιες θέσεις οι οποίες να απαιτούν τη μονιμότητα και ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λέω παραπάνω. ΓΙΑΤΙ ο δημόσιος υπάλληλος να είναι ανώτερος και μη ίσος με έναν του ιδιωτικού τομέα. Γιατί ένας παντρεμένος στον ιδιωτικό τομέα να μη δικαιούται επίδομα γάμου και να το δικαιούται μόνο ο δημόσιος υπάλληλος. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος στη γιορτή του να δικαιούται άδεια από τη σημαία λόγω ονομαστικής εορτής κι εγώ όχι. Γιατί μια μέρα πρίν από καθιερωμένη αργία αυτός να έχει ημιαργία (ελληνική πατέντα να φανταστώ..) κι εγώ όχι. Γιατί μια μητέρα νεογέννητου έχει περισσσότερη άδεια στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό όχι, μωρά δε μεγαλώνουν και οι δύο τους; Και το κυριότερο: ΓΙΑΤΙ να πληρώνω κάποιον ο οποίος δεν είναι παραγωγικός; Δεν είναι σχιζοφρενικό για να μην πω κάτι βαρύτερο να ακούς από τα πλέον επίσημα χείλη ότι ναι, υπάρχουν επίορκοι με αποδείξεις αλλά επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα τους ακουμπήσει κανείς; Γιατί ενώ το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ έχει γαμηθεί ο ιδιωτικός τομέας και φυλλοροεί; Γιατί να είναι ιερό το δικαίωμα του δημόσιου υπάλληλου στην εργασία κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κυριολεκτικά με το ένα πόδι στην ανεργία γιατί "περισσεύω"; Γιατί εγώ να έχω στην εργασία μου προσωπικούς στόχους που άμα δεν τους πιάνω κρίνομαι αντιπαραγωγικός και ο δημόσιος υπάλληλος στην εφορία ας πούμε δεν έχει στόχο να εισπράξει τάδε οφειλόμενα, ή έχει στόχους δεν τους πιάνει αλλά κρίνεται παραγωγικός; Έχω δουλέψει στο δημόσιο και ξέρω πως δουλεύει...ιδιωτικός υπάλληλος επί Σοβιετικής Ένωσης ένα πράγμα, είμαι πωλητής σε μαγαζί με παπούτσια, στα παπάρια μου άμα μπει πελάτης, στα παπάρια μου άμα δεν ψωνίσεις, εγώ θα πληρωθώ τα ρούβλια μου στο τέλος του μήνα. Όταν όμως δεν έχεις κίνητρο να δουλέψεις γίνεσαι ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, τελεία και παύλα. Εκεί λοιπόν που δούλευα στο δημόσιο, την πρώτη εβδομάδα που πήγα και μου είπε ο διευθυντής κάνε αυτά και αυτά, όταν τον ρώτησα πια είναι η διορία με κοίταξε περίεργα, όταν τοου τα πήγα την ίδια μέρα μου είπε να χαλαρώσω και μετά με έπιασαν οι παλιοί του γραφείου κι έκανα παράπονα επειδή τους χάλαγα την καθεστηκυία τάξη αν με πιάνεις... θυμάμαι καλά την "προτροπή" τους: εδώ όταν μας βάζουν να κάνουμε κάτι το κάνουμε όποτε θέλουμε.
    Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μύθος μέσα στους πάμπολους. ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημόσιο τομέα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, η Αυστρία ας πούμε με περίπου ίσο πληθυσμό έχει πολύ παραπάνω από εμάς. Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθός του, είναι πως είναι δυσκίνητος και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και χωρίς σωστή κατανομή. Πας στην εφορία κι έχει 2 ταμεία, ενώ στο γραφείο ακινήτων έχει 5 κότες να κουτσομπολεύουν τί φόρεσε χτες η Μενεγάκη ας πούμε. Πας σε ένα νοσοκομείο, έχει ένα οδηγό ασθενοφόρου και 5 άτομα στο γραφείο κίνησης για το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Όλοι μας έχουμε ιδίαν πείρα από συναλλαγή με το δημόσιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Kοίτα, το τριπάκι που μας έχουν βάλει είναι να κοιτάει ο ένας με μισό μάτι τον άλλο, ο ιδιωτικός το δημόσιο υπάλληλο, ο δημόσιος το γιατρό, ο γιατρός τον εφοριακό, ο εφοριακός το συνδικαλιστή και πάει λέγοντας, η μια κοινωνική ομάδα την άλλη.ΑΛΛΑ!!! Για μένα υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ κεφαλαιώδες και δεν είναι άλλο από το παραπάνω. Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως η φύση του δημόσιου τομέα μπορεί να έχει κάποιες θέσεις οι οποίες να απαιτούν τη μονιμότητα και ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λέω παραπάνω. ΓΙΑΤΙ ο δημόσιος υπάλληλος να είναι ανώτερος και μη ίσος με έναν του ιδιωτικού τομέα. Γιατί ένας παντρεμένος στον ιδιωτικό τομέα να μη δικαιούται επίδομα γάμου και να το δικαιούται μόνο ο δημόσιος υπάλληλος. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος στη γιορτή του να δικαιούται άδεια από τη σημαία λόγω ονομαστικής εορτής κι εγώ όχι. Γιατί μια μέρα πρίν από καθιερωμένη αργία αυτός να έχει ημιαργία (ελληνική πατέντα να φανταστώ..) κι εγώ όχι. Γιατί μια μητέρα νεογέννητου έχει περισσσότερη άδεια στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό όχι, μωρά δε μεγαλώνουν και οι δύο τους; Και το κυριότερο: ΓΙΑΤΙ να πληρώνω κάποιον ο οποίος δεν είναι παραγωγικός; Δεν είναι σχιζοφρενικό για να μην πω κάτι βαρύτερο να ακούς από τα πλέον επίσημα χείλη ότι ναι, υπάρχουν επίορκοι με αποδείξεις αλλά επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα τους ακουμπήσει κανείς; Γιατί ενώ το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ έχει γαμηθεί ο ιδιωτικός τομέας και φυλλοροεί; Γιατί να είναι ιερό το δικαίωμα του δημόσιου υπάλληλου στην εργασία κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι κυριολεκτικά με το ένα πόδι στην ανεργία γιατί "περισσεύω"; Γιατί εγώ να έχω στην εργασία μου προσωπικούς στόχους που άμα δεν τους πιάνω κρίνομαι αντιπαραγωγικός και ο δημόσιος υπάλληλος στην εφορία ας πούμε δεν έχει στόχο να εισπράξει τάδε οφειλόμενα, ή έχει στόχους δεν τους πιάνει αλλά κρίνεται παραγωγικός; Έχω δουλέψει στο δημόσιο και ξέρω πως δουλεύει...ιδιωτικός υπάλληλος επί Σοβιετικής Ένωσης ένα πράγμα, είμαι πωλητής σε μαγαζί με παπούτσια, στα παπάρια μου άμα μπει πελάτης, στα παπάρια μου άμα δεν ψωνίσεις, εγώ θα πληρωθώ τα ρούβλια μου στο τέλος του μήνα. Όταν όμως δεν έχεις κίνητρο να δουλέψεις γίνεσαι ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, τελεία και παύλα. Εκεί λοιπόν που δούλευα στο δημόσιο, την πρώτη εβδομάδα που πήγα και μου είπε ο διευθυντής κάνε αυτά και αυτά, όταν τον ρώτησα πια είναι η διορία με κοίταξε περίεργα, όταν τοου τα πήγα την ίδια μέρα μου είπε να χαλαρώσω και μετά με έπιασαν οι παλιοί του γραφείου κι έκανα παράπονα επειδή τους χάλαγα την καθεστηκυία τάξη αν με πιάνεις... θυμάμαι καλά την "προτροπή" τους: εδώ όταν μας βάζουν να κάνουμε κάτι το κάνουμε όποτε θέλουμε.
    Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μύθος μέσα στους πάμπολους. ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημόσιο τομέα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, η Αυστρία ας πούμε με περίπου ίσο πληθυσμό έχει πολύ παραπάνω από εμάς. Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθός του, είναι πως είναι δυσκίνητος και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και χωρίς σωστή κατανομή. Πας στην εφορία κι έχει 2 ταμεία, ενώ στο γραφείο ακινήτων έχει 5 κότες να κουτσομπολεύουν τί φόρεσε χτες η Μενεγάκη ας πούμε. Πας σε ένα νοσοκομείο, έχει ένα οδηγό ασθενοφόρου και 5 άτομα στο γραφείο κίνησης για το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Όλοι μας έχουμε ιδίαν πείρα από συναλλαγή με το δημόσιο.
    Κατ αρχήν τους εφοριακούς τους κοιτάνε στραβά ΟΛΟΙ όσοι είχαν το παραμικρό πάρε δώσε μαζί τους. Για τους άλλους το κουβεντιάζουμε.
    Έχεις δίκιο για το δημόσιο εν μέρη, αλλά για αυτά που περιγράφεις δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά η διεύθυνση.
    Υπάρχει και τρομερή διαφθορά εκεί μέσα.
    Πως να εκτιμήσεις μια δουλειά για την οποία δεν κόπιασες να αποκτήσεις?
    Πως να παλέψεις με τους κλέφτες όταν δεν μπορείς να τους αγγίξεις?
    (Έλειπαν ας πούμε από τον ΟΣΕ 3 τρένα... κανένας δεν έπαθε τίποτα...)
    Τα λεφτά δεν μπορεί να είναι το μόνο κίνητρο για να δουλέψει κάποιος
    Δες ας πούμε τους γιατρούς.
    Θα έπρεπε ο κόσμος να τους λατρεύει ΑΝ έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει.
    Το γεγονός όμως ότι έβαλαν το χρήμα πάνω από άλλα ιδανικά τους κάνει μισητούς σε όλη σχεδόν την κοινωνία.
    Υπάρχουν και εξαιρέσεις δε λέω. Αλλά λίγες...
    Πας σε ένα κρατικό νοσοκομείο και βλέπεις όλα τα καταρρέουν.
    Μετά πας στο γκαράζ τους και παθαίνεις πλάκα.
    Τέσπα...
    Είναι πολλά, πάντως αν το κράτος ήθελε σωστό δημόσιο θα είχε.

υγ
    Η τρόικα ζητάει απόλυση 20000 δημοσίων και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.(+20%)
    πάει να πει παραπάνω ανεργία, παραπάνω ανταγωνισμός στην εύρεση εργασίας και λιγότερο εμπόριο.
    Συγκοινωνούντα δοχεία.
    Κάποιοι λένε ότι το Σεπτέμβρη θα έχουμε εκλογές γιατί το πρόγραμμα δε βγαίνει με τίποτα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Kοίτα, το τριπάκι .........
    Ολόσωστος αλλά όλα αυτά δεν έχουν γίνει κατά λάθος αλλά επίτηδες από τους πολιτικούς μας που έχουν να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς τους και τους κομματικούς φίλους σπόνσορες παρατρεχάμενους γκόμενες.
    Και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ όλα αυτά.
    Οπότε το μόνο που μένει και είναι κρίμα γιατί τα πληρώσαμε είναι να τα πουλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την διοίκηση και να κάτσουμε με τις μετοχές.
    Τουλάχιστον να υπάρχει ο γνήσιος ταξικός διαχωρισμούς να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί.

Ολόσωστος αλλά όλα αυτά δεν έχουν γίνει κατά λάθος αλλά επίτηδες από τους πολιτικούς μας που έχουν να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς τους και τους κομματικούς φίλους σπόνσορες παρατρεχάμενους γκόμενες.
    Και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ όλα αυτά.
    Οπότε το μόνο που μένει και είναι κρίμα γιατί τα πληρώσαμε είναι να τα πουλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την διοίκηση και να κάτσουμε με τις μετοχές.
    Τουλάχιστον να υπάρχει ο γνήσιος ταξικός διαχωρισμούς να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί.
    μακάρι να πουλούσαμε αλλά εμείς ...Χαρίζουμε !
    Κουβαρντάδες είμαστε μπρε, τι μας νόμιζες...?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Κατ .....με τίποτα
    Ούτε και τις διευθύνσεις μπορεί να κατηγορήσεις.
    Τι σχέση μπορεί να έχουν οι κομματάρχες και οι συνδικαλιστές με την διοίκηση τεράστιων εταιρειών και οργανισμών.
    Κάθε φορά που γίνονται εκλογές η ανασχηματισμοί αλλάζουν διοικητικά συμβούλια γενικοί διευθυντές διευθυντές μέχρι και τμηματάρχες.
    Σε κάθε τέτοια αλλαγή οι παλαιοί μπάινουν στο "ψυγείο" που μπορεί να είναι καμιά ήσσονος σημασίας θεσούλα
    όπου βέβαια εξακολουθούν να παίρνουν ατόφιους τους μισθούς τους.
    Με το κόλπο αυτό ουσιαστικά δεν υπάρχουν υπάλληλοι, η αν υπάρχουν έχουν καμιά ντουζίνα προισταμένους που ο ένα κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου.
    Τι δουλειά να βγάλουν λοιπόν οι εργαζόμενοι όταν βλέπουν διοικήσεις άσχετες, προισταμένους που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να ελέγξουν στο παραμικρό την δουλειά
    των υφισταμένων τους.
    Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα δουλευταρά και τίμιο υπάλληλο σε ένα τέτοιο περιβάλλον?
    Απροσάρμοστο και μαλάκα.
    Και πραγματικά ΕΙΝΑΙ.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    @τους παραπάνω: βεβαίως και υπάρχει λόγος που ο δημόσιος τομέας είναι έτσι και βεβαίως δεν φταίνε αποκλειστικά αυτοί αλλά και η διεύθυνση πρωτίστως. Όσο για το ότι τα λεφτά δεν είναι το μόνο κίνητρο για να δουλέψει κάποιος, σίγουρα δεν είναι το μόνο αλλά όταν από την άλλη έχεις τη σιγουριά πως δουλέψεις-δε δουλέψεις κανείς δε σε κουνάει από τη θέση σου, είναι ένα ισχυρό κίνητρο όσο να πεις. Έχω σπουδάσει Δημόσια Οικονομικά και μπορώ να γράψω αναλύσεις επί αναλύσεων για τον δημόσιο τομέα, τα μεγέθη και την αντιπαραγωγικότητά του. Αλλά το κυριότερο είναι η καθημερινή μου τριβή με τις δημόσιες υπηρεσίες και οι αποκομιζόμενες εμπειρίες. Όταν πήγα π.χ. στο Υπουργείο Συγκοινωνιών 07:52 και με το καλημέρα κυριολεκτικά με κάρφωσαν 5 κεφάλια και αντί καλημέρας πήρα για απάντηση ένα "είμαστε κλειστά για το κοινό, στις 8 ανοίγουμε"... 5 άτομα ήταν στα γραφεία τους, έπιναν καφέ, δεν έκαναν τίποτα και περίμεναν να πάει η ώρα 8 ακριβώς δια το κοινόν. Από τα 5 αυτά άτομα ΜΟΝΟ ένας, ο νεαρότερος σε ηλικία προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει γιατί κατάλαβε πως δεν πήγα από χόμπυ εκεί αλλά γιατί 8 έπρεπε να είμαι στην εργασία μου. Του πήρε κάποια δευτερόλεπτα να βάλει μόνο κάποια σφραγίδα αλλά έφαγα κάποια λεπτά περιμένοντας γιατί ο μεσήλιξ προϊστάμενος επέμενε πως για να υπογράψει και να γράψει στο πρωτόκολλο αλληλογραφίας έπρεπε να πάει η ώρα 8. Εάν και οι 5, οι 4, άντε οι 3 είχαν την καλή διάθεση του νεαρού θα είχαμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, με την ίδια χάλια διεύθυνση και καθοδήγηση.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Το κόστος του δημοσίου καλά έκανε και μειώθηκε. Θα ήταν ευχής έργο όμως αν οι δημόσιες υπηρεσίες παρείχαν με αυτό το μικρότερο κόστος
    τουλάχιστον τις ίδιες κοινωνικές παροχές, όσο και όσες τέλος πάντων παρείχαν προ μνημονίου. Όχι με το να τις κόψουν τελείως.
    Η μαγκιά να μειώσεις το κόστος σε οτιδήποτε, είναι να το κάνεις χωρίς να υποβαθμίσεις τη ποιότητα. Αλλιώς τους απολύω όλους, δε δίνω φράγκο σε κανέναν για τίποτα και
    έτσι λύνω το πρόβλημα δια παντώς.
    Δλδ στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει degradation στην ποιότητα υπηρεσίων με τόσες περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό και οι επιχειρήσεις (βλέπε εστίαση, τηλεπικοινωνίες, ιδιωτική ιατρική περίθαλψη) ; Με προμηθευτές που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα γιατί έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τα έξοδα τους; Με κακοπληρωμένο προσωπικό; Με πελάτες που δεν έχουν πληρώσουν; Δε μιλάμε δηλαδή για τον περιορισμό της σπατάλης στα πάγια λειτουργικά έξοδα. Έχει γίνει ήδη αυτό και πλέον έχει μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δε γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και υπάρχει και το άλλο: "κάνουν πως μας πληρώνουν, κάνουμε πως δουλεύουμε", και αυτό ισχύει παντού από όσο βλέπω
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Δλδ στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει degradation στην ποιότητα υπηρεσίων με τόσες περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό και οι επιχειρήσεις (βλέπε εστίαση, τηλεπικοινωνίες, ιδιωτική ιατρική περίθαλψη) ; Με προμηθευτές που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα γιατί έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τα έξοδα τους; Με κακοπληρωμένο προσωπικό; Με πελάτες που δεν έχουν πληρώσουν; Δε μιλάμε δηλαδή για τον περιορισμό της σπατάλης στα πάγια λειτουργικά έξοδα. Έχει γίνει ήδη αυτό και πλέον έχει μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δε γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και υπάρχει και το άλλο: "κάνουν πως μας πληρώνουν, κάνουμε πως δουλεύουμε", και αυτό ισχύει παντού από όσο βλέπω
    Εάν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ή να υποστεί τις συνέπειες.
    Το ίδιο και ο εργαζόμενος.
    Ο πελάτης πάντα μπορεί να επιλέξει άλλον η όποιον τέλος πάντων θεωρεί συμφέροντα γι αυτόν.
    Ο πελάτης του δημοσίου δεν έχει καμιά άλλη επιλογή, και ο υπάλληλος καμιά συνέπεια.
    Αυτό είναι ασφαλώς αδικία για τον πελάτη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Δεν ήταν τζαμπα, απλα το κόστος το πληρωνε άλλος (οι φορολογούμενοι...)
    Γιατί βρε μου, εγώ φορολογούμενος δεν είμαι; Με λίγα λόγια πλήρωνα 10 και έπαιρνα με οποιονδήποτε τρόπο πίσω 1, τώρα πληρώνω 50 και
    πληρώνω κι άλλα 10 πάλι για να να πάρω το ίδιο.
    Δάνεια ξεδάνεια, τα χρήματα που έχουν δώσει πολλοί απο εμάς στο κράτος και ασφάλιση δεν έχουν επιστραφεί σε μας ούτε στο ελάχιστο.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Γιατί βρε μου, εγώ φορολογούμενος δεν είμαι; Με λίγα λόγια πλήρωνα 10 και έπαιρνα με οποιονδήποτε τρόπο πίσω 1, τώρα πληρώνω 50 και
    πληρώνω κι άλλα 10 πάλι για να να πάρω το ίδιο.
    Δάνεια ξεδάνεια, τα χρήματα που έχουν δώσει πολλοί απο εμάς στο κράτος και ασφάλιση δεν έχουν επιστραφεί σε μας ούτε στο ελάχιστο.
    Ίσως εννοεί ότι για τους φόρους που πλήρωνε έκαστος (από τη μια ο δημό κι από την άλλη ο ιδιώ), ο δημό είχε περισσότερες απολαβές απ'ότι ο ιδιώ. Κι ο ένας κι ο άλλος φορολογούμενοι (φορογαμούμενοι βασικά αλλά τέσπα) ήταν και είναι, απλά οι μεν αντιμετώπιζαν καλύτερη και πιο απλόχερη μεταχείρηση από τους δε.
    Ξαναλέω ΙΣΩΣ εννοεί αυτό. Δεν ξέρω κιόλας. (άμα το πέτυχα όμως είδες που χρειάζεται κι ο πολυλογάς που και πού να κάνει το διερμηνέα? )

Όπως και να'χει, τα ριπαπά μας παίρνουμε πλέον και οι μεν και οι δε, και αυτά θα συνεχίσουμε να παίρνουμε και μια χαρά μας έχουν σπείρει τα ζιζάνια για να φαγωθούμε μεταξύ μας αντί να φάμε δαύτους. Κάποτε ετρωγοσάντουσταν οι δυο τομείς γιατί ο ένας παίρνει πιο πολλά από τον άλλον, και τώρα πάλι ετρώγονται για το ποιός τρώει το μεγαλύτερο κ@υλί από τον άλλον. Είμαστε σε καλό δρόμο....

Εάν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ή να υποστεί τις συνέπειες.
    Το ίδιο και ο εργαζόμενος.
    Ο πελάτης πάντα μπορεί να επιλέξει άλλον η όποιον τέλος πάντων θεωρεί συμφέροντα γι αυτόν.
    Ο πελάτης του δημοσίου δεν έχει καμιά άλλη επιλογή, και ο υπάλληλος καμιά συνέπεια.
    Αυτό είναι ασφαλώς αδικία για τον πελάτη.
    Μόνο αν έχεις μικρή επιχείρηση ισχύουν αυτά. Οι μεγάλες τα κάνουν πλακάκια και κάνουν ότι γουστάρουν. (σούπερ μάρκερτ πχ συμφωνούν τις τιμές κλπ)
    Τώρα η επιτροπή ανταγωνισμού…. τους κλ… τους κυνηγάει καμιά φορά αλλά όχι και πολύ αποτελεσματικά.
    Συνέπιες για να υποστεί κάποιος μεγάλος πρέπει να ενοχλήσει πολύ και πολλούς ώστε να βυθιστεί στη Τσατσομαχία.
    Θυμίζω τον κύριο Ψωμιάδη που κοτζάμ Λαλιώτης δεν κατάφερε να χώσει μέσα κλπ κλπ

Σε τελική ανάλυση κλείνει το ένα κανάλι και πάει δίπλα και ανοίγει άλλο…
    Ε?
    Τώρα άμα οι εργαζόμενοι ζουν στις αποθήκες του κλειστού σταθμού…
    Να μεριμνήσει το κράτος !
    Από την άλλη πυροσβέστες έχουν καεί ζωντανοί, οδηγοί νοσοκομειακών έχουν τρακάρει άσχημα, κλπ κλπ
    Φυσικά κι αυτοί είχαν την επιλογή να κάτσουν στ αυγά τους και σήμερα θα ζούσαν.
    Σχετικά είναι όλα λοιπόν.

Και ο ιδιωτικός τομέας και ο δημόσιος πρέπει να λειτουργήσουν με βάση τους νόμους.
    (κι άμα γίνει αυτό εδώ εμένα να με χ…_)

Γιατί βρε μου, εγώ φορολογούμενος δεν είμαι; [...]
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Ίσως εννοεί[...]
    Οχι, εννοώ απλά οτι στην οικονομια δεν υπάρχει η έννοια "τζάμπα". Το κάθε τι έχει ενα κόστος, το αν θα το πληρώσεις επιτόπου ως χρήστης ή θα το έχεις πληρώσει ήδη μεσω φόρων ειναι άλλο θεμα. Τζάμπα δεν ειναι τιποτα παντως.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Οχι, εννοώ απλά οτι στην οικονομια δεν υπάρχει η έννοια "τζάμπα". Το κάθε τι έχει ενα κόστος, το αν θα το πληρώσεις επιτόπου ως χρήστης ή θα το έχεις πληρώσει ήδη μεσω φόρων ειναι άλλο θεμα. Τζάμπα δεν ειναι τιποτα παντως.
    Semantics
    Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 06/04/2013 στις 20:09.

οι εθελοντές είναι τσάμπα...

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε; Μπα...
    από MG-KTiNoS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2001
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2013, 08:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •