Μεχρι στιγμης...
Ντεποζιτο, ουρα, σελα, οργανα, φαναρια (bros-πισω)... ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθουν..
Φλασακια, οχι..
Κλιπ-ονς.. οχι..
μανετες.. οχι..
πλεξουδα-ηλεκτρικα... παιζεται..
Αυτα!!!!!![]()
![]()
Μεχρι στιγμης...
Ντεποζιτο, ουρα, σελα, οργανα, φαναρια (bros-πισω)... ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθουν..
Φλασακια, οχι..
Κλιπ-ονς.. οχι..
μανετες.. οχι..
πλεξουδα-ηλεκτρικα... παιζεται..
Αυτα!!!!!![]()
![]()
Πατέρας πια..
Να προσθεσω στον καταλογο με τα πραγματα που ΔΕΝ θα χρησιμοποιησω...
.. και το μπροστινο..
![]()
![]()
Πατέρας πια..
Για την περίπτωση που δεν το έχεις υπόψη σου, ο καφέ λεκές στο αλουμίνιο, είναι από χρόνια ροή βενζίνης. Για να καθαριστεί εύκολα και μάνι-μάνι και να λάμψει και πάλι το αλουμίνιο από μέσα, χρησιμοποίησε κάποιο καθαριστικό για ΦΡΕΝΑ. Όχι για καρμπς, για φρένα.
Δεν θα ψεκάσεις και θα σκουπίζεις, θα ψεκάσεις παρατεταμένα και σε δευτερόλεπτα θα το πλύνει.
Άμα θες να σου πω και συγκεκριμένη μάρκα του σπρέι, μια και το έχω κάνει, δεν το λέω θεωρητικά...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
Για την περίπτωση που δεν το έχεις υπόψη σου, ο καφέ λεκές στο αλουμίνιο, είναι από χρόνια ροή βενζίνης. Για να καθαριστεί εύκολα και μάνι-μάνι και να λάμψει και πάλι το αλουμίνιο από μέσα, χρησιμοποίησε κάποιο καθαριστικό για ΦΡΕΝΑ. Όχι για καρμπς, για φρένα.
Δεν θα ψεκάσεις και θα σκουπίζεις, θα ψεκάσεις παρατεταμένα και σε δευτερόλεπτα θα το πλύνει.
Άμα θες να σου πω και συγκεκριμένη μάρκα του σπρέι, μια και το έχω κάνει, δεν το λέω θεωρητικά...
Aπο χρονια δεν νομιζω να ειναι αδερφε.. γιατι αν δεις την πεμπτη φωτογραφια του thread (στην πρωτη σελιδα) δεν υπαρχει ο λεκες!!![]()
Κι εγω στην αρχη νομιζα οτι ειναι απ΄τα χρονια..
Τελικα ειναι βενζινη μεν, αλλα 2-3 εβδομαδων, απ΄την ημερα που προσπαθησα να βγαλω το ντεποζιτο..
Οπως και να'χει βεβαια το πλαισιο θα φυγει για αμμοβολη και μετα θα γινει βαφη.. οποτε δεν θα χρειαστει να το καθαρισω..
Σ'ευχαριστω παντως!!!
![]()
Πατέρας πια..
Χρόνια=αντίθετο του προσωρινή. Όχι χρόνια=έτη. Ακόμη καλύτερα πάντως, θα βγει ακόμα πιο μάνι-μάνι.
Επίσης είναι έγκλημα να πας για αμμοβολή, αλουμινένιο πλαίσιο χόντα με αυτήν την ποιότητα φινιρίσματος στα εξελεσμένα τμήματά του. Κρίμα, θα το χαλάσεις τζάμπα.
Απλά πλύντο, και αν και πάλι δεν σου αρέσει, καντου ένα βουρτσισματάκι για γυάλισμα (στα εξελασμένα πάντα, όχι στα χυτά τμήματα)
Από την άλλη βέβαια δικό σου είναι ότι θες κάνεις, αλλά να ξέρεις θα το χαλάσεις.
Ο γραπτος λογος εκανε το θαυμα του και παλι..
Τωρα καταλαβα τι εννοεις.
![]()
Οσο για την αμμοβολη, γιατι να χαλασει?? Νομιζω απλα θα φυγουν χτυπηματα, γδαρσιματα και σημαδια των 23 ετων που εχει πανω του το Bros.
Νομιζω η αμμοβολη χαλαει μονο κατι που ειναι εντελως σαπιο..
Για κανε ενα explain γιατι σε εχασα εδω..
![]()
![]()
Πατέρας πια..
Τα εξελεσμένα τμήματα (= οι δοκοί) στο πλαίσιο του Bros είναι ελαφρά βουρτσισμένα από το εργοστάσιο και γυαλίζουν. Αν τα κάνεις αμμοβολή θα τα γδάρεις-θαμπώσεις και θα πάει χαμένη τόση δουλειά της Honda.
Αμμοβολή και βαψίματα, κάνουμε σε πλαίσια άλλων εταιριών που ΔΕΝ έχουν το φινίρισμα που έχει το bros, π.χ. σε σιδερένια πλαίσια, ή σε αλουμινένια που δεν έχουν φινίρισμα π.χ. kawasaki ZXR400.
A, ok!! Τωρα καταλαβα τι εννοεις να χαλασει..
Σωστη η παρατηρηση σου φιλε..
Ομως εγω που θελω να το κανω βαφη το πλαισιο και δεν με απασχολει το γυαλιστερο φινιρισμα.. δεν εχω προβλημα..
Με λιγα λογια το πλαισιο θα βαφει γκρι ματ.
Οπως εγραψα και πριν... αυτο που θελω να κανω.. δεν θα ειναι Bros..
To σκεφτομαι καιρο τωρα.. και αποφασισα να το κανω μια διαφορετικη μοτοσυκλετα..![]()
![]()
Πατέρας πια..
Το hawkgtforum βάζει πολλά φυτίλια,ε;![]()
Καλή συνέχεια με το project...
Ρε συ, δεν το μαζεύεις κάπου μέσα ή δεν το κουκουλώνεις γιατί αν περάσει κάποιος και το δει έτσι μπορεί να θελήσει να πάρει τίποτα που χρειάζεται, ή αν περάσει κανένας γύφτος να το περάσει για παρατημένο και να το πάρει ολόκληρο...
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Εννοειται οτι μπαινει κουκουλα..
Αλλα δεν θα ειναι για πολυ καιρο εκει..
Μες στη βδομαδα θα εχει γινει τευχη..![]()
Πατέρας πια..
Ηρθε η ωρα να παραθεσω και καποιες σκεψεις μου σχετικα με το Project…
Πλαισιο-υποπλαισιο-μονομπρατσο λοιπον αμμοβολη-βαφη.
Θα μπει ντεποζιτο από RVF ή NSR ή από καποιο ss αρκει να είναι 80’s ή early 90’s..
Ουρα από Ducati 998s (μονοσελο) γνησια ή πολυεστερικη.. Αρκει να εχει αυτό τον σχεδιασμο.
Usd μπροστινο κομπλε με διπλο δισκοφρενο.
Προσανατολιζομαι να κρατησω το στρογγυλο φαναρι μπροστα για να κρατησω έναν νέο-retro χαρακτηρα..
Για τα οργανα θα το σκεφτω..
Μοτερ θα δειξει ποσο θα χειροτερεψει η κριση μεσα στο ’12.. Θα ηθελα όμως ένα 750 από Αfrica..
Επισης καποια vintage στοιχεια, και αερας 80’s σε λεπτομερειες..
Αυτό που εχω στο μυαλο μου είναι μια “μοντερνα” μοτοσυκλετα καποιας αλλης όμως δεκαετιας…
Κατι σαν café-racer με πιο συγχρονο σχεδιασμο….
Για χρωματα ακουω γνωμες….
Στο περιπου αυτό που σκεφτομαι επειτα από πολλες πολλες φωτο που κοιταξα στο net..
Τωρα κραξτε αφοβα….
![]()
![]()
![]()
Πατέρας πια..
Απ'ότι διαβάζω, το μπροστινό του CBR600RR '05-'06 κουμπώνει ακριβώς στο λαιμό του Bros.Είναι λίγο πιό κοντό όμως, και κάνει πιό γρήγορη τη γεωμετρία (όχι απαραίτητα κακό...). Αλλάζοντάς μπροστινό, θα ξεχάσεις τα μαμά όργανα βέβαια, αλλά τα δικά του είναι ψιλοχάλια έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν πολυπειράζει. Πολυεστερική ουρά από 998 θα βρείς εύκολα στο Ebay, και του πάει κιόλας!
![]()
Στο μαυροσκιασμένο σχέδιο φαίνεται εξαιρετικό και σε φιλοσοφία Less is more που μου αρέσει προσωπικά.
Όργανα εγώ θα τα καταργούσα πλήρως και θα τα αντικαταστούσα με ένα μίνιμαλ ταμπλουδάκι με 3 LED: Νεκρά, πίεση λαδιού και βεντιλατέρ. Άιντε και ένα ποδηλατικού τύπου πολυ-κοντέρ. Τίποτα άλλο.
Ντεπόζιτο VFR400-nc30 σε κατάσταση θέλει βάψιμο, έχει και ένα χτυπηματάκι αλλά είναι καλό και χωρίς σκουριές, διατίθεται αν χρειαστεί.
Α, και κάτι άλλο.
Όπου έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμς για Bros, όλοι λένε το ίδιο πράγμα: Το μοτέρ του Άφρικα, δεν ταιριάζει και τόσο σε τρόπο λειτουργίας με το στριτ στυλ του Bros και είναι πολύ προτιμότερο το 650 μοτέρ (ακόμα καλύτερα το 650 μεγαλωμένο σε 750 με φαρδυτερα πιστόνια). Το μοτερ του Άφρικα είναι βασισμένο σε μεγάλη διαδρομή πιστονιού και δεν βγάζει καλή απόδοση για στριτ μοτό.