Το γεγονός ότι μπορεί να πωληθεί περισσότερο από 580 ευρώ, και μόνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
συγνώμη που επεμβαίνω αλλά ποιος ορίζει τι αξίζει περισσότερο από 580 ευρώ??
Το αν έχει σπουδάσει και πόσα μεταπτυχιακά έχει κάνει---όπως εξάλλου τόνισα και παραπάνω---δεν παίζει εκ των προτέρων κανένα ρόλο. Σπουδάζεις ώστε να μπορέσεις να παράγεις αγαθά που έχουν αξία (το αν πράγματι θα τα καταφέρεις είναι άσχετο). ΔΕΝ σπουδάζεις επειδή οι σπουδές δίνουν αξία σε αυτό που παράγεις. Αυτή η διαφορά μπορεί να φαίνεται λεπτή αλλά είναι είναι τόσο, μα τόσο, σημαντική. Απλούστερα: Ένα καρβέλι ψωμί είναι ένα καρβέλι ψωμί είτε το έφτιαξε φούρναρης είτε πυρηνικός επιστήμονας. Αυτή η σύγχυση έχει οδηγήσει στην παντελή απαξίωση των σπουδών και μεταπτυχιακών. Να το πω και χύμα: Δεν σπουδάζει για να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα---τις γνώσεις (όχι το πτυχίο) τις αποκτάς για να τις εκμεταλλευθείς εσύ ο ίδιος. Αν δεν μπορείς κάπου έχεις κάνει λάθος.Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
δηλαδή ένας προγραμματιστής που έχει σπουδάσει, έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό και παίρνει καθαρά 700 ευρώ πιστεύεις ότι παίρνει τόσα επειδή τόσα αξίζει η εργασία του?
Να στο πω και αλλιώς (μια και έχω κάποια εμπειρία απ' τον χώρο): Ξέρω πολλούς προγραμματιστές που η δουλειά τους αξίζει πολύ λιγότερο από 700 ευρώ. Το αν αυτοί έχουν σαράντα μεταπτυχιακά είναι ουσιαστικά άσχετο γιατί απλούστατα ΔΕΝ εφαρμόζουν το (πομπώδες και βαρυσήμαντο) αντικείμενο των σπουδών τους. Και να ήθελαν, οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα μπορούσαν---δεν έχουν τις γνώσεις ή τις ικανότητες ή την στοιχειώδη εμπειρία ή την υπομονή ή δεν ξέρω 'γω τι (εδώ κολλάει η απαξίωση των σπουδών).
Αν η συγκεκριμένη επιχείρηση τον εκμεταλλεύεται και του δίνει πολύ λιγότερα για τις υπηρεσίες του απ' ότι αξίζουν τότε μπορεί να πουλήσει τις υπηρεσίες του σε άλλη επιχείρηση για λίγο λιγότερο απ' ότι αξίζουν και να βγουν και οι δύο κερδισμένοι. Φυσικά αν υπάρχει υπερπροσφορά από τις υπηρεσίες του και πολλοί είναι διατεθειμένοι να τις προσφέρουν για πολύ λιγότερο... τότε μάλλον έκανε λάθος εκτίμηση της αξίας των υπηρεσιών του.Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
..ή μήπως επειδή η επιχείρηση του τον εκμεταλλεύεται?
Όχι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παράγει πλούτο μικρότερο από 700 ευρώ.Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
μήπως παράγει πλούτο 700 ευρώ?
Τότε γιατί να μην κάνει την επίσκεψη μόνος του (χωρίς να εργάζεται στην εταιρεία) και να χρεώσει 90 ευρώ?Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
όταν μόνο για μία απλή επίσκεψη μία εταιρία λογισμικού θα σε χρεώσει 100 ευρώ?
Μιλάμε για αξιόλογο λογισμικό προϊόντος (όχι εσωτερικής χρήσης) που σχεδίασε και ανάπτυξε μόνος του, ή έστω για λογισμικό στου οποίου την σχεδίαση και την ανάπτυξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο? Αν είναι έτσι πίστεψέ με, δεν παίρνει μόνο 700 ευρώ. Αν παίρνει... τι να πω... δωσ' μου το τηλέφωνό του.Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
χώρια το γεγονός ότι το κέρδος από την δουλειά του αυξάνεται εκθετικά στον χρόνο αφού το λογισμικό συνεχίζεται να πωλείται, οι πελάτες αυξάνονται και οι εταιρίες χρεώνουν ένα 30% συντήρηση??
![]()