Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 151 έως 165 από 217

Θέμα: Έλεος με τα ψέμματα των ΜΜΕ!!!

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
    συγνώμη που επεμβαίνω αλλά ποιος ορίζει τι αξίζει περισσότερο από 580 ευρώ??
    Το γεγονός ότι μπορεί να πωληθεί περισσότερο από 580 ευρώ, και μόνο.

δηλαδή ένας προγραμματιστής που έχει σπουδάσει, έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό και παίρνει καθαρά 700 ευρώ πιστεύεις ότι παίρνει τόσα επειδή τόσα αξίζει η εργασία του?
    Το αν έχει σπουδάσει και πόσα μεταπτυχιακά έχει κάνει---όπως εξάλλου τόνισα και παραπάνω---δεν παίζει εκ των προτέρων κανένα ρόλο. Σπουδάζεις ώστε να μπορέσεις να παράγεις αγαθά που έχουν αξία (το αν πράγματι θα τα καταφέρεις είναι άσχετο). ΔΕΝ σπουδάζεις επειδή οι σπουδές δίνουν αξία σε αυτό που παράγεις. Αυτή η διαφορά μπορεί να φαίνεται λεπτή αλλά είναι είναι τόσο, μα τόσο, σημαντική. Απλούστερα: Ένα καρβέλι ψωμί είναι ένα καρβέλι ψωμί είτε το έφτιαξε φούρναρης είτε πυρηνικός επιστήμονας. Αυτή η σύγχυση έχει οδηγήσει στην παντελή απαξίωση των σπουδών και μεταπτυχιακών. Να το πω και χύμα: Δεν σπουδάζει για να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα---τις γνώσεις (όχι το πτυχίο) τις αποκτάς για να τις εκμεταλλευθείς εσύ ο ίδιος. Αν δεν μπορείς κάπου έχεις κάνει λάθος.

Να στο πω και αλλιώς (μια και έχω κάποια εμπειρία απ' τον χώρο): Ξέρω πολλούς προγραμματιστές που η δουλειά τους αξίζει πολύ λιγότερο από 700 ευρώ. Το αν αυτοί έχουν σαράντα μεταπτυχιακά είναι ουσιαστικά άσχετο γιατί απλούστατα ΔΕΝ εφαρμόζουν το (πομπώδες και βαρυσήμαντο) αντικείμενο των σπουδών τους. Και να ήθελαν, οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα μπορούσαν---δεν έχουν τις γνώσεις ή τις ικανότητες ή την στοιχειώδη εμπειρία ή την υπομονή ή δεν ξέρω 'γω τι (εδώ κολλάει η απαξίωση των σπουδών).

..ή μήπως επειδή η επιχείρηση του τον εκμεταλλεύεται?
    Αν η συγκεκριμένη επιχείρηση τον εκμεταλλεύεται και του δίνει πολύ λιγότερα για τις υπηρεσίες του απ' ότι αξίζουν τότε μπορεί να πουλήσει τις υπηρεσίες του σε άλλη επιχείρηση για λίγο λιγότερο απ' ότι αξίζουν και να βγουν και οι δύο κερδισμένοι. Φυσικά αν υπάρχει υπερπροσφορά από τις υπηρεσίες του και πολλοί είναι διατεθειμένοι να τις προσφέρουν για πολύ λιγότερο... τότε μάλλον έκανε λάθος εκτίμηση της αξίας των υπηρεσιών του.

μήπως παράγει πλούτο 700 ευρώ?
    Όχι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παράγει πλούτο μικρότερο από 700 ευρώ.

όταν μόνο για μία απλή επίσκεψη μία εταιρία λογισμικού θα σε χρεώσει 100 ευρώ?
    Τότε γιατί να μην κάνει την επίσκεψη μόνος του (χωρίς να εργάζεται στην εταιρεία) και να χρεώσει 90 ευρώ?

χώρια το γεγονός ότι το κέρδος από την δουλειά του αυξάνεται εκθετικά στον χρόνο αφού το λογισμικό συνεχίζεται να πωλείται, οι πελάτες αυξάνονται και οι εταιρίες χρεώνουν ένα 30% συντήρηση??
    Μιλάμε για αξιόλογο λογισμικό προϊόντος (όχι εσωτερικής χρήσης) που σχεδίασε και ανάπτυξε μόνος του, ή έστω για λογισμικό στου οποίου την σχεδίαση και την ανάπτυξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο? Αν είναι έτσι πίστεψέ με, δεν παίρνει μόνο 700 ευρώ. Αν παίρνει... τι να πω... δωσ' μου το τηλέφωνό του.

Νέο μέλος

διευκρινηση ...αυτονόητων!

Ειμαι φοιτητης στη Πατρα.Αυτα που εχω δει ως τωρα:
    οι φοιτητες δεν ενδιαφέρονται για τη συνελευση διοτι ειναι κουραστικη,μη δημοκρατικη και ειλικρινα ΑΝΟΥΣΙΑ διοτι 99% των ατόμων εκει μέσα έχουν αποφασίσει απο πριν τι θα ψηφίσουν.
    Συνεπως δεν ακούνε την αλλη πλευρά.

τα ατομα που βρισκονται σε καθε συνελευση,απο προσωπικη πειρα,δεν εχουν ψηφισει ποτέ κατι αλλο απο την παραταξη που ανήκουν.(απιστευτο!παντα τους εκφραζει το κομμα τους)

αυτα που βλέπω κ με εξοργίζουν:
    διαβαζουν απο χαρτι αυτα που εχουν να πουν!!(ειναι δυνατον?οταν σε αφορα κατι κ το εχεις ψαξει δεν χρειαζεσαι κανενα χαρτι μπροστα σου) (ειναι σαν να εχω αποφασισει τι μηχανη θα παρω κ να με ρωτησεις ποσα αλογα εχει ή ποσα λεφτα εχει κ εγω να σου πω κατσε να ψαξω σε ενα περιοδικο!!!)

Ασφαλιστικο:διαβαζα παρα πολλες ωρες το καινουργιο νομοσχεδιο και ακομη δεν εχω ξεκαθαρη αποψη.αποκλείω το γεγονος οι φοιτητες των παραταξεων να επραξαν το ιδιο με μενα.αλλα διαλαλουν με μεγαλη ανεση τα αρνητικα του νομοσχεδιου.απο την αλλη πλευρα οι 'αλλοι" φωτιζουν τα θετικα του νομ/διου.Μηπως ειναι κατευθυνόμενοι?

Ιδιωτικη παιδεια:ΓΕΓΟΝΟΣ,οι γονεις (σπονσορες μας) εχουν στο μυαλο τους αν το παιδι θα τελειωσει κ αν θα βρει δουλεια επειτα.εμεις δεν ειμαστε ωριμοι κ γιαυτο δεν αντιδρουμε καθετα στην καταληψη η οποια κανει μόνο σε εμας ΖΗΜΙΑ.ειναι αναποφευκτο οτι οι γονεις κ οι πιο ωριμοι θα ζητησουν ιδιωτικη παιδεια αφου ολοι εσεις (που μας εκπροσωπειται) υποβιβαζετε την δημοσια παιδεια.

Αξιολογηση:παιρνεις κρανος,παιρνεις γαλα,παιρνεις υπολογιστη,ολα εχουν μια πιστοποιηση.
    Παιρνεις πτυχιο....μπορει νασαι καλος!μπορει νασαι κακος με ιδιο βαθμο πτυχιου!Δεν ειναι δικαιο.

Οσον αφορα τους φοιτητες που δεν εχουν κ δουλευουν και πεινανε....το θεμα ξεκινησε απο ψεματα στη τηλεοραση.....τωρα πρεπει να γίνει ψεματα στα φορουμ!ειμαι 6 χρονια στη πατρα,μηχανολογος κ αεροναυπηγος μηχανικος.Οσοι δεν εχουν......εχουν εστια ΤΣΑΜΠΑ ΦΑΙ,ΤΣΑΜΠΑ δωματιο,ΤΣΑΜΠΑ ιντερνετ(πολυ γρηγορο),ΤΣΑΜΠΑ πανεπιστημιακη ασφαλιση.ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΝΩ απο 330 ευρω το μηνα οι ΤΣΑΜΠΑ παροχες.Οσοι δουλευουν ειναι για μηχανη,αμαξι,τρελο pc!

Ενοχλουμαι που δεν με εκφραζετε,με πειραζει που ενω μου αρεσει μια ιδεα δικη σας και μια ιδεα ενος αλλου θα πρεπει να ψηφισω εναν απο τους δυο σας ενω οι ιδεες σας δεν συγκρουονται!!ειναι κ οι δυο θετικες!αλλα θα πρεπει να ψηφισω εναν απο τους δυο κ μαλιστα εσενα που κατεβαζεις μια ιδεα που μου αρεσε κ 4 κοτσανες.

ευχαριστω οσους διαβασαν το μηνυμα αυτο,ευελπιστω σε καποια αλλαγη προς το καλυτερο.....αλλα ξεχασα ολα ξεκινανε απο εμας!!αρα ευελπιστω να γινομαι καλυτερος!
    σε ευχαριστω θεε μου που ουτε σημερα χτυπησε μπιελα!

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Το γεγονός ότι μπορεί να πωληθεί περισσότερο από 580 ευρώ, και μόνο.

Το αν έχει σπουδάσει και πόσα μεταπτυχιακά έχει κάνει---όπως εξάλλου τόνισα και παραπάνω---δεν παίζει εκ των προτέρων κανένα ρόλο. Σπουδάζεις ώστε να μπορέσεις να παράγεις αγαθά που έχουν αξία (το αν πράγματι θα τα καταφέρεις είναι άσχετο). ΔΕΝ σπουδάζεις επειδή οι σπουδές δίνουν αξία σε αυτό που παράγεις. Αυτή η διαφορά μπορεί να φαίνεται λεπτή αλλά είναι είναι τόσο, μα τόσο, σημαντική. Απλούστερα: Ένα καρβέλι ψωμί είναι ένα καρβέλι ψωμί είτε το έφτιαξε φούρναρης είτε πυρηνικός επιστήμονας. Αυτή η σύγχυση έχει οδηγήσει στην παντελή απαξίωση των σπουδών και μεταπτυχιακών. Να το πω και χύμα: Δεν σπουδάζει για να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα---τις γνώσεις (όχι το πτυχίο) τις αποκτάς για να τις εκμεταλλευθείς εσύ ο ίδιος. Αν δεν μπορείς κάπου έχεις κάνει λάθος.

Να στο πω και αλλιώς (μια και έχω κάποια εμπειρία απ' τον χώρο): Ξέρω πολλούς προγραμματιστές που η δουλειά τους αξίζει πολύ λιγότερο από 700 ευρώ. Το αν αυτοί έχουν σαράντα μεταπτυχιακά είναι ουσιαστικά άσχετο γιατί απλούστατα ΔΕΝ εφαρμόζουν το (πομπώδες και βαρυσήμαντο) αντικείμενο των σπουδών τους. Και να ήθελαν, οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν θα μπορούσαν---δεν έχουν τις γνώσεις ή τις ικανότητες ή την στοιχειώδη εμπειρία ή την υπομονή ή δεν ξέρω 'γω τι (εδώ κολλάει η απαξίωση των σπουδών).

Αν η συγκεκριμένη επιχείρηση τον εκμεταλλεύεται και του δίνει πολύ λιγότερα για τις υπηρεσίες του απ' ότι αξίζουν τότε μπορεί να πουλήσει τις υπηρεσίες του σε άλλη επιχείρηση για λίγο λιγότερο απ' ότι αξίζουν και να βγουν και οι δύο κερδισμένοι. Φυσικά αν υπάρχει υπερπροσφορά από τις υπηρεσίες του και πολλοί είναι διατεθειμένοι να τις προσφέρουν για πολύ λιγότερο... τότε μάλλον έκανε λάθος εκτίμηση της αξίας των υπηρεσιών του.

Όχι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παράγει πλούτο μικρότερο από 700 ευρώ.

Τότε γιατί να μην κάνει την επίσκεψη μόνος του (χωρίς να εργάζεται στην εταιρεία) και να χρεώσει 90 ευρώ?

Μιλάμε για αξιόλογο λογισμικό προϊόντος (όχι εσωτερικής χρήσης) που σχεδίασε και ανάπτυξε μόνος του, ή έστω για λογισμικό στου οποίου την σχεδίαση και την ανάπτυξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο? Αν είναι έτσι πίστεψέ με, δεν παίρνει μόνο 700 ευρώ. Αν παίρνει... τι να πω... δωσ' μου το τηλέφωνό του.

δεν νομίζω ότι έχει την δυνατότητα εφόσον αξίζει το προϊόν όπως λες να το πουλήσει παραπάνω γιατί πολύ απλά όταν το κράτος έχει φροντίσει ετησίως να μπαίνουν 600-800 (μη σου πω ότι λέω και λίγους) πληροφορικάριοι τότε πολύ απλά αν αυτός διεκδικήσει παραπάνω η εταιρία θα τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλον που βρίσκεται στην ανεργία τόσο καιρό και παρακαλάει για μία θέση στον τομέα του. και σε ξαναρωτάω..ποιος ορίζει πόσο αξίζει η εργασία του? ο κόκκαλης? ο λάτσης? ο βγενόπουλος? ποιος? δλδ δεν θα μπορούσε κάλιστα αντί να βγάζουν κέρδος 20 εκατ ευρώ ετησίως λέω ένα τυχαίο νούμερο να βγάζουν 19,5? δεν μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις ( που έχουν εξαφανιστέι) που βγαίνουν οριακά στο κέρδος (αν βγαίνουν). και πίστεψε με, μη συγκρίνεις την αγορά στον τομέα της πληροφορικής της Αθήνας και της επαρχίας.. δεν έκατσα να διαβάσω όλα τα προηγούμενα ποστ αλλά διαβάζοντας το δικό σου ένιωσα σαν να προσπαθείς να με πείσεις ότι και 700 ευρώ είναι λογικός μισθός.. να σε ρωτήσω κάτι, η καθαρίστρια που δεν παράγει άμεσα πλούτο, που της βγαίνει ο πάτος και καθαρίζει στα ξενοδοχεία για 500 ευρώ τον μήνα, αξίζει 500 ευρώ? προφανώς η δουλεία της δεν παράγει κέρδος άμεσα και προφανώς δεν μπορεί να πουλήσει αλλού τις υπηρεσίες της.. σε αυτό που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι προφανώς πρέπει να υπάρχει μία κλίμακα και δύο εργαζόμενοι, ανάλογα με την δουλειά που κάνουν πρέπει να παίρνουν διαφορετικό μισθό εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι στο ότι πρέπει να υπάρχουν και κάποια λογικά κατώτατα όρια..

Μανιβελάτο μέλος
    δεν νομίζω ότι έχει την δυνατότητα εφόσον αξίζει το προϊόν όπως λες να το πουλήσει παραπάνω γιατί πολύ απλά όταν το κράτος έχει φροντίσει ετησίως να μπαίνουν 600-800 (μη σου πω ότι λέω και λίγους) πληροφορικάριοι τότε πολύ απλά αν αυτός διεκδικήσει παραπάνω η εταιρία θα τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλον που βρίσκεται στην ανεργία τόσο καιρό και παρακαλάει για μία θέση στον τομέα του. και σε ξαναρωτάω..ποιος ορίζει πόσο αξίζει η εργασία του? ο κόκκαλης? ο λάτσης? ο βγενόπουλος? ποιος? δλδ δεν θα μπορούσε κάλιστα αντί να βγάζουν κέρδος 20 εκατ ευρώ ετησίως λέω ένα τυχαίο νούμερο να βγάζουν 19,5? δεν μιλάμε για μικρές επιχειρήσεις ( που έχουν εξαφανιστέι) που βγαίνουν οριακά στο κέρδος (αν βγαίνουν). και πίστεψε με, μη συγκρίνεις την αγορά στον τομέα της πληροφορικής της Αθήνας και της επαρχίας.. δεν έκατσα να διαβάσω όλα τα προηγούμενα ποστ αλλά διαβάζοντας το δικό σου ένιωσα σαν να προσπαθείς να με πείσεις ότι και 700 ευρώ είναι λογικός μισθός.. να σε ρωτήσω κάτι, η καθαρίστρια που δεν παράγει άμεσα πλούτο, που της βγαίνει ο πάτος και καθαρίζει στα ξενοδοχεία για 500 ευρώ τον μήνα, αξίζει 500 ευρώ? προφανώς η δουλεία της δεν παράγει κέρδος άμεσα και προφανώς δεν μπορεί να πουλήσει αλλού τις υπηρεσίες της.. σε αυτό που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι προφανώς πρέπει να υπάρχει μία κλίμακα και δύο εργαζόμενοι, ανάλογα με την δουλειά που κάνουν πρέπει να παίρνουν διαφορετικό μισθό εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι στο ότι πρέπει να υπάρχουν και κάποια λογικά κατώτατα όρια..
    και κάτι τελευταίο γιατί νυστάζω (εξεταστική..) και πάω να κοιμηθώ.. και εγώ σου λέω ότι μία εταιρία έχει 10 προγραμματιστές, και παράγει σχετικά λίγο πλούτο.. αυτό δεν σημαίνει οτι οι προγραμματιστές πρέπει να παίρνουν όλο και λιγότερο..σημαίνει πολύ απλά ότι η εταιρία αυτή δεν έχει μερίδιο αγοράς και πρέπει να κλείσει..

Μέχρι εδώ διάβασα αλλά έχω πια μπουχτίσει να βλέπω τέτοιες μαλακίες, ειδικά από νέους ανθρώπους του 21ου αιώνα. Βγείτε ρε από την φεουδαρχική λογική του πατερούλη-εργοδότη που πρέπει να φροντίσει τα παιδάκια-εργαζομένους.

Κανένας ρε δεν σας δίνει όχι 580, αλλά ούτε 10 ευρώ το μήνα επειδή τα "δικαιούστε" ή δεν ξέρω εγώ τι. Από κανέναν, εν τέλει, δεν "διεκδικείτε" μισθό. Δεν υπάρχει ένας μεγάλος χωροφύλακας μιας φανταστικής πίτας πλούτου που είναι κακός και δεν σας δίνει μεγάλο κομμάτι.

Αν παίρνεις 580 ευρώ είναι γιατί, στην καλύτερη περίπτωση, ο πλούτος που παράγεις κοστίζει το πολύ 580 ευρώ (ούτε ένα παραπάνω). Αν πιστεύεις ότι αξίζει περισσότερο δεν έχεις παρά να τον πουλήσεις περισσότερο. Αν δεν μπορείς τότε μάλλον και (προσέξτε το αυτό) εξ ορισμού έχεις υπερεκτιμήσει το πόσο αξίζει.

Αν θες λοιπόν να βγάλεις πάνω από 580 ευρώ δεν έχεις να τα ζητήσεις από κανέναν παρά να παράγεις κάτι που κοστίζει πάνω από 580 ευρώ (και σας προλαβαίνω: το πόσο θα κουραστείς για να το κάνεις ή το τι ικανότητες χρειάζονται δεν παίζει a priori κανέναν μα κανέναν ρόλο. Φτάνει αυτό που θα παράγεις να κοστίζει περισσότερο από 580 ευρώ).

Αν κάποιος σε εμποδίσει να παράγεις, ή αν κάποιος σε εμποδίσει να διαθέσεις αυτό που παράγεις, ή αν κάποιος σε εμποδίσει να αποκτήσεις τις ικανότητες που απαιτούνται για να παράγεις, ή αν κάποιος χρησιμοποιήσει βία για να κλέψει τα κέρδη από αυτό που παρήγαγες (όλα μερικές φορές συμβαίνουν) τότε ναι, να διαμαρτυρηθείς και να αγωνιστείς γι αυτό.

Αυτή η μίζερη και ηττοπαθής λογική που ορίζει την μισθωτή εργασία ως μορφή άντλησης πλούτου από μια μυστήρια---και μάλιστα έξω από την οικονομική δραστηριότητα---κάστα επικυρίαρχων που ονομάζονται "εργοδότες" οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους ο καθένας από μια χήνα που παράγει χρυσά αυγά και πρέπει να τους παρακαλέσεις, απειλήσεις, ή αναγκάσεις να σου δώσουν μερικά και 'σένα (και που είναι πάντα κακοί γιατί δεν θέλουν να σου δώσουν πολλά), αυτή η τουλάχιστον αστεία λογική στις μέρες δεν κάνει ούτε για παιδικό παραμύθι.

Ξεκολλάτε.
    Το θεμα με τα 700 και τα 580 ειναι στις γενικες...Ελα απο εκει να τα πεις αυτα να το παμε στις Αντιπαραθεσεις

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Μέχρι εδώ διάβασα αλλά έχω πια μπουχτίσει να βλέπω τέτοιες μαλακίες, ειδικά από νέους ανθρώπους του 21ου αιώνα. Βγείτε ρε από την φεουδαρχική λογική του πατερούλη-εργοδότη που πρέπει να φροντίσει τα παιδάκια-εργαζομένους.

Κανένας ρε δεν σας δίνει όχι 580, αλλά ούτε 10 ευρώ το μήνα επειδή τα "δικαιούστε" ή δεν ξέρω εγώ τι. Από κανέναν, εν τέλει, δεν "διεκδικείτε" μισθό. Δεν υπάρχει ένας μεγάλος χωροφύλακας μιας φανταστικής πίτας πλούτου που είναι κακός και δεν σας δίνει μεγάλο κομμάτι.

Αν παίρνεις 580 ευρώ είναι γιατί, στην καλύτερη περίπτωση, ο πλούτος που παράγεις κοστίζει το πολύ 580 ευρώ (ούτε ένα παραπάνω). Αν πιστεύεις ότι αξίζει περισσότερο δεν έχεις παρά να τον πουλήσεις περισσότερο. Αν δεν μπορείς τότε μάλλον και (προσέξτε το αυτό) εξ ορισμού έχεις υπερεκτιμήσει το πόσο αξίζει.

Αν θες λοιπόν να βγάλεις πάνω από 580 ευρώ δεν έχεις να τα ζητήσεις από κανέναν παρά να παράγεις κάτι που κοστίζει πάνω από 580 ευρώ (και σας προλαβαίνω: το πόσο θα κουραστείς για να το κάνεις ή το τι ικανότητες χρειάζονται δεν παίζει a priori κανέναν μα κανέναν ρόλο. Φτάνει αυτό που θα παράγεις να κοστίζει περισσότερο από 580 ευρώ).

Αν κάποιος σε εμποδίσει να παράγεις, ή αν κάποιος σε εμποδίσει να διαθέσεις αυτό που παράγεις, ή αν κάποιος σε εμποδίσει να αποκτήσεις τις ικανότητες που απαιτούνται για να παράγεις, ή αν κάποιος χρησιμοποιήσει βία για να κλέψει τα κέρδη από αυτό που παρήγαγες (όλα μερικές φορές συμβαίνουν) τότε ναι, να διαμαρτυρηθείς και να αγωνιστείς γι αυτό.

Αυτή η μίζερη και ηττοπαθής λογική που ορίζει την μισθωτή εργασία ως μορφή άντλησης πλούτου από μια μυστήρια---και μάλιστα έξω από την οικονομική δραστηριότητα---κάστα επικυρίαρχων που ονομάζονται "εργοδότες" οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους ο καθένας από μια χήνα που παράγει χρυσά αυγά και πρέπει να τους παρακαλέσεις, απειλήσεις, ή αναγκάσεις να σου δώσουν μερικά και 'σένα (και που είναι πάντα κακοί γιατί δεν θέλουν να σου δώσουν πολλά), αυτή η τουλάχιστον αστεία λογική στις μέρες δεν κάνει ούτε για παιδικό παραμύθι.

Ξεκολλάτε.
    Σωστά μιλάς.

Ταξιδιάρικο μέλος... Το avatar του/της trumpet
    Το ότι οι βιομήχανοι ανέβασαν μέσα σε ένα-δύο χρόνια τα κέρδη τους κατά 300% δε σου λέει κάτι ρε μεγάλε?
    Αυτοί που τα βρήκαν αυτά τα 300%? Πούλησαν περισσότερο? Σε ποιον? Στον κόσμο που δεν έχει λεφτά να αγοράσει?
    Απλά κανονίζουν να παίρνεις εσύ ένα μισθούλη ώστε να ζεις δύσκολα (αλλά να ζείςδύσκολα = βιοπορίζεσαι με τα 1000 ζόρια), να παίρνεις αύξηση 4% το χρόνο, ο πληθωρισμός (χωρίς τα μαγειρέματα του υπουργείου οικονομικών) να είναι 20-30%, τα επιτόκια καταθέσεων να μειώνονται και τα επιτόκια δανεισμού να αυξάνονται...

και...

ώ του θαύματος! Εσύ παίρνεις μόλις 580 ευρώ όχι γιατί τόσο αξίζει η δουλειά σου αλλά γιατί τόσο συμφέρει τον εργοδότη σου για να κερδίζει από τον δικό σου ιδρώτα!

Όσον αφορά στους φοιτητές που μένουν στις εστίες φίλε Πατρινέ, μάλλον δεν ξέρεις και πολλούς που να περιμένουν σειρά προτεραιότητας για την εστία, δεν ξέρεις ανθρώπους που το οικογενειακό τους εισόδημα είναι 40.000 ευρώ το χρόνο αλλά χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στις τράπεζες (ποσό που δεν φαίνεται στη φορολογική δήλωση) και άρα γιοκ εστίες άρα δουλειά για τα προς το ζειν... κλπ...

Μάλλον ζεις στον κόσμο της καφετέριας και του δουλεύω για μια μηχανή αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για να σπουδάσουν (και σου μιλάει ένας από αυτούς)...

Αυτά...
    Θέλω ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ένα μήνα Κάτω Ιταλία και Σικελία...

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
    Το ότι οι βιομήχανοι ανέβασαν μέσα σε ένα-δύο χρόνια τα κέρδη τους κατά 300% δε σου λέει κάτι ρε μεγάλε?
    Αυτοί που τα βρήκαν αυτά τα 300%? Πούλησαν περισσότερο? Σε ποιον? Στον κόσμο που δεν έχει λεφτά να αγοράσει?
    Απλά κανονίζουν να παίρνεις εσύ ένα μισθούλη ώστε να ζεις δύσκολα (αλλά να ζείςδύσκολα = βιοπορίζεσαι με τα 1000 ζόρια), να παίρνεις αύξηση 4% το χρόνο, ο πληθωρισμός (χωρίς τα μαγειρέματα του υπουργείου οικονομικών) να είναι 20-30%, τα επιτόκια καταθέσεων να μειώνονται και τα επιτόκια δανεισμού να αυξάνονται...

και...

ώ του θαύματος! Εσύ παίρνεις μόλις 580 ευρώ όχι γιατί τόσο αξίζει η δουλειά σου αλλά γιατί τόσο συμφέρει τον εργοδότη σου για να κερδίζει από τον δικό σου ιδρώτα!

Όσον αφορά στους φοιτητές που μένουν στις εστίες φίλε Πατρινέ, μάλλον δεν ξέρεις και πολλούς που να περιμένουν σειρά προτεραιότητας για την εστία, δεν ξέρεις ανθρώπους που το οικογενειακό τους εισόδημα είναι 40.000 ευρώ το χρόνο αλλά χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στις τράπεζες (ποσό που δεν φαίνεται στη φορολογική δήλωση) και άρα γιοκ εστίες άρα δουλειά για τα προς το ζειν... κλπ...

Μάλλον ζεις στον κόσμο της καφετέριας και του δουλεύω για μια μηχανή αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για να σπουδάσουν (και σου μιλάει ένας από αυτούς)...

Αυτά...
    +125 το πρωϊ νύσταζα και δεν σχολίασα το θέμα με τις εστίες..και εδώ στην δική μου σχολή υπάρχουν εστείες, περί τα 100 δωμάτια..από αυτούς που μένουν μέσα (προφανώς με μέσο ) οι μισοί έχουν αμάξι που κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ..αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έξω άλλα παιδιά που δεν έχουν χρήματα..απλώς περιμένουν σε λίστα αναμονής.. εκτός και αν πιστεύουμε ότι στα 20.000 άτομα που σπουδάζουν στην σχολή μου υπάρχουν μόνο 50 φτωχοί.. τι να πω.. βλέπωντας ορισμένα ποστ εδώ μέσα νομίζεις ότι είσαι σε φόρουμ του ΣΕΒ.. συγνώμη φίλε μου αλλά ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως η δουλειά κάποιου δικαιολογημένα αξίζει 580 ευρώ όταν το κέρδος της εταιρίας αυξάνεται.. η καφετέρια που πας και πληρώνεις την μπύρα σου 5 ευρώ και αυτή με την σειρά της έχει ανασφάλιστο φοιτητή με 600 ευρώ, το συνεργείο το οποίο σε χρεώνει 60 ευρω για να σου αλλάξει τα λαδάκια σου.. πιστεύεις ότι αυτές οι επιχειρήσεις πληρώνουν τον εργαζόμενο βάσει του πόσο αξίζει/ πλούτο παράγει? οφθαλμοφανή πράγματα είναι γαμώτο..

Moderator
    δεν νομίζω ότι έχει την δυνατότητα εφόσον αξίζει το προϊόν όπως λες να το πουλήσει παραπάνω
    Αν δεν μπορεί να το πουλήσει παραπάνω τότε, εξ' ορισμού, τόσο αξίζει. Πιο απλά δεν μπορώ να πω...

γιατί πολύ απλά όταν το κράτος έχει φροντίσει ετησίως να μπαίνουν 600-800 (μη σου πω ότι λέω και λίγους) πληροφορικάριοι τότε πολύ απλά αν αυτός διεκδικήσει παραπάνω η εταιρία θα τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλον που βρίσκεται στην ανεργία τόσο καιρό και παρακαλάει για μία θέση στον τομέα του.
    Και πάλι κάνεις τα ίδια λάθη στη λογική σου.

Α. Αν το προϊόν που παράγει βρίσκεται εν αφθονία, τότε εκ των πραγμάτων είναι ευτελές και έχει μικρή αξία. Καλό είναι να αρχίσει να παράγει ένα προϊόν με μεγαλύτερη αξία (σπανιότερο).

Β. Έχεις υπεραπλοποιήσει το μοντέλο της αγορά στο μυαλό σου σε ένα σύνολο από προϋπάρχουσες θέσεις---σαν τις θέσεις ενός τραίνου---που τις έφτιαξε ο θεός, ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, και που τις καταλαμβάνουν εργαζόμενοι χρησιμοποιώντας το πτυχίο ως εισιτήριο. Δεν δουλεύει έτσι όμως.

Γ. Θεωρείς ότι με το πτυχίο αγοράζεις τον μισθό σου. Αυτό είναι τουλάχιστον αστείο.

Δ. Έχει την περίεργη αντίληψη ότι το κράτος πρέπει να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο επιστημόνων και ότι μάλιστα πρέπει να κρατήσει την παραγωγή αυτού του μονοπωλίου πλασματικά χαμηλή ώστε οι επιστήμονες που παράγει να έχουν μεγάλη αξία (λόγω σπανιότητας). Μα την Μπαναγία, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο καταστροφικό για την οικονομία και την πρόοδο μιας χώρας.

Ε. Θεωρείς ότι όλοι οι απόφοιτοι ενός πανεπιστημίου είναι ίδιοι. Αφού όλοι έχουν πτυχίο, τι ο ένας τι ο άλλος. Τα ίδια ξέρουν, τα ίδια μπορούν να κάνουν. Στο ξαναλέω: η αξία ενός ανθρώπου στην αγορά εξαρτάται από το τι μπορεί να παράγει, όχι από το πόσα πτυχία έχει. Αν μπορεί να παράγει κάτι μοναδικό η αξία του είναι τεράστια. Αν μπορεί να παράγει κάτι χρήσιμο και σπάνιο η αξία του είναι τόσο μεγαλύτερη όσο σπανιότερο είναι αυτό που παράγει. Φυσικά για ανθρώπους που δουλεύουν με το μυαλό τους την σπανιότητα την ορίζει η δυσκολία του επιτεύγματος.

Μανιβελάτο μέλος
    Αν δεν μπορεί να το πουλήσει παραπάνω τότε, εξ' ορισμού, τόσο αξίζει. Πιο απλά δεν μπορώ να πω...

Και πάλι κάνεις τα ίδια λάθη στη λογική σου.

Α. Αν το προϊόν που παράγει βρίσκεται εν αφθονία, τότε εκ των πραγμάτων είναι ευτελές και έχει μικρή αξία. Καλό είναι να αρχίσει να παράγει ένα προϊόν με μεγαλύτερη αξία (σπανιότερο).

Β. Έχεις υπεραπλοποιήσει το μοντέλο της αγορά στο μυαλό σου σε ένα σύνολο από προϋπάρχουσες θέσεις---σαν τις θέσεις ενός τραίνου---που τις έφτιαξε ο θεός, ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, και που τις καταλαμβάνουν εργαζόμενοι χρησιμοποιώντας το πτυχίο ως εισιτήριο. Δεν δουλεύει έτσι όμως.

Γ. Θεωρείς ότι με το πτυχίο αγοράζεις τον μισθό σου. Αυτό είναι τουλάχιστον αστείο.

Δ. Έχει την περίεργη αντίληψη ότι το κράτος πρέπει να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο επιστημόνων και ότι μάλιστα πρέπει να κρατήσει την παραγωγή αυτού του μονοπωλίου πλασματικά χαμηλή ώστε οι επιστήμονες που παράγει να έχουν μεγάλη αξία (λόγω σπανιότητας). Μα την Μπαναγία, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο καταστροφικό για την οικονομία και την πρόοδο μιας χώρας.

Ε. Θεωρείς ότι όλοι οι απόφοιτοι ενός πανεπιστημίου είναι ίδιοι. Αφού όλοι έχουν πτυχίο, τι ο ένας τι ο άλλος. Τα ίδια ξέρουν, τα ίδια μπορούν να κάνουν. Στο ξαναλέω: η αξία ενός ανθρώπου στην αγορά εξαρτάται από το τι μπορεί να παράγει, όχι από το πόσα πτυχία έχει. Αν μπορεί να παράγει κάτι μοναδικό η αξία του είναι τεράστια. Αν μπορεί να παράγει κάτι χρήσιμο και σπάνιο η αξία του είναι τόσο μεγαλύτερη όσο σπανιότερο είναι αυτό που παράγει. Φυσικά για ανθρώπους που δουλεύουν με το μυαλό τους την σπανιότητα την ορίζει η δυσκολία του επιτεύγματος.
    δεν πρόσεξες όλα όσα έγραψα..δέχομαι ότι μεταξύ δύο προγραμματιστών μπορεί, είναι λογικό, θεμιτό να υπάρχει μία διαφορά αφού αποκλείται και οι δύο να είναι εξίσου καλοί/ παράγουν το ίδιο έργο, δεν μπορώ όμως να δεχτώ τα κατώτατα όρια που θέτετε..φυσικά και δεν μπορεί να συντηρεί ένα μονοπώλιο επιστημόνων, όμως από την άλλη μεριά δεν μπορεί και να είναι ανύπαρκτα δημόσια ΙΕΚ, τα επαγγελματικά λύκεια να έχουν παρακμάσει, και να δημιουργεί νέες θέσεις ΑΕΙ/ΑΤΕΙ μόνο και μόνο για να ρίξει το ποσοστό της ανεργίας και για να δημιουργεί φτηνό επιστημονικό δυναμικό για τις μεγάλες εταιρίες (intracom μπλα μπλα μπλα) αφού η προσφορά θα είναι μεγαλύτερη της ζήτησης και εκ των πραγμάτων θα είναι αδύνατο όσο σπάνιο όπως λες και εσύ να είναι το προϊόν κάποιου να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.. και ωραία.. άσε τον τομέα μας (από ότι κατάλαβα είσαι συνάδελφος - ή μάλλον εγώ θα γίνω συνάδελφος) πιάσε λίγο καθαρίστριες, γκαρσόν, μάστορες και λοιπές ειδικότητες που η δουλειά τους δεν μπορεί να τους διαφοροποιήσει ιδιαίτερα.. εκεί?

πάω να ακούσω Βασίλη.. με συγχίσατε πάλι.. :rotflmao: (πλάκα κάνω)

Moderator
    πιάσε λίγο καθαρίστριες, γκαρσόν, μάστορες και λοιπές ειδικότητες που η δουλειά τους δεν μπορεί να τους διαφοροποιήσει ιδιαίτερα.. εκεί?
    Εκεί τι? Δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό απ' ότι είπα...

Moderator
    Νάτη πάλι η παιδική θεωρία της σταθερής πίτας: Αφού κάποιος έβγαλε περισσότερα, και αφού η πίτα είναι σταθερή, από καποιανού το κομμάτι πρέπει να τα πήρε.

Κοίτα, τα πράγματα πρέπει να τα πιάσουμε τόσο πολύ απ' την αρχή... που δεν έχει νόημα...

Μανιβελάτο μέλος
    Εκεί τι? Δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό απ' ότι είπα...
    Δεν παίζει να συμφωνήσουμε..δεν έρχεσαι για καμιά τουλάχιστον?

ΥΓ ένα γκαρσόν που δουλεύει σε μία καφετέρια που πληρώνεις την μπύρα 5 ευρώ και αυτός παίρνει 500 πληρώνεται βάσει του πλούτου που παράγει? Δηλαδή επειδή υπάρχουν πολλά διαθέσιμα γκαρσόνια πρέπει αυτός να παίρνει όλο και λιγότερα και το αφεντικό να αγοράσει εις βάρος του και δεύτερη cayman? δεν υπάρχουν όρια? ένα ελάχιστο όριο ώστε να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και όχι απλά να επιζεί και όλα αυτά επειδή πουλάει κάτι που υπάρχει σε αφθονία? δεν ξέρω, ίσως να τα βλέπω έτσι απλά λόγω ηλικίας..αλλά αν είναι έτσι τότε ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΠΟΤΕ.

Παλαιό μέλος
    ανθρώπους που το οικογενειακό τους εισόδημα είναι 40.000 ευρώ το χρόνο αλλά χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στις τράπεζες
    Συγνώμη αλλά αφού έχεις 40Κ? εισόδημα, τι θα ήθελες να σου παρέχει το κράτος; Το ότι έχεις ήδη ξοδέψει τα χρήματα που χρωστάς, πώς το σχολιάζεις;

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Συγνώμη αλλά αφού έχεις 40Κ? εισόδημα, τι θα ήθελες να σου παρέχει το κράτος; Το ότι έχεις ήδη ξοδέψει τα χρήματα που χρωστάς, πώς το σχολιάζεις;
    σχετικό αυτό για αυτό και δεν το σχολίασα..μπορεί ο άλλος να έχει ένα βιβλιοπωλείο πχ, με έσοδα 40.000 αλλά έξοδα 45.000..λέμε τώρα.. μπορεί και να λέω βλακείες βέβαια τώρα..

Σελίδα 11 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 6789101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απάτη με τα dot των ελαστικών !!!!!
    από immoral στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2012, 21:25
  2. Έλεος με τα "μπιμπ-μπιμπ"..
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2010, 23:13
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2010, 04:45