Και η Κατσέλη...του συστήματος είναι?
Greek ATM Liquidity Sufficient Until Monday: NBG Chair Katseli
(Bloomberg) -- Liquidity for Greek bank ATMs after Monday will depend on the ECB decision, National Bank of Greece Chair Louka Katseli tells reporters in Athens.
• Remaining liquidity buffer for Greek banking system at ~EU1b
@byron
Δηλαδη εσυ που τοσες μερες αναλυεις τα οικονομικα των αγορων.
Στην απαντηση τι θα φερει το ΝΑΙ δεν ξερεις οπως ειπες παραπανω.
Απλα θεωρεις οτι θα ειναι καλυτερα να ψηφισουμε ΝΑΙ. Απ'οσο μπορω να καταλαβω αυτο λες γιατι αλλιως βγαινουμε απο το ευρω η ευρωπη η οτι αλλο.
Το πως θα γινει κατι καλυτερο στην χωρα μας απο τη στιγμη που το μαγαζι μπαινει μεσα καθε μηνα με το ΝΑΙ μπορεις να μας το λυσεις?
Γιατι δεν ειδα πουθενα να λες πως θα γινουν καλυτερα τα πραγματα. Εκτος αν υποστηριζεις οτι θα μεινουν ιδια με τα τελευται χρονια.
Οικονομικα μπορω να μιλησω μονο απο το μικροκοσμο του μαγαζιου μου. Μιλαω και βλεπω καθημερινους ανθρωπους και εχω καταλαβει οτι αν δεν δωσει οθηση σε τουρισμο και γεωργια. Και να αφησει τις λαμογιες των μεγαλων καρχαριων που μπαινουν στο αρθρο 99 και χρωστανε σε ασφαλιστικα ταμεια και ΦΠΑ αλλα εχουν ακινητα και κινητα αμυθητης περιουσιας για "μενα και εσενα" . Τοτε νομιζω οτι οτι και να ψηφισουμε παλι σε κανα 3μηνο τα ιδια θα συζηταμε εκτος αν δανειστουμε περισσοτερα. Γιατι οπως ειπα και στην αρχη το μαγαζι καθε μηνα μπαινει μεσα, φανταζομαι ξερεις οτι καθε μηνα μπαινει χειροτερα μεσα ενα μαγαζι και δεν προλαβαινεις να σηκωσεις κεφαλι.
LIVE FREEEEE!!!!!
πιστευω οτι αυτα που γνωριζουμε για την παρουσα κατασταση που προσπαθουμε να αξιολογησουμε ειναι πολυ λιγοτερα απο αυτα που δεν γνωριζουμε
ομως αν αποφασισαμε πριν 5 μηνες καποιου ειδους αντιδραση και επανασταση θα πρεπει να την παμε μεχρι τελους
διαχρονικα ο χειροτερος εχθρος μας ειναι ο διχασμος και οι πισωπεταλιες
νομιζω οτι θα επρεπε ως λαος να ειμαστε συντριπτικα υπερ μιας νομιμμα και προσφατα εκλεγμενης κυβερνησης ακομα κι αν δεν συμφωνουμε απολυτα μαζι της
πιστευω πως οι αλλοι λαοι της ευρωπης στη θεση μας θα στηριζαν την κυβερνηση τους
Κατ αρχήν ελπίζω να αποκτήσω εγγόνια μια μέρα αλλά το τζάκι δεν το βλέπω γιατί σύνταξη δεν θα πάρω.
Βλέπεις το ασφαλιστικό ταμείο του "κλειστού" μου επαγγέλματος αγόρασε κάθε τύπου ομόλογο που υπήρχε και σήμερα είναι στο ΠΕΔΥ... (ΙΚΑ)
Άφραγκο.![]()
Ναρκωτικά δεν κάνω από ιδεολογικούς λόγους και γκόμενα δεν έχω γιατί πέραν του ότι έχω στεγνώσει οικονομικά είμαι και χοντρός και άσχημος !
Μου μιλάς για ρεαλισμό....
Ρεαλιστικά λοιπόν σου απαντάω ότι διαπραγμάτευση δεν υπάρχει αφού χρωστάμε της Μιχαλούς.
Το μόνο επιχείρημα ήταν ότι θα το κάνουμε Κούγκι.
Επιχείρημα φυσικά που δεν στέκει γιατί για να το κάνεις Κούγκι πρέπει να έχεις @@. Δες λοιπόν τι @@αδες είμαστε με τις τράπεζες κλειστές εδώ και 4 μέρες.
Πολλά απ αυτά που γράφεις τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και μ έχουν βοηθήσει να καταλάβω πολλά πράγματα που πριν αγνοούσα.
(για αυτό σ ευχαριστώ) -χωρίς πλάκα-
Από την άλλη εγώ ζω μια άλλη "πραγματικότητα" και σου έχω πει ότι ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό μοντέλο δεν στέκει στην Ελλάδα διότι η διαφθορά ακυρώνει στο τέλος τα πάντα. Πιο ρεαλιστικό απ αυτό δεν μπορώ να σου το κάνω.
Σου έχω πει ότι δεν είναι θέμα κρατισμού, ούτε ελεύθερης οικονομίας γιατί το καθένα από τα μοντέλα έχει θετικά και αρνητικά αλλά το μοντέλο της οικονομικής ολιγαρχίας που ακολουθούμε εδώ είναι σαν τον καρκίνο.
Θα σου πω και κάτι ακόμα για μένα.
Εσύ με τη δουλειά που κάνεις βλέπεις νούμερα.
Τόσοι άνεργοι, τόσα για την υγεία, τόσα για την παιδιά κλπ
Εγώ βλέπω πρόσωπα.
Το Γιάννη που είναι εξαρτημένος, την Τατιάνα που είναι πουτάνα και έχει βλεννόρροια, την κυρά Νίτσα που είναι 70 με ψυχασθένεια και ζει μόνη,
τον παππού που έκοψε τα φάρμακα γιατί τα λεφτά έφταναν μόνο για της γιαγιάς κλπ κλπ κλπ
Αν με ρωτήσεις λοιπόν τι πρέπει να γίνει θα σου δεν είμαι σίγουρος.... Δεν ξέρω....
Αυτό που ξέρω είναι ποιος φταίει κι αυτό το ξέρω καλά.
Αυτό που ξέρω επίσης καλά είναι είναι τι αντίκτυπο είχαν στους ανθρώπους αυτά τα "λάθη" που έγιναν.
Αυτό που ψάχνω είναι διέξοδο.....
Πιστεύω ακόμα ότι η μόνη παρηγοριά εδώ που είμαστε είναι η αλληλεγγύη από την άλλη είμαι γεμάτος οργή....
(Μην πω μίσος) και συχνά ντρέπομαι για αυτό.
Βλέπω τους 5 πρωθυπουργούς που βύθισαν τη χώρα στο χάος να μου λένε τι πρέπει να κάνω και με πιάνει τρέλα.
Όχι θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί ένα τέτοιο δημοψήφισμα ν αλλάξει πραγματικά κάτι, ούτε γιατί το λέει ο κος Αλέξης
Ψηφίζω όχι γιατί θέλω να καταγραφή η αντίδραση, η διαφωνία και η αηδία που νιώθω για όλους αυτούς τους πουσταράδες με τα κουστούμια
που δεν έχουν έρθει μια φορά στη ζωή τους στην Πλατεία Βάθη να δουν τι ζωή περνούν οι άνθρωποι εκεί, που δεν ξέρουν τι πάει να πει αρρωσταίνει το παιδί νύχτα και δεν ξέρω τι να κάνω, που δεν ξέρουν τι πάει να πει κερδίζω τη ζωή μου μέρα με τη μέρα κλπκλπκλπ
Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θ αλλάξει και πολλά η ψήφος μου αλλά ρε συ ..... Μη με πούνε και μαλάκα .... ΕΛΕΟΣ
Αυτό τον καιρό δεν διαβάζω Άρλεκιν. Διαβάζω για τον δρόμο του μεταξιού που θα ήθελα να κάνω μια μέρα με το μηχανάκι μου.
Δυστυχώς όμως έχει γίνει κι αυτό πολύ χλωμό...
Έχει παντού πόλεμο....
Λες να φταίει που έπεσε ο κομμουνισμός?
υγ
Ελπίζω να μην εννοείς ότι θες να με φιλήσεις....
Θα μας παρεξηγήσουν σίγουρα !
![]()
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 03/07/2015 στις 21:49.
ανανήψαντας
Πάντως στην ΕΡΤ που όλοι βρίζουν, είχε πριν λίγο ένα πολύ ήρεμο και πολιτισμένο Panel με δύο εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου από κάθε πλευρά... μίλησαν μια χαρά αμφότερες οι πλευρές, εξήγησαν γιατί έχουν επιλέξει αυτό που έχουν επιλέξει, έκαναν και διάλογο χωρίς εντάσεις με άψογο και μη παρεμβατικό συντονισμό από τους παρουσιαστές και μια χαρά όλα.
Υπενθυμίζω ότι είναι το κρατικό κανάλι που επαναλειτούργησε ο σύριζα και βρισκόμαστε 2 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα...
ποιο ειναι το κοινο καλό?
λανθασμένη ερώτηση εξ αρχής!
η σωστή διατύπωση είναι ποιό ειναι το κοινό καλό κατά την αποψη μου...
η μηπως αυτους τους 5 μηνες καποιοι δεν βρηκαν καταφύγιο στο γεγονος οτι τουλαχιστον καποιος πηγε και τους ειπε δεν στηνω κωλο,βρες αλλη λυση.
ταυτοχρονα οι αλλοι ελεγας οτι δεν ειναι δυνατο 5 μηνες να μην ερθεις σε καποια συμφωνια και οτι βυθιζετε ετσι η χωρα...
πρωτα απο ολα ειναι δυνατον να μιλαει ο μπενι και ο σαμαρας για σωτηρια?
μπορει οτι λενε να ειναι ορθο αλλα δεν παυει να ειναι μιση αληθεια..
γιατι ο Σαμαρας ηταν αυτος που ανοιξε τα συνορα τοτε...και ο ιδιος ερχεται να πεισει την ευρωπη οτι τα ανοιχτα συνορα εγκυμωνουν κυνδυνους??
οτι και να βγει την κυριακη το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο..ακριβως το ιδιο που θα υπηρχε και χωρις την ανακοινωση του δημοψηφισματος..το ιδιο που θα ειχαμε και αν κλεινονταν μια συμφωνια πριν δυο τρεις μηνες.το ιδιο που θα ερθει αν δεν κλεισουμε συμφωνια..
τα τελευταια 5 χρονια της κρισης αλλαξαμε ολες τις συνηθειες μας..αλλα επιβιωσαμε...
αν ερθει και ενα 19ο μνημονια παλι θα επιβιωσουμε...πως?
αλλο αυτο!!
θα πουλαμε το πατερα και τη μανα μας αλλα θα επιβιωσουμε.
εγω θελω να καταστραφει ο πλανητης ΟΛΟΣ για να σωσω το παιδι μου απο αυτα που θα περασει
γιατι αν πρεπει να σκοτωσω σσε λιγο διαστημα για να το ταισω δε θα διαφερω απο τα ζωα και τα κτηνη.
και οταν μεγαλωσει το παιδι μου και βλεπει οτι το να σκοτωνεις δεν ειναι κακο αλλα αναγκαιο και σωστο παει να πει οτι δε θα ειναι ανθρωπος...
αντε και καλο κουραγιο
@spyrakos35
Αυτο λεω φιλε οτι το θεμα για μενα πλεον εδω που εχουμε φτασει ειναι να δημιουργησουμε για τη χωρα μας αυτο ειναι το θεμα.
Αυτο ομως μπορουσε να γινει και τα τελευταια 5 χρονια στην ευρωπη αλλα πιστευω και εκτος ευρωπης.
Το θεμα ειναι οτι φαινεται οτι δεν θα το κανουν ουτε μεσα ουτε εξω ουτε η μεν ουτε η δεν.
Εκει ειναι το θεμα τι πρεπει να γινει οχι τι απο τα δυο.
Σιγουρα ειναι το δημοψηφισμα και αυτο σηζηταμε αλλα να παμε και παραπερα και επειδη ο byron βλεπει τις αγορες εξω τι πρεπει ρε παιδι μου να γινει αλλα για να ειμαστε εμεις καλα να περναμε καλα οχι να εχουμε 15 κολοσσους που δεν αποδιδουν τιποτα στην χωρα μας και απλα εχουμε μια δουλιτσα.
LIVE FREEEEE!!!!!
και οχι δεν ψηφισα τσιπρα ουτε τον υποστηριζω.
δεν υποστηριζω κανεναν που τιτλοφορειται ως πολιτικος.
Φίλε μου, τελευταίο post από εμένα.
Είπα από την αρχή πως δεν ξέρω να δώσω λύσεις, γιατί δεν είναι η δουλειά μου. Λύσεις ήξεραν να δώσουν οι νυν και οι προηγούμενοι και ήταν μαγικές. Επομένως δες την δική μου συνεισφορά στο παρόν θέμα ως μια ξενάγηση και τις απόψεις μου ως πιθανά σενάρια, και όχι ως του μάντη Κάλχα.
Αντιλαμβάνομαι καλά τι λες όταν μπαίνει το μαγαζί σου μέσα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, κατάλαβε και εσύ την δική μου πραγματικότητα πως ένα μαγαζί (η Ελλάδα) που είναι -6 δις τον χρόνο χωρίς να καταβάλει τίποτα για τόκους, δεν σώζεται με το να γίνουν -30.
Καλή ψήφο παιδιά![]()
Ένα σοβαρό κράτος οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους στους πολίτες τη δυνατότητα να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή.
Δεν πρέπει να υπάρχουν
Άστεγοι
Πεινασμένοι
Ασθενείς χωρίς φροντίδα και φάρμακα
Γέροι παραπεταμένοι
Μητέρες αβοήθητες.
Αμόρφωτοι
(και μερικά ακόμα)
Δεν σου λέω ότι πρέπει να τρώνε όλοι φράουλες με σαντιγί
μιλάμε για τα στοιχειώδη.
Αν το κράτος δεν είναι ικανό να τα κάνει όλα αυτά τότε μιλάμε για
καθεστώτα τυραννίας