Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.Ηλίας από Αθήνα,κάτοχος ΧΧ στα πρώτα άντα..Χάρηκα για την γνωριμία.
Ride till the end....isle of man style!
William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)
Χαιρετώ και γω. Γιώργος από Αθήνα. Υπόψήφιος κάτοχος σκούτερ 150κυβικών. Περάστε μια βόλτα από το σεντόνι που σας έχω γράψει να μου δώσετε τα φώτα σας![]()
http://www.moto.gr/forums/showthread...82#post2198282
Καλησπερα παιδια ειμαι νεος οδηγος μηχανης και με το που ανεβηκα στο fazer τη φοβηθηκα.Φυσικα δε τρεχω ισα ισα που παω σα κοτα αλλα επειδη δεν ειχα ποτε ουτε παπι και ξαφνικα ανεβηκα σε μεγαλη μου φαινεται βουνο για να την κουμανταρω ειδικα στις στροφες,για να πω την αληθεια εχω ξενερωσει λιγο.Ειναι φυσιολογικη αντιδραση ειχε κανεις κατι παρομοιο?Και τα βαζω με τον εαυτο μου οτι ειμαι αχρηστος.
καλως τονε.
και φυσικο ειναι να φοβασαι και φυσιολογικο να ξενερωνεις.οσο ομως δεν γνωριζεις πως να κουμανταρεις τη μοτοσυκλετα σου,τοσο θα εισαι αγχωμενος και σφιγμενος επανω της και οσο θα εισαι σε αυτη τη κατασταση,τοσο θα υποπιπτεις σε λαθη και πολυ πιθανο καποιο απο αυτα να το πληρωσεις.
ξεκινα λοιπον να διαβαζεις στο section οδηγηση tips and tricks και οτι απορια εχεις τη συζηταμε.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
καλωσόρισες,
με το μαλακό. δε σε βιάζει κανείς. σκοπός σου είναι να αισθανθείς άνετα στο μηχανάκι και όχι να πάς όπως παν οι άλλοι. εάν το πάρεις με το μαλακό και δε τρέχεις τότε μερα με τη μερα θα εξοικειώνεσαι.
όταν με το καλό καταφέρεις να αισθανθείς λίγο άνετα τότε προσπάθησε να κυριεύσεις την έμφυτη ανάγκη του να αποδείξεις οτι πλέον έμαθες. Τότε ξεκινάει η πραγματική μάθηση.
κανα σχολείο θα βόηθαγε όπως και ανάγνωση άπειρων γραπτών και αναλύσεων που κυκλοφορεί εδώ και στο υπόλοιπο νετ
Κοίτα, με τις μηχανές γίνεται μια παρεξήγηση. Το fazer δεν είναι μια μηχανή καθημερινή όπως είναι για παράδειγμα ένα αμάξι 1.400 κυβικά. Καταρχήν βγάζει τα ίδια άλογα με το αυτοκίνητο και ζυγίζει το 1/5.
100 άλογα είναι πολλά για πρώτη επαφή με δίτροχο μετά το 1/4 του αλόγου που είχες με το ποδήλατο. Και όπως στο ποδήλατο όταν μάθαινες δεν ξεκίνησες και έκανες σούζα το τετράγωνο έτσι και με τη μηχανή είναι λογικό να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς. Αυτό δεν έχει να κάνει με δική σου αδυναμία, απλά δεν ξέρεις ακόμα, και ξεκινάς με κάτι δυνατό για να μάθεις.
Εδώ πρέπει να σου πω ότι αφού αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς πρέπει να το δώσεις το fazer και να πάρεις κάποιο 250 και αφού μάθεις με αυτό, μετά να πάρεις το fazer. Δεν το βλέπω όμως να το κάνεις...
Ξεκίνα λοιπόν να κάνεις βόλτες σε ήσυχα μέρη και ώρες που δεν έχει κίνηση. Επίσης, μιας και δεν νομίζω να στο είπανε στη σχολή οδηγών, ψάξε εδώ να διαβάσεις για το γυροσκοπικό και πως επηρεάζει τη μοτοσικλέτα. Επίσης υπάρχουν και τα βιβλία "Twist of the wrist" και "Twist of the wrist 2" και ένα βίντεο που περιγράφει συνοπτικά σε μια ώρα τα περιεχόμενα του δεύτερου βιβλίου που μπορείς να διαβάσεις/δεις.
Όσον αφορά στην οδήγηση στην πόλη διάβασε ΑΥΤΟ.
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
γεια σας και απο μενα μολις μπηκα...[γραφτηκα] 40 φευγα, παλιος στις μοτο ,σκουτερ τωρα..