εμενα στις 15000 χλμ λυθηκε για βαλβιδες αλλα τσαμπα..ηταν εντος προβλεπομενων διακενων..το ιδιο θα συμβει κ στις 30000χλμ απο οτι βλεπω...Α! κ μεχρι στιγμης δεν μου εχει βγαλει τιποτα απο αυτα που αναφερει ο dr big
εμενα στις 15000 χλμ λυθηκε για βαλβιδες αλλα τσαμπα..ηταν εντος προβλεπομενων διακενων..το ιδιο θα συμβει κ στις 30000χλμ απο οτι βλεπω...Α! κ μεχρι στιγμης δεν μου εχει βγαλει τιποτα απο αυτα που αναφερει ο dr big
Και εμενα (KTM 950 ADV 95’) στα 98.500 km που έχω τα μόνα προβλήματα που μου έβγαλε είναι στις 10.000 χλμ κάτω τρόμπα συμπλέκτη (αλλάχθηκε στην εγγύηση), το ίδιο πρόβλημα στα 35.000 χλμ οπότε έβαλα πάνω Oberton και δεν με ξαναενόχλησε. Επίσης στα 60.000 χιλ άλλαξα προληπτικά την τρόμπα νερού. Μέχρι στιγμής δεν μου εχει βγάλει τίποτα από τα άλλα που αναφερει ο dr big
Αν και είμαστε εκτός θεματος ,να πώ απλά οτι καποια απο αυτά που ανέφερε ο DrBig αφορούν μόνο το 990 και ουχί το 950.
Οσο για την αναγκαιότητα ρύθμισης βαλβίδων κάθε 15000km ,αυτό χρειάζεται να γίνει σε όποιο ΚΤΜ οδηγείται σαν ΚΤΜ.(βλ.Ready2Race)
Αν ο οδηγός του το πηγαίνει χαλαρά ,μπορεί να μην το χαίρεται όπως του πρέπει , αλλά κατα τον έλεγχο πιθανά να μην χρειαστεί κ ρυθμίσεις.
To σημαντικότερο όμως για μένα ,δεν είναι το κόστος του service.
Είναι ότι πολλές φορές πληρώνεις ,χωρίς να γίνεται σωστά αυτό που πρέπει ,ή ενίοτε δεν γίνεται κ καθόλου ,αλλά το πληρώνεις ,κ πληρώνεις μετά κ την ζημιά ,για την οποία ευθύνεται ο μάστορης που πληρωσες ,για να μην βγεί ζημιά....
Τελευταία ,έχω βρεί μπροστά μου πολλά κ σοβαρά θέματα σε lc8 ,τα οποία είχαν όλα ενημερωμένο "βιβλιάριο υγείας" απο εξουσιοδωτημένους "ιατρούς".
Ναι Αγη ,σωστά θυμάσαι ,το 950 είχα.
Σκέφτομαι το 990 ,σαν πιό σύγχρονο κ αναβαθμισμένο σε κάποια σημεία (ΕFI-ABS) με τα προβλήματα που έρχονται βέβαια μαζί τους ,
αλλά κ για τον (λίγο) πιό πολιτισμένο ήχο λειτουργίας του μοτέρ τους ,καθώς και για το χαμηλότερο ύψος σέλας.
Σαφώς κ παίζουν ρόλο κ τα λιγότερα χρόνια κ χλμ τους.
Αλλωστε σε επίπεδο τιμών ,είναι πλέον πολύ κοντά τα 950-990.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Και κάτι εντός θέματος.
Το είδα σήμερα ζωντανό ,κατα τύχη ,γιατί αποφεύγω να πετύχει.
Στο κοκκινο τρικολόρε ,και φόυλ έξτρα τούμπαν ,μέχρι και 3πλέτα βαλιτσες είχε πάνω.
Ομορφο είναι απο κοντά (για γιαμπάν) αλλα΄κ πάλι υπολείπεται σχεδιαστικά των Ευρωπαϊκών.(προσωπική εκτίμηση)
Δεν μου άρεσε το χρυσό των καλαμιών του μπροστινού(πολύ έντονο χρυσό-κίτς)
Επίσης δεν μου άρεσε το φινίρισμα του κουστουμιού.
Το μηχανάκι που είδα δεν είχε ούτε 1000χλμ ,και στο τεπόζιτο ,εκεί που ακουμπούν τα γόνατα ,είχε γεμίσει αμυχές απο την τριβή με το παντελόνι του οδηγού.
Δεν έχω σκοπό να το δοκιμάσω ,γιατί ποτέ δεν δοκιμάζω κάτι που δεν έχω σκοπό ή δυνατότητα να αποκτήσω.
Πάντως ,αν κ μου αρέσει πολύ (για γιαμπάν) ,ακόμα κ να τα'χα ,15000 ΔΕΝ νομίζω να τα δινα.
Θα πήγαινα σίγουρα για 1190.
Μέχρι 13000 θα το σκεφτόμουν σοβαρά.
But ,that's just me....κατα τ'άλλα ,το μηχανάκι θα πουλήσει....τρελλά.
Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 08/03/2016 στις 18:34.
" the PouroDuro team "
Και τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, οι έλληνες δοκιμάζουν το άφρικα...
http://www.motomag.gr/news/nea-monte...ynamometrisame
Στην ζυγαριά του περιοδικού, η έκδοση του Africa χωρίς το DCT κιβώτιο έδειξε 229,5 κιλά με πλήρως γεμάτο ρεζερβουάρ και κατανομή στους άξονες: 49,7% πίσω και 50,3 εμπρός.
Η DCT έκδοση ζυγίστηκε ακριβώς δέκα κιλά και πεντακόσια γραμμάρια περισσότερο από την απλή, που σημαίνει ότι σχεδόν ταυτίζεται με τα νούμερα που ανακοινώνει η ίδια η Honda. Ducati, KTM και Honda, είναι από τις εταιρίες που ανακοινώνουν νούμερα πολύ κοντά στην πραγματικότητα, σε ότι αφορά τα κιλά... Οπότε 240 κιλά για το Africa Twin DCT και ελάχιστα μεγαλύτερη κατανομή στον πίσω άξονα με 50,2% πίσω και 49,8% εμπρός
Στο δυναμόμετρο η Africa Twin έδειξε 86,24 ίππους στις 7.600 στροφές και 9,34kg.m ροπής στις 5.600 στροφές
Έχουμε δει αρκετές συζητήσεις στο internet που συγκρίνουν το KTM 990 με το νέο Africa Twin, ωστόσο δεν συμφωνούμε με την λογική αυτή, καθώς οι δύο μοτοσυκλέτες δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες. Φυσικά μπορείς και με τις δύο να κάνεις τα ίδια πράγματα και τις ίδιες διαδρομές, όμως όσο διευρύνεις τα πλαίσια της συζήτησης, αυτό ισχύει λίγο-πολύ για όλες τις μοτοσυκλέτες. Τόσο απλά. Παρόλο αυτά αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον για την σύγκριση με το 990 οπότε θα θυμίσουμε και την δική του δυναμομέτρηση: 97,14 ίππους στον τροχό και 8,24Kg.m ροπής. Ωστόσο η διαφορά με το Africa είναι γιατί το 990 ανεβάζει 2.000 στροφές περισσότερες, μέχρι τις 7.000 στροφές το Africa είναι 15-20% παντού δυνατότερο, ενώ σε όλη την διάρκεια έχει μεγαλύτερη ροπή.
Ωστόσο η διαφορά με το Africa είναι γιατί το 990 ανεβάζει 2.000 στροφές περισσότερες, μέχρι τις 7.000 στροφές το Africa είναι 15-20% παντού δυνατότερο, ενώ σε όλη την διάρκεια έχει μεγαλύτερη ροπή.
Τα ίδια ακριβώς στην δυναμομέτρηση του moto με ΧΤ 660 και KTM 620...
to 660 δυνατότερο παντού μέχρι της 7.200 του κοφτη..μετά το 620...υπερτερουσε..
σύμπτωση?
Αυτη ειναι και η αντιληψη που κυριαρχει σε καποια αγγλοφωνα φορουμ για το 990, οτι δηλ. ειναι uneven, φανταστικο/μοναδικο σε καποια πραγματα και ..a pain in the ass σε αλλα. Φανταζομαι ο αποτομος ψεκασμος χαμηλα παει στο "χαρτογραφηση καυσιμου". Και δεν αναφερεται και η αναγκη για σχετικα συχνα σερβις πχ βαλβιδες, και η δυσκολια/χρονοβορα διαδικασια να του βαλει κανεις χερι μονος του.
" the PouroDuro spirit "
Κωστα για το φινιρισμα ταγραψα, το σχεδον 10χρονο Τρανσαλπ 650 που χρησιμοποιω καθε μερα και εχει φαει χρονια εξω εχοντας κυκλοφορησει χειμωνες με αλατια ειχε καλυτερο φινιρισμα οταν ταβαλα διπλα-διπλα.
Στην Ελλαδα δε νομιζω οτι θα πουλησει τρελλά λογω καταστασης και τιμης. Αλλα στο Νησι πουλαει ηδη αρκετα, φανταζομαι και στην υπολοιπη βορεια Ευρωπη. Για παραδειγμα, η τιμη Γαλλιας για το τρικολορ ABS με κεντρικο σταντ ειναι 13500€ και για καποιον που ξερει γιατι το παιρνει/θελει, νομιζω οτι αυτη η τιμη ειναι αρκετα λογικη γι'αυτα που προσφερει το μηχανακι.
" the PouroDuro spirit "
καλα με λασπουριες και πετρες δεν ειανι απιθανο να σπασει...και παλι καλα...γιατι αν δε σπασει ερχεται τουμπα
Ναι ,σίγουρα ,μπορεί να συμβεί ,αλλα΄όταν λανσάρεις ένα νεο μοντέλο με ατού τις χωμάτινες διελεύσεις ,πρέπει να έχεις φροντίσει σχεδιαστικά ,ώστε να ΜΗΝ συμβεί !!!
Και το είχαμε συζητήσει αυτό πολύ πιό πίσω.
Tο είχε επισημάνει κ ο XLGeorge στα DON'T like.
Kαι επειδή σήμερα που το είδα από κοντα ,έσκυψα και είδα το κάτω μέρος της κάτω τιμονόπλακας...ΔΕΝ έχει αναμονές (4άδα οπών με σπείρωμα) για να βάλει κάποιος ψηλό φτερό.
Ομορφα....
" the PouroDuro team "
Παντως βλεποντας τη δυναμομετρηση, ο κινητηρας αποδιδει ΑΚΡΙΒΩΣ σαν διβαλβιδο αεροψυκτο 1000αρι ντουκατι...well played honda χαχαχαψα