Πλουτοκρατία έχουν και οι υπόλοιποι λαοί (και πολύ καλύτερη από την δική μας)
Και καταθέσεις στην Ελβετία έχουν επίσης και πολύ περισσότερες.
Και οι συντάξεις τους είναι παχουλότατες και ατόφιες όπως και οι μισθοί τους και έχουν και σχολεία και υγεία και δρόμους και κοινονικό κράτος.
Αλλά εκεί οι άνθρωποι πληρώνουν και φόρους (τεράστιους) και εισφορές στα ταμεία και χαράτσια αν χρειαστεί και κεφαλικούς φόρους εάν χρειαστεί.
Όπως εδώ δηλαδή !
Πληρώνεις μια ζωή ασφάλεια (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ) κι έρχεται ένας αλήτης τα χάνει στη χρηματιστήριο ή τα κάνει ομόλογα και τα κουρεύουν...
Μετά σου λέει ΕΣΥ φταις που δεν πλήρωνες αρκετά και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Εσύ όμως πάλι συνεχίζεις να πληρώνεις ελπίζοντας ότι ο γιος σου θα σε ταΐζει στα γεράματα.
Ακούς και ότι μαζί τα φάγαμε.
Τυχαία παραδείγματα έτσι....
Άκηδες Λάκηδες λίστες κλπ έξω απ την εξίσωση.
Αυτό είπα όμως και απ την αρχή, η νοοτροπία του μαζί τα φάγαμε.
Εγώ έφαγα 2 κοτόπουλα εσύ τίποτα, αλλά στατιστικά έχουμε φάει από ένα.
Σαφώς και έχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτούς που ψηφίζαμε σαφώς και πρέπει να διορθώσουμε πολλά σα λαός αλλά δεν πρέπει να πέφτουμε στη λούμπα ότι φταίμε αποκλειστικά και μόνο εμείς!! Η απαξίωση είναι μια από τις αγαπημένες τεχνικές χειραγώγησης της ελίτ που αντί να ξεσηκωθεί το κοινό ενάντια σε αυτή τη ληστρική οικονομική πολιτική το ωθεί στην αυτο-ενοχοποίηση. Και λυπάμαι γιατί και πολλοί εδώ μέσα με τομέα ενασχόλησης τα οικονομικά με σπουδές ή μη στο αντικείμενο το παραβλέπουν αυτό - θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα.
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
ΥΓ
Μήπως φταίει ο Γερμανικός λαός για αυτό όταν αύριο μεθαύριο θα πάει το κούρεμα των καταθέσεών του σύννεφο;
At $72.8 Trillion, Presenting The Bank With The Biggest Derivative Exposure In The World (Hint: Not JPMorgan)
http://www.zerohedge.com/sites/defau.../picture-5.jpg
Submitted by Tyler Durden on 04/29/2013 14:04 -0400
Moments ago the market jeered the announcement of DB's 10% equity dilution, promptly followed by cheering its early earnings announcement which was a "beat" on the topline, despite some weakness in sales and trading and an increase in bad debt provisions (which at €354MM on total loans of €399.9 BN net of a tiny €4.863 BN in loan loss allowance will have to go higher. Much higher). Ironically both events are complete noise in the grand scheme of things. Because something far more interesting can be found on page 87 of the company's 2012 financial report.
The thing in question is the company's self-reported total gross notional derivative exposure.
And while the vast majority of readers may be left with the impression that JPMorgan's mindboggling $69.5 trillion in gross notional derivative exposure as of Q4 2012 may be the largest in the world, they would be surprised to learn that that is not the case. In fact, the bank with the single largest derivative exposure is not located in the US at all, but in the heart of Europe, and its name, as some may have guessed by now, is Deutsche Bank.
The amount in question? €55,605,039,000,000. Which, converted into USD at the current EURUSD exchange rate amounts to $72,842,601,090,000.... Or roughly $2 trillion more than JPMorgan's.
http://www.zerohedge.com/sites/defau...Exposure_0.jpg
The good news for Deutsche Bank's accountants and shareholders, and for Germany's spinmasters, is that through the magic of netting, this number collapses into €776.7 billion in positive market value exposure (assets), and €756.4 billion in negative market value exposure (liabilities), both of which are the single largest asset and liability line item in the firm's €2 trillion balance sheet mind you, and subsequently collapses even further into a "tidy little package" number of just €20.3.
Of course, this works in theory, however in practice the theory falls apart the second there is discontinuity in the collateral chain as we have shown repeatedly in thh past, and not only does the €20.3 billion number promptly cease to represent anything real, but the netted derivative exposure even promptlier become the gross number, somewhere north of $70 trillion.
Which, of course, is the primary reason why Germany, theatrically kicking and screaming for the past four years, has done everything in its power, even "yielding" to the ECB, to make sure there is no domino-like collapse of European banks, which would most certainly precipitate just the kind of collateral chain breakage and net-to-gross conversion that is what causes Anshu Jain, and every other bank CEO, to wake up drenched in sweat every night.
Finally, just to keep it all in perspective, below is a chart showing Germany's GDP compared to Deutsche Bank's total derivative exposure. If nothing else, it should make clear, once and for all, just who is truly calling the Mutually Assured Destruction shots in Europe.
http://www.zerohedge.com/sites/defau...atives_1_0.jpg
But don't worry, this €56 trillion in exposure, should everything go really, really bad is backed by the more than equitable €575.2 billion in deposits, or just 100 times less. Of course, a slighly more aggresive than normal bail-in may be required in case DB itself has to followin the footsteps of Cyprus...
http://www.zerohedge.com/news/2013-0...t-not-jpmorgan
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Η γιαγιά και ο παππούς όταν πλήρωνε τις εισφορές της ΕΠΕΛΕΞΕ να μην ισχύει η ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση ποντάροντας στην συνεχή
ανάπτυξη (πολλοί εργαζόμενοι λίγοι συνταξιούχοι) και την συνεχή συνεισφορά του κράτους στο ασφαλιστικό από το φορολογικό σύστημα
(και καλά έκανε γιατί πλήρωνε ψίχουλα στην περίπτωση που πλήρωνε και δεν την πήρε τσαμπουκά συνδικαλιστικό όπως οι δικαστικοί το εφάπαξ τους).
Και τα 6 ΔΙΣ που χάθηκαν από το χρηματιστήριο και το κούρεμα (φαντάσου να ήταν ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ) ήταν αποθεματικά των ταμείων που δεν θα βοήθαγαν
για πολύ καιρό ,με 30% ανεργία και μισθό 480€.
Και βέβαια κανένας ,ούτε πολιτικοί ούτε πολίτες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δεν μιλάει για ανταποδοτικότητα ελπίζοντας σε "καλύτερες" μέρες.
Λοιπόν μπορώ να προβλέψω ότι θα παίρνεις το 80% του 480€ σύνταξη γι αυτά που πληρώνεις.
Δεν γουστάρεις??????? ούτε εγώ αδερφέ.
Ε ας προσπαθήσουμε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ την υποχρεωτική ασφάλιση και ας ξεκινήσουμε αυτασφάλιση κατά βούληση.
Έχουμε κάνα μπλόγκ γι αυτό?
Αλλά όλοι μαζί, σαν λαϊκή βούληση ένα πράγμα, να καταργηθεί ο Νόμος.
Όχι σαν λαμόγια 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
ΥΓ. Ο Ακης ήταν και ομορφόπαιδο και τι ζεϊμπέκικο ας φάει και ένα κοτόπουλο παραπάνω.![]()
Να σου θυμίσω πόσα λεφτά χάρισε το κράτος στις ποδοσφαιρικές ομάδες?
Να μετρήσουμε μήπως πόσες ΑΕ δεν πλήρωσαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές?
(και απαλλάχτηκαν μετά με βούλευμα)
Να μιλήσουμε για τη μαύρη εργασία και τους αλλοδαπούς στις φράουλες?
Ή είναι κι αυτά έξω από την εξίσωση.
Ο πατέρας μου στο ΝΑΤ έχει πληρώσει ένα καράβι λ7. Ξέρεις τι παίρνει σήμερα?
Και πότε ακριβώς διάλεξε, μετά το 2ΠΠ που έπιασε δουλειά, στη χούντα ή στη μεταπολίτευση του ή Καραμανλής ή τανξ?
Περί διαγνωστικών κέντρων, βηματοδοτών, πηγαδιών κλπων ιατρικών απατών έχεις διαβάσει τίποτα?
Θες ΙΧ ασφάλιση?
Πολύ ωραία να είσαι σίγουρος ότι ο Ψιλομηνάς θα σε φροντίσει μια χαρά στα γεράματα.
Όπως σε φροντίζει και τώρα...
ή όπως φροντίζουν τους ασθενείς στις ΗΠΑ
Σόρι Στέφανε αλλά βρίσκω φάουλ.
ο Άκης ΄ήταν ομορφόπαιδο, ο άλλος ήταν χοντρός και μαλθακός ο τρίτος προδότης και το καράβι χωρίς καπετάνιο αρμενίζει.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα.
![]()
Τώρα μου λές ότι οι Ελληνες είναι κλέφτες και καλά να πάθουν.
Αυτό λέω και εγώ.
Εσύ λες για γεωργούς αθλητικούς παράγοντες γιατρούς κλπ.
Εγώ μπορώ να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ όλους τους υπόλοιπους.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ λοιπόν ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Εκτός εάν εξαιρέσουμε μια θλιβερή μειονοψηφία υπαλληλίσκων
Προ κρίσης το 80% των εργαζομένων ήταν με το βασικό.
Αυτή είναι η μειοψηφία?
Για τις απάτες και τις κλοπές ήθελες πλάτη από το κράτος (Ντεφάκτο)
Ένα κράτος που κλέβει τους φόρους οδηγεί τον πολίτη αυτόματα στο να μην έχει φορολογική συνείδηση.
Τώρα πόσοι γλύτωσαν? Σου λέω λίγοι. Γιατί μπορεί να μην πλήρωνες σε 1η φάση αλλά μετά έσκαγε περαίωση και μερικά κόλπα ακόμα οπότε στα πέρνανε το ίδιο. Μόνο που τα λεφτά δεν έφταναν στο κράτος.
(για τη διαφθορά των εφοριακών και το πως πήγαιναν τα λ7 από αυτούς στους πολιτικούς φαντάζομαι τα ξέρεις)
Φυσικά μπορούσες να πας στα δικαστήρια κλπ κλπ ¨οσοι πήγαν (όπως εγώ) ξέρουν τι γίνεται εκεί, πότε θα δικαιωθείς και τι θα πάθεις μετά από το κουμπάρο.
Τώρα στο καλά να πάθουν.
Εσύ δεν έπαθες?
Εσύ εξέρισε?
Οι γονείς σου?
Οι φίλοι σου?
Μητέρες, άνεργοι, ασθενείς, καλά να πάθουν όλοι?
Λοιπόν εγώ ξέρεις τι λέω τελικά?
Ότι το καράβι το πάει ο καπετάνιος και ο ρόλος του κράτους δεν είναι να φροντίζει να παχαίνει τον κάθε Πάγκαλο.
Ο ρόλος του κράτους είναι να φροντίζει να έχει τη χώρα νοικοκυρεμένη, να κρατά στη ζωή τους πολίτες και να τους προστατεύει από τα δεινά και πάσης φύσεως λωποδύτες.
ΤΟ ΕΚΑΝΕ ?
ΌΧΙ
Από εκεί και πέρα φταίμε όλοι που δεν είμαστε ο Τσε Γκε ΒΑΡΑ γιατί μόνο έτσι μπορούσες να ανατρέψεις κάτι. Σε κάθε άλλη περίπτωση την είχες βαμμένη.
Αυτή είναι και η μόνη αλήθεια
Πρό κρίσης 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώναν 5000€ το χρόνο ΜΕΣΟ ΟΡΟ.
Αυτό το ΚΡΑΤΟΣ που τσαμπουνάς για κλέφτες και δεν θα διαφωνήσω είναι τουλάχιστον 1.5 μύρια δημόσιοι υπάλληλοι.
Υπολόγισε πόσοι εργαζόμενοι περισσεύουν σε πληθυσμό 10 μύρια με τους μετανάστες καμιά 500.000.
Ναι μπορεί το 80% από το ελάχιστο που απομένει να ήταν στο βασικό.
Εξάλλου σε αυτή την "φτωχή" χώρα ούτε 200 άτομα δεν δηλώναν πάνω απο 100.000 το χρόνο εισόδημα.
Αλλά αυτοί παλικάρι μου ήταν πλούσιοι συγκριτικά με τα αφεντικά τους τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν είναι για λύπηση.
Έχασα?Γυναίκα άνεργη, και εγώ τουλάχιστον 60-70% κάτω.
Αλλά δεν μπορώ να πώ ότι φταίει ο καπετάνιος σε ΑΥΤΟ το καράβι.
Κανένας δε δηλώνει πάω από 200000 γιατί απλά άμα έχεις ΑΕ καθάρισες μ αυτά. Ο Κόκκαλης πχ δήλωσε κάτω από 20000 και είναι νόμιμος.
Δεν φοροδιαφεύγει.
Το είχε πει κι ΜΠΖιλός, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τώρα περί ελεύθερων επαγγελματιών λάθος κάνεις. Το ότι δεν δήλωναν δε σημαίνει ότι δεν πλήρωναν. (γιατί αν δήλωναν θα διπλοπλήρωναν) ρώτα ένα φίλο σου που έχει μαγαζί να στα πει.
Αλλά ας πούμε ότι φοροδιέφυγαν, πόσα χρόνια διαφυγής ισούνται με τους Ολυμπιακούς αγώνες?
Και για τους μισθούς των 400.000 σε τράπεζα που παίρνει κρατικό χρήμα για να διασωθεί
πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι αντιστοιχούν?
Αν για το ναυάγιο φταίει ο μούτσος οκ πάσο.
Λυπάμαι για τη γυναίκα και για το μισθό σου, ειλικρινά.
Εύχομαι κάθε καλό για το μέλλον
Mg μην πιάνεις θέματα που δεν κατανοείς, πραγματικά. Μια ΑΕ φορολογείται και με το παραπάνω, μιας φορολογούνται τα κέρδη στον ισολογισμό και μετά αυτά τα ήδη φορολογημένα κέρδη, ξαναφορολογούνται ως μέρισμα. Μια μικρή ιδέα του τελευταίου νόμου.
Επομένως ο κάθε Κόκκαλης μπορεί να δηλώνει 20 χιλιάρικα που λες, αλλά στην φορολογική του δήλωση (όπως και κάθε μετόχου εταιρειών) φαίνεται και τι εισοδήματα έχει δηλώσει και έχει φορολογηθεί από εταιρείες.
Το αν ο χψ δηλώνει όσα βγάζει, είναι άλλοοοο κομμάτι και βρίσκεται στην διάθεση και ικανότητα ελέγχου της φοροδιαφυγής. Που ενώ υπάρχει (ΜΟ ΕΕ 15%, Ισπανία, Ιταλία 25%) παντού, στην Ελλαδίτσα είναι .....![]()
Προφανώς και θα μπορούσε να το τσιμπήσει, αλλά είναι πολύς ο κόσμος πατέρα... Τσέκαρε μια μελέτη του Virginia Tech και δες πόσο εύκολα θα μπορούσαν να σκίσουν πάτους. 28 δις δεν δηλώθηκαν το 2009 και κάπου εκεί κάθε χρόνο http://greekeconomistsforreform.com/...e-from-greece/
Ε, και όταν αυτά μειώνονται λόγω ύφεσης ή οτιδήποτε τα ίδια άτομα βρίζουν τους «αλήτες που μας έφεραν εδώ»
ΥΓ. Η μελέτη αφορά ΜΟΝΟ ελέυθερους επαγγελματίες και προφανούς μόνο όσους έχουν δανεισμό σε τράπεζα...
Βύρωνα αν σου πω έλα το έλα παππού μου να σου δείξω το μνι της γιαγιάς μου δεν θα το πάρεις στραβά ε?
Συμβαίνει λοιπόν τα τελευταία 20 χρόνια να έχω μαγαζί δικό μου και να ξέρω ακριβώς τι πλήρωσα και γιατί. Συμβαίνει ακόμα να είχα και μια ΕΠΕ που έκλεισα και 10 χρόνια μετά από το κλείσιμο της να πληρώνω την περαίωση για το κλείσιμο των βιβλίων.
Τη διαφθορά λοιπόν των εισπρακτικών μηχανισμών, το ληστρικό τρόπο που μου φέρθηκαν, κλπ κλπ δεν θα μου το πουν οι μελέτες.
Εγώ έζησα στον πραγματικό κόσμο κι όχι στον κόσμο των μελετών.
Απλά παραδειγματάκια.
Ο γιατρός στο Κολονάκι πιστεύεις πραγματικά ότι δεν πλήρωνε?
Ή μήπως πήγαν και τον βρήκαν και τον υποχρέωσαν σε συμφωνία?
Λέω...
Ο Βοσκόπουλος, για να σου πω ένα άλλο παράδειγμα, πιστεύεις ότι έτσι εύκολα έκανε ότι γούσταρε?
Εκ του αποτελέσματος, μπήκε στην περαίωση και όχι φυλακή, δείχνει ότι είχε συμφωνήσει.
Το πρώτο πράγμα που είπε η τρόικα εδώ στην Ελλάδα είναι ότι έχετε σάπιο εισπρακτικό μηχανισμό.
Φυσικά ξεχάστηκε γιατί ποιός να παραδεχτεί τον εκβιασμό των πολιτικών απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη.
Πιο βολικό να μιλάς για φοροδιαφυγή φταίμε όλοι κλπ κλπ
Όποιος έχει υποστεί έλεγχο της εφορείας ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ για τι μιλάμε.
Περί ΑΕ θα περιοριστώ να αναφέρω τον κύριο Λαυρεντιάδη. Νομίζω ότι αυτό απαντάει σε όλα.
Καλημέρα,
Να πω δυο κουβέντες και εγώ περι φοροδιαφυγής και μετά ας πέσετε να με κράξετε όλοι. Δεν με πειράζει :P
Ας υποθέσουμε οτι περι το 2005 αποφάσισα εγώ με έναν κολλητό να κάνουμε παρέα μια δουλειά. Ωραία? Ωραία.
Το ΤΟΤΕ καθεστώς ήταν 18% ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών, +25% φορολογία κερδών στο τέλος του έτους, +25% φορολογία στον κάθε μέτοχο της επιχείρησης (στα χρήματα που μερίστηκαν). Αυτά ήξερα εγώ με τον κολλητό μου (τον υποθετικό κολλητό μου).
Ανοίγουμε λοιπόν και βάζουμε κάτω τα έξοδα. Πρακτικά, μπακαλίστικα. Δεν είμαστε λογιστές οκ?
Έξοδα
Δεη 1000 ε 9% ΦΠΑ τοτε.
ΙΚΑ 1500 ε (είμασταν large βλεπεις και προσλάβαμε κόσμο) 0 ΦΠΑ (λες και πρακτικά για εμάς δεν είναι έξοδο)
ενοίκιο 2500ε
άλλα πάγια έξοδα (τηλέφωνο, λογιστής και διάφορες άλλες μ@λ@κιες) 3000 ε (μην βαράτε για το παράδειγμα τα φουσκώνω). ΦΠΑ 18%
Σύνολο εξόδων το μήνα 8000 .
Υποθετικά έσοδα 8000. οκ? οκ
Νέα χρονιά, δύσκολοι καιροί. Τελειώσαμε το έτος χωρίς να μπεί φράγκο. 96000ε έσοδα και 96000 έξοδα...
Άρα εγώ ο χαζός υπέθεσα οτι δεν χρωστάω σε κανένα. Σωστό? ΛΑΘΟΣ
χρωστάω στο κράτος 5220 ΦΠΑ. Γιατί? Γιατί Η ΔΕΗ έχει 9% ΦΠΑ και το ΙΚΑ δεν έχει ΦΠΑ. Δεν έχει σημασία που την ψιλοπάλεψα και έβγαλα τη χρονιά! Πρέπει να βρω αυτά τα 5220. Προσοχή οι αριθμοί που χρησιμοποιώ είναι ενδεικτικοί. Πολλαπλασιάστε τα όλα επι 10, και δείτε τι συμβαίνει αμέσως....
Η επιχείρηση κάνει τζίρο 960000 ε , με υποτιθέμενα κέρδη 52000 τα οποία είναι η διαφορά του ΦΠΑ που είπα πριν και πρέπει να την αποδόσει. Τα 52000 τα φορολογείται με 25%. Τα μισά των 52000 μερίζονται και φορολογούνται οι μέτοχοι με άλλο ένα 25%.
Να μην τα πολυλογώ Συνολικά η επιχείρηση πρέπει να δώσει περίπου 80000 απο λεφτά που πραγματικά δεν υπάρχουν.
Και ας υποθέσουμε πάλι οτι η επιχείρηση αυτή έζησε και φτάνουμε στο 2009. Μνημόνιο και τα σχετικά. Ύφεση (συνολική) 25% κλπ κλπ. Η επιχείρηση έχει αρχίσει να δυσκολεύεται να καταβάλει ΙΚΑ και μισθούς. Είναι παροχής υπηρεσιών και ρίχνει τιμές λόγω ύφεσης να την παλέψει. ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ!!!! 23% ΦΠΑ. Βάζει το κράτος το χέρι στην τσέπη μας και μας πέρνει 5% επιπλέον απο λεφτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.
Δεν ξέρω τι έχει ζήσει ο αγαπητός MG-KTINOS απο πάνω, αλλά δεν μπορεί. Αυτά τα τραγελαφικά θα τα είδε.
Φοροφυγάδες? Για ξανασκεφτείτε το λίγο....Για σκεφτείτε οτι αυτός που δήλωνε 5000 μπορεί να μην είχε ούτε αυτά! Και δεν μιλάω προφανώς για νευροχειρούργο στο Υγεία. Μην παρεξηγηθώ.
Αυτά, συγνώμη αν κούρασα. Προφανώς στα παραπάνω υπάρχουν λάθη (ουδής άσφαλτος :P), αλλά το ζουμί είναι αυτό.