Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 231

Θέμα: γαυγισμα σκυλου

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xalias Προβολή μηνύματος
    τελικά φίλοι μου βρέθηκε ας το πούμε γνωστός εκπαιδευτής ο οπόίος ήρθε στο σπίτι και είδε τον σκύλο. Πήγαμε σπίτι όταν δεν ήταν κανεις για να δεί πως γαυγίζει ο σκύλος. Απ'οτι μου είπε ο σκύλος είναι μια χαρά, αρκετός ο χώρος μου μένει (το μπαλκόνι) τον οποίο και θεωρεί δικό του γί'αυτό και όταν είναι ανοιχτή η πόρτα δεν τον νοιάζει να μπει μέσα. Το γαύγισμα είναι καθαρά χαράς είναι λέει σαν να φωνάζει ότι γύρισε ο μπαμπάς του όπως θα κάνει και το παιδί όταν μεγαλώσει.Είναι κάτι το οποίο δεν αλλάζει. Μπορεί να σταματήσει με τα διάφορα κολάρα αλλά μπορεί α) ο σκύλος να μην ξαναγαυγίσει, ακόμα και όταν υπάρχει κίνδυνος και β) να το γράψει στα @ρχι..... του (ανάλογα το κολάρα) Είναι κάθοτος στο κολάρο ρεύματος όπως κι εγώ. Μου είπε για ένα κολάρο το οποίο όταν γαυγίσει ο σκύλος εκτοξεύει τη μυρωδιά της συτρονέλας (η οποία δεν αρέσει στους σκύλους). Όσο για τους φόβους που έχω δικαιολογημένα τους έχω αν και αυτό το σκυλί όπως το είδε είναι σχιεδόν αδύνατο να επιτεθεί. Τον είδε και μαζί με το παιδί και όλα είναι οκ. Το περίεργο που μου είπε είναι να αφήσω την κατάσταση ως έχει καθός ο σκύλος πλέόν έχει συνηθήσει (μάθει) έτσι. Εάν τον βάλω μέσα μου είπε ότι σιγα σιγά μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήση περισσότερο χώρο από αυτόν που θα του δώσω με αποτέλεσμα ίσως να έχω πρόβλημα με το παιδί (όχι να δαγκώσει). όσο για την γειτονιά μου είπε αυτό που είπατε κάποιοι. Γράψτους, δεν είναι ούτε δυο λεπτά υπόθεση. Δεν κάνω τίποτα παράνομο ούτε βασανίζω το ζώο. Αυτά.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-συμβουλές.
    ε ενταξει αφου σου ειπε ετσι ο εκπαιδευτης ησυχασε και γραφτους ολους...
    απλα σκεψου αν καποιος βαραγε καθε μερα με την καραμπινα σε ωρα κοινης ησυχιας και στην απορια σου θα απανταγε...ε μια στιγμη ειναι μωρε....(ξανακολλαει μετα υπνος?).
    και κατι αλλο,αυτες οι συμπεριφορες οπλιζουν στα καθαρματα τα χερια και πετανε φολες φιλε μου.σιγουρα θελουν κρεμαλα αυτοι,αλλα σιγουρα και οι ιδιοκτητες θα επρεπε να περνανε εκπαιδευση πριν παρουν σκυλο.
    να μην σκεφτω το εφιαλτικο σεναριο,σαν και σενα να υπαρχουν 50 στη γειτονια,που ο καθενας να εχει διαφορετικη ωρα αφιξης και αναχωρησης.δεν θα υπηρχε στιγμη ηρεμιας για κανεναν...
    (οσο για το γραφτους,υπαρχουν ασφαλιστικα μετρα για την ενοχληση σε ωρες κοινης ησυχιας που τσουζουν πολυ στην τσεπη...)

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lspiros Προβολή μηνύματος
    ε ενταξει αφου σου ειπε ετσι ο εκπαιδευτης ησυχασε και γραφτους ολους...
    απλα σκεψου αν καποιος βαραγε καθε μερα με την καραμπινα σε ωρα κοινης ησυχιας και στην απορια σου θα απανταγε...ε μια στιγμη ειναι μωρε....(ξανακολλαει μετα υπνος?).
    και κατι αλλο,αυτες οι συμπεριφορες οπλιζουν στα καθαρματα τα χερια και πετανε φολες φιλε μου.σιγουρα θελουν κρεμαλα αυτοι,αλλα σιγουρα και οι ιδιοκτητες θα επρεπε να περνανε εκπαιδευση πριν παρουν σκυλο.
    να μην σκεφτω το εφιαλτικο σεναριο,σαν και σενα να υπαρχουν 50 στη γειτονια,που ο καθενας να εχει διαφορετικη ωρα αφιξης και αναχωρησης.δεν θα υπηρχε στιγμη ηρεμιας για κανεναν...
    (οσο για το γραφτους,υπαρχουν ασφαλιστικα μετρα για την ενοχληση σε ωρες κοινης ησυχιας που τσουζουν πολυ στην τσεπη...)

Εάν δεν κάνω λάθος 16:00 βάση του νόμου δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας.
    Επίσης εάν ήταν έτσι επειδή και η μηχανή μου κάνει θόρυβο και επειδή και αυτή έχει ενοχλήση να την πηγαίνω με τα πόδια τότε στο σπίτι.
    Πολλά πράγματα μας ενοχλούν αλλά θα πρέπει να έχουμε και λίγο ανοχή. Μην πάμε τα πράγματα στο άλλο άκρο (εαν υπήρχαν 50 σκυλιά)
    Δες το και λίγο αλλιώς, εαν περάσω κάτω από το σπίτι σου στις 2 τα χαράματα και σταθώ με την μηχανή για ένα λεπτο θα βγεις να με πυροβολήσεις:
    Με το ίδιο σκεπτικό εάν το παιδί του γείτονα κλαίει κάθε βράδυ να πνίξουμε.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    φίλε μου μαζί σου.
    Επίσης εάν ήταν έτσι επειδή και η μηχανή μου κάνει θόρυβο και επειδή και αυτή έχει ενοχλήση να την πηγαίνω με τα πόδια τότε στο σπίτι.
    Πολλά πράγματα μας ενοχλούν αλλά θα πρέπει να έχουμε και λίγο ανοχή. Μην πάμε τα πράγματα στο άλλο άκρο (εαν υπήρχαν 50 σκυλιά)
    Δες το και λίγο αλλιώς, εαν περάσω κάτω από το σπίτι σου στις 2 τα χαράματα και σταθώ με την μηχανή για ένα λεπτο θα βγεις να με πυροβολήσεις:
    14:30-18:00

Επίσης, αν έρθει κανένας στην περιοχή με μονοκύλινδρο και ανοιχτή εξάτμιση και σου ξυπνάει το παιδί, θα τον πυροβολήσεις εσύ.

Ο ύπνος είναι ιερός.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

τελικά φίλοι μου βρέθηκε ας το πούμε γνωστός εκπαιδευτής ο οπόίος ήρθε στο σπίτι και είδε τον σκύλο. Πήγαμε σπίτι όταν δεν ήταν κανεις για να δεί πως γαυγίζει ο σκύλος. Απ'οτι μου είπε ο σκύλος είναι μια χαρά, αρκετός ο χώρος μου μένει (το μπαλκόνι) τον οποίο και θεωρεί δικό του γί'αυτό και όταν είναι ανοιχτή η πόρτα δεν τον νοιάζει να μπει μέσα. Το γαύγισμα είναι καθαρά χαράς είναι λέει σαν να φωνάζει ότι γύρισε ο μπαμπάς του όπως θα κάνει και το παιδί όταν μεγαλώσει.Είναι κάτι το οποίο δεν αλλάζει. Μπορεί να σταματήσει με τα διάφορα κολάρα αλλά μπορεί α) ο σκύλος να μην ξαναγαυγίσει, ακόμα και όταν υπάρχει κίνδυνος και β) να το γράψει στα @ρχι..... του (ανάλογα το κολάρα) Είναι κάθοτος στο κολάρο ρεύματος όπως κι εγώ. Μου είπε για ένα κολάρο το οποίο όταν γαυγίσει ο σκύλος εκτοξεύει τη μυρωδιά της συτρονέλας (η οποία δεν αρέσει στους σκύλους). Όσο για τους φόβους που έχω δικαιολογημένα τους έχω αν και αυτό το σκυλί όπως το είδε είναι σχιεδόν αδύνατο να επιτεθεί. Τον είδε και μαζί με το παιδί και όλα είναι οκ. Το περίεργο που μου είπε είναι να αφήσω την κατάσταση ως έχει καθός ο σκύλος πλέόν έχει συνηθήσει (μάθει) έτσι. Εάν τον βάλω μέσα μου είπε ότι σιγα σιγά μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήση περισσότερο χώρο από αυτόν που θα του δώσω με αποτέλεσμα ίσως να έχω πρόβλημα με το παιδί (όχι να δαγκώσει). όσο για την γειτονιά μου είπε αυτό που είπατε κάποιοι. Γράψτους, δεν είναι ούτε δυο λεπτά υπόθεση. Δεν κάνω τίποτα παράνομο ούτε βασανίζω το ζώο. Αυτά.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-συμβουλές.
    να σαι καλα φιλε και να χαιρεσαι και την οικογενεια σου και τον κουκλο σκυλο σου.ειμαι βεβαιος οτι ειναι πολυ καλο σκυλι.και ειναι τυχερο που εχει υπευθυνο και ιδιοκτητη που πραγματικα ενδιαφερεται γι αυτον.
    πετρος

Μέλος
    λάθος για το μεσημέρι. Μου είχαν πει ότι έχει αλλάξει ο νόμος αλλά τώρα είδα ότι είναι 15:30 με 17:30.
    Δηλαδή εσείς είστε με ένα τουφέκι τις ώρες κοινής υσηχίας και όποιος περάσει και σας ενοχλήση του την μπουμπουνάτε; Εάν είναι έτσι να μου πείτε που μένετε να μην περάσω καμιά φορά και με φάτε λάχανο.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petros1972 Προβολή μηνύματος
    να σαι καλα φιλε και να χαιρεσαι και την οικογενεια σου και τον κουκλο σκυλο σου.ειμαι βεβαιος οτι ειναι πολυ καλο σκυλι.και ειναι τυχερο που εχει υπευθυνο και ιδιοκτητη που πραγματικα ενδιαφερεται γι αυτον.
    Ευχαριστώ φίλε και για τις απαντήσεις σου.

λάθος για το μεσημέρι. Μου είχαν πει ότι έχει αλλάξει ο νόμος αλλά τώρα είδα ότι είναι 15:30 με 17:30.
    Δηλαδή εσείς είστε με ένα τουφέκι τις ώρες κοινής υσηχίας και όποιος περάσει και σας ενοχλήση του την μπουμπουνάτε; Εάν είναι έτσι να μου πείτε που μένετε να μην περάσω καμιά φορά και με φάτε λάχανο.
    φυσικα και οχι.απλα πρωσοπικα φροντιζω να εχω βγαλει τον σκυλο μου πρωι να τον τρεξω λιγο και μετα ηρεμει.τουλαχιστον ο δικος μου.
    πετρος

Με το ίδιο σκεπτικό εάν το παιδί του γείτονα κλαίει κάθε βράδυ να πνίξουμε.
    σου γιγαντωσα τα στοιχεια για να καταλαβεις το λαθος σκεπτικο σου.υπαρχει σχετικη διαταξη που απαγορευει ηχους με συγκεκριμενα db ολο το 24ωρο.το οτι δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας δεν σημαινει οτι βαραω καθε λιγο και λιγακι με κομπρεσερ...
    τελος παντων η καλη θεληση πρεπει να υπαρχει και απο τις δυο πλευρες,εκανες ενα πρωτο βημα με το να ζητησεις γνωμες απο δω αλλα και ενος επαγγελματια.εκανες και ενα βημα πισω ομως αφησυχαζοντας.στο ξαναεγραψα η δικη σου ζωοφιλια δεν μπορει να στηριζεται στην ανοχη των αλλων.
    προσωπικα βγηκα κερδισμενος απο διαμαχη ετων με γειτονα με σκυλο.το κακο ειναι οτι στην ουσια χασαμε και οι δυο πολλα λεφτα και το κυριοτερο δεν καταφεραμε να συνενοηθουμε σε ανθρωπινο επιπεδο...
    το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει το ζωντανο.
    εχω δυο εκπειδευτες σκυλων πελατες(ο ενας με το enduro cub που εφτιαξα)και οι αποψεις τους δεν ταυτιζοντε με του εκπαιδευτη φιλου σου.κανε και συ την προσπαθεια σου να περιοριζεις το σκυλι σου τις ωρες αφιξης αναχωρησης δειχνοντας στην γειτονια οτι προσπαθεις...

Ευχαριστώ φίλε και για τις απαντήσεις σου.
    τιποτα απλα σε καταλαβαινωκαι εχω ασχολειθει πολλα χρονια και πολυ με τα σκυλια(τα εχω αδυναμια τι να κανουμε)
    πετρος

Παλαιό μέλος
    ΠΡΟΣΟΧΗ....
    Νέο "φρούτο"
    http://www.gpeppas.gr/periodiko/10b-7-13.html

Η ανωμαλία δεν έχει όρια ρε πστμ!

Παλαιό μέλος
    Διαβάστε το , είναι πολύ χρήσιμο..
    http://www.vasilikianimalclinic.gr/i...mid=46&lang=el

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Διαβάστε το , είναι πολύ χρήσιμο..
    http://www.vasilikianimalclinic.gr/i...mid=46&lang=el
    σε ευχαριστώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ για το link
    πολλες και χρησιμότατες πληροφορίες και συμβουλές

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tai Προβολή μηνύματος
    σε ευχαριστώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ για το link
    πολλες και χρησιμότατες πληροφορίες και συμβουλές
    Υπεύθυνες κυρίως.
    Τα "ἑυχαριστώ" στην άγνωστη μου Κα κτηνίατρο που βρήκε χρόνο να μας κάνει δωρεάν μάθημα..
    Η γνώση είναι δύναμη σε κάθε περίπτωση.
    Εψαχνα να μάθω τι διάβολο είναι αυτές οι φόλες υδροκυανίου , και έπεσα πάνω στο site της .
    Ακου υδροκυάνιο ? Μέχρι τώρα το ήξερα απο την χημεία και τις ταινίες...

και για να ειμαστε δικαιοι,τα αποτελεσματα του ανεξελεγκτου γαυγισματος

Τα γενικά χαρακτηριστικά της ηχορύπανσης από γαυγίσματα είναι

1. υψηλή ένταση θορύβου της τάξεως 85db
    2. συναντάται σε κάθε γειτονιά
    3. συχνότητα εμφάνισης από λίγα λεπτά μέχρι και πολλές ώρες ανεξάρτητος ωρών κοινής ησυχίας
    4. εκπέμπονται συχνότητες έως και 2- 5khz οι οπιες είναι οι ποιο ενοχλητικές και επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου
    5. σε ένα οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να βρίσκεται πόλη μεγάλος αριθμός σκύλων και μόλις γαυγίζει ο ένας να ακολούθου και οι υπόλοιποι
    6. λιγότερο από ένα λεπτό γαυγίσματος αρκεί μόνο για να προκληθεί ανεπιθύμητη αφύπνιση
    7. και όλα αυτά κάθε μέρα.
    Συμφώνα με το παγκόσμιο οργανισμό υγείας αλλά και πολυάριθμες μελέτες σε μεγάλα πανεπιστήμια έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η βλαπτική δράση του θορύβου στον άνθρωπο.
    Ενδεικτικά προκαλεί βλάβες στο νευρικό, κυκλοφοριακό, γαστρεντερικό
    και ενδοκρινικό σύστημα καθώς επίσης και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Επίσης επηρεάζει την η ικανότητα και τον βαθμό αποδοτικότητας των εργαζομένων και φοιτητών, μαθητών στα καθήκοντά τους, προκαλεί σωματική κόπωση, εμφάνιση πονοκεφάλων και ημικρανιών και συναισθημάτων όπως ανησυχία και αβεβαιότητα
    έκθεση θορύβου μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις
    ακόμα και στην κατάθλιψη. Ακόμα αναφέρονται διαταραχές στην πέψη, τον ύπνο, τη συμπεριφορά, ταχυκαρδία, άγχος, υπερένταση, υπέρταση, εκνευρισμό, και αισθήματα δυσαρέσκειας.

Στο νέο νομοσχέδιο θα πρέπει αξιολογηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από το γαύγισμα σκύλων σε κατοικημένες περιοχές και να προληφθούν ορισμένα σημαντικά μετρά που δύναται να αντιμετωπίσουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα για δυο σημαντικούς λογούς

1. την προστασία του ανθρώπου από τον σκύλο λόγο ηχορύπανσης.
    2. την αντιμετώπιση της κακοποίησης κακομεταχείρισης, και έλλειψη φροντίδας του σκύλου από τον άνθρωπο που έχει ως επακόλουθο το παρατεταμένο γαύγισμα.
    Τελευταία τροποποίηση από sniper; 14/10/2013 στις 10:16.

Αυτό που προτείνετε να εντεθεί στο νέο νόμο ώστε να επιτευχτεί η συμβίωση σκυλού με τους κατοίκους είναι η εξής

1. Ως ζώο συντροφιάς ο σκύλος να αποτελεί τελευταία επιλογή (τα αλλά κατοικίδια ζώα συντρόφια προσφέρουν)
    2. Να έχουν σκύλο μόνο όσοι είναι υπεύθυνη να τον συντηρούν συμφώνα με οδηγίες φιλοζωικών σωματείων και όπως ορίζει ο νομός. (όχι απλά επειδή εχει και ο γείτονας)
    3. Οι σκύλοι να καταγράφονται και να δηλώνονται με το όνομα και την διεύθυνση του ιδιοκτήτη σε βάση δεδομένων που θα έχει πρόσβαση η ΕΛ. ΑΣ.
    Προσωπικά κάλεσα την αστυνομία και δεν μπορούσε να προσδιορίσει τα μεσάνυχτα από πιο όροφο και διαμέρισμα προέχετε το γαύγισμα. ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στον κάτοχο του.
    4. Οι σκύλοι θα βρίσκονται σε κατοικούμενες περιοχές με την προϋπόθεση ότι έχουν εκπαιδευτή για να μη γαυγίσουν αδιάλειπτα και χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
    Αν ο σκύλος γαυγίζει συνέχεια σε περιπτώσεις πραγματικού κινδύνου πχ εισβολή ληστών, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να διακρίνει αν το γαύγισμα προέχετε λόγο ότι ο σκύλος αντιλήφτηκε του κλεφτές.
    Άρα πρέπει ο σκύλος να είναι εκπαιδευμένος
    και δεύτερον ότι ένα καλό σύστημα συναγερμού είναι πιο αξιόπιστο από ένα σκύλο τον όποιο μπορούν να εξουδετερώσουν πιο εύκολα οι ληστές. (Δικαιολογητικό εκπαίδευσης θα προσκομίζεται με την δήλωση του σκύλου)
    5. Σε οποιαδήποτε βάσιμη καταγγελία παρατεταμένης ηχορύπανσης λόγο ότι ο σκύλος έμεινε χωρίς νερό, φαγητό ο ιδιοκτήτης δεν τον επιμελείται όπως πρέπει κλπ. ο εισαγγελέας υπηρεσίας θα διατάζει την άμεση απομάκρυνση του σκύλου από τον κάτοχο του. είτε για επανκεπευδευση, είτε την διατήρηση του σε φιλοζωική εταιρία. ακόμα να υπάρχει και η δυνατότητα αυτοφώρου (υπό την κρίση του αξιωματικού υπηρεσίας) όπως γίνεται και με την διατάραξη από δυνατή μουσική.
    6. Η ηχορύπανση από τους σκύλους να θεωρείτε όλο το 24ωρο και όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας. Οι παραπάνω βλαπτικές επενεργείς στην υγεία του ανθρώπου θα προκληθούν ανεξαρτήτως ωρών κοινής ησυχίας.(δεν υπάρχει κάποια ανοσία αν είναι ώρα πχ είναι 10 το πρωί)
    Στην γειτονιά μου υπάρχουν τουλάχιστον 10 σκυλιά και τελικά ακούγετε από άλλα μαζί ένα συνεχές εξοργιστικός θόρυβος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ και να διαβάσω ως φοιτητής με επιπτώσεις στο να κόβομαι σε μαθήματα η να έχω χαμηλή βαθμολογία που δεν την αξίζω με άμεσες επιπτώσεις στο μεταπτυχιακό μου και στην εργασία μου.
    Με το υφιστάμενο καθεστώς έχω φωνάξει αρκετές φορές την αστυνομία ο ιδιοκτήτης αδιαφόρησε πλήρως και ο εισαγγελέας με είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα αλλά ο νομός δεν του δίνει το δικαίωμα της άμεσης απομάκρυνσης σε φιλοζωική εταιρία παρά μόνο σε αποδεδειγμένη σκληρή κακοποίηση ( η εγκατάλειψη δεν συνιστά κακοποίηση αλλά περιορίζεται μόνο σε συστάσεις από την αστυνομίας τις οποίες δεν υπολογίζουν.
    Ενώ ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαμένει σε ένα ήσυχο περιβάλλον και το σπίτι του πρέπει να αποτελεί καταφύγιο ηρεμίας αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχτεί με την υφιστάμενη νομοθεσία.
    Συγκεκριμένα στην περίπτωση που αναφέρω και συμβαίνει σε πολλές γειτονίες από ότι διαβάζω σε blogs θα πρέπει
    Να καλέσω τουλάχιστον 2 με 3 φορές την αστυνομία για κάθε σκύλο δηλαδή 20 και πλέον φορές
    Μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας
    Αν γαυγίσουν την στιγμή που θα έρθει το περιπολικό γιατί μόλις το δουν κατευθείαν το γαύγισμα θα σταματήσει (έχει συμβεί)
    Να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες και να γίνουν σε πρώτη φάση 2 με 3 ευγενικές συστάσεις αν είναι εκείνη την ώρα και ημέρα.
    Να κάνω 10 φορές ασφαλιστικά μετρά και αγωγές στους γείτονες μου ενώ εδώ μια φορά πήγα στο εισαγγελέα για ένα κάτοχο σκύλου και την επομένη μέρα προκλήθηκαν ζημίες στο ΙΧ μου αντιλαμβάνεστε κάνεις ποσό ανέφικτο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ισχύουσα νομοθεσία.
    δανεισμενο απο forum

Edited by sniper : Βάλε και την πηγή που το αντέγραψες.
    Τελευταία τροποποίηση από sniper; 14/10/2013 στις 10:15.

Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2009, 09:57
  2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ
    από symvoulos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2007, 10:18
  3. Η ρόδα μου αποχωρητήριο σκύλου
    από Tsakalaki στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2006, 16:53