Αυτό που προτείνετε να εντεθεί στο νέο νόμο ώστε να επιτευχτεί η συμβίωση σκυλού με τους κατοίκους είναι η εξής
1. Ως ζώο συντροφιάς ο σκύλος να αποτελεί τελευταία επιλογή (τα αλλά κατοικίδια ζώα συντρόφια προσφέρουν)
2. Να έχουν σκύλο μόνο όσοι είναι υπεύθυνη να τον συντηρούν συμφώνα με οδηγίες φιλοζωικών σωματείων και όπως ορίζει ο νομός. (όχι απλά επειδή εχει και ο γείτονας)
3. Οι σκύλοι να καταγράφονται και να δηλώνονται με το όνομα και την διεύθυνση του ιδιοκτήτη σε βάση δεδομένων που θα έχει πρόσβαση η ΕΛ. ΑΣ.
Προσωπικά κάλεσα την αστυνομία και δεν μπορούσε να προσδιορίσει τα μεσάνυχτα από πιο όροφο και διαμέρισμα προέχετε το γαύγισμα. ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στον κάτοχο του.
4. Οι σκύλοι θα βρίσκονται σε κατοικούμενες περιοχές με την προϋπόθεση ότι έχουν εκπαιδευτή για να μη γαυγίσουν αδιάλειπτα και χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
Αν ο σκύλος γαυγίζει συνέχεια σε περιπτώσεις πραγματικού κινδύνου πχ εισβολή ληστών, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να διακρίνει αν το γαύγισμα προέχετε λόγο ότι ο σκύλος αντιλήφτηκε του κλεφτές.
Άρα πρέπει ο σκύλος να είναι εκπαιδευμένος
και δεύτερον ότι ένα καλό σύστημα συναγερμού είναι πιο αξιόπιστο από ένα σκύλο τον όποιο μπορούν να εξουδετερώσουν πιο εύκολα οι ληστές. (Δικαιολογητικό εκπαίδευσης θα προσκομίζεται με την δήλωση του σκύλου)
5. Σε οποιαδήποτε βάσιμη καταγγελία παρατεταμένης ηχορύπανσης λόγο ότι ο σκύλος έμεινε χωρίς νερό, φαγητό ο ιδιοκτήτης δεν τον επιμελείται όπως πρέπει κλπ. ο εισαγγελέας υπηρεσίας θα διατάζει την άμεση απομάκρυνση του σκύλου από τον κάτοχο του. είτε για επανκεπευδευση, είτε την διατήρηση του σε φιλοζωική εταιρία. ακόμα να υπάρχει και η δυνατότητα αυτοφώρου (υπό την κρίση του αξιωματικού υπηρεσίας) όπως γίνεται και με την διατάραξη από δυνατή μουσική.
6. Η ηχορύπανση από τους σκύλους να θεωρείτε όλο το 24ωρο και όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας. Οι παραπάνω βλαπτικές επενεργείς στην υγεία του ανθρώπου θα προκληθούν ανεξαρτήτως ωρών κοινής ησυχίας.(δεν υπάρχει κάποια ανοσία αν είναι ώρα πχ είναι 10 το πρωί)
Στην γειτονιά μου υπάρχουν τουλάχιστον 10 σκυλιά και τελικά ακούγετε από άλλα μαζί ένα συνεχές εξοργιστικός θόρυβος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ και να διαβάσω ως φοιτητής με επιπτώσεις στο να κόβομαι σε μαθήματα η να έχω χαμηλή βαθμολογία που δεν την αξίζω με άμεσες επιπτώσεις στο μεταπτυχιακό μου και στην εργασία μου.
Με το υφιστάμενο καθεστώς έχω φωνάξει αρκετές φορές την αστυνομία ο ιδιοκτήτης αδιαφόρησε πλήρως και ο εισαγγελέας με είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα αλλά ο νομός δεν του δίνει το δικαίωμα της άμεσης απομάκρυνσης σε φιλοζωική εταιρία παρά μόνο σε αποδεδειγμένη σκληρή κακοποίηση ( η εγκατάλειψη δεν συνιστά κακοποίηση

αλλά περιορίζεται μόνο σε συστάσεις από την αστυνομίας τις οποίες δεν υπολογίζουν.
Ενώ ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαμένει σε ένα ήσυχο περιβάλλον και το σπίτι του πρέπει να αποτελεί καταφύγιο ηρεμίας αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχτεί με την υφιστάμενη νομοθεσία.
Συγκεκριμένα στην περίπτωση που αναφέρω και συμβαίνει σε πολλές γειτονίες από ότι διαβάζω σε blogs θα πρέπει
Να καλέσω τουλάχιστον 2 με 3 φορές την αστυνομία για κάθε σκύλο δηλαδή 20 και πλέον φορές
Μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας
Αν γαυγίσουν την στιγμή που θα έρθει το περιπολικό γιατί μόλις το δουν κατευθείαν το γαύγισμα θα σταματήσει (έχει συμβεί)
Να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες και να γίνουν σε πρώτη φάση 2 με 3 ευγενικές συστάσεις αν είναι εκείνη την ώρα και ημέρα.
Να κάνω 10 φορές ασφαλιστικά μετρά και αγωγές στους γείτονες μου ενώ εδώ μια φορά πήγα στο εισαγγελέα για ένα κάτοχο σκύλου και την επομένη μέρα προκλήθηκαν ζημίες στο ΙΧ μου αντιλαμβάνεστε κάνεις ποσό ανέφικτο είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ισχύουσα νομοθεσία.