Σελίδα 13 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415161718 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 320

Θέμα: επειδη το μυαλο κανει κολπα.....απο τουριστικο street,σε on off..

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ............

Δέν θά έκαναν αύτά πού γράφεις καί μάλιστα μέ κοστολόγιο πολύ λιγότερο
    άπό τά 1000 πού γράφεις,διότι άν στή λιανική θέλεις 1000 εύρώ γιά νά διορθώσεις
    όπως γράφεις τά λάθη,μία έταιρεία θεωρώ ότι χρειάζεται 3-4 κατοστάρικα καί πολλά λέω.
    Νομίζω ότι είναι κι άλλα πολλά πράμματα,όπως τά καλάμια πού δέν άντέχουν γιά μένα
    τά 270 κιλά τού θεριού,ή τό κέντρο βάρους πώς νά τό κατεβάσεις..??
    Όσοι ξέρουν άπό βαραντέρο........είναι χαρακτηριστικό αύτό τό ύψηλό κέντρο βάρους.
    Τό όποίο όταν πάς μέ 50-60,, δευτέρες τρίτες, καί κάνεις κλειστές στριφτερές διαδρομές,
    σέ κάνει νά λές θά πέσω ...δέν θά πέσω,θά γλυστρήσω.....δέν θά γλυστρήσω....!!!
    Άντίθετα τό βεστρομάκι πού τό είχα κι αύτό στά χεράκια μου,ένα χρόνο τό άνευ abs
    καί ένα χρόνο αύτό μέ τό abs,περίπου 20000 χλμ. έχω κάνει καί μέ τά δύο,
    έχω νά πώ ότι είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σέ όλα
    έκτός είπαμε άπό τό αύτοκρατορικό ταξίδι,άντε καί λίγο γκαζάκι ψηλά άπό 170 μέχρι
    210-215 όπου τό βεστρόμ τερματίζει κάπου στά 200.
    Μικρές διαφορές πού δέν άγγίζουν τήν φιλοσοφία πάνω στήν όποία κινούνται αύτά
    τά μηχανάκια οί όποίες προέρχονται φυσικά άπό τά 350 κυβικά τής διαφοράς πού έχουν.
    Καί ποιός παίρνει τέτοιο μηχανάκι γιά νά έχει 5 δέκατα πιό γρήγορο τετρακοσάρι..??
    Δέν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος νά φτιάξει ένα βαραντέρο μέ τά 1000 εύρώ πού είπες.
    Διορθώνει λίγο τά πράμματα στό θέμα αίσθηση,όμως τά κακοζυγισμένα 270 κιλά μένουν,
    τό ύψηλό κέντρο βάρους παραμένει,τά λίγα καλάμια παραμένουν,ή αίσθηση όταν κατεβαίνεις
    πεζοδρόμιο ότι θά σκορπίσει παραμένει,ή γεωμετρία τής νταλίκας θά είναι ή ίδια κ.λ.π....
    Μεγαλύτερη λαχτάρα άπό μένα γιά βαραντέρο δέ νομίζω ότι είχε κανείς καί όταν τελικά
    τό κατάφερα ΜΚ-3 2007 καί όχι τό πλοίο τής άγάπης τό μπορντώ μέ τό καρμπυρατέρ
    πού είχε ό φίλος μου.....μετά τίς ΒΟΥΤΕΣ, ξενέρωσα πλήρως....!!!!
    Τέλος πάντων έδώ γράφουμε τίς γνώμες μας,καί γώ κατέθεσα τή δική μου
    ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ, χωρίς ίδιοτέλεια έτσι άπλά.
    Αμα θελαν οι ιαπωνες θα το καναν 240 αντι 270 κιλα και αλλα πολλα, αλλα δεν θελαν. Μην νομιζεις οτι καθε μηχανακι που βγαινει απο ενα εργοστασιο ειναι σεταρισμενο για γρηγορους και ψαγμενους.
    Επειδη εχω ενα κολλημα με καποια πραγματα, ενα εξ'αυτων να παιζω με γεωμετριες και αναρτησεις, σε διαβεβαιωνω οτι αν χαμηλωσεις το μπροστινο περιπου δυο εκατοστα, βαλεις μια καλη γεφυρα στο πηρουνι και σιαξεις αναρτησεις με τα καταλληλα για γρηγορη οδηγηση γινεται αλλο μηχανακι. Τα αναλογα συμβαινουν και για πολλες αλλες μοτοσυκλετες. Δεν υποστηριζω οτι ειναι γαματη αγορα γιατι ποτε το δεν ειχα για να ξερω, αλλα σιγουρα μπορεις να το κανεις και να μην σου ξεκολλαει το μπροστινο οποτε θελει και να χαμηλωσεις το κεντρο βαρους μπροστα.

Κατα τ'αλλα αν ηθελα πραγματικο ον-οφφ δεν θα κοιτουσα τιποτε αλλο απο ΚΤΜ (αντε και κανενα 800XC) οπως ειπε κι ο Camen.
    Amen!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Αμα θελαν οι ιαπωνες θα το καναν 240 αντι 270 κιλα και αλλα πολλα, αλλα δεν θελαν. Μην νομιζεις οτι καθε μηχανακι που βγαινει απο ενα εργοστασιο ειναι σεταρισμενο για γρηγορους και ψαγμενους.
    Επειδη εχω ενα κολλημα με καποια πραγματα, ενα εξ'αυτων να παιζω με γεωμετριες και αναρτησεις, σε διαβεβαιωνω οτι αν χαμηλωσεις το μπροστινο περιπου δυο εκατοστα, βαλεις μια καλη γεφυρα στο πηρουνι και σιαξεις αναρτησεις με τα καταλληλα για γρηγορη οδηγηση γινεται αλλο μηχανακι. Τα αναλογα συμβαινουν και για πολλες αλλες μοτοσυκλετες. Δεν υποστηριζω οτι ειναι γαματη αγορα γιατι ποτε το δεν ειχα για να ξερω, αλλα σιγουρα μπορεις να το κανεις και να μην σου ξεκολλαει το μπροστινο οποτε θελει και να χαμηλωσεις το κεντρο βαρους μπροστα.

Κατα τ'αλλα αν ηθελα πραγματικο ον-οφφ δεν θα κοιτουσα τιποτε αλλο απο ΚΤΜ (αντε και κανενα 800XC) οπως ειπε κι ο Camen.
    Amen!

EΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ.............

Ποτέ δέν μπήκα σέ αύτήν τή διαδικασία,ίσως έπειδή τό θεωρούσα άκριβό σπόρ,
    ίσως έπειδή έβλεπα ότι οί έμποροι πουλούσαν ότι νάναι,π.χ. μοντέλο γιά βαραντέρο
    τό έβαζαν σέ βεστρόμ,ίσως έπειδή ήθελα τό μηχανάκι χωρίς ψάξιμο....
    Όπότε ΔΕΝ ΕΧΩ άποψη γιά αύτά πού γράφεις.
    Τό πολύ-πολύ νά έπαιζα μέ τίς έργοστασιακές άναρτήσεις καί τίς ρυθμίσεις τους.
    Είμαι καί άσχετος μέ αύτά.........

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Amen!
    Οκ, αυτό ισχύει βέβαια για οποιοδήποτε μηχανάκι. Το πόσο εύκολα και με τι κόστος θα γίνει όμως, εξαρτάται από την "βάση". Το να χάσει 30-40 κιλά το varadero ή να κατέβει το βάρος του, δεν είναι και ότι ποιο εύκολο. Απλά μπορεί να γίνει, όπως μπορεί και ένα Gsxr να φορέσει τρακτερωτά και αναρτήσεις από ΚΤΜ και να σπέρνει στο χώμα.

Εκτός αυτού, οχι μόνο ο μέσος αναβάτης αλλά και το 95% των αναβατών δεν θα μπουν σε τέτοια διαδικασία που αναφέρεις (και καλά θα κάνουν).
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Οκ, αυτό ισχύει βέβαια για οποιοδήποτε μηχανάκι. Το πόσο εύκολα και με τι κόστος θα γίνει όμως, εξαρτάται από την "βάση". Το να χάσει 30-40 κιλά το varadero ή να κατέβει το βάρος του, δεν είναι και ότι ποιο εύκολο. Απλά μπορεί να γίνει, όπως μπορεί και ένα Gsxr να φορέσει τρακτερωτά και αναρτήσεις από ΚΤΜ και να σπέρνει στο χώμα.

Εκτός αυτού, οχι μόνο ο μέσος αναβάτης αλλά και το 95% των αναβατών δεν θα μπουν σε τέτοια διαδικασία που αναφέρεις (και καλά θα κάνουν).
    Οκ...αν ομως μιλαμε για τα χερια του 95% τοτε ενα μαμα βαραντερο ειναι μια χαρα μηχανακι, απλα λιγο βαρυ και η αποδειξη ειναι το ποσο εχει πουλησει, ειδικα εξω.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    και για το στρωμα και για το ντερο εχω ακουσει πως οι αναρτησεις τους ειναι λιγο μαλακες.ενα + στο στρωμα ειναι οτι το μπροστινο εχει ρυθμιση.
    το βαραντερο μαλλον απομακρυνεται καθως και ειναι ακριβο(μιλαμε για ιδιας χρονολογιας με το στρωμα= mk3)και πιο ακριβο κοστος χρησης εχει.αν ειναι της ταξης των 100 ευρω τα 10.000 χλμ δεν θα το σκεφτομουν αλλα μαλλον παει παραπανω.
    οσο για tiger,ktm κλπ,το 800αρι τον τιγρη το εκανα μια βολτα και δεν εκατσα ομορφα πανω του.μιλαω για το απλο,το xc(που δεν νομιζω οτι ειναι καταλληλοτερο)δεν το εχω οδηγησει.
    το ktm θα με ενδιεφερε αν κοιταζα και χωματινα κομματια και δεν με ενοιαζε η καταναλωση.εχω διαβασει για κατι 9-10λ/100 χλμ και πεταγονται τα ματια μου οξω...
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Αγαπητέ, αν το δίλημμα σου είναι ανάμεσα σε Varadero και V-Strom το ιδανικό μηχανάκι για εσένα είναι ένα και κακώς νομίζω το απορρίπτεις

Caponord !

γκάζι, στήσιμο, αξιοπιστία και με 4.500 είσαι έτοιμος !
    3.500 - 4.000 για την αγορά και τα υπόλοιπα για βαλιτσούλες και λοιπά αξεσουάρ.

ο ιταλος με φοβιζει ως προς την αξιοπιστια...
    δεν εχω ασχοληθει με το συγκεκριμενο μηχανακι.ειδα υπαρχει και στην πατρα ενα.απλα αυτο το παντρευτηκες 10 φορες περισσοτερο αποτι ενα στρωμα πχ.
    ενα παση περιπτωση ευχαριστω και θα παρω τις πληροφοριες μου.

Banned
    Έμαθα ότι έδωσες το δικό σου με μια στολή εντουρο και ένα πιεστικό για τις λάσπες!!!!!
    Είναι αλήθεια???

γυρνωντας απτην ετησια το αφησα να κρυωσει και δουλεψε πιεστικο και σφουγγαρι με βοηθεια απτον αδερφο μου γιατι οι αντοχες ηταν λιγες,για να φυγει η λασπη.
    οντως,οση βροχη εχω φαει τοσα χρονια,με παπια,μεσα στην πολη,εξω απτην πολη,την λασπη που εβγαλε σε 2 βολτες(τρικαλα κορινθιας και ετησια)αυτο το μηχανακι,δεν την εχω ξαναδει!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    το ktm θα με ενδιεφερε αν κοιταζα και χωματινα κομματια και δεν με ενοιαζε η καταναλωση.εχω διαβασει για κατι 9-10λ/100 χλμ και πεταγονται τα ματια μου οξω...
    Οτι καιει, καιει αλλα οχι και 9-10. Λογαριασε γυρω στα 6-7 σε ταξιδι με 150 μαξ και αλλα τοσα σε επαρχιακο με 100-120 αλεγκρο κον μπριο.
    10ρες θα δει μονο στην πολη με παντιλικια και ταξιδι με 180+
    Αν ομως δεν ενδιαφερεσαι και πολυ για χωμα, δεν εχει νοημα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Για να μή διαβάζω 15 σελίδες, για ποιό ΚΤΜ λέτε ρε παίδες?

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Οτι καιει, καιει αλλα οχι και 9-10. Λογαριασε γυρω στα 6-7 σε ταξιδι με 150 μαξ και αλλα τοσα σε επαρχιακο με 100-120 αλεγκρο κον μπριο.
    10ρες θα δει μονο στην πολη με παντιλικια και ταξιδι με 180+
    Αν ομως δεν ενδιαφερεσαι και πολυ για χωμα, δεν εχει νοημα.
    ένα μακρυμάλλικο παλικάρι εδώ μέσα είδε 12 στα 100. Κακορυθμισμένο μηχανάκι ή απλά μετά από μερικά χρόνια χρήσης και περάσματος από διάφορα συνεργεία φτάνεις εκεί απάνω??

Ρωτάω γιατί μου ακούστηκε υπερβολικό και το κουβέντιασα με 3-4 ΚΤΜάκηδες, οι οποίοι δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται όσο θα περίμενα. Κάτι σαν να ήταν αναμενόμενο.
    Τελευταία τροποποίηση από vaska; 24/06/2014 στις 12:57.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Για να μή διαβάζω 15 σελίδες, για ποιό ΚΤΜ λέτε ρε παίδες?
    για το 990 το οποιο δεν παιζει κιολας,αλλα κουβεντα να γινεται..
    χτες παντως που ρωτησα τον λευτερη που το ειχε ενα φεγγαρι(προσφατο)μου ειπε οτι εβλεπε απο 7.5 και πανω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Δεν έχω διαβάσει τις 13 σελίδες για να είμαι σίγουρος τι ακριβώς ζητάς να μάθεις ή τι σου έχουν ήδη πει.
    Καταλαβαίνω ότι θέλεις να μεταβείς από ένα street σε κάποιο on-off και θα σου πω την αντίστοιχη εμπειρία μου.

Το 2005 όντας κάτοχος του FZ6 Fazer ήθελα κάτι πιο ξεκούραστο, πιο ροπάτο χωρίς όμως να σούρνεται. Χωρίς πολλά –πολλά τσίμπησα τότε ένα V-STROM 1000.
    Το κράτησα 1-1,5 χρόνο και παρ’ όλο που άκουγα και δάβαζα διάφορα δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα και πέρασα πάρα πολύ καλά μαζί του. Κάπου όμως το 2006 εμφανίστηκε το ολοκαίνουργιο τότε FZ1 FAZER… Μο@ν@ρα στην όψη, 150 άλογα, και μπήκα στην πρίζα. Έδωσα το Στρώμα και τα έσκασα για κούτα fz1 που το κράτησα 7 χρόνια (πρωτοφανές για μένα).

Σε αυτά τα 7 χρόνια όμως εγώ μεγάλωσα, οι συνθήκες άλλαξαν, και μην στα πολυλέω βρέθηκα ξαναμανά στο δίλημμα για κάτι πιο ξεκούραστο, πιο ροπάτο, και που να ταιριάζει καλύτερα στις νέες συνθήκες τρόπου μετακίνησης και ηλικίας μου (σε 2 χρόνια θα είμαι στα -ήντα...). Και επιπλέον δεν ήθελα να δώσω λεφτά - έπρεπε να κάνω την αλλαγή μία η άλλη...
    Τα μεγάλα on-off ήταν μονόδρομος αλλά τα νέα σούπερ-ντούπερ 1200άρια κοστίζουν μια περιουσία και δεν είναι καιροί για τέτοια.
    Κάπου εκεί μου ήρθε μια φλασιά… "Ρε παπαρίδι αφού το είχες, το ξέρεις, ήσουν ευχαριστημένος, ξέρεις που πονάει και που μαμάει, ξέρεις τι να περιμένεις από αυτό χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, γιατί δεν ξανακοιτάς πάλι για κανένα Στρώμα από το να μπλέκεις τώρα στα γεράματα με κανένα άλλο και άγνωστο ?"

Και κοίταξα… Και το έκανα... Βρήκα ένα πιστεύω καλό κομμάτι και το πήρα με λιγότερα χρήματα απ’ όσα έδωσα το fz1… Και βρέθηκα για 2η φορά στην σέλλα μιας ίδιας μηχανής μετά από 7 χρόνια αποχωρισμού από αυτήν.

Η μετάβαση ήταν ομαλή και μόνο λίγα ψυχολογικά από τα 150 άλογα του FZ1 μου έχουν μείνει και αυτά κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως όταν βγαίνω Εθνική και στον αυτοκινητόδρομο…

Για το μεγάλο Στρώμα έχουν γραφτεί πολλά… Έχει τα "θεματάκια" του αλλά αν πέσεις σε καλό κομμάτι τίποτα δεν θα σε στραβώσει.
    Πολύ δυνατό μοτέρ που σπέρνει από τις 3Κ έως τις 10Κ, απλά αξιοπρεπή φρένα (εγώ φοράω 4πίστονες που έχουν δώσει τελείως άλλη αίσθηση και φρενάρισμα), στρίβει όπως θέλεις και όσο η καρδούλα σου αντέχει, καίει από πολύ (9-10 λιτρ/100) στα χουφτώματα έως λίγο (5,8-7 λιτρ/100) στα ταξίδια και στο επαρχιακό με "έξυπνη" διαχείριση γκαζιού, μια ohlins πίσω και ελατήρια-γέφυρα μπροστά που του είχε φορέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έχουν μετατρέψει σε χλίδα αλλά και υπόδειγμα συμπεριφοράς ταυτόχρονα, φορτώνεται σαν μουλάρι και ταξιδεύει υπεράνετα και σχετικά οικονομικά έως τα 160-180, θα περάσεις αμέσως τα 200 όταν θα γουστάρεις αλλά από εκεί και πάνω ο ηλεκτρονικός περιοριστής του θα αρχίσει να σε φρενάρει και θα σε τερματίσει κάπου στα 220 (εκτός κι ασχοληθείς να τον παρακάμψεις), δεν έχει τον όγκο και το βάρος του Βαρκαδέρο και κινείται πολύ πιο «αέρινα» απ’ αυτό, και λόγω εμπορικής αποτυχίας του μοντέλου μπορείς να το βρεις πολύ φθηνά - πιο φθηνά από οποιοδήποτε της κατηγορίας του (μιλάω για μοντέλα 04-09)… Σκέψου το, κι αν θες να ρωτήσεις κάτι εδώ είμαι
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 24/06/2014 στις 13:47.

καταρχην ευχαριστω για την αναλυτικη σου απαντηση..
    το ειχα σκεφτει το στρωμα το 1000 οπως και το Klv που ειναι ιδια.αν δεν κανω τραγικο λαθος ομως,δεν παιζουν abs,ετσι δεν ειναι;

Σελίδα 13 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415161718 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street η on off, super four η xt??
    από aakkuan στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2009, 20:55
  2. Λαστιχα Street σε on-off
    από harlek στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2005, 14:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •