Τι δεν καταφέρνει να δανειστεί περισσότερα όπως οι προηγούμενοι?
Δεν ήταν κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα της έτσι κι αλλιώς.
Είπαν θα σκίσουν τα μνημόνια οχι θα φτιάξουν καινούργια.
Και το γεγονός ότι ακολουθούν την πολιτική των προηγούμενων ακριβώς τους κάνει ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
αρα το κόμμα που δεν ψήφισες, γιατί προφανώς δεν συμφωνούσες με το προγραμμά του,σου δίνει το δικαίωμα να αποφασήσεις ΕΣΥ ουσιαστικά για τι μέλλον θέλεις,αλλα ΕΣΥ δεν γούσταρεις/θέλεις/ξέρεις/ΔΞ/ΔΑ και περιμένεις να αποφασίσει εκέινο για εσένα για κάτι που δεν συμφωνείς αφου εχει νωπή εντολή???απο την άλλη δεν εισαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων, κάποιων που έχοντας και εκείνοι νωπή εντολή έκαναν το αντίθετο απο αυτό που ελεγαν οτι θα κάνουν,γράφοντας κυριολεκτικά στα @@ τους ΟΛΟΥΣ, μαζι και αυτους που τους ψήφισαν???
πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω...τεσπα...ο καθένας ας κάνει η αποφασήσει οτι του κατεβάσει η κλάβα...αλλα αυτήν την φορά η δικαιολογία οτι φταίνε οι αλλοι δεν θα υπάρχει...εκτός αν εισαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς που λενε οτι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, αρα παω πάσο...
ειλικρινέστατα φιλικά...![]()
Ρε συ σύντροφε, το παιγνίδι είναι στημένο, πως αλλιώς να στο γράψω;
Τέσπα, καλύτερα με τα μηχανάκια παρά με τα μουνι@ τους πολιτικούς.
Τέλος από εμένα.
η επιδείνωση σταμάτησε το 2014. κάνοντας το σκατό μας παξιμάδι ισως το 2020 να καταφέρναμε να γινόμασταν όπως παλιά
κάνοντας την επαναστασή μας τώρα τι θα καταφέρναμε; θα απομονωθούμε από τη Δύση και θα μας έχουν μια ζωή στην μπούκα.
Μπορούμε να ζήσουμε τώρα ή σε ενα χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση;
Έχουμε ικανό πρωτογενή τομέα; Ενεργειακή παραγωγή; Πετρέλαιο; Βιομηχανία;
Τον τουρισμό έχουμε άλλα ποιος ηλίθιος θα εμπιστευτει πια την Ελλάδα για τις διακοπές του;
Θα στραφούμε αλλού για δανεικά; Μα ο κύριος Τσίπρας έκανε λόγο για Εθνική Κυριαρχία στο διαγγελμά του.
Δλδ θα φύγουμε από τον ένα νταβα για να γίνουμε πουτανάκια του Ρώσου; Η του Κινέζου;
κοιτά ΟΚ καλά τα λέει η Αριστερά στα λόγια αλλά δεν κυβερνώνται έτσι τα κράτη.
δεν γίνενται να πας στο Κεφάλαιο να σου κόψει κάτι ή να σε αφήσει ήσυχο προς χάριν της αξιοπρέπειας και
της δημοκρατίας και της πεμπτουσίας της ευρωπαϊκης ενώσεως.
τόσες δεκαετίες που η Ελλάδα έπαιρνε δανεικά με τους τόνους και τα ξόδευε στο λαιφσταίλ ήταν καλά;
τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής τώρα θυμηθήκαμε την αξιοπρέπεια;
και ας έρθουμε στην επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα:
-Εαν ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ, τότε λογικά πάμε σε εκλογές. Και ο μαλάκας ο έλληνας πάλι θα ψηφίσει Τσίπρα χαχαχαχ
-Εαν βγεί το ΟΧΙ, θα πάει ο Τσίπρας και θα πει: Θεσμοί, δεν δεχόμαστε τους όρους σας, θέλουμε καλύτερους πιο χαλαρούς.
Ξέρεις τι θα μας πει το Κεφάλαιο που έκανε υπομονή 6 μήνες τώρα; ΠΑΡΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ.
Και τότε τι κάνουμε; Γινόμαστε Εκουαδόρ...Πακιστάν...Ουκρανία....
δεν ειναι ετσι ακριβως
υποσχεθηκαν μια συμφερουσα συμφωνια με τους εταιρους μας και κυριως να ειναι βιωσιμη και οπωσδηποτε μεσα στην Ε.Ε
τωρα που δεν το καταφερνουν μεχρι στιγμης( γιατι δεν ειπαν ουτε επαψαν να προσπαθουν),καταφευγουν στην λαικη ετυμηγορια για να αποφασισουμε πως θα πορευτουμε απο δω και περα ολοι μαζι.
τι πιο τιμιο και δημοκρατικο;
Να ρωτησω εγω κατι αλλο ?
Χωρις εμπαθεια και προκαταληψεις , ειπα ΟΚ, φτασαμε εδω που φτασαμε και μου ζητανε να αποφασισω με ενα ναι η ενα οχι στην προταση των θεσμων.
ΟΚ.
Ψαχνω κι εγω, βρισκω αυτο εδω
http://www.zougla.gr/politiki/articl...s-8a-psifisete
και λεω κατσε να ξεστραβωθω να δω τι ειναι αυτο για το οποιο μου ζητανε τελικα να αποφασισω.
Περα απο το οτι ειναι ενα ελληνικο κειμενο, ομολογω πως δεν καταλαβα και πολλα.Ποσο μαλλον τι επιπτωσεις θα εχουν αυτα σε μενα στις 6 ιουλιου αν τα δεχτω η αν δεν τα δεχτω.
Δλδ. θα πρεπει ολοι οι ελληνες να εχουν την ικανοτητα του οικονομικου αναλυτη για να αποφασισουν?
Δλδ. ηλεκτρολογοι,υδραυλικοι,αρτοποιοι,σκουπιδαρηδες,συντ αξιουχοι κλπ κλπ θα πρεπει τωρα βασει αυτων να αποφασισουν για το μελλον ?
Τοτε τι σκατα εχω κυβερνηση που με εκπροσωπει?
Ειναι σα να πας στον δικηγορο σου για νομικη συμβουλη,κιαυτος να σου πει....α δεν ξερω....διαβασε το νομικο δικαιο ολο,ξεστραβωσου,κι αποφασισε έλευθερα και δημοκρατικα μονος σου για την τυχη σου.
Δλδ. ποσοι ειναι στην τελικη αυτοι που πραγματικα θα γνωριζουν τον λογο που ψηφιζουν ΝΑΙ η ΟΧΙ ?
Και βέβαια ούτε είναι η δουλειά, ούτε είναι λογικό να ξέρει ο πολίτης όλα αυτά τα οικονομοτεχνικά. Προσωπικά όμως το βλέπω αλλιώς και εξηγούμαι.
Μήπως η τωρινή ελληνική κυβέρνηση με αυτό το δημοψήφισμα θέλει να δείξει στους "εταίρους" ότι κοιτάχτε αγόρια, αρκετά! Ως εδώ ήταν αυτό το σήριαλ, πάμε τώρα να το παίξουμε αλλιώς το έργο. Εσείς πιστεύετε ότι πιθανό ΟΧΙ από τους Έλληνες δε θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στην ΕΕ; Και δεν εννοώ να βγούμε από euro. Αυτό δε παίζει και αν θέλετε συζητάμε και το γιατί.
Και τι είναι αυτός ο super φόβος και καταστροφολογία που υπάρχει; Ήμαρτον. Να δείτε που τελικά και αύριο θα φάμε ψωμί όσοι τρώγαμε, γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν.
Πάνο εγώ είμαι υπέρ του Δημοψηφίσματος σαν έννοια και εννοείται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψω 600 χλμ πηγαινελα
να κάνω το καθήκον μου σαν ελλην πολίτης
ΑΛΛΑ ο Τσίπρας δεν σου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσεις με ψυχραιμία. Δεν ζήτησε δημοψήφισμα το Φλεβάρη μετά τις
πρώτες διαπραγματεύσεις. Έρχεται τώρα που τελειώσαν τα λεφτά του κράτους και σου βάζει το μαχαίρι στην καρωτίδα και σου λέει:
"Διάλεξε παλιομαλάκα τώρα που είσαι στριμωγμένος στη γωνία"
Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να σκίσει τα μνημόνια αφού αυτό υποσχέθηκε και γι'αυτό το λόγο έγινε πρωθυπουργός και ο Καμμένος ΥΕΘΑ.
Αλλά όχι, μέχρι τελευταία στιγμή ήθελε να υπογράψει καινούριο "βολικό" μνημόνιο και αφού δεν τα κατάφερε τότε την τελευταί
ξαναλέω στιγμή κατέφυγε στον ελληνικό λαό και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος θέλει να πλύνει τα χέρια του. κλαπ κλαπ κλαπ.
Ο Τσίπρας έχει τόση σχέση με την ηγεσία όσο ο πρωτοετής φοιτητής ιατρικής με την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Εάν σιχαινόμουν μια φορά τη κεντροδεξιά για τα δεινά που έφερε στη χώρα, τον τσίπρα τον σιχαίνομαι δεκα
γιατι μας πηγαίνει κατευθείαν στο γκρεμό χωρίς φρένα. εύχομαι πάλι η Αριστερά να βγει κυβέρνηση το 2050
για ένα εξάμηνο πάλι και πολύ της είναι.
οπως και εσυ, ουτε εγω ειμαι Συριζα...αλλα γουστάρω που αντι για ΜΑΤ και δακρυγόνα μου λένε κάλπη και δημοψήφισμα....οι δικαιολογίες και η κλάψα τέλος...
αρα σε μια βδομαδουλα πας και ριχνεις το ωραιο ΝΑΙ σου...το κομμα της ελπίδας παραιτήτε,οπως εχει αλλωστε τονίσει, και γίνονται εκλογές....ψηφίζεις αυτον που πιστέυεις οτι θα σου προσφέρει το μέλλον που θέλεις/ελπίζεις και οραματίζεσε...σταματάς να γκρινιάζεις και να ψάχνεις για προδότες που δεν τίμισαν την ψήφο σου...
το δικαίωμα της επιλογής να αποφασησείς το μέλλον σου στο έδωσε το κόμμα την ελπίδας...η Ελλαδα, οπως και καθε χώρα, έχει 2 μέτωπα και σου δίνεται η ευκαιρία να εισαι με το σωστό με αδιαπραγμάτευτη πλειοψηφία...
so simple...![]()
συμφωνω μαζι σου και εχω τους ιδιους μελλλοντικους φοβους με αυτα που περιγραφεις αλλα η αλλη λυση βασει το σκεφτικο σου ειναι.
λεμε ναι και ο ελληνικος λαος δεν ειναι μαλακας και ψηφιζει Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΤΖΗΜΕΡΟ,παει στους θεσμους που εκανε 6 μηνες υπομονη και μας λενε
ΠΑΡΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ.
το τι καναν οι προηγουμενες κυβερνησεις οπως λες (δανεικα,λαιφστιλ κλπ.)ανηκουν στο παρελθον και δεν ειναι του παροντος (ομως δεν ξεχνιουνται)
οκ και αρκετοι παρατρεχαμενοι τους καναν το ιδιο.
οχι ομως εγω και παρα παρα πολλοι που γνωριζω.
ηδη απαντησα σε πολλα ποστ αλλα δεν θελω να την πω σε κανενα.
αυτες τις κρισιμες στιγμες για την ελλαδα θα ηθελα να ακουσω λυσεις,τι μπορουμε καλυτερο να κανουμε απο εδω και περα και οχι ποιος εφταιξε,πως θα τον τιμωρησουμε,τι
μαλακες ειμαστε σαν λαος κλπ.
αυτα μπορουμε να τα δουμε αργοτερα....
τωρα τι κανουμε απο δω και περα και τι ψηφιζουμε στο δημοψιφισμα
Συμφέρουσα και βιώσιμη υπάρχει μόνο στα διαφημιστικά φυλλάδια των τραπεζών
Να αποφασίσεις τίμια και δημοκρατικά δεν διαφωνώ.
Αλλά ποιές θα είναι οι συνέπειες της απόφασής σου σου είπαν?
Αν μόλις βγείς απο την κάλπη και κάνουν καταμέτρηση των ψήφων και τελικά το καυλί το φάμε πάλι εμείς που είναι η τιμιότητα και η Δημοκρατία?
Η ακόμα καλύτερα αν και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι ακριβώς το ίδιο που είναι η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ?
Και πια τιμιότητα μιλάμε για τους "δεν πληρώνω δεν πληρώνω" που μετά έγινε "πατριωτικό καθήκον να πληρώνουμε"![]()