Σελίδα 13 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 217

Θέμα: Έλεος με τα ψέμματα των ΜΜΕ!!!

Ταξιδιάρικο μέλος... Το avatar του/της trumpet
    Ίσως...με πολλές μπύρες...

Ακόμη μία ψευδαίσθηση-αυταπάτη που καλλιεργείται..."ελεύθερη αγορά..."

Όσο ελεύθερος είμαι εγώ κι εσύ (ίσως, δεν σε γνωρίζω..) να κάνουμε επιλογές και να γίνουμε βιομήχανοι ή εφοπλιστές, ή να στήσουμε το νέο google, ή να στήσουμε το νέο facebook (φαντάζομαι.. δεν το ξέρω αυτό ούτε πόσο δισεκατομμυριούχος είναι ο εμπνευστής του...) κλπ κλπ...

Εδώ ένα δάνειο δεν μπορούμε να πάρουμε...

"Η τράπεζα σου δίνει δάνειο αν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν το χρειάζεσαι.."
    καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Πάντως..

Θέλω ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ένα μήνα Κάτω Ιταλία και Σικελία...

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav

1) Το κράτος ποτέ δεν δημιούργησε όνειρα. Σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις (με τις δικές σου φιλοδοξίες να βρεις δουλειά, με του παραδίπλα να θέλει να μάθει 7 πράγματα, και πάει λέγοντας), αλλά δεν σου δίνει καρεκλίτσα στο δημόσιο. Όποιος θέλει καρεκλίτσα, έχει σχολές Αστυφυλάκων, Στρατιωτικών, κλπ.

2) Στα 18 σου θα επιλέξεις την σχολή με βάση τα πρότυπα και τα διδάγματα που έχεις πάρει τα προηγούμενα 17 χρόνια από την κοινωνία που μεγάλωσες. Εάν δεις ότι τελικά δεν σε πάει το αντίκειμενο, ή δεν το πας εσύ, το παρατάς και κοιτάς για το καλύτερο για σένα.

3) δεν υπάρχει καμιά διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει με κάποια αλλαγή.
    1) οταν λεω κρατος εννοω κοινωνια, η οποια διαμορφωνεται για μενα σε μεγαλο βαθμο απο τις επιλογες
    της/των κυβερνησεων (αν θελεις μπορουμε να το αναλυσουμε και αυτο)

2) το ιδιο με πριν οσον αφορα την κοινωνια.

3) δηλαδη αμα πας και γραφεσαι (με εξετασεις) ΑΚΡΙΒΩς στην σχολη που θελεις δεν υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να σαρεσει, απο το να συμπληρωνεις Λοττο?

τελος παντων, το να κλαιγεσαι ειναι μεγαλη μαλακια, και στην τελικη αν δεν σαρεσει κατι το αλλαζεις, ή μενεις μια ζωη να κλαιγεσαι.αυτο σιγουρα ειναι δικη σου επιλογη*

ομως επειδη βλεπω πως αυτα ειναι στην θεωρια και στην πραξη πολλοι λιγοι εχουν τα καρυδια να ξεφυγουν απο κει που τους εριξε η μοιρα (που για σενα δεν ειναι κατι κακο) γιαυτο κραζω σε καθε αναλογο θρεαντ..

*βεβαια αν εχεις τις ικανοτητες να το κανεις (λιγο μυαλο, σωματικα προσοντα, κοινωνικο χαρακτηρα και διαφορα αλλα)
    γιατι αλλιως στην ελλαδα σε τρωει η ΜΑΡΜΑΓΚΑ και μη μου πεις οχι..
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet

Όχι, βάζει τα χρήματα -την επένδυση- για να αγοραστεί ο εξοπλισμός που θα του αποφέρει κέρδος. Πού βρήκε αυτό το κέρδος? Δούλεψε για να το αποκτήσει? Όχι, είχε κάτι άλλο από πίσω από το οποίο οικειοποιήθηκε την υπεραξία και το επένδυσε σε αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια ευτυχώς και όλα τα υπόλοιπα είναι αυταπάτες προς το συμφέρον του καπιταλισμού.
    βασικά λοιπόν φίλε μου υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων στον εργασιακό χώρο

οι εργοδότες που έχουν τις εταιρίες, οι οποίοι με κάποιο μαγικό (και κακό, πολύ κακό!) τρόπο βρέθηκαν (!) με πολλά λεφτά, για τα οποία ποτέ δεν δούλεψαν

και οι κακόμοιροι εργαζόμενοι που τους ξεζουμίζουν οι από πάνω

για σένα λοιπον δεν υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, που να αξίζουν να είναι πλούσιοι, είναι όλοι ίσοι, μια απόλυτη ισοπέδωση σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες δυνατότητες, και μόνο με πλαγια μέσα κάποιοι πλουτίζουν, έτσι;

και συνεπώς οι από κάτω είναι απόλυτα λογικό να βλέπουν τους απο πάνω ως "εχθρούς", έτσι;

πόσο απατάσαι... και πόσο ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ είναι αυτές οι αντιλήψεις...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

για σένα λοιπον δεν υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, που να αξίζουν να είναι πλούσιοι, είναι όλοι ίσοι, μια απόλυτη ισοπέδωση σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες δυνατότητες, και μόνο με πλαγια μέσα κάποιοι πλουτίζουν, έτσι;
    πες τον κουμουνιστη να τελιωνουμε

σοβαρα τωρα ομως,

σιγουρα ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και καποιοι εχουν παραπανω ικανοτητες..

ομως εσυ τις θεωρεις ποιο σωστο?
    να αδικουνται οι πολλοι, ή οι ποιοι λιγοι?

γιατι σημερα αδικουνται οι ποιο πολλοι.
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

awesome μέλος Το avatar του/της hercul
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos

σοβαρα τωρα ομως,

σιγουρα ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και καποιοι εχουν παραπανω ικανοτητες..

ομως εσυ τις θεωρεις ποιο σωστο?

γιατι σημερα αδικουνται οι ποιο πολλοι.
    +650
    And the road becomes my bride
    I have stripped of all but pride
    So in her I do confide
    And she keeps me satisfied
    Gives me all I need

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos

αυτό είναι ψευτοδίλλημα, δεν χρειάζεται να αδικείται κανείς απολύτως

έντιτ

αν λέγοντας "αδικούνται" εννοείς σε εισόδημα, τότε αυτό είναι απολυτα φυσιολογικό, είναι ποτέ δυνατόν όσοι βγάζουν 1000Ε το μήνα να είναι λιγώτεροι από όσους βγάζουν 2000Ε το μήνα;

πάντα οι πυραμίδες εισοδήματος έχουν την μύτη προς τα πάνω

τώρα ως προς το "επιχειρηματίας σε σύγκριση με υπάλληλο"

βγαίνει κάποιος από το ΑΕΙ και αποφασίζει να στήσει δικιά του δουλειά, με βάση κάποιες οικονομίες και ίσως ένα δάνειο ή μια επιχορήγηση

στήνει την επιχείρηση με 1-2 άτομα υπάλληλους, τρέχει να κυνηγήσει δουλειές, ασχολείται με τεχνικα και εμπορικά θεματα ως διευθυντής, αναλαμβάνει τους πρώτους μήνες μέχρι και τις τουαλέτες να καθαρίσει, κάποια στιγμή καταφέρνει να μεγαλώσει την επιχείρηση και παίρνει 1-2 άτομα παραπάνω...

κάποια στιγμή σταθεροποιείται η κατάσταση, και βγάζει ο ίδιος 2500Ε το μήνα καθαρά, και πληρώνει ένα υπάλληλο 1500Ε και τους άλλους τρεις από 1000Ε

κατά τη γνώμη σου, έχουν δικαίωμα οι υπάλληλοι να γκρινιάζουν;

εγώ λεω πως, αν πιστεύουν πως αδικούνται, έχουν δύο επιλογές:

1. να πάνε σε άλλο εργοδότη να πάρουν περισσότερα
    2. να στήσουν ΔΙΚΗ τους εταιρία, όπως έκανε ο καπιτάλας ο κακός ο σατανικός ο παρών εργοδότης

αν το πρώτο ξέρουν πως δεν θα τους βγει σε καλό, και το δεύτερο δεν κοτάνε να το κάνουν γιατί ξέρουν πως ΔΕΝ μπορούν, ας κάνουν τουμπεκί καλύτερα

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ναι, φυσικά! Πράγμα που απλά σημαίνει ότι ο πλούτος που παράγει η καφετέρια ΔΕΝ οφείλεται στα γκαρσόνια.

Όχι εις βάρος του, μια και ο πλούτος που παράγει το αφεντικό δεν οφείλεται στο γκαρσόνι.

Εξιουζ μι?

:hypnotize :hypnotize :wacko: :wacko:

Κι εχω πιεί και κάτι κρασσά νυχτιάτικα...

Θέλει κανένας βόλτα αυριο να τον περάσω ένα χεράκι με το Honda μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    αυτό είναι ψευτοδίλλημα, δεν χρειάζεται να αδικείται κανείς απολύτως
    χμμ καλη απαντηση

αλλα πρεπει να το κανουμε ποιο συγκεκριμενο..

για λεφτα μιλουσαμε, εισοδηματα και πλουτο ετσι δεν ειναι ?

ποιος ειναι αυτος νομιζεις που θα καθορισει ΔΙΚΑΙΑ ποσα παιρνει ο ταλαντουχος επιχειρηματιας, και ποσα ο βλακας εργατης?
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

ξανακοίτα την απάντησή μου την προηγούμενη, την έχω συμπληρώσει

και δεν χαρακτήρισα ΚΑΝΕΝΑ εργάτη "βλακα"

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Εξιουζ μι?

:hypnotize :hypnotize :wacko: :wacko:
    Τι δεν κατάλαβες?

Εξηγησε μου καταρχας τι πλουτο παραγει μια καφετερια...

Να σΕ πω εγώ...ο πλούτος που παράγει μια καφετέρια είναι οφθαλμικός.Δηλαδή πλουτίζεις τις εμπειρίες σου με απίθανα κωλαράκια μπουτάκια και βυζάκια

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Εξηγησε μου καταρχας τι πλουτο παραγει μια καφετερια...
    Νατη πάλι μια παιδική αντίληψη περί πλούτου, ότι πλούτος, δηλαδή, είναι αυτό που μπορούμε να δούμε, να φάμε, να πιάσουμε... αμ δε! Οι πιο ενδιαφέρουσες μορφές πλούτου σήμερα είναι αυτές που δεν μπορούμε να δούμε, δεν μπορούμε να φάμε, και δεν μπορούμε να πιάσουμε, αυτές που κάποιος παλιότερα δεν θα τις απαριθμούσε καν ως μορφές πλούτου.

Για να σου απαντήσω στο ερώτημά σου: Μια καφετέρια μπορεί παράγει: αναψυχή, ξεκούραση, συντροφικότητα, αυτοικανοποίηση για τους θαμώνες της, λανθάνουσα σεξουαλική ικανοποίηση, επιβεβαίωση της αντίληψης του status, ικανοποίηση του ναρκισισμού, και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο.

Και να σου πω κάτι: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ. Από την στιγμή που βγάζει χρήματα, παράγει πλούτο. Τέλος. Πόσο? Όσο χρήμα βγάζει.

Επαναλάβατε παρακαλώ: Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να μετρήσεις την αξία ενός αγαθού είναι να αφήσεις την ελεύθερη αγορά να το αποτιμήσει. Άλλος τρόπος ποτέ δεν έχει βρεθεί (και είμαι πεπεισμένος ότι ούτε πρόκειται).

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
    Να σΕ πω εγώ...ο πλούτος που παράγει μια καφετέρια είναι οφθαλμικός.Δηλαδή πλουτίζεις τις εμπειρίες σου με απίθανα κωλαράκια μπουτάκια και βυζάκια
    Ακριβώς.

Σελίδα 13 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απάτη με τα dot των ελαστικών !!!!!
    από immoral στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2012, 21:25
  2. Έλεος με τα "μπιμπ-μπιμπ"..
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2010, 23:13
  3. Απαντήσεις: 4