Σελίδα 13 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 213

Θέμα: Περί καπνίσματος μια άποψη.

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    το κατα ποσο ειναι επιλογη εχει να κανει και με την εποχη που ξεκινησε να καπνιζει καποιος.καποτε δεν υπηρχε ενημερωση(ουτε οι γιατροι καλα καλα δεν ειχαν ιδεα) και δικαιολογημενα καπνιζαν σχεδον ολοι.σημερα ομως ενα παιδι που ξεκιναει το καπνισμα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να πει οτι "δεν ηξερε" κτλ.σημερα βρωμαει ο τοπος απο παραδειγματα,ντοκιμαντερ,βιβλια κτλ με θεμα το καπνισμα και το πως επιρεαζει τον ανθρωπινο οργανισμο.αν μη τι αλλο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.αρα επιλεγει λοιπον να καπνιζει
    στην ευρωπη ολο και μειονεται το καπνισμα.ε εμεις παντα ακολουθουμε αργα παντα ειμαστε πισω.σιγα σιγα θα φυγει και απο εμας ετσι δειχνει το πραγμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Κανείς καπνιστής δεν ξέρει τι κάνει την ώρα που ανάβει τσιγάρο και τραβάει τον καπνό.Δεν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ.

Οι συμμαθητές σου,όπως κι εγώ όταν το ξεκίνησα,γνώριζαν επιφανειακά και μόνο τίς συνέπειες.Όταν όμως είσαι 16-17-18,αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια,αθάνατος.
    Μετά τα 18 ξέρεις δεν υπάρχει δικαιολογία...
    Μην ξεχνάς ότι τα έτσι σκέφτονται και οι ξεκράνωτοι πιτσιρικάδες.
    Κάποτε η τρέλλα της εφηβείας παύει ν'αποτελεί δικαιολογία

Δεν είναι λοιπόν θέμα επιλογής το τσιγάρο.Είναι μια συνήθεια που αποκτήθηκε από έλλειψη γνώσης και σωστής διαπαιδαγώγησης.
    Δεν ισχύει:ο δικός μου έκανε 2 πακέτα τη μέρα(και παραλίγο να το πληρώσει...).
    Δεν κάπνισα ποτέ...

Γι αυτό λέω Βαγγέλη ότι είναι επιλογή.
    Η παράμετρος ισχυρός ή όχι χαρακτήρας ισχύει.Αλλά οι πράξεις μας είναι επιλογές,πως να το κάνουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS

Δεν ισχύει:ο δικός μου έκανε 2 πακέτα τη μέρα(και παραλίγο να το πληρώσει...).
    Δεν κάπνισα ποτέ...

Γι αυτό λέω Βαγγέλη ότι είναι επιλογή.
    Η παράμετρος ισχυρός ή όχι χαρακτήρας ισχύει.Αλλά οι πράξεις μας είναι επιλογές,πως να το κάνουμε
    ακριβως

Δεν είναι λοιπόν θέμα επιλογής το τσιγάρο.Είναι μια συνήθεια που αποκτήθηκε από έλλειψη γνώσης και σωστής διαπαιδαγώγησης.
    αυτο το θεωρω σωστο για εναν ανθρωπο που ξεκινησε την καπνιστικη του καριερα πριν 30-40 χρονια...και πιο πριν.
    καποιος που ξεκιναει σημερα δεν εχει καμια δικαιολογια.
    οταν κανω κατι γνωριζοντας τις συνεπειες ΕΠΙΛΕΓΩ.
    ετσι το καταλαβαινω εγω....

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Νομίζεις πως μόνο οι έφηβοι δεν έχουν δικαιολογία;Πιστεύεις μήπως ότι,όλοι αυτοί(ανεξαρτήτου ηλικίας)που σκίζουν τα μηχανάκια και τ' αμάξια τους,που πάνε δίχως αύριο στούς δημόσιους δρόμους,έχουν επίγνωση;

Όχι Τόλη μου,δεν έχουν.Όσο για το τσιγάρο....αν ποτέ γνωρίσεις-τυχαία ή ηθελημένα-κάποιον καλό ψυχολόγο,κάν'του μια κουβέντα.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    αυτο το θεωρω σωστο για εναν ανθρωπο που ξεκινησε την καπνιστικη του καριερα πριν 30-40 χρονια...και πιο πριν.
    καποιος που ξεκιναει σημερα δεν εχει καμια δικαιολογια.
    οταν κανω κατι γνωριζοντας τις συνεπειες ΕΠΙΛΕΓΩ.
    ετσι το καταλαβαινω εγω....
    Αν είσαι όντως 19,σωστά το καταλαβαίνεις.Μην το έχεις όμως σαν αξίωμα.Απόψεις σαν κι αυτές αλλάζουν για πλάκα.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    +1000000 σε οτι εχει πει ο TOLISTOLAROS.

πολλοι το εχουν κοψει.παραδειγματα καθημερινα, που τα εχουμε δει ολοι μας.

ολοι ξερουν τι δημιουργει. ακομα και ο 16χρονος. οκ, μπορει να μην εχει το μυαλο να το χωνεψει αλλα το καταλαβαινει.

οταν και εγω μεγαλωνα και εβλεπα σε καθε δελτιο να αναφερονται θανατοι απο πρεζακια ειπα στον εαυτο μου "μ@λακα η πρεζα σκοτωνει.τελος"

και εμενα ο δικος μου πατερας ηταν μανιακος καπνιστης. ουτε εγω, ουτε ο αδερφος μου καπνιζουμε. ο ιδιος εβριζε απο το πρωϊ μεχρι το βραδυ τον εαυτο του. ασχετο αν το συνεχιζει γιατι πλεον ειναι μεγαλος και ξεροκεφαλος.

και σχεδον ολοι οι καπνιστες που εχω συζητησει ακουγονται συνειδητοποιημενοι. και περα απο το γεγονος οτι ενοχλει. εχω αρχισει και λεω "καλα, ξερεις οτι σου κανει κακο στην υγεια σου. ξερεις οτι κανεις κακο στην τσεπη σου. γιατι δεν κανεις κατι γι'αυτο?"

και η απαντησεις ξερετε ποιες ειναι??
    "ε,η συνηθεια ειναι μεγαλη"
    "εχεις δικιο αλλα τωρα ειναι δυσκολη περιοδος"
    "θα το κοψω αλλα πρεπει να το αποφασισω"
    κλπ.
    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

οι πιο τολμηροι μου λενε:
    "ετσι,καπνιζω γιατι γουσταρω και ειναι το παθος μου"

αυτο το δεχομαι καλυτερα. ξερετε γιατι?
    γιατι και εγω εχω ενα παθος και μια πρεζα που δεν μπορω να την κοψω. και δεν θελω και στην τελικη. η μηχανη.

και εγω μπορει να πεθανω ανα πασα στιγμη. το ξερω και το αποδεχομαι.
    και αυτος ξερει οτι το πιθανοτερο ειναι να πεθανει απο αυτο. απλα αυτος κανει υπομονη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Βαγγέλη η διαφωνία μας δεν είναι στο αν έχουν δικαιολογία ή όχι,αλλά στο αν είναι επιλογή το κάπνισμα.
    Σίγουρα για πολλούς το κάπνισμα κάτι προσφέρει.Δεν καπνίζω και δε με νοιάζει.Ούτε τους κατακρίνω,δικό τους θέμα.
    Είναι όμως επιλογή.
    ΥΓ:Δεν είμαι ο μόνος με γονιό καπνιστή που δεν κάπνισε ποτέ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δεν θα μπώ όπως είπα στο αν είναι σωστό ή οχι... αυτό είναι αντικειμενικό στο θέμα υγείας (αποδεδειγμένα οτι κάνει βλάβες) και υποκειμενικό στο θέμα επιλέγω/γούστο/δικαίωμα.

Εκείνο που εμμένω και το καταλαβαίνουμε όλοι είναι στον σεβασμό του να μην επιβάλλεις τις παρενέργειες απο την επιλογή στον διπλανό σου.

Vangelis, ... βρε φίλε μου.... όποιον τον ενοχλεί το βλέμμα των μη-καπνιστών τότε ας το κόψει, γιατί σημαίνει οτι καταννοεί και τον ενοχλεί και τον ίδιο αυτό που κάνει. Το βλέμα "απέχθειας-οίκτου" προς την βρώμινη συνήθεια του τσιγάρου, τα κιτρινισμένα δάχτυλα, την ανάσα που βρωμάει, το λαχάνιασμα ακόμα και στα 50μέτρα περπάτημα κτλ κτλ κτλ... όλα αυτά είναι πολύ πιο ισχυρό κίνητρο και επιχείρημα για μένα να δώ έτσι ενα καπνιστή κριτικάροντας απο μακριά τι βλέπω, παρά να τον δώ να καπνίζει σε ενα χώρο εξαεριζόμενο και να πίνει τον καφέ του.

Επιλογή είναι να το συνεχίσει... επιλογή είναι και να το κόψει. Δεν έχει δικαιολογίες ο ενήλικος , πόσο μάλλον όταν γνωρίζει οτι δεν του αρέσει αυτό που κάνει αλλά συνεχίζει απο εθισμό (περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό). Συνεργάτης το έκοψε πριν 5 μήνες και συνεχίζει ενώ έκανε 1 πακέτακι στριφτά. Αυτός δηλαδή δεν έχει εθισμό;;;

Δεν λέω να το κόψουν λόγω απαγόρευσης... μην το κόψουν ποτέ αν είναι έτσι. Να το κόψουν όμως επειδή τους κάνει κακό και είναι σίγουρο οτι ενα πολύ μεγάλο ποσοστό και γνωρίζει και το ενοχλεί αυτό το θέμα...

Τελευταίο να βάλω και το οικονομικό;

5ημέρες εργάσιμεςΧ 1πακέτο Χ3ευρώ=15 Ευρώ τις εργάσιμες και πες άλλα 3 πακέταΧ 3 ευρώ το Σ/Κ πάμε 24-25 ευρώ την εβδομάδα... δλδ...100 τον μήνα.. άρα 1200 ευρώ τον χρόνο. Ένας μισθός πάνω κάτω και αυτό οχι για φανατικούς καπνιστές. Είπατε κάτι;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Βαγγέλη η διαφωνία μας δεν είναι στο αν έχουν δικαιολογία ή όχι,αλλά στο αν είναι επιλογή του κάπνισμα.
    Σίγουρα για πολλούς το κάπνισμα κάτι προσφέρει.Δεν καπνίζω και δε με νοιάζει.Ούτε τους κατακρίνω,δικό τους θέμα.
    Είναι όμως επιλογή.
    Ούτε να σού άλλάξω γνώμη μπορώ,ούτε και έχω δικαίωμα.Απλά εσύ θα πιστεύεις πως είναι μια συνειδητή επιλογή κι εγώ όχι.

Και ωπ!πριν λίγο το είδα....Πολύχρονος ρε συ,έστω και στίς διαμάχες.
    moto perpetuo

hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Vangelis, ... βρε φίλε μου.... όποιον τον ενοχλεί το βλέμμα των μη-καπνιστών τότε ας το κόψει, γιατί σημαίνει οτι καταννοεί και τον ενοχλεί και τον ίδιο αυτό που κάνει. Το βλέμα "απέχθειας-οίκτου" προς την βρώμινη συνήθεια του τσιγάρου, τα κιτρινισμένα δάχτυλα, την ανάσα που βρωμάει, το λαχάνιασμα ακόμα και στα 50μέτρα περπάτημα κτλ κτλ κτλ...
    Βρε καλέ μου,αυτό που είπα για βλέμμα απέχθειας,αδιαφορίας,κατανόησης κλπ,ήταν για να δείξω τη ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ.

Οι άνθρωποι είναι ήδη χωρισμένοι,απομονωμένοι και,αν οι καπνιστές μπουν στα κλουβιά,αυτό το πράγμα θα γίνει πολύ έντονο.Είναι μια άσχημη εικόνα.Δεν το βλέπεις αυτό;

Σ'όλα τ' άλλα (εκτός τού "επιλέγω να καπνίσω")με βρίσκεις σύμφωνο.
    moto perpetuo

hasta luego.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μα ακριβώς το ίδιο λέμε... το γιατί το ονομάζεις "άσχημη εικόνα" και το συνδέεις με το κάπνισμα.

Γιατί πίσω απο γυαλί μπορεί να δώ ενα σύνολο ανθρώπων να πίνουν καφέ αλλά δεν θα το πώ άσχημη εικόνα και κακομοίρηδες. Το "άσχημη εικόνα" δεν έχει να κάνει με το πως το βλέπουν οι απέξω... αλλά με το τι κάνουν οι από μέσα εις γνώσιν τους.

Τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    μα ακριβώς το ίδιο λέμε... το γιατί το ονομάζεις "άσχημη εικόνα" και το συνδέεις με το κάπνισμα.

Γιατί πίσω απο γυαλί μπορεί να δώ ενα σύνολο ανθρώπων να πίνουν καφέ αλλά δεν θα το πώ άσχημη εικόνα και κακομοίρηδες. Το "άσχημη εικόνα" δεν έχει να κάνει με το πως το βλέπουν οι απέξω... αλλά με το τι κάνουν οι από μέσα εις γνώσιν τους.

Τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο.

Gandalf
    Γκρφμχ ....:rotflmao: :rotflmao:

Ρε συ,η άσχημη εικόνα είναι "εμείς από δω,εσείς από κει".Μοναξιά,διαφοροποίηση,έλλειψη επικοινωνίας.
    moto perpetuo

hasta luego.

To τσιγαρο σας πειραξε τωρα!!
    Τα καυσαερια που τρωτε καθε δευτερολεπτο (κ ειδικα εκει στην Αθηνα) δεν σας λενε τιποτα?
    Τα τοσα τοξικα αποβλητα που αναπνεουμε για να πλουτισουν μερικοι μαλλον εσας δεν σας λενε απολυτως τιποτα...
    Γι αυτο κ θα παραμεινουμε ΖΩΑ γιατι απλα παμε οπου μας πανε(οποιος καταλαβε καταλαβε)
    http://s3.gladiatus.gr/game/c.php?uid=19251

Μα γιατί συζητάτε.. για κάτι που που δεν έχει απαγορευτεί

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Σελίδα 13 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί σεβασμού (μια μικρή καθημερινή ιστορία)
    από Johnny_Nik στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2012, 21:02
  2. Απαντήσεις: 1401
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2011, 10:25
  3. Πες μια αποψη βάση εμπειρίας
    από mzac στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2009, 21:39
  4. Τεχνικο, Την αποψη σας περι του θεματος
    από Πατρινός στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5