Σελίδα 14 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 4910111213141516171819 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 344

Θέμα: ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ - XL600R '85

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Kotselakos Προβολή μηνύματος
    Σπύρο, κάπου είχα ένα link για 6061 Τ6 και 7075 Τ6 σε μικρές ποσότητες, αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα στα τεφτέρια μου...

δες εδω http://www.lymetal.eu/ εχει πολυ καλες τιμες και εξυπηρέτηση...
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kotselakos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotpag Προβολή μηνύματος
    κρίμα, έπρεπε να βάλει ....
    ...σως για να γλιστράει; Έβαλε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sotpag Προβολή μηνύματος
    το καλο με αυτο το προγραματακι ειναι πως μπορεις να το αποθηκευσεις σε DXF και να τρεχει και σε autocad
    Όντως, ο γιος του μηχανουργού φτιάχνει ένα buggy και μου ζήτησε αν μπορώ να του ψηφιοποιήσω κάποια έντυπα σχέδια εξαρτημάτων της ανάρτησης για να στείλει τα dxf για κοπή laser. Ελπίζω να δουλεύουν τα αρχεία, γιατί θα ΄θελα και εγώ να φτιάξω διάφορα.

Thanx και για το link για το αλουμίνιο, νομίζω ότι αυτή είναι η εταιρεία της οποίας έψαχνα στοιχεία επικοινωνίας.
    Κωστής

Ωραιος...

Παγκόσμιος Έλλην.. Το avatar του/της universalgr1
    Έλα πες την αλήθεια...

Είσαι μηχανολόγος στο σχεδιαστικό της Honda έτσι;; Και ποστάρεις εδώ για να γελάσεις με τους κοινούς θνητούς, ε;;;

Τι να πω;; Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, εδώ δεν γίνεται απλή ανακατασκευή.. Γίνεται (τουλάχιστον) επαγγελματική δουλειά!!

Πολλά μπράβο!!! Συνέχισε ακριβώς έτσι!!

Πατέρας πια..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από universalgr1 Προβολή μηνύματος
    Έλα πες την αλήθεια...

Είσαι μηχανολόγος στο σχεδιαστικό της Honda έτσι;; Και ποστάρεις εδώ για να γελάσεις με τους κοινούς θνητούς, ε;;;

Τι να πω;; Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, εδώ δεν γίνεται απλή ανακατασκευή.. Γίνεται (τουλάχιστον) επαγγελματική δουλειά!!

Πολλά μπράβο!!! Συνέχισε ακριβώς έτσι!!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αλλά πίστεψέ με, δεν κάνω τίποτα το φοβερό.

ΟΚ, μπάνικα τα 3-D σχεδιάκια, αλλά μην ψαρώνεις, η όλη μετατροπή σε γεωμετρία και αριθμητική δημοτικού βασίζεται. Πρόσθεση και αφαίρεση αποστάσεων κάνω, τίποτα άλλο.

Φαντασία και υπομονή θέλει. Αν αρχίζεις και τα βάζεις όλα σε ένα φύλλο χαρτί και δεν βιάζεσαι, κάθε τι παίρνει τον δρόμο του.
    Κωστής

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αλλά πίστεψέ με, δεν κάνω τίποτα το φοβερό.

ΟΚ, μπάνικα τα 3-D σχεδιάκια, αλλά μην ψαρώνεις, η όλη μετατροπή σε γεωμετρία και αριθμητική δημοτικού βασίζεται. Πρόσθεση και αφαίρεση αποστάσεων κάνω, τίποτα άλλο.

Φαντασία και υπομονή θέλει. Αν αρχίζεις και τα βάζεις όλα σε ένα φύλλο χαρτί και δεν βιάζεσαι, κάθε τι παίρνει τον δρόμο του.

Καλημέρα σου νοιώθω υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι μέχρι να αρχίσει ο φίλος την αναπαλαίωση της R-25 το δικό σου εγχείρημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον τουλάχιστον στα δικά μου μάτια!
    Δεν μπορώ όμως να μην παρατηρήσω ότι ξοδεύεσαι (και δεν εννοώ οικονομικά) σε μια μετατροπή που όχι μόνο πολλοί θα απέρριπταν λόγω γνησιότητος (δεν είμαι κατ' ανάγκη ένας απ' αυτούς) αλλά λόγω των προβλημάτων που σου έχει δημιουργήσει σε ζωτικά μέρη της μηχανής.Μακάρι να "αποζημιωθείς" γρήγορα από το αποτέλεσμα θα χαρούμε όλοι όσοι σε παρακολουθούμε! Η προσήλωση σου στην λεπτομέρεια της συγκεκριμένης μετατροπής ελπίζω να μη σε κουράσει για την συνέχεια των υπολοίπων που χρειάζεται το XLκι.
    Τελειώνω παρ' ότι έπρεπε να είχα αρχίσει με τα συγχαρητήριά μου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα σου νοιώθω υποχρεωμένος να ομολογήσω ότι μέχρι να αρχίσει ο φίλος την αναπαλαίωση της R-25 το δικό σου εγχείρημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον τουλάχιστον στα δικά μου μάτια!
    Δεν μπορώ όμως να μην παρατηρήσω ότι ξοδεύεσαι (και δεν εννοώ οικονομικά) σε μια μετατροπή που όχι μόνο πολλοί θα απέρριπταν λόγω γνησιότητος (δεν είμαι κατ' ανάγκη ένας απ' αυτούς) αλλά λόγω των προβλημάτων που σου έχει δημιουργήσει σε ζωτικά μέρη της μηχανής.Μακάρι να "αποζημιωθείς" γρήγορα από το αποτέλεσμα θα χαρούμε όλοι όσοι σε παρακολουθούμε! Η προσήλωση σου στην λεπτομέρεια της συγκεκριμένης μετατροπής ελπίζω να μη σε κουράσει για την συνέχεια των υπολοίπων που χρειάζεται το XLκι.
    Τελειώνω παρ' ότι έπρεπε να είχα αρχίσει με τα συγχαρητήριά μου.
    Να 'σαι καλά φίλτατε.

Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη μετατροπή είναι η στραβή με τα σπασίματα του πίσω κέντρου.

Ο σκελετός ήταν και είναι για μένα το βαρβάτο θέμα που είναι ανεξάρτητο της μετατροπής.

Καταλαβαίνω το σκεφτικό σου περί κούρασης, γιατί την έχω πατήσει σε άλλο μηχανάκι. Πατέντιασα πάρα πολλά ταυτόχρονα, πελάγωσα και έμεινε στη μέση. Εδώ δεν θα κάνω το ίδιο λάθος, ουσιαστικά το δισκόφρενο πίσω είναι η μόνη μετατροπή.

Ξέρω ότι για την χρήση που θα του κάνω το ταμπούρο αρκεί, σε μεγάλο βαθμό η μετατροπή σε δισκόφρενο γίνεται μόνο και μόνο για την χαρά της πατέντας.

Το κόλλημα με την γνησιότητα πάντως έκανα πολύ καιρό να το ξεπεράσω, τουλάχιστον σε μένα λειτουργούσε ψυχαναγκαστικά, έφτασα να μην χαίρομαι το χόμπυ μου. Το έστειλα λοιπόν στα τσακίδια, δεν με αφορά.

Τα μηχανάκια που κυκλοφορώ θέλω πάνω απ΄όλα να αρέσουν σε μένα, ας μην είναι τελείως μαμά, δεν έχω σκοπό να το κατεβάσω σε καλλιστεία κλασσικών. Αν κάτι με τρώει και μου κάθεται στραβά, εφόσον με παίρνει το αλλάζω.

Το στοίχημα (και το πιο δύσκολο) βέβαια είναι να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της μοτο, έχω επίγνωση ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μιας πετυχημένης και καλαίσθητης μετατροπής και του κιτς είναι αρκετά λεπτή.
    Κωστής

Να 'σαι καλά φίλτατε.

Το κόλλημα με την γνησιότητα πάντως έκανα πολύ καιρό να το ξεπεράσω, τουλάχιστον σε μένα λειτουργούσε ψυχαναγκαστικά, έφτασα να μην χαίρομαι το χόμπυ μου. Το έστειλα λοιπόν στα τσακίδια, δεν με αφορά.

Τα μηχανάκια που κυκλοφορώ θέλω πάνω απ΄όλα να αρέσουν σε μένα, ας μην είναι τελείως μαμά, δεν έχω σκοπό να το κατεβάσω σε καλλιστεία κλασσικών. Αν κάτι με τρώει και μου κάθεται στραβά, εφόσον με παίρνει το αλλάζω.

Το στοίχημα (και το πιο δύσκολο) βέβαια είναι να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της μοτο, έχω επίγνωση ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μιας πετυχημένης και καλαίσθητης μετατροπής και του κιτς είναι αρκετά λεπτή.
    Άσε! Αυτό το ζόρι το τραβάω τώρα εγώ με το Le Mans, είχε δίκιο ο ernti που του έκανα "κήρυγμα" στην μετατροπή του (DAX) "παίρνεις δύο, το ένα το κάνεις τσίλικο μαμά και το άλλο όπως εσύ κάνεις κέφι" η Απόλυτη Λύση!
    "Is this all that's life of my life before me?
    Straitjacket memories? Sedative highs?
    No happy ending like they’ve always promised?
    There’s got to be something left for me."
    ------------------------------------

Χρηστος Το avatar του/της sv9cvk
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SpeakeasyBlues Προβολή μηνύματος
    Άσε! Αυτό το ζόρι το τραβάω τώρα εγώ με το Le Mans, είχε δίκιο ο ernti που του έκανα "κήρυγμα" στην μετατροπή του (DAX) "παίρνεις δύο, το ένα το κάνεις τσίλικο μαμά και το άλλο όπως εσύ κάνεις κέφι" η Απόλυτη Λύση!
    Και αν εχεις πολλες ιδεες παιρνεις 3...
    Ενα μαμα , ενα cafe racer , και ενα πχ streetfighter η bobber ,ή.....ή................ *

Και η παντοφλα ετοιμη!!!

Κωστη ,

* ναι αναποφασιστος ειμαι ,(αν επιζησω απο την παντοφλα)
    ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
    CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
    , Vespa GT200 TS50W

Σήμερα στη Ρόδο βρέχει όλη μέρα και δεν βγήκα ύπαιθρο για δουλειά.

Λούφα από τη βιοπάλη λοιπόν κανονικά και με το νόμο, οπότε έπιασα να τρίβω τον σκελετό να περαστεί ψυχρό γαλβάνι. Τον είχα πασαλείψει από χθες με διαβρωτικό να μαλακώσουν τα πολλά πολλά.

Σύντομα όμως σταμάτησα, λόγω της υγρασίας ότι έγδυνα σε μία ώρα άρχιζε να σκουριάζει... Τα τριμμένα τα πέρασα λάδι και τον άφησα για μία πιο καλή μέρα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC01751.jpg 
Προβολές:	797 
Μέγεθος:	36,7 KB 
ID:	253032

Όνομα:	DSC01752.jpg 
Προβολές:	798 
Μέγεθος:	33,7 KB 
ID:	253033

Όνομα:	DSC01755.jpg 
Προβολές:	800 
Μέγεθος:	29,3 KB 
ID:	253034
    Κωστής

Κάποιες περιοχές του σκελετού όπως αυτή...

Όνομα:	DSC01753.JPG 
Μέγεθος:	43,0 KB 
ID:	253035

...και αυτή...

Όνομα:	DSC01754.JPG 
Μέγεθος:	43,8 KB 
ID:	253036

...θέλω να τις σφραγίσω γιατί στανταρ εκεί πιάνει σκουριά. Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω κατά τη γνώμη σας;

Αρμόκολλα; Υγρό μέταλλο; Σιδηρόστοκο;

Αναλόγως τι θα χρησιμοποιήσω παίζει ρόλο αν θα πέσει πριν ή μετά το γαλβάνι;
    Κωστής

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    ....να τρίβω τον σκελετό να περαστεί ψυχρό γαλβάνι...
    καλύτερα για μένα να κάνεις μια ηλεκτροστατική, κάποιος θα έχει στο νησί (αν δεν ξέρεις , πιστεύω πως θα έχει ο Βογιατζής ο Γιώργος με τα fidusa)

...σως για να γλιστράει; Έβαλε...

τα dxf για κοπή laser. Ελπίζω να δουλεύουν τα αρχεία, γιατί θα ΄θελα και εγώ να φτιάξω διάφορα.
    για πόντα έλεγα , αν είχε βάλει και του έφυγε τι να πω ...

για το cad έχει κάποιες ατέλειες μερικές φορές και πρέπει να αφαιρέσεις και τις διαστάσεις

...θέλω να τις σφραγίσω γιατί στανταρ εκεί πιάνει σκουριά. Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω κατά τη γνώμη σας;

εδώ είναι ένα θέμα, καλύτερα αρμόκολλα (body ή κάτι ανάλογο) από ένα καλό χρωματοπωλείο για να μην σκάσει από τους κραδασμους....
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Κάποιες περιοχές του σκελετού όπως αυτή...

Όνομα:	DSC01753.JPG 
Μέγεθος:	43,0 KB 
ID:	253035

...και αυτή...

Όνομα:	DSC01754.JPG 
Μέγεθος:	43,8 KB 
ID:	253036

η γνωμη μου ειναι στην προεργασια να ρωτησεις σε καταστημα με προιοντα 3Μ για το τι θα βαλεις.
    αν δεν εχεις προσβασει πες μου να σε φερω σε επικοινωνεια
    vag 70.ντου απο παντου...

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    Πρώτα ψυχρό γαλβανι,και μετά οτιδήποτε αλλο.προτίμησε στη συνέχεια αρμοκολα που θα στρωσεις με πινελο και διαλυτικ0.καθάρισε πριν απο όλα το λάδι με διαλυτικ0.

Δεν έχω να σας δείξω και πολλά, αλλά για να δούμε...

Επανέρχομαι στο θέμα της βάσης δαγκάνας.

ΟΚ, κατέβασα στη φρέζα το σημείο που πιάνεται στον άξονα του τροχού, αλλά είχα θέμα γιατί όλο το κάτω μέρος της βάσης έβρισκε στο εσωτερικό του ψαλιδιού.

Για να κάτσει σωστά χρειάστηκε να φάω τελείως τα νεύρα της χύτευσης και κάμποσο παραμέσα, σε ορισμένα σημεία είναι ζήτημα να έχει παραμείνει 4mm αλουμίνιο.

Εγκατέστησα τον τροχό, τους αποστάτες και την βάση στο ψαλίδι, τα έσφιξα κανονικά και διαπίστωσα ότι η βάση έχει αδυνατίσει τόσο που πιέζοντάς την με το χέρι μέσα-έξω έχει ελαστικότητα. Την πήγα στον Σάκη να μου πει αν γίνεται να την "χτίσει" με την TIG χωρίς να πετσικάρει.

Έκανε ακόμα μια φορά τα μαγικά του και ιδού...

Στις παρακάτω φωτό έχω αρχίσει ήδη να μορφοποιώ την ενίσχυση με ζιργκόν και λίμα, έχει πολλή δουλειά όμως ακόμα.

Όνομα:	DSC01776.jpg 
Προβολές:	683 
Μέγεθος:	28,9 KB 
ID:	253310

Από τη μεριά που δεν έχω αγγίξει ακόμα...

Όνομα:	DSC01777.jpg 
Προβολές:	684 
Μέγεθος:	31,1 KB 
ID:	253311

Θα πρέπει να φρεζαριστεί ένα ακόμα αυλάκι όπως φαίνεται παρακάτω με κόκκινο για να να κοντράρει στο ψαλίδι...

Όνομα:	DSC01778.1.jpg 
Προβολές:	683 
Μέγεθος:	37,8 KB 
ID:	253312

Τον παραδέχομαι τον κερατά...

Ούτε στράβωσε όπως φοβόμουνα (πέρασα τη δαγκάνα πάνω και ολισθαίνει στους οδηγούς μια χαρά), και τόση κόλληση έτριψα και δεν βρήκα τον παραμικρό πόρο.
    Κωστής

Σελίδα 14 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 4910111213141516171819 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τα κουρελια τραγουδουν ακομα !!
    από STOYBI στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2006, 10:19
  2. Τα "κουρέλια" .... τα κλέβουν ακόμα;...ευτυχώς παρα τρίχα.
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/09/2006, 17:08
  3. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2005, 21:32
  4. Τα L2 ειναι ακομα εδω... ακομα και εαν τα θηρια...
    από Runner Ducati στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2005, 08:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF