Δημοσιεύθηκε αρχικά από
THEOD
Δεν έχω διαβάσει τις 13 σελίδες για να είμαι σίγουρος τι ακριβώς ζητάς να μάθεις ή τι σου έχουν ήδη πει.
Καταλαβαίνω ότι θέλεις να μεταβείς από ένα street σε κάποιο on-off και θα σου πω την αντίστοιχη εμπειρία μου.
Το 2005 όντας κάτοχος του FZ6 Fazer ήθελα κάτι πιο ξεκούραστο, πιο ροπάτο χωρίς όμως να σούρνεται. Χωρίς πολλά –πολλά τσίμπησα τότε ένα V-STROM 1000.
Το κράτησα 1-1,5 χρόνο και παρ’ όλο που άκουγα και δάβαζα διάφορα δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα και πέρασα πάρα πολύ καλά μαζί του. Κάπου όμως το 2006 εμφανίστηκε το ολοκαίνουργιο τότε FZ1 FAZER… Μο@ν@ρα στην όψη, 150 άλογα, και μπήκα στην πρίζα. Έδωσα το Στρώμα και τα έσκασα για κούτα fz1 που το κράτησα 7 χρόνια (πρωτοφανές για μένα).
Σε αυτά τα 7 χρόνια όμως εγώ μεγάλωσα, οι συνθήκες άλλαξαν, και μην στα πολυλέω βρέθηκα ξαναμανά στο δίλημμα για κάτι πιο ξεκούραστο, πιο ροπάτο, και που να ταιριάζει καλύτερα στις νέες συνθήκες τρόπου μετακίνησης και ηλικίας μου (σε 2 χρόνια θα είμαι στα -ήντα...). Και επιπλέον δεν ήθελα να δώσω λεφτά - έπρεπε να κάνω την αλλαγή μία η άλλη...
Τα μεγάλα on-off ήταν μονόδρομος αλλά τα νέα σούπερ-ντούπερ 1200άρια κοστίζουν μια περιουσία και δεν είναι καιροί για τέτοια.
Κάπου εκεί μου ήρθε μια φλασιά… "Ρε παπαρίδι αφού το είχες, το ξέρεις, ήσουν ευχαριστημένος, ξέρεις που πονάει και που μαμάει, ξέρεις τι να περιμένεις από αυτό χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, γιατί δεν ξανακοιτάς πάλι για κανένα Στρώμα από το να μπλέκεις τώρα στα γεράματα με κανένα άλλο και άγνωστο ?"
Και κοίταξα… Και το έκανα... Βρήκα ένα πιστεύω καλό κομμάτι και το πήρα με λιγότερα χρήματα απ’ όσα έδωσα το fz1… Και βρέθηκα για 2η φορά στην σέλλα μιας ίδιας μηχανής μετά από 7 χρόνια αποχωρισμού από αυτήν.
Η μετάβαση ήταν ομαλή και μόνο λίγα ψυχολογικά από τα 150 άλογα του FZ1 μου έχουν μείνει και αυτά κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως όταν βγαίνω Εθνική και στον αυτοκινητόδρομο…
Για το μεγάλο Στρώμα έχουν γραφτεί πολλά… Έχει τα "θεματάκια" του αλλά αν πέσεις σε καλό κομμάτι τίποτα δεν θα σε στραβώσει.
Πολύ δυνατό μοτέρ που σπέρνει από τις 3Κ έως τις 10Κ, απλά αξιοπρεπή φρένα (εγώ φοράω 4πίστονες που έχουν δώσει τελείως άλλη αίσθηση και φρενάρισμα), στρίβει όπως θέλεις και όσο η καρδούλα σου αντέχει, καίει από πολύ (9-10 λιτρ/100) στα χουφτώματα έως λίγο (5,8-7 λιτρ/100) στα ταξίδια και στο επαρχιακό με "έξυπνη" διαχείριση γκαζιού, μια ohlins πίσω και ελατήρια-γέφυρα μπροστά που του είχε φορέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έχουν μετατρέψει σε χλίδα αλλά και υπόδειγμα συμπεριφοράς ταυτόχρονα, φορτώνεται σαν μουλάρι και ταξιδεύει υπεράνετα και σχετικά οικονομικά έως τα 160-180, θα περάσεις αμέσως τα 200 όταν θα γουστάρεις αλλά από εκεί και πάνω ο ηλεκτρονικός περιοριστής του θα αρχίσει να σε φρενάρει και θα σε τερματίσει κάπου στα 220 (εκτός κι ασχοληθείς να τον παρακάμψεις), δεν έχει τον όγκο και το βάρος του Βαρκαδέρο και κινείται πολύ πιο «αέρινα» απ’ αυτό, και λόγω εμπορικής αποτυχίας του μοντέλου μπορείς να το βρεις πολύ φθηνά - πιο φθηνά από οποιοδήποτε της κατηγορίας του (μιλάω για μοντέλα 04-09)… Σκέψου το, κι αν θες να ρωτήσεις κάτι εδώ είμαι