Τα λες πολύ ορθολογικά & συμφωνώ 100% μαζί σου. Η αγορά μεταχειρισμένου σε συνδυασμό με ένα γενναίο service, είναι νομίζω ότι καλύτερο. Όμως ο καθένας τα ζυγίζει σίγουρα αλλιώς.
Πάντως μια γενικότερη οπτική που έχω είναι ότι παρ'όλη τη πληθώρα μοντέλων στη κατηγορία αυτή, πολύς κόσμος είναι μπερδεμένος γιατί τα περισσότερα είναι γλυκανάλατα. Παλιότερα νομίζω ο καθένας ήταν "ταγμένος" σε ένα μοντέλο για χ, ψ λόγους.
p.s Μακάρι να έβγαινε σύντομα και το ΚΤΜ 800.
Daz τα έχουμε πει πολλές φορές κι από κοντά. Για εμένα, το ιδανικό μηχανάκι θα ήταν το τενερε 660 που είχα με ένα κυλίνδρο παραπάνω και 20-25 αλογα. Τιποτε άλλο.
Αυτά, την σημερινή εποχή, δεν θέλουν πάνω από 700-800 κυβικά.
Και θα στο πω αλλιώς.
Αν το f800gs ή το tiger το απλό έγραφε γιαμαχα, θα ήταν για πολλούς το ιδανικό μηχανάκι.
Δεν είναι ακριβό, είναι ελαφρύ, κάνει καλά τα πάντα.
Τα 1200αρια, ΌΛΑ ΤΑ 1200ρια, για εμένα είναι μια Ιουρασικη περίοδος στα ονοφ που την έφερε η BMW, την ακολούθησαν κι άλλοι σαν χανοι, κι ελπίζω να τελειώσει σύντομα.
Και μην λέμε τώρα για φορτωματα, ανέσεις κλπ.
Όλα τα ονοφ με τον κατάλληλο εξοπλισμό, φορτωνονται σαν γαιδουρια και γίνονται άνετα . Η διαφορά είναι στο Γκάζι.
Υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν να ταξιδεύουν 200+. Εκεί τα θέλουν τα κυβικά αλλά υπάρχουν θαυμάσια σπορτ-τουρινγκ μηχανάκια που κάνουν την δουλειά καλύτερα, ασφαλέστερα, άνετα. Δεν θες θηρία με αεροδυνσμικη περιπτέρου.
Οπότε, το θέμα για 1200ρια για εμένα έχει λήξει.
Και, μάλλον, ληγει και το θέμα 1000ρι.
Και πάμε στο option του μτχ. για να ξεκαθαρίσει.
Μέχρι 5000 αγορα.
Να μου αρέσει.
Μιλάμε δλδ για ΚΤΜ 950adv του 04-05.
Μεσα στην βδομάδα θα δω δύο.
Χλμ μιλάμε γύρω στα 60-80χιλ.
Ας υποθέσουμε ότι τα μηχανάκια δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα πτώσεις κλπ.
Τι χρειάζονται ως ένα "καλό service " για να βγάλουν αλλά 50000χλμ.
-Μεγαλο service?
-Αναρτήσεις?
-δίσκοι?
-τρομπες?
-άλλο?
Το μηχανάκι θα είναι ΚΑΙ για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΧΡΉΣΗ. που σημαίνει ζέστη, κίνηση κλπ.
Θέλουν διπλό βεντιλατερ;
Και υπάρχει και το θέμα της κατανάλωσης, αλλά είπαμε ότι πάει, καίει
Νομίζω υπάρχουν ειδικότεροι από μένα στα ΚΤΜ. Πήγαινε τα όμως μια βόλτα από του Χελιώτη να σου πει χαρτί και καλαμάρι.
Σίγουρα θα τσέκαρα τρόμπες, θα έκανα μια ρύθμιση - καθάρισμα carb και θα έπαιζα με φίλτρο, ζιγκλέρ, εξατμίσεις για να έχω μειωμένη κατανάλωση. Επίσης τσεκ τα επίμαχα σημεία στο μπλοκ του κινητήρα που κάποια ελάχιστα είχαν θέμα.
Καλύτερα να βρεις κάποιο 06 ή 07, σαν γενική κατεύθυνση αυτό. Τα υπόλοιπα από ειδικούς.
γνώμη μου να μην μπλέξεις.
γιατί και θα σκάσεις φράγκα για τα συμμαζέματα και θα πληρώνεις τα κερατά σου για βενζίνες
ο τρούπερ ίσως να στο έχει ήδη επιβεβαιώσει.
αφού το θες το μηχανάκι σου και για καθημερινή χρήση νομίζω πως το χτζ700 θα το
ευχαριστηθείς περισσότερο χωρίς να ματώνει η τσέπη σου
Ίσως φαίνονται γλυκανάλατα επειδή κυριαρχούν πια τα ηλεκτρονικά και ο ''φιλικός'' χαρακτήρας...οι εταιρείες πρωτίστως θέλουν να πουλήσουν...ένα απόλυτο μηχάνημα(δρόμου,πίστας ή χώματος) για ικανά χέρια θα φέρει θαυμασμό στα περιοδικά και τα fora αλλά δεν ξέρω κατά πόσον θα φέρει και τις αντίστοιχες πωλήσεις...ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι,στα περισσότερα κυριαρχεί αυτό το χαζο-ρύγχος που έχει γίνει μόδα και στερεί χαρακτήρα...δεν ξέρω![]()
Ωστόσο υπάρχουν ακόμα μηχανήματα απολαυστικά,ίσως όχι με την ''πρωτόλεια'' αίσθηση που υπήρχε παλιότερα.
Έχει σημασία πάντως και αυτή η πληθώρα μοντέλων που αναφέρεις...έχει απλωθεί η μοτο-αγορά συγκριτικά με παλιότερα...και σε κυβικά και σε κατηγορίες...είναι πολύ διαφορετικό να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 2-3 μοντέλα μίας κατηγορίας και διαφορετικός αυτός ο ''ευχάριστος πονοκέφαλος'' των σημερινών υποψήφιων αγοραστών!
Συμφωνώ...και αν δεν επείγει η αγορά μοτοσυκλέτας,τότε ας δώσει χρόνο να ηρεμήσει το μυαλό και να το ξαναδεί μετά από κάποιο διάστημα,έχοντας τα μάτια ανοιχτά μήπως προκύψει κάτι μέχρι τότε.Εγώ επιμένω πάντως ότι η αγορά του μεταχειρισμένου έχει ευκαιρίες(και πολλές παγίδες φυσικά) και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα,είναι υπερβολή να χρεωνόμαστε και να ξεφραγκιαζόμαστε για την αγορά 2τροχου ή 4τροχου ενώ μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε κάποιο εξίσου καλό και αισθητά φτηνότερο.
Η παρατήρηση φυσικά με 100% καλή διάθεση,δε θέλω και δεν μπορώ να μπω στην τσέπη του ανθρώπου
Είσαι δύσκολος αγοραστής
Δεν το γνωρίζω καλά αλλά δεν ξέρω αν θα έδινα 5 χιλιάρικα + τα όποια κόστη για τα συμμαζέματα που προανέφερες για 950 10-12 ετών και με τόσα χλμ..όχι επειδή δε γουστάρω την εταιρεία,αντιθέτως.Ακόμα και αν ήταν του αδερφού μου ή τέλος πάντων κάποιου που το πρόσεχε,θα ήμουν επιφυλακτικός επειδή είναι μια κίνηση με αρκετό ρίσκο.Εύχομαι όμως να το δεις και να αξίζει τα λεφτά του,θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση αφού κανένα άλλο εντός budget δε σε καλύπτει.
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η κατανάλωση. Από όσα έχω δει κι ακούσει από πρώτο χερι(©Ktinos)τα μηχανάκια αυτά είναι λίγο - πολύ λαχείο. Δεν ξέρεις πότε θα κληρώσει και σε ποιον.
Μπορεί να μην έχει βγάλει στον προηγούμενο τίποτα και να τα βγάλει όλα σε εμένα, μπορεί να τα έχει βγάλει όλα στον προηγούμενο και α) να τα έχει κρύψει επιμελώς και να τα βγάλει σε εμένα β) να τα έχει φτιάξει όλα ο άνθρωπος και να βγάλει αλλά σε εμενα... Ή τιποτα
Ασε το μηχανακι του τρουπερ. Κανεις δε γνωριζει τι χαρχαλο πηρε. Η καταναλωση ειναι λογικοτατη αν δεν κανεις συνεχεια παντιλικια και τα καρμπυρατερ ειναι σωστα ρυθμισμενα. Οι μαμα εξατμισεις βοηθαν επισης. Οι ακραπες ειναι μονο για σαματα. Με σκισιμο εντος πολης μου καιει γυρω στα 8 το πολυ 9.
@ ggs Στα 60 με 80κ θα χρειαστουν μαλλον και τεντωτηρες εκκεντροφορων και ισως και αλυσιδες και δισκοι συμπλεκτη αν ειναι σκισμενο. Εγω θα προτεινα για ελεγχο και σερβις τον φιλιππακη. Ειναι και γατος και κυριος. Απλα να γνωριζεις εκ των προτερων την πιθανοτητα να ριξεις ακομα ενα χιλιαρικο για να το εχεις για τα επομενα χρονια. Και επελεξε μοντελο 05 (οχι ασημι η πορτοκαλι) καλλιτερα εκτος κι αν βρεις παλαιοτερο απο ψειρα κατοχο. Αν το παρεις και θελεις συμβουλες για καρμπυρατερ μου λες.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
τα πρωτα 950 ειχαν θεματακια(τρομπες νερου,ροδελες στις κεφαλες,τρομπες συμπλεκτη,κομπλερ μιζας θελανε σπειρωκολλα οι βιδες)τα επομενα 990 εκτος απο τρομπες συμπλεκτη κ μεχρι το 2008 το πολυ πολυ καμια τρομπα νερου δεν εχω ακουσει κατι αλλο...κ ξερω πολλους που τα εχουν κα τα 2 κ ειμαι κ μεσα στα συνεργεια..το δικο μου προς το παρων εχει μονο 24000 χλμ κ εκτος απο την προγραμματισμενη συντηρηση(με ευλαβεια παντα )δεν εχει ζητησει κατι αλλο.Α! ξεχασα κ ενα ζοαν εξατμισης που μου εκαμε πριν μια βδομαδα κ το πηγα στον χελιωτη να μου το αλλαξει κ μου ειπε οτι ολα το καινε.αυτα. ..
8-9 λτ/100 για καθημερινη χρηση ειναι αιματηρα νούμερα.
με το χτζ700 θα παίζει γύρω στα 4. χαοτική διαφορά.
επίσης θα σκάσει 5 χιλιάρικα για μηχανάκι 10+ ετών και άλλο ένα χιλιάρικο για μαζέματα ίσον 6.
για τη δουλειά που το θέλει ένα ολοκαίνουριο οικονομικό μηχανάκι των 8000 είναι προφανέστερη επιλογή