Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
να αφήσεις την ελεύθερη αγορά να το αποτιμήσει.
ελευθερη..
που λεει ο λογος..
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
να αφήσεις την ελεύθερη αγορά να το αποτιμήσει.
ελευθερη..
που λεει ο λογος..
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Σου ειπα εγω τι ειναι πλουτος?Εγω ρωτησα εσενα τι εννοεις με την λεξη πλουτος....Γιατι κρινεις τον αλλον πριν μιλησει και τον βαφτιζεις μαρξιστη και απαντας κιολας στην μαντεψια σου??Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Νατη πάλι μια παιδική αντίληψη περί πλούτου, ότι πλούτος, δηλαδή, είναι αυτό που μπορούμε να δούμε, να φάμε, να πιάσουμε...
Δηλαδη υπηρεσιες.....Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Οι πιο ενδιαφέρουσες μορφές πλούτου σήμερα είναι αυτές που δεν μπορούμε να δούμε, δεν μπορούμε να φάμε, και δεν μπορούμε να πιάσουμε, αυτές που κάποιος παλιότερα δεν θα τις απαριθμούσε καν ως μορφές πλούτου.
ΤΙ παραγει λεειΑρχικά δημιουργήθηκε από npat
Για να σου απαντήσω στο ερώτημά σου: Μια καφετέρια μπορεί παράγει: αναψυχή, ξεκούραση, συντροφικότητα, αυτοικανοποίηση για τους θαμώνες της, λανθάνουσα σεξουαλική ικανοποίηση, επιβεβαίωση της αντίληψης του status, ικανοποίηση του ναρκισισμού, και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο.![]()
Ναι δεν διαφωνω...(ΥΓ Εδω λεω για το δεν χρειαζεται να ξερω....)Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Και να σου πω κάτι: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ. Από την στιγμή που βγάζει χρήματα, παράγει πλούτο. Τέλος. Πόσο? Όσο χρήμα βγάζει.
Δεν υπαρχει ελευθερη αγορα.....Αυτο που βαφτισανε ετσι απετυχε παταγωδως....Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Επαναλάβατε παρακαλώ: Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να μετρήσεις την αξία ενός αγαθού είναι να αφήσεις την ελεύθερη αγορά να το αποτιμήσει. Άλλος τρόπος ποτέ δεν έχει βρεθεί (και είμαι πεπεισμένος ότι ούτε πρόκειται).
Παμε τωρα...Παραγει αερα κοπανιστο και στην ουσια επεξεργαζει λιγο ή σερβιρει ετοιμα προιοντα,βαραει τον φραπε κτλ...Οποτε στην ουσια ειναι εμπορος ετοιμων προιοντων που προσφερει και υπηρεσια....Μια καφετερια λοιπον πουλαει εκτος των προιοντων,ανεση,μουσικη,ατμοσφαιρα,ΣΕΡΒΙΣ,δροσια/ζεστη,θεα στην θαλασσα(κτλ)....
Στο αποφθεγμα σου τωρα οτι ο σερβιτορος δεν παραγει καμμια απο τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(και οχι πλουτο πρωτοβαθμιο ή αλλο) της καφετεριας.....Μηπως βλεπεις κατι απο πανω που να ανατρεπει τα λεγομενα σου?
Μηπως ειναι βλακες οι ιδιοκτητες καφετεριας που βαζουν τους μαντραχαλους και τα πιπινια να τρεχουν πανω κατω με τους δισκους?Αφου δεν παραγουν εργο οπως λες.....
Μηπως εγω σαν πελατης θα προτιμησω την Χ καφετερια απο την Ψ γιατι εχει καλυτερο σερβις?Γιατι μου αρεσε η σερβιτορα ρε αδερφε,για να γινω σεξιστης...
Και προσπαθησε να μην προτρεχεις![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
+ 1/n, n---> 0+![]()
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Ναι υπηρεσίες, αλλά όχι το "σερβίρισμα και την προετοιμασία του καφέ". Αυτά είναι πολύ μικρό κομμάτι της αξίας της.Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Δηλαδη υπηρεσιες.....
Δεν βλέπω κάτι να το ανατρέπει. Οι υπηρεσίες που παράγει ο σερβιτόρος είναι μικρό κομμάτι του πλούτου (όπως θες πες το) που παράγει μια καφετέρια.Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Παμε τωρα...Παραγει αερα κοπανιστο και στην ουσια επεξεργαζει λιγο ή σερβιρει ετοιμα προιοντα,βαραει τον φραπε κτλ...Οποτε στην ουσια ειναι εμπορος ετοιμων προιοντων που προσφερει και υπηρεσια....Μια καφετερια λοιπον πουλαει εκτος των προιοντων,ανεση,μουσικη,ατμοσφαιρα,ΣΕΡΒΙΣ,δροσια/ζεστη,θεα στην θαλασσα(κτλ)....
Στο αποφθεγμα σου τωρα οτι ο σερβιτορος δεν παραγει καμμια απο τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(και οχι πλουτο πρωτοβαθμιο ή αλλο) της καφετεριας.....Μηπως βλεπεις κατι απο πανω που να ανατρεπει τα λεγομενα σου?
Να στο πω κι αλλιώς: Ο σερβιτόρος σε μια καφετέρια είναι τόσο σημαντικός όσο και οι... τουαλέτες. Είναι και τα δυο απαραίτητα, πρέπει να είναι αξιοπρεπούς επιπέδου, αλλά δεν έχουν να κάνουν με το κύριο προϊόν που παράγει η καφετέρια.
Αν επέλεγες μια καφετέρια κυρίως βάσει της σερβιτόρας που έχει (και όχι λόγο θέσης, ατμόσφαιρας, διάκοσμου, κόσμου που μαζεύει), τότε η σερβιτόρα θα έπαιρνε πολύ περισσότερα.Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μηπως εγω σαν πελατης θα προτιμησω την Χ καφετερια απο την Ψ γιατι εχει καλυτερο σερβις?Γιατι μου αρεσε η σερβιτορα ρε αδερφε,για να γινω σεξιστης...
Τώρα που το σκέφτομαι... σε "καφετέριες" που τις διαλέγεις βάση των υπηρεσιών της σερβιτόρας, η σερβιτόρα, φαντάζομαι, παίρνει σημαντικό ποσοστό των εσόδων.
Γιατί "που λέει ο λόγος"? Αυτό δεν το 'πιασα?Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ελευθερη..
που λεει ο λογος..
μηπως δεν συμβαινει αυτο επειδη υπαρχουν πολλες κοπελες(και αγορια) που θα καναν την δουλεια?Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Αν επέλεγες μια καφετέρια κυρίως βάσει της σερβιτόρας που έχει (και όχι λόγο θέσης, ατμόσφαιρας, διάκοσμου, κόσμου που μαζεύει),
τότε η σερβιτόρα θα έπαιρνε πολύ περισσότερα.
- Hit it.
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Για το (1), πολύ σωστά η κοινωνία διαμορφώνεται από το κράτος, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την λανθασμένη εντύπωση που έχει η κοινωνία για τα πτυχία και τις γνώσεις. Επιλογή του κράτους είναι η λειτουργία συγκεκριμένων σχολών, αλλά παρακμή της κοινωνίας είναι ο απόλυτος στόχος ζωής η συγκεκριμένη σχολή. Κανείς δεν σε πίεσε να γίνεις συγκεκρίμενο επάγγελματα, πέρα από την διάθεση αυτοπροβολής και λοιπά παρόμοια κίνητρα που τα θεωρείς οδηγό της κοινωνίας.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
1) οταν λεω κρατος εννοω κοινωνια, η οποια διαμορφωνεται για μενα σε μεγαλο βαθμο απο τις επιλογες της/των κυβερνησεων (αν θελεις μπορουμε να το αναλυσουμε και αυτο)
2) το ιδιο με πριν οσον αφορα την κοινωνια.
3) δηλαδη αμα πας και γραφεσαι (με εξετασεις) ΑΚΡΙΒΩς στην σχολη που θελεις δεν υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να σαρεσει, απο το να συμπληρωνεις Λοττο?![]()
τελος παντων, το να κλαιγεσαι ειναι μεγαλη μαλακια, και στην τελικη αν δεν σαρεσει κατι το αλλαζεις, ή μενεις μια ζωη να κλαιγεσαι.αυτο σιγουρα ειναι δικη σου επιλογη*
ομως επειδη βλεπω πως αυτα ειναι στην θεωρια και στην πραξη πολλοι λιγοι εχουν τα καρυδια να ξεφυγουν απο κει που τους εριξε η μοιρα (που για σενα δεν ειναι κατι κακο) γιαυτο κραζω σε καθε αναλογο θρεαντ..
*βεβαια αν εχεις τις ικανοτητες να το κανεις (λιγο μυαλο, σωματικα προσοντα, κοινωνικο χαρακτηρα και διαφορα αλλα)
γιατι αλλιως στην ελλαδα σε τρωει η ΜΑΡΜΑΓΚΑ και μη μου πεις οχι..
Για το (2), εάν το βασίσεις στα προηγούμενα, κάνεις ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Είναι άρρωστη η κοινωνία που δεν μπορεί μα δεχτεί ότι ένα 17χρόνο που θέλει να σπουδάσει το Χ ενώ η κοινωνία επιτάσσει το Ψ. Στο χέρι σου να το δεχτείς ή όχι.
Για το (3), δεν υπάρχει περίπτωση να γραφτείς όπου εσύ θέλεις! Εσύ θα κάνεις την επιλογή εάν θα περάσεις στην σχολή ή η σχολή θα αποφασίσει εάν θα σε δεχτεί; Φυσικά και η σχολή, βγάζει νούμερα, τόσους θέλω, με τέτοια προσόντα, οι Χ καλύτεροι θα έρθουν σε εμένα. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν πιτσιρίκια που γράφονται σε όποια σχολή θέλουν και η σχολή τους δέχεται. Εάν εσύ το θεωρείς ΛΟΤΤΟ, το κράτος το θεωρεί συναγωνισμό με τα υπόλοιπα συνομήλικα πιτσιρίκια και επικράτηση του καλύτερου. Εάν δεν μπορείς να παίξεις στην αρένα, έχασες το παιχνίδι. Υπάρχουν και άλλες σχολές. Μην στραβώνεις, αλλά εάν δεν μπορείς να περάσεις τώρα στην σχολή Υδραλικής Επιστήμης, μην νομίζεις ότι η σχολή θα σε δεχτεί να κάνεις εκεί εγγραφή και αφού δοκιμάσεις κανά χρόνο, να σε αξιολογήσει εάν θέλει να σε κρατήσει. Πάλι σε καμιά σχολή Ιατρικής στην Κάτω Κωλοπετινίτσα θα καταλήξεις.
Το κλάμα και η μαρμάγκα που θίγεις παρακάτω, μήπως σχετίζεται με την άρρωστη κοινωνία που σε θέλει με μεζονέτα, SUV, καφεδάκι στην παραλία και ψαροταβέρνα το Σαββατοκύριακο, μία καλή οικογένεια, και λοιπά όμορφα; Εάν θες να γίνεις κάτι, θα γίνεις είτε με τον εύκολο τρόπο, είτε με τον δύσκολο, αρκεί να πατάμε και λίγο Γη, να βλέπουμε τι είναι εφικτό και τι όνειρο. Οπότε, μήπως εάν το κράξιμο γίνεται εκτός πραγματικότητας, δεν μας περιλαμβάνει;
Όμως ο στόχος είναι το χρήμα και τα υπόλοιπα είναι side effect. Καμία επιχείρηση δεν ξεκινά με στόχο τα side effect. Ο σερβιτόρος ίσως να απαιτείται για τα side effect, αλλά είναι απαραίτητος για το χρήμα. Και φυσικά, τώρα πληρώνεται 580? γιατί τόσα ορίζει το κράτος και όχι το χρήμα της καφετέριας. Εάν αύριο βγει νόμος με κατώτερο μισθό 2.000?, τόσα θα πρέπει να τον πληρώσει. εάν δεν θέλει, κρατάει μόνο τις τουαλέτες και βγάζει πάλι το ίδιο κέρδος.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Μια καφετέρια μπορεί παράγει: αναψυχή, ξεκούραση, συντροφικότητα, αυτοικανοποίηση για τους θαμώνες της, λανθάνουσα σεξουαλική ικανοποίηση, επιβεβαίωση της αντίληψης του status, ικανοποίηση του ναρκισισμού, και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο. Και να σου πω κάτι: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ. Από την στιγμή που βγάζει χρήματα, παράγει πλούτο. Τέλος. Πόσο? Όσο χρήμα βγάζει.
Δεν ειμαι πατρινος!ειμαι ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ που σπουδαζει πατρα
gdevelek εισαι ο μόνος εδω που έγραψε την ιστορία και ξεκαθάρισε το θέμα πως γίνεται απο υπαλληλος να ανέβεις σε άλλο επιπεδο εισοδήματος (να γινεις αφεντικο).γιατι αισθανομουν οτι μιλουσα με ατομα που γραφουν στους τοιχους'' θανατος στα αφεντικα".
trumpet:αν τα πα/μια τει σου δινανε γνωση απλα για να γινεις εργατης ενος πλουσιου βιομηχανου τοτε να φωναζες κ να γκρινιαζες αλλα τωρα δεν εχεις κανενα λογο.βγαινεις κ παιρνεις οτι αξιζεις.εχω φιλο που παιρνει 700 ευρω με 2 πτυχια (μηχανολογος τει κ μηχ/μηχανικος) και αλλον που πηγε σιατλ κ τσιμπαει 2500 ευρω κ κανει κ διδακτορικο ταυτοχρονα. οταν θα γυρισει απο σιατλ...θαναι το αφεντικο που εσυ θα λες οτι σε εκμεταλευεται.αλλα θαναι πραγματι ετσι?
Δουλευω απο 15 χρονων ,απλα λογω οικογενειας δεν χρειαστηκε να δουλεψω για σπουδες.ολοι κλαιτε οτι ειναι χαμηλα οι μισθοι,για μενα θα πρεπε να ηταν ακομη πιο κατω,αν εισαι καλος να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ παραπανω κ ο εργοδοτης σου που ξερει οτι εισαι καλος θα σου δωσει παραπανω.
Βαρεθηκα τα ΠΑΙΔΙΑ που δουλευουν κ γκρινιαζουν ότι παιρνουν λιγα αλλα δεν κανουν καν τη δοκιμη να ζητησουν παραπανω.τολμηστε το.τολμηστε να ζητησε τα ενσημα που δικαιουστε τις υπερωριες και μην μασατε όταν δεν σας τα δινουν .να πατε δικαστικως.ΠΑΝΤΑ προσεχετε τι υπογραφετε,όχι υπογραφη σε οικιοθελή αποχωρηση(χωρις ημερ/νια) κατά την προσληψη,όχι υπογραφη σε ημιαπασχοληση ενώ δουλευεις κανονικα.
Και εν κατακλειδι βαρεθηκα την βλακεια που κουβαλαμε διοτι εχουμε κανει πλουσιο το κάθε αχρηστο που ανοιξε μια καφετερεια,σουβλατζιδικο,γυμναστηριο .και τον καναμε πλουσιο εμεις οι πολύ περισσοτερο βλακες.αφηνουμε τα ευρω μας χωρις καμια κριση(αν εχει καλα πραγματα,αν ειναι σωστος εργοδοτης).Στην επομενη καφετερεια που θα πας ρωτα τον σερβιτορο αν παιρνει ενσημα,κοιτα αν η αποδειξη που σου φερανε ειναι παλιά.γενικα ....ας ξυπνησουμε λιγακι!!δινουμε 4 ευρω για ενα καφε=2 πιτες = το ωρομισθιο ολων αυτων που σας σερβιρουν(και ντελιβερι).
σε ευχαριστω θεε μου που ουτε σημερα χτυπησε μπιελα!
Εδώ είναι η εκμετάλευση. Η προσφορά εργασίας είναι μικρότερη από την ζήτηση. Θα πάρει τον επόμενο ο οποίος και θα πάει τρέχοντας να σου φάει την θέση. Τα εργασιακά μας δικαιώματα τα έχουμε ήδη κατακτήσει. Από την στιγμή που γίνεται η πρόσληψη, ξέρει το καλό μας το αφεντικό τι πρέπει να μας δώσει. Αλλά, όπως λες και εσύ, και έχουμε και στο άλλο threadάκι, ούτε αυτά δεν θέλουν να δώσουν.Αρχικά δημιουργήθηκε από nick183
το αφεντικο σε εκμεταλευεται
ενσημα που δικαιουστε
υπερωριες
οικιοθελή αποχωρηση(χωρις ημερ/νια) κατά την προσληψη
ημιαπασχοληση ενώ δουλευεις κανονικα
Να πέσουν οι μίσθοι, ζήτω η επανάσταση, ζήτω το έθνος.![]()
για αλλη μια φορα που κανουμε διαλογο, ή δεν καταλαβαινεις τι λεω, ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις..Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Για το (3), δεν υπάρχει περίπτωση να γραφτείς όπου εσύ θέλεις! Εσύ θα κάνεις την επιλογή εάν θα περάσεις στην σχολή ή η σχολή θα αποφασίσει εάν θα σε δεχτεί; Φυσικά και η σχολή, βγάζει νούμερα, τόσους θέλω, με τέτοια προσόντα, οι Χ καλύτεροι θα έρθουν σε εμένα. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν πιτσιρίκια που γράφονται σε όποια σχολή θέλουν και η σχολή τους δέχεται. Εάν εσύ το θεωρείς ΛΟΤΤΟ, το κράτος το θεωρεί συναγωνισμό με τα υπόλοιπα συνομήλικα πιτσιρίκια και επικράτηση του καλύτερου. Εάν δεν μπορείς να παίξεις στην αρένα, έχασες το παιχνίδι. Υπάρχουν και άλλες σχολές. Μην στραβώνεις, αλλά εάν δεν μπορείς να περάσεις τώρα στην σχολή Υδραλικής Επιστήμης, μην νομίζεις ότι η σχολή θα σε δεχτεί να κάνεις εκεί εγγραφή και αφού δοκιμάσεις κανά χρόνο, να σε αξιολογήσει εάν θέλει να σε κρατήσει. Πάλι σε καμιά σχολή Ιατρικής στην Κάτω Κωλοπετινίτσα θα καταλήξεις.
πιανεσαι απο κατι, και γραφεις μια ολοκληρη παραγραφο, βασισμενος σε κατι που δεν ειπα..
ΕΙΠΑ ποιο πανω ακριβως
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
3) δηλαδη αμα πας και γραφεσαι (με εξετασεις) ΑΚΡΙΒΩς στην σχολη που θελεις δεν υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να σαρεσει, απο το να συμπληρωνεις Λοττο?![]()
εσυ παρεβλεψες το (με εξετασεις) και εκανες μια ολοκληρη αναλυση στον αερα..
και περα απο αυτο..
ΛΟΤΤΟ ειναι το συστημα εισαγωγης τωρα.Ενα πολυ μικρο ποσοστο μπαινει εκει που θελει
ολοι οι αλλοι ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ..
και δεν ειναι ετσι φιλε, περι συναγωνισμου και <<αρενας>>
δεν θα πρεπε πας να σπουδασεις για να σφαχτεις με τους συμφοιτητες/μαθητες..
πας για να μαθεις μια τεχνη/επιστημη που σε ενδιαφερει..
και σε ολα αυτα, προσθεσε οτι το ιδιο το κρατος κανει ελλειπη εως και μηδενικο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, και σε αυτο λοιπον φταει το κρατος, και οχι τα παιδια που ειναι λογικο στα 16/17 να ξερουν τι θελουν..
- Hit it.
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Επειδή τώρα κατάλαβα ακριβώς με ποιον τρόπο λειτουργείς, σου αφαιρώ οποιαδήποτε λεπτομέρεια σου φανταζεί περιττή και μένω μόνο στο δικό σου σενάριο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
παρεβλεψες το (με εξετασεις)
Θα πας και θα γραφτείς στην σχολή που σε αρέσει, αφού περάσεις τις εξετάσεις τους. Όμορφα μέχρι τώρα; Μπορείς να με περιγράψεις τι θα γίνει παρακάτω; Εάν έχουμε 80.000 υποψήφιους με τα ίδια γούστα, πώς θα ανταπεξέλθει η σχολή στο μιλιούνι αυτό; Ωραία είναι τα δικά μας εγώ, αλλά γιατί δεν βλέπουμε και τις ανάγκες της σχολής που την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος; Γιατί θα πρέπει το κράτος να φτιάξει σχολές που να δέχονται 80.000 κόσμο.
Αφού δεν σου αρκεί η παραπάνω εξήγηση γιατί δεν μπορούν όλοι οι μαθητές να γίνουν φοιτητές όπου τους καπνίσει, μπορείς να μου αναφέρεις μία χώρα που να παρέχει τριτοβάθμιαια εκπαίδευση και να προσφέρει θέση σε όλους τους υποψήφιους; Με την δική μου γνώση δεν υπάρχει. Αλλά αφού το θες να υπάρξει και πιστεύεις ότι κάποιος δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει γιατί επιλέγουν τους μαθητές τυχαία, μήπως τα κριτήρια της σχολής είναι τέτοια που εάν βάλουμε εκεί μέσα 80.000μαθητές, στο δεύτερο έτος θα έχουμε τα ίδια πάνω-κάτω νούμερα με το τρέχων σύστημα; Να δεχτώ ότι έχουμε 500 άξιους μαθητές για την Χ σχολή. Αφού όμως η σχολή ζητά μόνο 250, γιατί δεν προσπαθείς να γίνεις ένας από αυτούς τους 250; Αναπαύεσαι στους 500 και ζητάς την εισαγωγή όλων;Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ΛΟΤΤΟ ειναι το συστημα εισαγωγης τωρα.Ενα πολυ μικρο ποσοστο μπαινει εκει που θελει
ολοι οι αλλοι ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ και δεν ειναι περι συναγωνισμου και <<αρενας>>
Εννοείται πως θα πας να σφαχτείς, να ιδρώσεις και να λιώσεις παντελόνια στην καρέκλα. Μήπως θες να δίνουν και τα πτυχία σε όλους, όπως θα μπαίνουν όλοι που θα περάσουν τις εξετάσεις που λες; Θεωρείς σωστό να δίνεις εξετάσεις, να περνάς την βάση του 10, να μπαίνεις στην σχολή, να τσεπώνεις το 5άρακι και έτοιμο το πτυχίο. Καμία αξιολόγηση όσων μπήκαν, όσων βγήκαν, όλοι το ίδιο είναι. Γι' αυτό δίνουν 580? μισθό, γιατί υπάρχει λαός για να δουλέψει και δεν υπάρχουν θέσεις. Τι σημασία έχει το 9άρι πτυχίο, το 5άρι, και πάει λέγοντας. Ούτε οι γνώσεις τους κινούν το ενδιαφέρον. Μπορείς να το κάνεις αυτό; Ωραία, σου δίνω και 580? και άντε γειά.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
δεν θα πρεπε πας να σπουδασεις για να σφαχτεις με τους συμφοιτητες/μαθητες..
πας για να μαθεις μια τεχνη/επιστημη που σε ενδιαφερει..
Τι στα διάλα επαγγελματικό προσανατολισμό να κάνεις στην Ελλάδα; Δεν έχουμε βιομηχανία, δεν παράγουμε ούτε καρφίτσα, δεν εξάγουμε το παραμικρό, εισάγουμε τα πάντα. Ακόμη και το ΣΕΠ που υπάρχει, υπερβολικό είναι. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται με το να σου παρουσιάσω τα διαθέσιμα επαγγέλματα. Από αυτά, κάποια θα γυαλίσουν στα πιτσιρίκια και θα τα δοκιμάσουν. Έτυχε ή πέτυχε, στην Ελλάδα θα αποτύχει γιατί εάν εγώ πω ότι αύριο θα σπουδάσω γεωγραφία, θα βαράω μύγες μεθαύριο. Όχι ότι σε άλλες χώρες θα έβρισκα δουλειά ως γεωγράφος, αλλά εκεί υπάρχουν 346437654 διαθέσιμες θέσεις όπου μπορείς να δουλέψεις. Αυτή είναι η διαφορά που θεωρείς ότι το ΣΕΠ δεν λειτουργεί στην Ελλάδα και όξω απ' εδώ κάνει θαύματα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
προσθεσε οτι το ιδιο το κρατος κανει ελλειπη εως και μηδενικο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, και σε αυτο λοιπον φταει το κρατος, και οχι τα παιδια που ειναι λογικο στα 16/17 να ξερουν τι θελουν
Και κάτι πολύ σημαντικό που ξεχνάς σε κάθε συζήτηση. Όταν υπάρχουν κενά, είναι δικαίωμα του συνομιλητή να προσθέσει την γρανιτούρα και να την θέσει προς σκέψη. Εάν δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο, ή γράφε τι έχεις στο μυαλό σου μαζί με την υποσημείωση ότι δεν δέχεσαι προσθέσεις/διορθώσεις/επεξηγήσεις, ή μείνε και συζήτα σαν άνθρωπος. Ένα πράγμα μόνο, μην μου ζητάς να γίνω ακατανόμαστος.
κ
- Hit it.
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
1α) Και κάτι πολύ σημαντικό που ξεχνάς σε κάθε συζήτηση. Όταν υπάρχουν κενά, είναι δικαίωμα του συνομιλητή να προσθέσει την γρανιτούρα και να την θέσει προς σκέψη. Εάν δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο, ή γράφε τι έχεις στο μυαλό σου μαζί με την υποσημείωση ότι δεν δέχεσαι προσθέσεις/διορθώσεις/επεξηγήσεις, ή μείνε και συζήτα σαν άνθρωπος. Ένα πράγμα μόνο, μην μου ζητάς να γίνω ακατανόμαστος.
Επειδή τώρα κατάλαβα ακριβώς με ποιον τρόπο λειτουργείς, σου αφαιρώ οποιαδήποτε λεπτομέρεια σου φανταζεί περιττή και μένω μόνο στο δικό σου σενάριο.
1β) Θα πας και θα γραφτείς στην σχολή που σε αρέσει, αφού περάσεις τις εξετάσεις τους. Όμορφα μέχρι τώρα; Μπορείς να με περιγράψεις τι θα γίνει παρακάτω; Εάν έχουμε 80.000 υποψήφιους με τα ίδια γούστα, πώς θα ανταπεξέλθει η σχολή στο μιλιούνι αυτό; Ωραία είναι τα δικά μας εγώ, αλλά γιατί δεν βλέπουμε και τις ανάγκες της σχολής που την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος; Γιατί θα πρέπει το κράτος να φτιάξει σχολές που να δέχονται 80.000 κόσμο.
2) Αφού δεν σου αρκεί η παραπάνω εξήγηση γιατί δεν μπορούν όλοι οι μαθητές να γίνουν φοιτητές όπου τους καπνίσει, μπορείς να μου αναφέρεις μία χώρα που να παρέχει τριτοβάθμιαια εκπαίδευση και να προσφέρει θέση σε όλους τους υποψήφιους; Με την δική μου γνώση δεν υπάρχει. Αλλά αφού το θες να υπάρξει και πιστεύεις ότι κάποιος δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει γιατί επιλέγουν τους μαθητές τυχαία, μήπως τα κριτήρια της σχολής είναι τέτοια που εάν βάλουμε εκεί μέσα 80.000μαθητές, στο δεύτερο έτος θα έχουμε τα ίδια πάνω-κάτω νούμερα με το τρέχων σύστημα; Να δεχτώ ότι έχουμε 500 άξιους μαθητές για την Χ σχολή. Αφού όμως η σχολή ζητά μόνο 250, γιατί δεν προσπαθείς να γίνεις ένας από αυτούς τους 250; Αναπαύεσαι στους 500 και ζητάς την εισαγωγή όλων;
3) Εννοείται πως θα πας να σφαχτείς, να ιδρώσεις και να λιώσεις παντελόνια στην καρέκλα. Μήπως θες να δίνουν και τα πτυχία σε όλους, όπως θα μπαίνουν όλοι που θα περάσουν τις εξετάσεις που λες; Θεωρείς σωστό να δίνεις εξετάσεις, να περνάς την βάση του 10, να μπαίνεις στην σχολή, να τσεπώνεις το 5άρακι και έτοιμο το πτυχίο. Καμία αξιολόγηση όσων μπήκαν, όσων βγήκαν, όλοι το ίδιο είναι. Γι' αυτό δίνουν 580? μισθό, γιατί υπάρχει λαός για να δουλέψει και δεν υπάρχουν θέσεις. Τι σημασία έχει το 9άρι πτυχίο, το 5άρι, και πάει λέγοντας. Ούτε οι γνώσεις τους κινούν το ενδιαφέρον. Μπορείς να το κάνεις αυτό; Ωραία, σου δίνω και 580? και άντε γειά.
4) Τι στα διάλα επαγγελματικό προσανατολισμό να κάνεις στην Ελλάδα; Δεν έχουμε βιομηχανία, δεν παράγουμε ούτε καρφίτσα, δεν εξάγουμε το παραμικρό, εισάγουμε τα πάντα. Ακόμη και το ΣΕΠ που υπάρχει, υπερβολικό είναι. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται με το να σου παρουσιάσω τα διαθέσιμα επαγγέλματα. Από αυτά, κάποια θα γυαλίσουν στα πιτσιρίκια και θα τα δοκιμάσουν. Έτυχε ή πέτυχε, στην Ελλάδα θα αποτύχει γιατί εάν εγώ πω ότι αύριο θα σπουδάσω γεωγραφία, θα βαράω μύγες μεθαύριο. Όχι ότι σε άλλες χώρες θα έβρισκα δουλειά ως γεωγράφος, αλλά εκεί υπάρχουν 346437654 διαθέσιμες θέσεις όπου μπορείς να δουλέψεις. Αυτή είναι η διαφορά που θεωρείς ότι το ΣΕΠ δεν λειτουργεί στην Ελλάδα και όξω απ' εδώ κάνει θαύματα.
1α) δεν ζηταω να μην κανεις προσθέσεις/διορθώσεις/επεξηγήσεις
ζηταω να μην βγαζεις πραγματα απο το μυαλο σου, που θεωρεις οτι τα χω πει, και να τα χρησιμοποιεις για να στηριξεις τα επιχειρηματα σου!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩς ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΑΥΤΟ!!!
και στην τελευταια απαντηση σου θα σου δειξω πολλα τετοια.. κοιτα λοιπον τα νουμερακια..
1β) στο προηγουμενο ποστ σου συμπερανες οτι ΕΙΠΑ εγω να μπαινουν χωρις εξετασεις..
σου εκανα νεα εξηγηση, και τωρα εβγαλες αλλο συμπερασμα:rotflmao:
εγω ειπα να μπαινουν 80.000????????![]()
οσες θεσεις εχει το πανεπιστημιο τοσους επιτυχοντες θα βαλει με σειρα βαθμολογιας..
δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι αυτο να το συμπαρανεις?
ο ελληνας φορολογουμενος που σε πιασε ο πονος..
ηδη πληρωνει παρα πολλα λεφτα σε σχολες, και μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ΤΩΡΑ εχουμε χιλιαδες φοιτητες που το μονο που κανουν ειναι επιβαρυνση του φορολογουμενου..
παμε παρακατω..
2) τι να σχολιασω εδω..
παμε παλι, ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 80.000
σε πολες χωρες που ξερω εγω μπαινεις με εξετασεις στην σχολη και οχι με ΠΡΟΠΟ - ΛΟΤΤΟ
3) θα λιωσεις στην καρεκλα, επειδη υποτιθεται σαρεσει η επιστημη σου
αυτο που γραφεις παρακατω για την βαση του 10 και πτυχιο που στο χαριζουν, ΑΚΡΙΒΩς αυτο συμβαινει σημερα αν δεν το χεισ καταλαβει..
4) νταξυ μην τρελαθουμε τωρα, δεν υπαρχουν πολλα επαγγελματα στην ελλαδα..
τι θα γινουμε ολοι?? τραγουδιστες και βιζητουδες?
Υ.Γ. Ακατομαστος δεν θα γινεις ποτε
![]()
- Hit it.
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Ωραία, καλή αρχή.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
δεν ζηταω να μην κανεις προσθέσεις/διορθώσεις/επεξηγήσεις
Δεν σου έγραψα ότι τα είπες εσύ. Σου έγραψα ότι εάν το Α που λες εσύ, και το Β που σου βάζω εγώ (δεν σου έβαλα επεξήγηση παραδίπλα ότι το λέω εγώ, αλλά έλεος, κοροϊδεύουμε τα αμερικανάκια που θέλουν μασημένη τροφή, αλλά έχουμε πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου), τα σμίξουμε, θα γίνει καμπουμΑρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ζηταω να μην βγαζεις πραγματα απο το μυαλο σου, που θεωρεις οτι τα χω πει, και να τα χρησιμοποιεις για να στηριξεις τα επιχειρηματα σου!!!
Στο εξήγησα γιατί έγραψα το χωρίς εξετάσεις. Μην διαφωνείς για την διαφωνία.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
στο προηγουμενο ποστ σου συμπερανες οτι ΕΙΠΑ εγω να μπαινουν χωρις εξετασεις..
σου εκανα νεα εξηγηση
Δεν το είπες αλλά όπως καταλαβαινείς, δίπλα στο Α, μπορώ να σου βάλω όσα Β θέλω. Το Β εδώ είναι οι 80.000 υποψήφιοι που έχουμε κάθε χρόνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
εγω ειπα να μπαινουν 80.000?
Καθόλου δύσκολο, αλλά μόλις μου περιέγραψες το τρέχων σύστημα. Η Χ διαφημίζει Ψ θέσεις και Ω πιτσιρίκια γράφουν πανελλήνιες. Γιατί κάθε σχολή να φτιάξει δικές εξετάσεις και να μαζέψει Ω πιτσιρίκια να διαγωνιστούν; Αφού και τους Ψ πρώτους θα πάρει και πάλι. Και πάλι δεν έχεις μέλλον εάν δεν έχεις άντερα να είσαι μέσα στους Ψ. Ότι σύστημα και να έρθει, δεν πρόκειται να πας εκεί.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
οσες θεσεις εχει το πανεπιστημιο τοσους επιτυχοντες θα βαλει με σειρα βαθμολογιας
δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι αυτο να το συμπαρανεις?
Τουλάχιστον σεβάσου όσους πληρώνουν φόρους τίμια και ωραία, για να υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι και να ζουν σεμνά και ταπεινά.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ο ελληνας φορολογουμενος που σε πιασε ο πονος
Συγνώμη που δεν το έγραψα, αλλά εννοείται πως έχουμε τους άπειρους φοιτητές που κοπροσκυλιάζουν. Με λίγη φαντασία, βγαίνει από όλα τα προηγούμενα μηνύματα μου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ΤΩΡΑ εχουμε χιλιαδες φοιτητες που το μονο που κανουν ειναι επιβαρυνση του φορολογουμενου
Στο ζήτησα και πριν, γράψε σε ποιες χώρες γίνεται αυτό. Πρόσθεσε και τι διαφορά θα έχει με το τρέχων ελληνικό σύστημα. Δες και αυτό που έγραψα πιο πάνω περί πανελλήνιων και ποσοστών επιτυχιών. Όλη η γκρίνια είναι να μην πηγαίνουμε στο Λύκειο να δίνουμε εξετάσεις, αλλά στο γκλαμουράτο αμφιθέατρο;Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
σε πολες χωρες που ξερω εγω μπαινεις με εξετασεις στην σχολη