Σελίδα 15 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 291

Θέμα: περι camping οι αποριες

Τζατζίκι μαγαζί δεν είχε όταν πήγα.

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Τζατζίκι μαγαζί δεν είχε όταν πήγα.
    Ποια χρονιά?

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Να ρωτήξω και εγω απο τις παρακάτω πια μπορείτε να πείτε ειναι η καλύτερη και αν έχει κάποιος κάποιο μοντέλο απο τις παρακάτω ακόμα καλύτερα
    http://www.terra-outdoor.com/product...prettyPhoto/0/

http://www.terramare.com.gr/skini-3-...tic-black.html

http://www.terramare.com.gr/skini-3-...alpha-300.html

http://www.on-holidays.gr/full_produ...%20Electra%20L
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Οι περισσότερες είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Θα κοίταζα για καλοκαίρι, αυστηρά την πρώτη και την τελευταία με ένα + στην πρώτη σε ότι αφορά το ύψος (+5cm) και + στη δεύτερη στο διπλό πανί και στη μάλλον ποιοτικότερη κατασκευή. Τώρα αν πηγαίνεις στη σκηνή για 5 -6 ώρες ύπνο το βράδυ και μόνος, χωρίς απαιτήσεις για εξόδους που απαιτούν ντύσιμο κλπ πάρε μια αιώρα με κουνουπιέρα και είσαι κομπλέ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Οι περισσότερες είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Θα κοίταζα για καλοκαίρι, αυστηρά την πρώτη και την τελευταία με ένα + στην πρώτη σε ότι αφορά το ύψος (+5cm) και + στη δεύτερη στο διπλό πανί και στη μάλλον ποιοτικότερη κατασκευή. Τώρα αν πηγαίνεις στη σκηνή για 5 -6 ώρες ύπνο το βράδυ και μόνος, χωρίς απαιτήσεις για εξόδους που απαιτούν ντύσιμο κλπ πάρε μια αιώρα με κουνουπιέρα και είσαι κομπλέ
    Θα παω το καλοκαίρι σε οργανωμένο camping με άλλο ενα άτομο οπότε θέλω και χώρο για να βάζω τις βαλίτσες της μηχανής αλλα να μην είμαστε
    στριμόκωλα σίγουρα το βράδυ θέλεις εναν νορμαλ ύπνο 6-7-8 ώρες ανάλογα τη κούραση της ημέρας
    οποτε λες οτι η πρώτη και η ταιλευταία ειναι για καλοκαιρινή χρήση?

Συγκρίνεις λίγο ανόμοια προϊόντα.
    Αν σε ενδιαφέρει μόνο το καλοκαιρινό κάμπινγκ σε ελληνικό παραθαλάσιο περιβάλλον, προτίμησε 1η ή 4η.
    Οι Vango φτιάχνονται για δυτικο-ευρωπαικό κλίμα. Είναι βέβαια πολύ ποιοτικότερες απο τις άλλες δυο, κάτι που θα το καταλάβεις μόνο αν τις δεις στημένες δίπλα δίπλα (και με αυτό το σκεπτικό η 1η και η 4η είναι ακριβές, αναλογικά προς τη ποιότητα πάντα).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Συγκρίνεις λίγο ανόμοια προϊόντα.
    Αν σε ενδιαφέρει μόνο το καλοκαιρινό κάμπινγκ σε ελληνικό παραθαλάσιο περιβάλλον, προτίμησε 1η ή 4η.
    Οι Vango φτιάχνονται για δυτικο-ευρωπαικό κλίμα. Είναι βέβαια πολύ ποιοτικότερες απο τις άλλες δυο, κάτι που θα το καταλάβεις μόνο αν τις δεις στημένες δίπλα δίπλα (και με αυτό το σκεπτικό η 1η και η 4η είναι ακριβές, αναλογικά προς τη ποιότητα πάντα).
    Ναι δεν έχω ιδέα απο σκηνές εξού και οι επιλογές μου με απλη έρευνα ειναι οτι νάναι. Εγω κοιτάω για μια σκηνή 2 ατόμων(3ων δλδ για να υπάρχει και εξτρα
    χωρος) γύρω στα 100-120 ευρό..για καλοκαιρινή χρήση..θα μου πρότινες κάποια απο την πρώτη η την 4ή η να κοιτάξω κάτι καλύτερο σε αυτα τα
    λευτά..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Να ρωτήξω και εγω απο τις παρακάτω πια μπορείτε να πείτε ειναι η καλύτερη και αν έχει κάποιος κάποιο μοντέλο απο τις παρακάτω ακόμα καλύτερα
    Θα σου υποδειξω ενα πρακτικο θεμα. Προσωπικα το καλοκαιρι δεν βαζω πασαλακια γιατι η σκηνη ειναι γεματι πραγματα. Μονο αν δω δυνατο αερα.
    Αυτες που εχουν τριτη μπανελα θελουν σκοινακια και αηδιες για να την κρατανε. Οπως και η vango 300 που εβαλες(αν δεν κανω λαθος).
    Την μικρη τεντα που εχουν μπροστα μπορεις να μην την ανοιξεις. Με δυο μπανελες εισαι κυριος.

Οποτε κοιτα την Easy III. Και οπως ειπωθηκε ηδη, το υψος μετραει.

Επισης καλη ειναι και αυτη, Οπως ανεφερα σε αλλο ποστ, το διπλο πανι μετραει.
    http://www.terra-outdoor.com/product...prettyPhoto/1/
    Αν βρεθεις σε παραλια χωρις ισκιο θα με θυμηθεις.
    Το υψος ειναι 1,60

Απο θεμα χωρου και οι δυο ειναι ανετες και για στρωματα και πραγματα.

Ναι δεν έχω ιδέα απο σκηνές
    Απο camping γενικως εχεις; Δεν το ρωταω ειρωνικα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος
    Απο camping γενικως εχεις; Δεν το ρωταω ειρωνικα.
    Mια φορά πρόπερσι στο κάμπινγκ στο καλαμίτσι..και φέτος πάλι εκει αλλα με δικιά μου σκηνή

Mια φορά πρόπερσι στο κάμπινγκ στο καλαμίτσι..και φέτος πάλι εκει αλλα με δικιά μου σκηνή
    Αρα εχεις ιδεα. Να θυμασαι κατι σημαντικο. Η σκηνη παντα κλειστη. Μπορει να μπει οτιδηποτε, στη φυση βγαινεις.
    Μπορει να το ξερεις, αλλα βλεπω διαφορα χαζα οταν πηγαινω και ειπα να το τονισω.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Το υψος μετραει πολυ ειδικα αν ντυνεσαι μεσα στην σκηνη κ γενικα θελεις να εχεις μια Α ανεση ας πουμε!!
    Κοιτα για αδιαβροχοποιηση γιατι να πιασει κανα μπουρινι καλοκαιρινο στις 3 κ να σταξεις ειναι μεγαλο ξενερωμα!!
    Αν σκοπευεις μονο καλοκαιρι για καμπινγκ εμπορεις να παιξεις σχετικα χαμηλα σε τιμες. Αν πιστευεις πως μπορεις να κανεις κατι παραπανω πας σε περισσοτερα λεφτα αλλα εχει διαφορα. Γενικα αν ψαχτεις με το καμπινγκ και δεν εισαι "κυρια" μπορεις να κανεις τις καλυτερες διακοπες με χαμηλο κοστος!!
    Α κ τις καλες παραλιες να ξερεις δεν τις λεμε γιατι πανε οι ουνοι κ τις γ@μανε με τα σκουπιδια...
    Κ οπως προειπανε οταν φευγουμε μαζευουμε τα παντα(τα δικα μας) αλλα κ απο μλκς αλλους που τα παρατανε...
    Η 1η και η 4η πιστευω θα σε καλυψουνε για αρχη!!!
    Ride(s) the wind of change...

οκ παίδες κατάλαβα thanx
    αν βρω και τπτ άλλο θα σας το ποστάρω

Δεν ξέρω αν μπορώ να σου συστήσω καποια συγκεκριμένη σκηνή σε τέτοιο μπάτζετ.

Κάποια θέματα είναι και λίγο υποκειμενικά και έχουν να κάνουν με προσωπικές προτιμήσεις. Πχ το ύψος που έγραψαν οι φίλοι παραπάνω. Εμένα μου είναι αδιάφορο αν δεν μπορώ να σταθώ όρθιος στη σκηνή για να αλλάξω. Η σκηνή είναι για να κοιμηθώ το βράδυ ή για μια μεσημεριανή σιέστα. Αλλάζω άνετα και καθιστός. Αντιθέτως, δεν θέλω ψηλή σκηνή γιατί όσο πιο ψηλή τόσο πιο ευάλωτη είναι σε δυνατό άνεμο. Για μένα αυτό έχει σημασία γιατί αφενός δεν πρόκειται ποτέ να πάω Ελλάδα σε οργανωμένο κάμπινγκ (που πολλές φορές τα σημεία που στήνεις είναι προστατευμένα απο τον άνεμο), αφετέρου όταν πάω για ελεύθερο δεν ξέρω που θα βρώ να στήσω (αν θα έχω κάλυψη). Ένα δυνατό αυγουστιάτικο μελτέμι ειναι αρκετό για να γονατίσει μια φθηνή σκηνή και να σπάσει τη φιμπερένια μπανέλα ή να τραβήξει το πανί και το σκίσει.

Το διπλό πανί έχει σημασία όπως έγραψε το παρδαλό τζατζίκι. Εφόσον την προορίζεις για καλοκαιρινή χρήση παραλίας, επέλεξε το εσωτερικό πανί να έχει όσο το δυνατό περισσότερη σίτα, να είναι διάτρητο όσο πιο πολύ γίνεται και όχι μόνο στην πόρτα.

Η αδιαβροχοποίηση του εξωτερικού πανιού και του πατώματος της εσωτερικής σκηνής είναι σημαντικά κριτήρια. Και εδω είναι που έχει σημασία μια καλή μάρκα. Διότι κάποιες φορές, η αδιαβροχοποίηση που γράφουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μούφα. Ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα (απο δω μέσα, συμφορουμίτες) + 1 ακόμα που συναντήσαμε ένα καλοκαίρι στο πλοίο, που είδαν τις διακοπές τους/ταξίδι τους παραλίγο να καταστρέφεται γιατί εμπιστεύθηκαν την ίδια φθηνή "αδιάβροχη" σκηνή (η οποία παρεπιπτόντως ηταν υποτίθεται μοντέλο για μοτό) της tera. Στη πρώτη βροχή είδαν το εσωτερικό της σκηνής τους να μετατρέπεται σε κολυμπήθρα. Και οι 3 αναγκάστηκαν να αγοράσουν άλλη σκηνή καταμεσής των διακοπών τους για να συνεχίσουν.

Μερικά τιπς, ή χαρακτηριστικά ή κριτήρια, πές το όπως θες:

Οι πλαστικές μπανέλες σπάνε εύκολα. Αλλά για να πας σε αλουμινένιες (featherlite, DAC, κλπ) θες πανω απο 120 ευρώ.

Ο προθάλαμος είναι βολικός για να βάζουμε τα πράγματα μας. Δυο προθάλαμοι ακόμα καλύτερα.

Μπανέλες που πιάνουν στη σκηνή με κλιπς και όχι να μπαίνουν συρταρωτά είναι κάτι πολύ πολύ βολικό. Το στήσιμο-ξεστήσιμο γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Οι ραφές μετράνε επίσης πολύ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορείς να το τσεκάρεις παρά μόνο αν σε αφήσουν στο μαγαζί που ψωνίζεις να ανοίξεις τη σκηνή και να την δείς. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια φθηνή σκηνή και σε μια ακριβότερη και είναι ορατή με το μάτι.

Να έχει μέσα στη συσκευασία κιτ επιδιόρθωσης. Αποτελείται απο 1-2 μπαλώματα και κατάλληλη κόλα καθώς και απο ένα μικρό κυλινδρικό κομάτι-σωλήνα που χρησιμεύει για να μπαλώσεις/στηρίξεις προσωρινά μια σπασμένη μπανέλα.

Να έχει στο εσωτερικό τσέπες-θήκες, πχ σε 2 γωνίες της σκηνης. Κάνουν τη ζωή πολύ ευκολότερη, βάζοντας εκεί μικροπράγματα για να μην τα ψάχνουμε μέσα στο χαμό.

Να έχει στη κορυφή κλιπάκι για να μπορείς να κρεμάσεις πχ ένα φως κεφαλής.

Εφόσον μιλάμε για κατασκήνωση με μοτό, το βάρος για κάποιους μπορεί να είναι κριτήριο. Ο όγκος σίγουρα. Πχ η 1η terra που έχεις βάλει, αν δεν κάνω λάθος και είναι όντως ένα μοντέλο που είχα δει κάποια στιγμή από κοντά, πακεταρισμενη είναι τεράστια. Όσο ένα μεγάλο λουκάνικο 30 λίτρων που πιάνει όλη τη σχάρα της μηχανής πίσω. Για μένα κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

Υπάρχουν και άλλα πολλά που θέλουν ώρα για να γραφτουν και είναι πιο δύσκολο να εξηγηθούν αν και νομίζω ότι για καλοκαιρινό camping θα είναι οverkill να συζητηθουν!
    Τελευταία τροποποίηση από road spirit; 25/05/2014 στις 18:26.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    ειναι καλη ιδεα! το καναμε στο κριαριτσι αλλα δεν κραταει οσο ενα πανι. μαυριζεις και καιγεσαι κανονικα και κατω απο το διχτυ. απλα οχι τοσο πολυ. το θεμα του ογκου παντως δεν ειναι μεγαλο. αφου συρικνονεται αρκετα.
    κρατάει μια χαρά αρκεί να το στίσεις καλά
    πάρε μια φωτό απο την δική μας καβάντζα που δεν φαίνεται όμως καλά

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	semi 118.jpg 
Προβολές:	110 
Μέγεθος:	99,8 KB 
ID:	316947

Παρόμοια θέματα

1. Τέλος οι απορίες... ήρθε το φως απο το Cosmopolitan:
    από vaska στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2010, 23:58
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2008, 00:07
  3. Απαντήσεις: 7