Σελίδα 15 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 237

Θέμα: Varadero 1000 ή ???

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση, πόσο σχέση έχει η αξιοπιστία του βαραντέρο (και κατ επεκταση των ιαπωνικών μοντέλων) με το γεγονός ότι ο κόσμος που συνήθως τα αγοράζει δεν μοιάζει να είναι λάτρης των επιδόσεων, ούτε βάζει το φαν φάκτορ σαν πρώτο παράγοντα πριν την αγορά? (αν συμβαίνει τελικά αυτό ή εγώ νομίζω λάθος)
    Ξέρω ότι δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο... λίγη τροφή για σκέψη και αντιπαράθεση...
    όχι φίλε..
    το δικό μου συμπέρασμα είναι το εξής:

καταρχήν είμαι λάτρης της μηχανολογίας και το πρώτο πράμα που δίνω βάρος σε μια κατασκευή είναι ο κινητήρας και η λαμβανόμενη αίσθηση της περιστροφή του, οι παραγόμενοι μηχανικοί θόρυβοι, η απόδοση και η ευστροφία του.
    Αυτό τα δυναμικά χαρακτηριστικά ποιότητας της περιστροφής της λειτουργίας ενός ιαπωνικού μοτερ είναι αξεπέραστα σε σχέση με τους ανταγωνιστές εκτός ιαπωνίας(σε οποιοδήποτε κυλινδρισμό)

Για να αντισταθμιστεί αυτό το "χάσμα" και για να πάρουν μερίδιο πωλήσεων (που κατείχαν τις δεκαετίες '80-'90 οι ιάπωνες) έπρεπε να πουλήσουν περιφερειακά, ή περισσότερη συμπίεση στο μοτέρ(με αντίθετα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές διογκώνοντας δηλαδή το χάσμα ποιότητας περιστροφής), πιο επιθετικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, πιο επιθετικό cornering και lean angle όλο αυτό να το πούνε fun factor και σε σχέση με τα καλύτερα συναλλαγματικά πακέτα και ιαπωνικούς δασμούς να πάρουν μερίδιο στην αγορα.

Έχουμε δει εκατοντάδες ιαπωνικά μοντέλα σημεία αναφοράς, έχουμε δει πολλές επώνυμες κατασκευές με εξωτικά περιφερειακά εναντίων απλών σιδερένιων κατασκευών με τις προτιμήσεις και κατ'επέκταση πωλήσεις να γέρνουν εκεί που όλοι γνωρίζουμε.
    Δεν είναι γιατί σε όλη αυτή την "πίτα" παγκοσμίως πρόκειται για συντηρητικών απόψεων αναβάτες, απλώς γιατί η συνολική ποιότητα λειτουργίας είναι ασυναγώνιστη.
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Για μενα εχει τερστια σημασια για το που χρησιμοποιεις τα μαστοδοντα...Στην Αθηνα το βαραντερο μου μου στοιχιζει 3-4φορες πιο πανω σε σχεση με εθνικη και αυτο συμβαινει υποθετω σε ολα..Αλλο να πηγαινεις εθνικη 800χλμ με 6η και να καις μονο βενζινη και αλλο μεσα στο μποτιλιαρισμα εκει που ο συμπλεκτης θα πατηθει πανω απο 100 φορες μεχρι να φτασεις σπιτι σου, τα φρενα, οι δισκοι,ντιζες, αλυσσιδες, δισκοι συμπλεκτη κλπ...χωρια την βενζινη..Οποτε για οποιαδηποτε συγκριση χρειαζεται στην εξισωση και τι χρηση κανεις..ερχεται ο αλλος και σου λεει οτι αλλαζει πισω τακακια καθε 70.000χλμ οταν εσυ τα αλλαζεις στα 8.000χλμ..και παει λεγοντας..

Παντως στα 103.000χλμ το δικο μου δεν εχει ζητησει ρυθμιση βαλβιδες ακομα και αλυσσογραναζα με αλυσσιδα DID τα αλλαξα στα 60.000χλμ και αυτο γιατι ειχε μονο φαγωθει μπροστα το 15αρι jt γραναζι και γενικα απο εκτατες βλαβες τιποτα και το εχω καταπονησει στην Αθηνα..
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Εντωμεταξύ αυτός που άνοιξε το νήμα πρέπει να έχει πάρει hornet ή σκούτερ.
    Συνεχίστε όμως στις 15 σελίδες είμαστε ακόμα
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Για μενα εχει τερστια σημασια για το που χρησιμοποιεις τα μαστοδοντα...Στην Αθηνα το βαραντερο μου μου στοιχιζει 3-4φορες πιο πανω σε σχεση με εθνικη και αυτο συμβαινει υποθετω σε ολα..Αλλο να πηγαινεις εθνικη 800χλμ με 6η και να καις μονο βενζινη και αλλο μεσα στο μποτιλιαρισμα εκει που ο συμπλεκτης θα πατηθει πανω απο 100 φορες μεχρι να φτασεις σπιτι σου, τα φρενα, οι δισκοι,ντιζες, αλυσσιδες, δισκοι συμπλεκτη κλπ...χωρια την βενζινη..Οποτε για οποιαδηποτε συγκριση χρειαζεται στην εξισωση και τι χρηση κανεις..ερχεται ο αλλος και σου λεει οτι αλλαζει πισω τακακια καθε 70.000χλμ οταν εσυ τα αλλαζεις στα 8.000χλμ..και παει λεγοντας..

Παντως στα 103.000χλμ το δικο μου δεν εχει ζητησει ρυθμιση βαλβιδες ακομα και αλυσσογραναζα με αλυσσιδα DID τα αλλαξα στα 60.000χλμ και αυτο γιατι ειχε μονο φαγωθει μπροστα το 15αρι jt γραναζι και γενικα απο εκτατες βλαβες τιποτα και το εχω καταπονησει στην Αθηνα..
    Τι vstrom 650 και μλκιες μου λέτε μετά
    Είμαι περίεργος τι γρανάζι του χει βάλει

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Τι vstrom 650 και μλκιες μου λέτε μετά
    Είμαι περίεργος τι γρανάζι του χει βάλει
    Απόσταση λέει ο άνθρωπος, όχι ταχύτητα. Έχει δίκιο, αν βάλεις 6η και το πας από Αθήνα μέχρι Αλεξανδρούπολη, π.χ. με 90 km/h, η φθορά της μοτοσυκλέτας θα είναι ελάχιστη σε σχέση με το να κάνεις 800 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

custom freak Το avatar του/της doctor_john

είσαι ομαδικός παίκτης, μ'αρέσεις!

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    όχι φίλε..
    το δικό μου συμπέρασμα είναι το εξής:

καταρχήν είμαι λάτρης της μηχανολογίας και το πρώτο πράμα που δίνω βάρος σε μια κατασκευή είναι ο κινητήρας και η λαμβανόμενη αίσθηση της περιστροφή του, οι παραγόμενοι μηχανικοί θόρυβοι, η απόδοση και η ευστροφία του.
    Αυτό τα δυναμικά χαρακτηριστικά ποιότητας της περιστροφής της λειτουργίας ενός ιαπωνικού μοτερ είναι αξεπέραστα σε σχέση με τους ανταγωνιστές εκτός ιαπωνίας(σε οποιοδήποτε κυλινδρισμό)

Για να αντισταθμιστεί αυτό το "χάσμα" και για να πάρουν μερίδιο πωλήσεων (που κατείχαν τις δεκαετίες '80-'90 οι ιάπωνες) έπρεπε να πουλήσουν περιφερειακά, ή περισσότερη συμπίεση στο μοτέρ(με αντίθετα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές διογκώνοντας δηλαδή το χάσμα ποιότητας περιστροφής), πιο επιθετικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, πιο επιθετικό cornering και lean angle όλο αυτό να το πούνε fun factor και σε σχέση με τα καλύτερα συναλλαγματικά πακέτα και ιαπωνικούς δασμούς να πάρουν μερίδιο στην αγορα.

Έχουμε δει εκατοντάδες ιαπωνικά μοντέλα σημεία αναφοράς, έχουμε δει πολλές επώνυμες κατασκευές με εξωτικά περιφερειακά εναντίων απλών σιδερένιων κατασκευών με τις προτιμήσεις και κατ'επέκταση πωλήσεις να γέρνουν εκεί που όλοι γνωρίζουμε.
    Δεν είναι γιατί σε όλη αυτή την "πίτα" παγκοσμίως πρόκειται για συντηρητικών απόψεων αναβάτες, απλώς γιατί η συνολική ποιότητα λειτουργίας είναι ασυναγώνιστη.

Respect στην απάντηση, πατάει στην ουσία.
    Απλά έχω την εντύπωση ότι οι ιάπωνες έχουν κάτσει πάνω στις δάφνες τους και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μάρκετινγκ γίνετε πλέον από χαρτογιακάδες και όχι μηχανικούς/μοτοανθρώπους έχει αλλάξει τα δεδομένα.
    Επίσης οι αριθμοί πωλήσεων δε φανερώνουν και τα καλύτερα οχήματα, τα ποιο value for money μάλλον περισσότερο...
    Είναι και πάθος η μηχανή...όχι μονο νούμερα, ή όχι ?
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Επίσης οι αριθμοί πωλήσεων δε φανερώνουν και τα καλύτερα οχήματα, τα ποιο value for money μάλλον περισσότερο...
    1)Καλυτερο οχημα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	πορσε.jpg 
Προβολές:	128 
Μέγεθος:	27,9 KB 
ID:	417580

2)value for money

Όνομα:	hqdefault.jpg 
Μέγεθος:	48,0 KB 
ID:	417581
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    οι αριθμοί πωλήσεων δε φανερώνουν και τα καλύτερα οχήματα, τα ποιο value for money μάλλον περισσότερο...
    Πιστευω οτι εχουμε μπερδευτεί με τις κατηγορίες.
    Τα σπορ χαρακτηριστικά που δινουν έμφαση οι ιαπωνες ειναι στην κατηγορια SS.
    Το zx10re κοστιζει 25k ο ευρωπαικός ανταγωνισμός s1000rr 20k. Δεν παιζει θεμα vfm και ομως σε πωλησεις μαμαει
    Τεχνολογικά το cbr1000rr παραμένει το πιο "ευκολο" και ομοιογενές ss με190hp.

Την αναγκη να συμπιέσουν τα μοτερ για "αντβε χρηση" το κανουν στην ευρωπη. Τι έκαναν, ειχαν ενα μοτερ τα r&d τους που στο περας τον χρονων εφαρμοσαν τεχνολογιες για να παρουν περισσοτερη ιπποδύναμη(multi1000/1100gs/ lc8).
    Δε θα μπορουσαν να δουλέψουν πανω στην βαση των υπάρχων "V" οι ιαπωνες με τα vtr & TL(τυχαία παραδείγματα) και να φερουν αντιστοιχα αποτελέσματα? Εγω βλεπω οτι απλως επελεξαν συντονισμενα αλλο δρόμο γιατι η dual sport χρηση δε χρειάζεται στριταδικες επιδόσεις σε τετοια συνολα.

Αλλο παραδειγμα τι απεγινε η πορεια του ελκυστικου συνολου triumph tiger 1050 μετα την ελευση του tracer 900? Ηταν αποτέλεσμα vfm?
    Και θα δούμε πως θα παει η κατηγορια των adve των 800cc με την παρουσια του tenere700

Εχει περασει κάπως στις συνειδήσεις οτι οι μεν παραγουν premium συνολα και οι δε vfm δεν ειναι ομως ετσι. Αρκει να ριξεις μια ματια στο lineup των μοντελων σε ολες τις κατηγορίες και για ολα τα βαλαντια και εκει θα παρεις τις απαντήσεις.

Χρονια πολλα

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    1)Καλυτερο οχημα

Όνομα:	πορσε.jpg 
Μέγεθος:	27,9 KB 
ID:	417580

2)value for money

Όνομα:	hqdefault.jpg 
Μέγεθος:	48,0 KB 
ID:	417581

Αν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο με οχήματα ίδιας χρονολογιάς, κατηγορίας και χαρακτηριστικών τότε θα έχει αξία και ίσως να καταλάβεις και τι προσπαθώ να πω...
    Εκεί κάπου ίσως φανεί πόσο κοντά έχουν έρθει ευρωπαίοι και ιάπωνες...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Όταν βγήκε αυτό το καρίνα εσωτερικά ήταν σαν τάπερ
    Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά είχαν βελουδα δέρματα και παχιές μοκέτες
    30 χρόνια μετά το τάπερ κυκλοφορεί ακόμα ενώ τα βελουδα τα έχει φάει η πρέσα από τη δεκαετία κιολας
    Αυτή είναι η διαφορά των Ιαπώνων και ο καθένας διαλέγει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Όταν βγήκε αυτό το καρίνα εσωτερικά ήταν σαν τάπερ
    Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά είχαν βελουδα δέρματα και παχιές μοκέτες
    30 χρόνια μετά το τάπερ κυκλοφορεί ακόμα ενώ τα βελουδα τα έχει φάει η πρέσα από τη δεκαετία κιολας
    Αυτή είναι η διαφορά των Ιαπώνων και ο καθένας διαλέγει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο
    Μάλιστα, τα ευρωπαϊκά υλικά με την ομολογουμένως ωραία αίσθηση, χάλασαν πολύ γρηγορότερα. Σε λιγότερο από 10 χρόνια, έδειχναν φθαρμένα, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες παραμένουν σχετικά σταθερά στο χρόνο. Αν θέλεις αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο, πας σε ιαπωνικό. Αν θέλεις πολυτέλεια για λίγα χρόνια, με στόχο να αλλάξεις όχημα σύντομα, πας σε ευρωπαϊκό. Φυσικά, μπορείς να δώσεις περισσότερα χρήματα και να συνδυάσεις πολυτέλεια και αξιοπιστία, αγοράζοντας Lexus.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    πολυτέλεια, απόδοση και.... μουσική!

https://www.youtube.com/watch?v=F0m6dvpK4m8
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Αν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο με οχήματα ίδιας χρονολογιάς, κατηγορίας και χαρακτηριστικών τότε θα έχει αξία και ίσως να καταλάβεις και τι προσπαθώ να πω...
    Εκεί κάπου ίσως φανεί πόσο κοντά έχουν έρθει ευρωπαίοι και ιάπωνες...
    Eχω καταλαβει βρέ τι θες να πεις,για πλακα το εβαλα
    Και γω αν ειχα λεφτα το ΠΟΡΣΕ θαπαιρνα.
    Ενας λογος που το εβαλα ειναι για το ΤΟΓΙΟΤΑ επειδη το εχει ο γαμπρος μου απο το 93 εχει κανει 650.000 χιλιομετρα -με αψογη συντηρηση βεβαια by the book-και μου παραπονιεται εδω και ενα χρονο οτι εχει αρχισει και του καιει λαδια
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Έτσι όπως τα λέτε έχουν τα πράγματα, παιδιά. Ειδικά στα αυτοκινητα, bull's eye.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Σελίδα 15 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Varadero 1000
    από DRAKOS1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2005, 19:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ