Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ το 5g. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να πάρω 5g router διότι δεν θα δω διαφορά στο wifi.
Ένα 5g router τότε που χρησιμεύει?
5G ρούτερ σημαίνει ταχύτητα ίντερνετ άνω των 300-400Mbps αν όντως πιάνει τόσο εκεί.
5G band στο ρούτερ είναι η σύνδεση μεταξύ του ρούτερ και των συσκευών.
Επίσης διαχειρίζεται μεγαλύτερη ταχύτητα από μια 2.4 band.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η απόλυτη ταχύτητα αγοράζεις ένα 4g ρούτερ. Αλλιώς πας στα 250+ plus Euro.
Ride(s) the wind of change...
Ένα 5G router μπορεί υπό συνθήκες να δώσει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες (10x), σε σχέση με ένα 4G.
Θα πρέπει όμως να έχει καλό σήμα 5G ο πάροχός σου στο σημείο που θα τοποθετηθεί το router, να έχει καλή ασύρματη κάρτα δικτύου ο υπολογιστής και να μην υπάρχουν παρεμβολές ή εξασθένηση στο Wi-Fi.
Επίσης ο περιορισμός στα δεδομένα κινητής, συνήθως καθιστά ανούσιο να κοιτάζουμε τις μέγιστες ταχύτητες, αφού τα μηνιαία δεδομένα θα εξαντληθούν σε μερικά λεπτά μέγιστης ταχύτητας.
Ο λόγος που θα επέλεγα 5G, είναι ότι οι εταιρείες κινητής δίνουν προτεραιότητα σε αυτό, με αποτέλεσμα το 4G να λειτουργεί πολύ χαμηλότερα από τις δυνατότητές του.
Γενικά μιλώντας όμως, το 4G είναι μια χαρά για να κάνεις τη δουλειά σου, με τη βασική προϋπόθεση να έχεις καλό σήμα κινητής.
Αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσεις περισσότερο είναι να επιλέξεις τον πάροχο που θα σου δώσει το καλύτερο σήμα και τα περισσότερα δεδομένα (ιδανικά απεριόριστα, χωρίς πολιτική ορθής χρήσης).
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 16/07/2024 στις 18:31.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Οκ κατάλαβα! Λογικά για 4g πάω λοιπον αν και θα ρωτήσω τους παρόχους μόλις κατέβω τι κάλυψη εχουν σε 5g στην περιοχή μου. Σας ευχαριστώ!
Καλύτερα να βάλεις γνωστούς σου να κάνουν μετρήσεις με τα τηλέφωνά τους, με διάφορους παρόχους, μέσα στο σπίτι σου.
Δεν θα βασιζόμουν σε συμβουλές εμπορικού τμήματος.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Επίσης τα 5G router είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Για μένα κάνε tethering το κινητό σου (αν έχεις μπόλικα GB από το πακέτο του παρόχου σου) ή πάρε ένα 4G router όπως είπαν και οι προλαλήσαντες.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Αυτό το κάνω ήδη όταν γυρνάω Ελλάδα αλλα δεν είναι πολύ βολικό και αν και στην Ιταλία ο πάροχος μου δίνει απεριόριστα GB όταν είμαι σε roaming μου δίνει μόνο 8 gb το μήνα. Και έπειτα ήλπιζα με κάποιο καλό ρούτερ μήπως έχω κάπως πιο γρήγορο ίντερνετ απ' το hotspot του κινητού
Για το θέμα powerline: Έχω δύο της TP Link, ούτε που θυμάμαι από πότε. Το ένα παίρνει το σήμα από το ρούτερ και το άλλο το δίνει με Ethernet σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Κανένα πρόβλημα με κολλήματα ή αποσυνδέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Η απώλεια σε ταχύτητα είναι αδιάφορη, πρακτικά δεν υπάρχει.
Για ασύρματο ίντερνετ: Έχω το ρούτερ TP link που έβαλαν σε προηγούμενη απάντηση, όχι το archer, το απλό. Eκεί που το κινητό δεν πιάνει καθόλου σήμα, αυτό έχει 2 γραμμές 4G, που σημαίνει ταχύτητα 3/1,5 MBPS. Τα 5G κοστίζουν πολύ πιο ακριβά και για φυσιολογική χρήση θεωρώ ότι είναι υπερβολή στον λόγο τιμή/ ώφελος.
Μην μπερδεύτετε το 4G 5G της κινητής με το 2,4 και 5 GHz του πρωτοκόλλου WiFi.
Βοηθηστε με σε κατι .
Κινητο samsung και ξαφνικα τραβαω φωτο και εμφανιζεται το μοντελο της συσκευης κατω αριστερα στην εικονα . ...
Πως βγαινει αυτο ?
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Χρόνια πολλά!
Ξέρει κάποιος αν τα ασύρματα (wifi) κουδούνια με κάμερα χρησιμοποιούν το router του σπιτιού;
Επίσης αν υπάρχει κάποιο γκατζετάκι για θύρα ethernet που θα μπορούσε να τα φέρει σε αυτόνομη σύνδεση
ή όποια άλλη λύση έχετε υπόψιν για απευθείας σύνδεση τους.
Αναφέρουν συνδεσιμότητα δικτύου: 2.4G WiFi 802.11 b/g/n ή Ενσύρματο δίκτυο
πχ σαν αυτό
Δεν χρειάζομαι καμία άλλη λειτουργία απο αυτές που υποστηρίζει, ντριν - κάμερα - ήχος.