Σελίδα 158 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 58108148153154155156157158159160161162163168 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.356 έως 2.370 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από geioann Προβολή μηνύματος
    Άρα ένα 5g ρούτερ, με την προϋπόθεση ότι στην περιοχή μου υπάρχει καλή κάλυψη 5g, θα στέλνει καλύτερο σήμα wifi στο λάπτοπ απ' οτι ένα 4g router?
    Είναι άλλο πράγμα η σύνδεση του router με τον πάροχο (4G/5G), και άλλο η σύνδεση του router με τους clients (Wifi για λαπτοπ, κινητά κτλ). Δεν συνδέονται μεταξύ τους. Είναι δυο διαφορετικά "μπουριά".

Μέλος Το avatar του/της geioann
    Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ το 5g. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να πάρω 5g router διότι δεν θα δω διαφορά στο wifi.

Ένα 5g router τότε που χρησιμεύει?

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    5G ρούτερ σημαίνει ταχύτητα ίντερνετ άνω των 300-400Mbps αν όντως πιάνει τόσο εκεί.
    5G band στο ρούτερ είναι η σύνδεση μεταξύ του ρούτερ και των συσκευών.
    Επίσης διαχειρίζεται μεγαλύτερη ταχύτητα από μια 2.4 band.
    Αν δεν σε ενδιαφέρει η απόλυτη ταχύτητα αγοράζεις ένα 4g ρούτερ. Αλλιώς πας στα 250+ plus Euro.
    Ride(s) the wind of change...

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Ένα 5G router μπορεί υπό συνθήκες να δώσει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες (10x), σε σχέση με ένα 4G.

Θα πρέπει όμως να έχει καλό σήμα 5G ο πάροχός σου στο σημείο που θα τοποθετηθεί το router, να έχει καλή ασύρματη κάρτα δικτύου ο υπολογιστής και να μην υπάρχουν παρεμβολές ή εξασθένηση στο Wi-Fi.

Επίσης ο περιορισμός στα δεδομένα κινητής, συνήθως καθιστά ανούσιο να κοιτάζουμε τις μέγιστες ταχύτητες, αφού τα μηνιαία δεδομένα θα εξαντληθούν σε μερικά λεπτά μέγιστης ταχύτητας.

Ο λόγος που θα επέλεγα 5G, είναι ότι οι εταιρείες κινητής δίνουν προτεραιότητα σε αυτό, με αποτέλεσμα το 4G να λειτουργεί πολύ χαμηλότερα από τις δυνατότητές του.

Γενικά μιλώντας όμως, το 4G είναι μια χαρά για να κάνεις τη δουλειά σου, με τη βασική προϋπόθεση να έχεις καλό σήμα κινητής.

Αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσεις περισσότερο είναι να επιλέξεις τον πάροχο που θα σου δώσει το καλύτερο σήμα και τα περισσότερα δεδομένα (ιδανικά απεριόριστα, χωρίς πολιτική ορθής χρήσης).
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 16/07/2024 στις 18:31.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Οκ κατάλαβα! Λογικά για 4g πάω λοιπον αν και θα ρωτήσω τους παρόχους μόλις κατέβω τι κάλυψη εχουν σε 5g στην περιοχή μου. Σας ευχαριστώ!

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Καλύτερα να βάλεις γνωστούς σου να κάνουν μετρήσεις με τα τηλέφωνά τους, με διάφορους παρόχους, μέσα στο σπίτι σου.

Δεν θα βασιζόμουν σε συμβουλές εμπορικού τμήματος.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Επίσης τα 5G router είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Για μένα κάνε tethering το κινητό σου (αν έχεις μπόλικα GB από το πακέτο του παρόχου σου) ή πάρε ένα 4G router όπως είπαν και οι προλαλήσαντες.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Επίσης τα 5G router είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Για μένα κάνε tethering το κινητό σου (αν έχεις μπόλικα GB από το πακέτο του παρόχου σου) ή πάρε ένα 4G router όπως είπαν και οι προλαλήσαντες.
    Αυτό το κάνω ήδη όταν γυρνάω Ελλάδα αλλα δεν είναι πολύ βολικό και αν και στην Ιταλία ο πάροχος μου δίνει απεριόριστα GB όταν είμαι σε roaming μου δίνει μόνο 8 gb το μήνα. Και έπειτα ήλπιζα με κάποιο καλό ρούτερ μήπως έχω κάπως πιο γρήγορο ίντερνετ απ' το hotspot του κινητού

Παλαιό μέλος
    Για το θέμα powerline: Έχω δύο της TP Link, ούτε που θυμάμαι από πότε. Το ένα παίρνει το σήμα από το ρούτερ και το άλλο το δίνει με Ethernet σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Κανένα πρόβλημα με κολλήματα ή αποσυνδέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Η απώλεια σε ταχύτητα είναι αδιάφορη, πρακτικά δεν υπάρχει.

Για ασύρματο ίντερνετ: Έχω το ρούτερ TP link που έβαλαν σε προηγούμενη απάντηση, όχι το archer, το απλό. Eκεί που το κινητό δεν πιάνει καθόλου σήμα, αυτό έχει 2 γραμμές 4G, που σημαίνει ταχύτητα 3/1,5 MBPS. Τα 5G κοστίζουν πολύ πιο ακριβά και για φυσιολογική χρήση θεωρώ ότι είναι υπερβολή στον λόγο τιμή/ ώφελος.

Μην μπερδεύτετε το 4G 5G της κινητής με το 2,4 και 5 GHz του πρωτοκόλλου WiFi.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Για ασύρματο ίντερνετ: Έχω το ρούτερ TP link που έβαλαν σε προηγούμενη απάντηση, όχι το archer, το απλό. Eκεί που το κινητό δεν πιάνει καθόλου σήμα, αυτό έχει 2 γραμμές 4G, που σημαίνει ταχύτητα 3/1,5 MBPS. Τα 5G κοστίζουν πολύ πιο ακριβά και για φυσιολογική χρήση θεωρώ ότι είναι υπερβολή στον λόγο τιμή/ ώφελος.

Μην μπερδεύτετε το 4G 5G της κινητής με το 2,4 και 5 GHz του πρωτοκόλλου WiFi.
    Ναι, λογικά για 4G πάω και όντως έχω σημειώσει το router που μου πρότεινε ο doctor πιο πίσω!

Βοηθηστε με σε κατι .

Κινητο samsung και ξαφνικα τραβαω φωτο και εμφανιζεται το μοντελο της συσκευης κατω αριστερα στην εικονα . ...
    Πως βγαινει αυτο ?

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Βοηθηστε με σε κατι .

Κινητο samsung και ξαφνικα τραβαω φωτο και εμφανιζεται το μοντελο της συσκευης κατω αριστερα στην εικονα . ...
    Πως βγαινει αυτο ?
    Έχει ρύθμιση μέσα στο μενού της κάμερας, πάνε χρόνια που είχα κινητό της σαμμυ και δεν θυμάμαι που την έχει....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Έχει ρύθμιση μέσα στο μενού της κάμερας, πάνε χρόνια που είχα κινητό της σαμμυ και δεν θυμάμαι που την έχει....
    Να σαι καλα . Το βρηκα .
    Εκανα αυτο που ειπες και μπηκα στις ρυθμισεις της καμερας . Τσεκαρα τι ηταν τικαρισμενο και χωρις να καταλαβαινω και πολλα πολλα , ειναι το "υδατογραφημα"
    Το ξετικαρα και εστρωσε .

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Να σαι καλα . Το βρηκα .
    Εκανα αυτο που ειπες και μπηκα στις ρυθμισεις της καμερας . Τσεκαρα τι ηταν τικαρισμενο και χωρις να καταλαβαινω και πολλα πολλα , ειναι το "υδατογραφημα"
    Το ξετικαρα και εστρωσε .

"Υδατογράφημα" έχουν όλα πλέον, απλά εσύ δεν είχες αλλάξει τι θα λέει το υδατογράφημα και είχε το μοντέλο του κινητού.
    Είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλεις να δημοσιεύσεις φωτό και να προστατέψεις παράλληλα τα πνευματικά της δικαιώματα.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Χρόνια πολλά!
    Ξέρει κάποιος αν τα ασύρματα (wifi) κουδούνια με κάμερα χρησιμοποιούν το router του σπιτιού;
    Επίσης αν υπάρχει κάποιο γκατζετάκι για θύρα ethernet που θα μπορούσε να τα φέρει σε αυτόνομη σύνδεση
    ή όποια άλλη λύση έχετε υπόψιν για απευθείας σύνδεση τους.

Αναφέρουν συνδεσιμότητα δικτύου: 2.4G WiFi 802.11 b/g/n ή Ενσύρματο δίκτυο

πχ σαν αυτό

Δεν χρειάζομαι καμία άλλη λειτουργία απο αυτές που υποστηρίζει, ντριν - κάμερα - ήχος.

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2016, 11:46
  4. μια βοηθεια απο τοπογραφους....