Όπως έχουν τα πράγματα ας κάνουμε κάποιες εκτιμήσεις και διαπιστώσεις:
- το Πασοκειναιεδωενωμενοδυνατο είναι με τα δυο πόδια στον τάφο, παρολαυτά επειδή οι γέροι έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου (χωρίς σύνταξη αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι τα βίτσια), έχει ακόμα ένα ποσοστό 7%, περίπου
- η ΝΔ έχει το εξής θέμα: απ τη μια είναι το βασικό κόμμα που τρώει τη "φθορά" (λέμε τώρα) λόγω μέτρων, από την άλλη οι ψηφοφόροι της είναι της σκληρής εθνικής γραμμής, Συνεπως, ο μπούλης που δουλεύει 10 ώρες και παίρνει 3 κατοστάρικα, ζορίζεται γιατί δεν είναι πια μούρη στη γειτονιά, ΑΛΛΑ δεν θέλει μετανάστες στο κοτέτσι του, δε γουστάρει απεργίες, του φταίνε οι αριστεροί, σιχαίνεται τους γκει. Αλλά, του πάει καρδιά να ξαναψηφίσει ΝΔ; Μεγάλο αίνιγμα...
- ο Σύριζας είναι όπως τα λέει ο Τέκης. Νομίζει ότι έχει ψηφοφόρους, στελέχη, κοινωνική δύναμη, ελπίδα, όραμα, στόχους, αλλά κατά τη γνώμη μου όλα αυτά υπάρχουν μόνο στις λενινιστικές φαντασιώσεις του. ( Ο Αλαβάνος, η πονηρή αλεπού, έχει λουφάξει και περιμένει να καεί ο νέος Αντρ....ε συγγνώμη ο Τσίπρας ). Εγώ πάντως ειδικα ως κοινωνική δύναμη δεν τον βλέπω πουθενά. Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν συσπειρωθεί γύρω του, αλλά οι επιχειρηματίες την σήμερον χρωστάνε και επίσης δεν έχουν διαβάσει Μαρξ, συνεπώς εγώ δεν τους εμπιστεύομαι. Συνεπώς ο Σύριζας είναι μια φούσκα που αν κυβερνήσει, θα είναι για λίγο, εκτός και αν μεταλλαχθεί. Τα δε στελέχη του πασοκ που πάνε σε αυτόν, όχι μόνο δεν περνάνε κομμουνιστικό κατηχητικό (όπως θα έπρεπε μαζί με αρκετό ξύλο και πείνα μπας και γίνουν άνθρωποι), αλλά αντιθέτως κουβαλάνε και μεταλαμπαδεύουν στα συριζάκια όλη την λίγδα, τη λαμογιά, τη σαπίλα του πασόκου, που καμώνεται πως είναι κάτι άλλο εκτός από παράσιτο. Συνεπώς όσοι φαντασιώνεστε ευρωπαϊκό προοδευτικό αέρα να πνεύσει στη χώρα, πάρτε χαμπάρι από τώρα ότι είναι αέρας κοπανιστός ή μάλλον αέρας πασοκιάς (α ξέχασα, το ίδιο είναι)
- Οι ΑΝΕΛ έχουν ένα λαϊκιστή αρχηγό, ο οποίος για τα δεδομένα του χαμηλότατου, σε σημείου ευφυίας ουρακοτάγκου, επιπέδου σκέψης των ελλήνων υπηκόων, το πάει πάρα πολύ καλά. Και δεν είναι με τους "διεφθαρμένους" και μνημονιακούς της ΝΔ ( ο πρώην έμπορος αυτοκινήτων ε...) και τα λέει καλά για τα εθνικά και σε διαδηλώσεις πάει...Κολλητάρι του Σύριζα, θα μπορούσε να γίνει, για λίγο. Το τι κουβαλάει ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, δεν είναι ανάγκη να το αναλύσουμε.
- Το ΚΚΕ έπαθε το εξής: ξύπνησε πολύ αργά (όπως πάντα). Έχει ένα εκλογικό 5-6% (κατά τη γνώμη μου), το οποίο αντιστοιχεί σε υλικότατη κοινωνική δύναμη, την οποία δεν θες να την νοιώσεις στην πλάτη σου, γιατί παραείναι βαριά και υλική. Ελέγχει τομείς εργασίας και αρκετές περιοχές. Λίγες στο σύνολο αλλά είναι κάτι υπαρκτό και οργανωμένο.
Το πρόβλημά του, το μόνιμο, είναι ότι φοβάται (αρκετά δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου) ότι αν αρχίσει να επιδεικνύει και να ασκεί τη δύναμή του, εκεί που κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας το χρειάζονται και έρθει σε σύγκρουση τόσο με τη ΧΑ όσο και με κρατικές επιλογές .... (να το κάνω ταληράκια τι θα γίνει ; ). Άρα προσπαθεί να διεμβολίσει τις αριστερές πτέρυγες του Σύριζα (τις λιγοστές), να εξαφανίσει/συσπειρώσει κάτι οργανώσεις των 40-50 ατόμων, μπας και αυξήσει τη δύναμή του.
Αυτό το οποίο ΔΕΝ κάνει και ΔΕΝ λέει (κακώς-κάκιστα), είναι ότι η ελληνική κοινωνία είναι ένα σύνολο σιχαμένων παρτάκηδων, εθνικόφρονων, εγωιστικών, αντικοινωνικών δίποδων, η οποία όσο την τάιζαν λεφτά για να σκάσει ήταν κυρία, τώρα που αυτά στέρεψαν -αντί να διεκδικεί- γίνεται πουτάνα και μάλιστα κακιασμένη. Το ότι όλο αυτό έχει διαβαθμίσεις, δεν αλλάζει την ουσία της. Το ότι έχει εξαιρέσεις, επίσης. Τό ότι δεν το κάνει, προσδοκώντας ότι κάποιοι θα δουν το αληθινο φως, είναι λάθος. Κανείς δεν πείθεται από το ΛΟΓΟ (του διαφωτισμού εννοώ), αλλά από τη δύναμη (τι έφτασα να λέω).
Όταν έπρεπε να λύσει ή να αντιμετωπίσει προβλήματα σαν όλα αυτά που τρώμε στη μάπα τώρα, έκανε την πάπια. (τότε η ελληνική κοινωνία έκανε αέρα στα @ της, για να είμαστε δίκαιοι). Τώρα είναι σε αδιέξοδα, μεγάλα, ορατά, υπαρκτά, δισεπίλυτα. Παρολαυτά, στο ΚΚΕ υπάρχει μαγιά ανθρώπων, που με πολλά στραβά, είναι άλλης πάστας. Ετσι θέλω να ελπίζω. Και επίσης πολλά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα φτάσουν σε σημείο εξαφάνισης. Και σε τέτοιες οριακές καταστάσεις, όποιος έχει οργανωμένες δομές (όπως το ΚΚΕ) μπορεί να αποκτήσει δύναμη.
Για ΧΑ άλλη φορά θέλει ανάλυση