Σελίδα 17 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» ορθογραφία, ή «σωστή» και «λάθος» ορθογραφία.

Υπάρχει ορθογραφία (= ορθή γραφή) και ανορθογραφία (= λάθος γραφή).

Όσοι είναι ανορθόγραφοι, προφανώς γράφουν λάθος. Οι λόγοι δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει αν θέλουν να γράφουν (ή και να μιλούν) λάθος ή όχι. Και το κατά πόσον είναι αποδεκτή η λανθάνουσα εκφορά της γλώσσας, ή κατά ποιό ποσοστό του κειμένου ή κυρίως το που: επίσημο έγγραφο; φόρουμ; σημείωση;

Το λάθος στη γραφή κάποιας λέξης, το λέμε ορθογραφικό. Στο τυπογραφείο (πέφτει άλλο γράμμα κατά λάθος) τυπογραφικό και το ίδιο και στην πληκτρολόγηση, όπου μπορεί να πατήσουμε κατά λάθος κάποιο πλήκτρο που δεν θέλαμε. Υπάρχουν επίσης γραμματικά και συντακτικά λάθη αλλά συνήθως τα βάζουμε όλα μαζί στην κατηγορία «ορθογραφία».

Συνεπώς, αυτός που δεν κάνει απλώς μερικά ορθογραφικά λάθη, αλλά είναι ανορθόγραφος, σημαίνει ότι γενικώς δεν γράφει σωστά. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά που γράφει είναι δυσανάγνωστα ή ακατάληπτα ή ότι είναι χαζός ή ότι δεν έχει πάει σχολείο ή ότι δεν έχει αισθητική κλπ. κλπ.
    Το αυτό και με τα greeklish.

Το ίδιο και το ότι αν κάποιος δεν οδηγεί σωστά, δεν σημαίνει ότι παθαίνει συνέχεια ατυχήματα, είναι επικίνδυνος, είναι χαζός.. Δεν θα μπορούσε να οδηγεί «λάθος» αλλά να είναι από τους πιο γρήγορους στην πίστα;

Ή κάποιος είναι ανορθόχορος (εγώ το'βγαλα μόλις), δεν ξέρει να χορεύει σωστά. Θα τον πετάξουμε απ'την πίστα; Δεν θα τον κάνουμε παρέα; Θα προσπαθήσουμε να τον διορθώσουμε ή να τον διδάξουμε;

Δεν παθαίνει κάτι η γλώσσα από την ανορθογραφία ή από τα greeklish. Παντού υπάρχουν ανορθόγραφοι όπως και ανορθό(ΧΨ). Μπορεί να είσαι ορθογράφος και να κάνεις λάθη σε άλλα πράγματα, να μην μπορείς να κάνεις μια απλή μαθηματική πράξη ή να κλίνεις ένα ρήμα ή να τηγανίσεις ένα αβγό.

Εν πάση περιπτώσει, πιο πολλά ορθογραφικά λάθη σε ένα thread δεν έχω ματαδεί..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Πάρτε το αλλιώς, έχετε λάθος.

Οι περισσότεροι που δεν ξέρουν καλή ορθογραφία προσπαθούν πολύ να γράφουν σωστά και δεν επιχειρηματολογούν για να «πάρουν απαλλαγή» από τα ελληνικά.
    Είμαι σίγουρος πως και αυτό το thread το διαβάζουν ένα σωρό άτομα που αισθάνονται «μα τι στο διάολο, εγώ μ@λ@κ@ς είμαι που με νοιάζει να διορθώνω αυτά που γράφω;»

Υπάρχουν άτομα που «στο άλλο φόρουμ» έχουν στείλει τα κείμενά τους με πμ σε 2-3 άλλους για προτάσεις βελτίωσης πριν να τα δημοσιεύσουν και αυτό μόνο και μόνο γιατί τους νοιάζει το γραπτό τους να είναι εύκολο για τους άλλους.
    Και δεν μιλάω απαραίτητα για ορθογραφία, αλλά και για σύνταξη , ορολογία ή και διαμόρφωση (παράγραφοι, κενές γραμμές κτλ).
    Οι δυσλεκτικοί προσπαθούν δέκα φορές περισσότερο από εμένα ή κάθε άλλον, δεν γράφουν στα τέτοια τους αυτά που γράφουν, γι αυτό και δεν γράφουν συχνά, γιατί είναι δύσκολο.
    Δείτε εδώ πως γράφουν άτομα που που έχουν αντίστοιχες δυσκολίες για να πάρετε μια ιδέα.
    Και όλοι αυτοί έχουν τον απεριόριστο σεβασμό όλων και ας κάνουν κανένα λάθος που και που, γιατί απλά τους νοιάζει για τον άλλον.

Μην τους βγάζετε λοιπόν κακό όνομα οι υπόλοιποι που υπερασπίζεστε την αδιαφορία.
    Η ορθογραφία μπορεί να μην είναι θέμα επιλογής, η αδιαφορία όμως είναι.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    ωραία ρε πιπάκια....

πόσοι είναι εδώ μέσα τόσο ανορθόγραφοι που βγαίνουν σε μερικούς τα μάτια και μην πω τι άλλο που ανοίξαμε θέμα και το συζητάμε δεκαέξι σελίδες ήδη????
    1ον. Το πόσοι και σε ποιό βαθμό είναι εδώ μέσα ανορθόγραφοι δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μία εικασία την έκανα όμως από την πρώτη κιόλας σελίδα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Δεν ξερω τί πατε και ξεθαβετε, αλλα στο σημερα σε γενικες γραμμες καλα παμε οποτε μην τσινατε.
    Οπότε καλαβαίνεις ότι δεν το θεωρώ μείζον ζήτημα.

2ον. Το πόσο ευαίσθητος είναι κανείς σε αυτό το θέμα και πόσο εύκολα βγαίνουν του καθενός τα μάτια ούτε αυτό μπορώ να το γνωρίζω.

3ον. Το θέμα ξέφυγε από το "ρε μάγκες συμφορουμίτες γράφτε σωστά" σε μία γενικότερη κουβέντα περί ορθογραφίας, κι αν ξέρουν οι νέοι τη σήμερον ημέρα να γράφουν σωστά, κι αν το "μάθε γέρο γράμματα" μπορεί όντως να γίνει πραγματικότητα κλπ.

4ον. Είσαι αρκετό καιρό στο φόρουμ για να ξέρεις ότι η τελική που πιάνει ένα θέμα (σε σελίδες μετριέται) σπανίως είναι ανάλογη με τη σοβαρότητά του λόγου για τον οποίο ανοίχτηκε

5ον. Προτείνω να πάρουμε όλοι μια βαθιά (ή βαθειά) ανάσα και να χαλαρώσουμε λιγάκι

Παλαιό μέλος
    Ολα τα χει η Μαριορη ,η ορθογραφια της ελειπε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Η ορθογραφία είναι μια αυθαίρετη συμφωνία γραφής. Οι έννοιες είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της σκέψης και την ανταλλαγή ιδεών.
    Όχι, όχι, συμφωνούμε απόλυτα στα μπολντ. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό για το οποίο μιλάς (ή γράφεις εν προκειμένω) που να ξέρεις και πως γράφεται, πόσο
    μάλιστα το γιατί;

Το "νταν ή πιτάς" που προαναφέρθηκε είναι ακριβώς το κατάλληλο παράδειγμα. Αν και μπορεί να συγχωρεθεί αν ο συγγραφέας του
    ήταν η μάνα ενός φαντάρου που έστελνε το γυιο της στο σφαγείο.

Κατά τα άλλα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Μην τους βγάζετε λοιπόν κακό όνομα οι υπόλοιποι που υπερασπίζεστε την αδιαφορία.
    Fkol, είμαι σίγουρος πως κανείς μας δε συμπεριλαμβάνει τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες στα άτομα που λέμε ότι έχουν χεσμένη τη γλώσσα, την ορθογραφία, εσένα κι εμένα που τους διαβάζουμε κλπ.

Δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Ε εκεί είναι το θέμα.
    Το συγκεκριμένο πιτσιρίκι σε/με/μας έχει γραμμένο/ους στα @@ του και προτιμάει να πα να γαμηθεί από το να μάθει να γράφει σωστά.
    Oκ, δεν διαφωνώ αλλά ο λόγος, γραπτός και προφορικός, πάνε αγκαζέ και η γλώσσα στο σύνολο της μας διαμορφώνει και έχει τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη της σκέψης μας. Προφανώς οι ειδικοί επί του θέματος θα τα λέγανε καλύτερα, αυτό που έχω συνειδητοποιήσει προσωπικά είναι ότι όταν προσπαθείς να αντιληφθείς την έννοια μιας "δύσκολης" λέξης το δουλεύεις το ριμάδι το κεφάλι σου. Και είναι μάλιστα μια διαδικασία που αναπτύσσεται με γεωμετρική προόδο και λειτουργεί αμφίδρομα στο χρόνο, οι λέξεις δημιουργούν έννοιες και σκέψεις και όσο πλουτίζεις από αυτό, δημιουργείς νέες σκέψεις και έννοιες και μετά ψάχνεις τις λέξεις που τις προσδιορίζουν ακριβώς κ.ο.κ. Είμαστε τυχεροί και απίστευτα προνομοιούχοι που χρησιμοποιούμε μια γλώσσα η οποία ακόμα και στη σημερινή της μορφή, είναι η πληρέστερη γλώσσα του κόσμου. Προέρχεται από μια γλώσσα που γέννησε μερικές από τις πιο μεγαλειώδεις και λαμπρές ιδέες - σκέψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν έιναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο αυτό, τα τεράστια μυαλά των αρχαίων ήταν τεράστια ακριβώς γιατί γυμνάστηκαν με αυτή τη γλώσσα και αυτή η γλώσσα στη συνέχεια τους παρείχε την ευχέρεια να εκφραστούν. Είναι αδύνατο να μην υπάρχει μια ελληνική λέξη η μια σειρά από ελληνικές λέξεις κατάλληλα διατεταγμένες στη σειρά που να μην προσδιορίζει-ουν ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι! Δεν έχουμε γλωσσικό κενό, πνευματικό είναι το κενό. Είναι σαν τα πιάνα που αραχνιάζουν σε πολλά σπίτια, τα πλήκτρα είναι εκεί, η δυνατότητα να παραχθεί μουσική υπάρχει, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας μαλάκας να παίξει, από μόνο του το πίανο δεν παίζει ( οκ... παράδειγμα ήταν, χέστε με!

Το ότι σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχουν ένα λεξιλόγιο με εύρος της πο*τσας, εκφράζονται σαν βόδια και γράφουν σαν γίδια, δεν είναι ούτε θέμα σχολείου, ούτε εκπαίδευσης, ούτε οικογενειακού περιβάλλοντος. Είναι θέμα πνευματικής τεμπελιάς και μαλακίας στον εγκέφαλο. Το να επικοινωνείς τις σκέψεις σου με ακρίβεια, όπως και το να αντιλαμβάνεσαι τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων που εκπέμπονται το ίδιο ακριβείς και πλούσιες σε περιεχόμενο είναι αυτό που εν πολλοίς μας ξεχωρίζει από τα ζώα και -κατ' εμέ- ο Νο1 δείκτης ευφυίας. Δεν γεννηθήκαμε όλοι ρήτορες βέβαια ούτε μπαμπινιώτηδες, αλλά όταν βλέπεις τον άλλον να μιλάει και να γράφει σαν αμοιβάδα, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν ένοιωσε ποτέ την ανάγκη να πει κάτι περισσότερο από τις συνήθεις μαλακίες που λέει...

Οπότε το πιτσιρίκι (και ο ενήλικας) που είναι στα @@ του όπως λες, εμένα είναι 10 φόρες στα @@δια μου η ύπαρξη του ... αν δεν αντιλαμβάνεται ότι πάσχει από μια έμμεση μορφή αναπηρίας για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνο, χέστηκα, μην σώσει και επικοινωνήσει ουσιαστικά ποτε του.
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 04/03/2014 στις 14:28.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Επειδή όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα τουλάχιστον αξιοπρεπώς,η ορθογραφία είναι κυρίως θέμα αδιαφορίας.
    Απόδειξη παλιότερα όπου δεν είχαμε τόσα πολλά δυσλεκτικά παιδιά ή είχαμε περιπτώσεις μη διαγνωσμένες:το επίπεδο της ορθογραφίας ήταν κλάσεις ανώτερο.

Όλα μαθαίνονται.

ΥΓ:το νταν ή πιτάς είναι φωτομοντάζ

http://www.koutipandoras.gr/article/...a-ntan-i-pitas

1ον. Το πόσοι και σε ποιό βαθμό είναι εδώ μέσα ανορθόγραφοι δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μία εικασία την έκανα όμως από την πρώτη κιόλας σελίδα
    αν θεωρείς ανορθόγραφο κάποιον που στο σεντόνι του μπορεί να έχει κάνει και ένα-δύο λάθη, τότε είμαστε λίγο - πολύ όλοι μας.....

εγώ προσωπικά θεωρώ οτι ήταν εντελώς λανθασμένη η τοποθέτηση στο αρχικό ποστ (μην πω οτι άγγιζε την προσβολή).....

βέβαια, προσωπικά, στα απαυτά μου κιόλας.... αν κάποιος θέλει να μου βάλει καρτούλα (και όχι ταμπέλα - εδώ πραγματικά γελάμε) του ανορθόγραφου, να το κάνει ελεύθερα/αβίαστα/αβάδιστα και με την έγκρισή μου κιόλας....

μπορεί κιόλας να μην με διαβάζει.... μπορεί βέβαια να μου στέλνει και πμ με τα λάθη μου μπας και μάθω (έχει γίνει με το "τοις πάσι" αυτό τώρα που το σκέφτομαι)....

βέβαια, ως συνήθως δεν κοιτάμε ποτέ την δική μας την καμπούρα....

καλούς δρόμους μάγκες (είμαστε και σε μοτοφόρουμ, ε?)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Fkol, είμαι σίγουρος πως κανείς μας δε συμπεριλαμβάνει τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες στα άτομα που λέμε ότι έχουν χεσμένη τη γλώσσα, την ορθογραφία, εσένα κι εμένα που τους διαβάζουμε κλπ.

Δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις.
    Φυσικά όχι, κανείς δεν τους συμπεριλαμβάνει, αυτό θα έλειπε.

Το να τους φέρνει κάποιος όμως ως άλλοθι για όσους απλά βαριούνται, είναι προσβολή για όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν σκληρά να βελτιωθούν (ασχέτως αποτελέσματος) και τη βελτίωση αυτή τη βλέπουν και σαν προσωπικό κέρδος.
    Το ότι υπάρχουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες δεν σημαίνει πως καταργείται ο τρόπος που γράφεται μια γλώσσα, ίσα ίσα τα άτομα αυτά δεν χρησιμοποιούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ως άλλοθι.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Φυσικά όχι, κανείς δεν τους συμπεριλαμβάνει, αυτό θα έλειπε.

Το να τους φέρνει κάποιος όμως ως άλλοθι για όσους απλά βαριούνται, είναι προσβολή για όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν σκληρά να βελτιωθούν (ασχέτως αποτελέσματος) και τη βελτίωση αυτή τη βλέπουν και σαν προσωπικό κέρδος.
    Το ότι υπάρχουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες δεν σημαίνει πως καταργείται ο τρόπος που γράφεται μια γλώσσα, ίσα ίσα τα άτομα αυτά δεν χρησιμοποιούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ως άλλοθι.
    Σε διορίζω επίσημο εκφραστή της σκέψης μου σε αυτό το νήμα (μη γράψω θρεντ και τσατιστεί ο Σπυράκος).

Κανόνισε να γράψεις καμμιά βλακεία τώρα να εκτεθώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    αν θεωρείς ανορθόγραφο κάποιον που στο σεντόνι του μπορεί να έχει κάνει και ένα-δύο λάθη, τότε είμαστε λίγο - πολύ όλοι μας.....
    Όχι δεν τον θεωρώ ανορθόγραφο.
    Και το είπα κι αυτό στην πρώτη σελίδα.

Να το παραθέσω κι αυτό?
    Στο ίδιο ποστ με αυτό που παρέθεσα πριν είναι.

Τέσπα, δεν καταλαβαίνω γιατί το έχεις πάρει τόσο "βαριά".
    Δε μαζεύτηκε ξαφνικά η ελίτ των λογίων του φόρουμ να τα βάλει με την πλέμπα, επειδή της φέρνουν αηδία κι έμετο τα κακογραμμένα ποστ.
    Ούτε και είδα να θίγεται κάποιος συγκεκριμένα από τα γραφόμενα κάποιου.

Απόψεις εκφράζουμε, κι όπως πάντα είναι λογικό να μη συμφωνούν όλες μεταξύ τους.

Καλούς δρόμους να έχουμε όλοι ανορθόγραφοι και μη.

@ sonic22
    Το ότι όμως αρνείσαι πεισματικά να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τους κανόνες [...] Και το αν κάποιος γέρνει ανάποδα από το μηχανάκι δεν σε επηρεάζει σε τίποτα και ούτε σημαίνει πως θα πέσει.
    Sorry κιολας αλλα προς τι ολη αυτη η φλιαρια;

Στο μηχανακι π.χ. υπαρχουν διαφοροι τροποι να πας πιο γρήγορα. Η αξια καθε τεχνικης ή προσπαθειας εχει μετρησιμα αποτελεσματα και αρα ειναι ευκολο να δεις ποιο ειναι το αντικειμενικα σωστο.
    Στην ορθογραφια (γιατι για την ορθογραφια μιλαμε, αφηστε το συντακτικο απο εξω) δεν υπαρχει κατι τετοιο (τουλαχιστον στην συγχρονη γραφη).
    Θελετε ο ορθος τροπος γραφης να ειναι θεμα γουστου, καλαισθησιας και "συνηθιας". Παρα πολυ ωραια...
    Εγω μπορω αντικειμενικα να σου αποδειξω οτι το να γραφεις "ανορθογραφα" καταναλωνει λιγοτερο χρονο και το οτι αν η γλωσσα απλουστευθει εκει που χρειαζετε η εκμαθηνση της θα ειναι πολυ πιο ευκολη και πολυ πιο γρηγορη.
    Και παντα σε ενα εργαλειο (οπως ειναι και η γλωσσα) η ευχρηστια και η εργονομια υπερτερουν εναντι της ομορφιας...
    Το μονο κακο οτι αρκετοι φιλολογοι θα μηνουν χωρις δουλεια...

π.χ. αυτο το κειμενακι μου πηρε λιγοτερο χρονο να το γραψω παρα να προσπαθησω να το διορθωσω...
    ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΟΚΟΥΜΕ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ. ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

Με αλλα λογια ο βασιλιας ειναι γυμνος και καποιος πρεπει να το επισημανει μπας και γινουν αλλαγες.

υ.γ. 1 Ο υπολογιστης μου δεν αντιδρα οταν του γραφω ανορθογραφα...αρα δεν χρειαζετε να τον πισω για κατι...

υ.γ. 2
    τα δέκα λεπτά τα δικά του είναι σημαντικότερα από τα δέκα λεπτά που θα χαλάσει ο καθένας που θα διαβάσει το ποστ του.
    Δεν σε καταλαβαινω, διαφωνεις?
    Ο.Κ. Την επομενη φορα που θα θες να γραψεις ενα νεα μυνημα εδω, θελω να το μεταφρασεις στα Αγγλικα ΄΄η στα Γαλλικα. Και αν δεν ξερεις Αγγλικα-Γαλλικα, υπαρχουν πολλα προγραμματα να σε βοηθησουν στην μεταφραση... για να σε δω λοιπων, γιατι αυτο ζητας και απο εμας και μας την λες και ολας.

υ.γ. 3 καποτε (γιατι σε ηλικία μεσα στο φορουμ σου ριχνω 6 χρονια) αφου ειχα τελειωσει ενα σεντονι (1,5+ ωρες δουλεια) στα τεχνικα θεματα οπου προσπαθουσα να εξηγησω σε καποιον κατι για εκκεντροφορους νομιζω, πετάχτηκε ενας να με κοροιδευσει γιατι ειχα γραψει το μοιρες [μηρες] και πως ειχα και το θρασος να γραφω για τεχνικα θεματα (ασχετα που αυτα που ελεγα ηταν σωστα).
    Το αυτο και σε σηζητησεις οπου καποιοι στρημοχνονται απο επειχηρηματα και η μονη απαντηση ειναι [αντε βγαλε το δημοκτικο που ουτε ορθογραφια δεν ξερεις και θες να μιλας κιολας] πετοντας την μπαλα στην κερκιδα...

παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου με μεγάλο ενδιαφέρον. Κάτι με αλεπούδες με κομμένες ουρές θυμάμαι, αλλά ήταν αδιάφορος ο δάσκαλος και δεν θυμάμαι πιά ποιανού ήταν η ιστορία. Μπορεί του Νικελόδεον του μεγάλου παραμυθά της αρχαιότητος, φίλου του Μπομπ του μάστορα και της Άη-Κάρλης. opcorn:

Ενδιαφερομαστε πολυ να φυγουν τα βαριδια, τα ακυρα και τα αχριστα απο την ορθογραφια.
    Η σταση (μας) δεν ειναι παθητικη ή εν παση περιπτωση ειναι πιο ενεργη απο τον φοβο της διαπομπευσης και τις ακαρπης συμμορφωσης σε λαθος κανονες

Σελίδα 17 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 71213141516171819202122 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF