το....Σκρούτζαρα(!) και δεν μου βγάζει hyperX της kingston παρά μόνο αυτά που είπε ο ohm, τι παίζει;
Edit: τώρα το κοίταξα καλύτερα....![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Λέω να πάω για τούτον εδώ αξίζει; όπως προείπα πιο πάνω, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο, θα δω διαφορά από τον συμβατικό 5.400 που έχω;
Επίσης λέω να τον βάλω και σε ένα destop 9ετίας.... κάνει;
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Παντού κάνει, αν έχει sata3. Και, φυσικά, η διαφορά από έναν 5400 είναι τεράστια.
Life begins at 45°.
παιδια εχει συνδεσει κανεις gpu εξωτερικη με λαπτοπ?υπαρχει κανενα οργανωμενο site με συμβατοτητες μοντελων?γιατι ειναι λιγο beta το πραγμα τωρα...
Μια χαρά αξίζει αλλά γιατί δεν βάζεις τον 240?? Τα 120 είναι λίγα και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην τα γεμίσεις. Η χρηματική διαφορά δεν είναι τεράστια.
Δεν θα δεις απλά διαφορά, νεκρανάσταση θα δεις ειδικά όταν μπαίνουν σε παλιά μηχανήματα οι ssd, που ο συμβατικός δίσκος μαζί με το παρωχημένο υλικό του παλιού pc έχουν κάνει το σύστημα απλά να σέρνεται, η διαφορά είναι χαοτική.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Εξκιούζ μι, μίστερς αντ μίσσεζ, λορντς αντ μπίτσεζ.
Παίρνεις τον όμορφο τον εσεσντί. Και δουλεύει. Και -θεωρητικά πάντα- ζει περισσότερο από έναν συμβατικό μαγνητικό;
Και αυτό που γράφετε/ται ότι αν μείνει άνευ μπαταρίας, σβήνει, αληθεύει; Οπότε δεν είναι και της απολύτου εμπιστοσύνης... ή δεν έχω καταλάβει κάτι;
Σωστά αυτά που λες. Ξεκαθάρισα "παντού που έχει sata3" για να μην κάθομαι να εξηγώ σε επόμενα ποστς αν κάνει στο πισί του Μπαρμπα-Μήτσου που είναι 6.5 ετών και στο λάπτοπ της Λίτσας, που είναι μόλις 4. Αν έχει sata3, κάνει. Όσο για το δεύτερο, να βάλεις ssd και να μην εκμεταλλεύεσαι τις ταχύτητές του, δεν είναι πολύ έξυπνο. To sata3 έχει 4 φορές την ταχύτητα του πρώτου.
Life begins at 45°.
Κοίτα μάστορη θα σου πω ότι κι εδώ ισχύει ότι ισχύει παντού, η αλήθεια βρίσκεται πάντοτε κάπου στην μέση. Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα τα θέματα
* Η συμβατικοί έχουν γίνει τελείως μα τελείως αναξιόπιστοι, χαλάνε με τρελούς ρυθμούς και είναι λογικό αφού η αγορά διψάει για μεγάλες χωρητικότητες και για χαμηλές τιμές. 2 στα 3 μηχανήματα που έρχονται με βλάβη στο μαγαζί μου είναι από χαλασμένο HDD. Επίσης δεν υπάρχει καλός και κακός κατασκευαστής εξ ου και οι πολύ κοντινές τιμές των δίσκων από διαφορετικούς κατασκευαστές. 2 εργοστάσια κατασκευάζουν δίσκους για όλα τα brands. Επίσης οι συμβατικοί λόγω μηχανικών μερών είναι επιρρεπείς στο σφάλμα λόγω φθοράς των μηχανικών μερών, λόγω χτυπήματος εν ώρα λειτουργίας και πολλών άλλων λόγων που έχουν να κάνουν και με τον τρόπο κατασκευής αλλά και με το υλικό που χρησιμοποιείται.
Από την άλλη οι ssd είναι σχετικά φρέσκια τεχνολογία, όλοι έχουν πέσει πάνω της και ο τρόπος κατασκευής είναι πιο "ηλεκτρονικός" με ότι αυτό συνεπάγεται. Καλής ποιότητας υλικό??? Καλής ποιότητας ο δίσκος. Κακής ποιότητας υλικό?? Κακής ποιότητας ο δίσκος αλλά όλοι είναι σχεδόν απαλλαγμένοι από τα προβλήματα του βασανίζουν τους συμβατικούς. Γι' αυτό λέμε πάρε επώνυμο δίσκο για να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία.
** Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (μια εξ αυτών συνέβει πριν από 3 χρόνια σε μένα και αναγκάστηκα να ξαναπεράσω μία μια και με το χέρι πάνψ από 7000 κωδικούς η MILF ακόμα βρίζει) ο συμβατικός θα σε προειδοποιήσει πριν χαλάσει και πιθανότατα θα μπορέσεις να ανακτήσεις αν όχι όλα, σημαντικό μέρος των αρχείων σου. Αν δε είσαι λίγο "γάτος" βάζεις να τρέχει στο παρασκήνιο πρόγραμμα που διαβάζει το SMART του δίσκου όπως πχ το Hdd Sentinel και έχεις εικόνα της κατάστασης του δίσκου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αντίθετα ο SSD από τον τρόπο κατασκευής του είναι πολύ κοντά στον "ξαφνικό θάνατο" και πιθανότατα δεν θα πάρεις καμία προειδοποίηση πριν τα τινάξει τα πέταλα. Και από τους ssd ανακτώνται δεδομένα αλλά χρειάζεται να απευθυνθείς σε εξειδικευμένες εταιρίες με ειδικό εξοπλισμό με το ανάλογο κόστος βέβαια. Φαντάσου ότι μπορεί εύκολα να χάσεις τον δίσκο από μια αστοχία μιας γ@μημένης κόλλησης.
Τώρα αν χάνουν τα δεδομένα όταν μείνουν χωρίς μπαταρία, τι να σου πω δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται αλλά το έχω διαβάσει κι εγώ όπως κι εσύ. Να σου πω όμως ότι έχω ssd με φορτωμένα κάποια λειτουργικά στα οποία μπουτάρω κατά το δοκούν για να χρησιμοποιήσω κάποια εργαλεία τους ή για να αποκτήσω πρόσβαση σε κλειδωμένα αρχεία κλπ κλπ κλπ. Αυτός ο δίσκος φτιάχτηκε - σεταρίστηκε πέρυσι από μένα και είναι μονίμως στο συρτάρι του γραφείου μου εκτός σύνδεσης κι εκτός τροφοδοσίας. Έχει χρησιμοποιηθεί περίπου 20-25 φορές. Τίποτα το παράξενο δεν είδα ούτε και καμία απώλεια δεδομένων παρατήρησα. Δουλεύει κανονικά και ταχύτατα όπως την πρώτη μέρα που των έστησα.
τα φιλιά μου!
ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ Γ@ΜΗΜΕΝΟ LAPTOP ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ (που κάθε μέρα έχεις και από μια διαφορετική απορία)
ναι αλλά ο ssd είναι 10-11 φορές πιο γΛήγορος από έναν συμβατικό και πόσο μάλιστα αν αυτός ο συμβατικός συμβαδίζει ηλικιακά με το υπόλοιπο σύστημα. Επίσης δεν μπορείς (εύκολα και με μικρό κόστος) να βάλεις σε μηχάνημα που έχει από κατασκευής sata, sata3. Οπότε αρκείσαι σε ότι περισσότερο μπορείς να πάρεις από πλευράς ταχύτητας με το hardware που διαθέτεις.
Τελευταία τροποποίηση από vaska; 16/04/2016 στις 08:01.
Ευχαριστώ για την σοβαρή απάντηση, οφείλω επίσης μία (οφείλω να σταματήσω να γράφω ειρωνικάσχημα γιατί τελικά μου έχει κολλήσει γενικώς και δεν είναι καλό).
Το ζήτημα λάπτοπ το έχω ανάγει σε σήριαλ γιατί... όπως έπρεπε; να γράψω στο νήμα με τις εμμονές, ο ενδελεχής σε σημείο εμμονής προέλεγχος αγοράς είναι ίδιον το οποίο δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω (και το οποίον σπανίως έχει βγει σε κακό, αλλά είναι όντως κουραστικό για τους γύρω μου).
Δεν έχω ψωνίσει ακόμα διότι τα μόνα μηχανήματα που βρίσκω αληθινά εκλυστικά σαν σύνολο στην περιοχή του 500 συνπληνλίγο είναι της HP. Τα οποία ουδείς έχει σε εκτίμηση, αλλά βλέποντας βίντεο στον σωλήνα αναβάθμισης δίσκου/μνήμης δεν είδα κάτι που να είναι άσχημο μέσα τους.
Το probook15 της συμβίας είναι καλό πραγματικά (και όντως όπως είχε γράψει ο αουγκεντάλερ ακούγεται το κουλεράκι του - όχι ενοχλητικά) αλλά τα νέα probook G3 φτάνουν στο 900άρι και είπα ότι δεν θέλω να ανέβω εκεί γιατί αν είναι να δώσω τόσα παίρνω το λάπτοπ που συζητάω ΚΑΙ ντέσκτοπ πολύ δυνατότερο. Σε refurb δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει, όταν πλέον πωλούνται ελάχιστα φθηνότερα από/σε ίδιες τιμές με καινούρια μοντέλα και με κουκουρούκου πληκτρολόγια. Με τα DELL ξενέρωσα με τις glossy οθόνες και επειδή δεν είσαι ο μόνος με γραμμές σε αυτές της 5558 σειράς που είναι σε νορμάλ κοστολόγια. Τα φθηνά επαγγελματικά HP 250G4 δεν είναι διαφορετικά από τα 15-ac1xx/15-ab1xx κλπ. Η νέα σειρά 15-xx2xx έχει "στάνταρ" ανάλυση οθόνες και όχι FHD, το οποίο σε σχέδιο κάνει διαφορά, αν ήταν για χρήση γενική/πολυμέσων δεν θα με ένοιαζε.
Κατέληξα λοιπόν στο ότι θα περάσω σήμερα από την μήδεια του μάρτ, αν μου δώσουν το ΗΡ με AMD A10/6GB/250SSD που είχαν σε προσφορά στο φυλλάδιο του νέου καταστήματος της Αγ. Παρασκευής στην τιμή που το είχαν στο φυλλάδιο ήτοι 499 (γιατί τώρα στην σελίδα το έχουν +100 ήτοι 599 και δεν θέλω να πάω εκεί) έχει καλώς. Αλλιώς αναμένω στο ακουστικό μου για τις postΠασχαλινές προσφορές αν υπάρξουν ή να ξεστοκάρουν τα 5ης γενιάς ίντελ και να πάρω εντός του θέρους 6ης γενιάς στις σημερινές τιμές. Θα μείνει χωρίς λάπτοπ για λίγο η καλή μου αλλά δεν πειράζει. Μάλλον. Άσε κάτω το τσόκαρο. ΜΗ.
Αυτά.
υ.γ. Αν θυμηθείς και μόλις ευκαιρήσεις γιατί έχεις πολλάκις γράψει για τα τρεχάματα μετακόμισης, στείλε και το που είναι η μεταφορική που λέγαμε. Μιλ μερσί ξανά.
Άντε ρε τελειώνετε με το λαπτοπ γιατί ψάχνω για τηλεόραση ...
* Η σχεδιαστική (σε ηλεκτρονικά κυκλώματα) ασχήμια δεν φαίνεται με γυμνό μάτι ρε συ Γιάννη και πολύ περισσότερο αν δεν είσαι της δουλειάς (εκτός οφθαλμοφανών περιπτώσεων όπως του ΤραμπλΧ που το καλωδιομάνι ήταν χύμα σαν να έβλεπες ρεκλέτες σε καφαο του ΟΤΕ. Εγώ τα συχαίνομαι τα ΗΡ αλλά ο Γιώργος ο SP του οποίου την γνώμη σέβομαι τα αγαπάει. Έχει να κάνει βέβαια και με το πλήθος των χαλασμένων HP που έχεις δει.
** Σχετικά κοντινές είναι οι ποιότητες των οθονών στην περιοχή των 500 ευρώ που ψάχνεις και για το σφάλμα που έβγαλαν τα συγκεκριμένα της Dell θα ισχύσει κανονικά η εγγύηση. Θεώρησέ το αστοχία υλικού σε μια παρτίδα και μην βάλεις αρνητικό πρόσημο στην Dell από αυτή την αστοχία της. Για τον τρόπο πάντως που χειρίζεται τις εγγυήσεις μόνο καλά λόγια θ' ακούσεις και είναι πολύ σημαντικό αυτό.
*** Τελικά σε έπεισα με τον Γιούφτο έτσι ??? Άλλο ένα θύμα της τηλεοπτικής διαφήμισης!!
vaska
σε μηχάνημα 9ετίας και 12ετίας μια χαρά βρίσκεις sata
η hyperx είναι ξεχωριστή μάρκα από την "kingston", κάτι σα θυγατρική. δεν είναι μοντέλο. όχι πια.
amyrou
κάποιοι ssd πράγματι έχουν θέμα αν πέσει το ρεύμα απροειδοποίητα. με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι κάποιοι ssd της intel το προλαβαίνουν. με κάποια αμφιβολία ξέρω και ότι κάποιοι της samsung κάνουν κάτι αντίστοιχο. Αυτό που άκουσα είναι ότι κάαααποιοι δίσκοι της samsung αν μένανε για 10+ μήνες στο ράφι μετά παθαίνανε κοκομπλόκο... δεν ξέρω αν το πιστεύω ή όχι και προσωπικά δεν το έψαξα παραπέρα γιατί δεν μου τυχαίνει ποτέ τέτοια χρήση εμένα.
θες να πάμε παρέα να χαζέψουμε μαγαζά;
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.