Σελίδα 19 από 85 ΠρώτοΠρώτο ... 914151617181920212223242969 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 1261

Θέμα: BMW R25/3 Restoration 2013

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ikarosk
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Da.Vintage Προβολή μηνύματος
    Αυτη ειναι μια διαδικασια που μπορεις να κανεις μονος σου ? αν κ δε τη καταλαβα καλα
    Μπορείς να το κάνεις μόνος σου αν έχεις το κατάλληλο εργαλείο.
    Στο σχήμα που επισυνάπτω φαίνεται ο τρόπος που γίνεται το κεφάλωμα του ήλου.
    Αρχικά ο κορμός είναι κυλινδρικός και στη συνέχεια με διαδοχικά χτυπήματα αποκτά το ημισφαιρικό σχήμα της καλίμπρας.
    Η καλίμπρα φαντάσου ότι είναι ένας ογκώδης ζουμπάς. Βέβαια για να πετύχει το κεφάλωμα πρέπει ο ήλος να κρατιέται σταθερά από κάτω και όλα τα εξαρτήματα να εφάπτονται καλά.
    Εγώ θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω βίδες.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Untitled-1 copy.jpg 
Προβολές:	470 
Μέγεθος:	32,8 KB 
ID:	284893

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Γιωργο εννοειται οτι πρεπει να ξεπριτσινωσεις το Π...
    ειναι κριμα αφου κανεις μια τοσο σωστη και λεπτομερη δουλεια να μην την κανεις σε ολη την επιφανεια...

εκει θα δεις αν εχει φαει και ζορι και αν εχει στραβωσει ή εχει σκουριες κλπ...

με τα πριτσινια ειναι το μονο ευκολο...λυσεις σου εδωσαν τα παιδια απο πανω...

για μενα βεβαια καλυτερα να μπουνε βιδες για να αλλαζεται πιο ευκολα ολο το συστημα...το πριτσινι, οπως και να το κανουμε, ειναι πιο μονιμο συστημα...

και τελος, αμμοβολη για ολα τα κυρια μερη της μηχανης που εχουν ταλαιπωρηθει απο τον χρονο...

καλυτερα να αφιερωσεις περισσοτερο χρονο και να φτιαξεις κατι σωστα, παρα να το πασαλειψεις λογω χρηματων...
    και δεν το παιζω υπερανω...
    ξερω ποσο δυσκολα βγαινουν...
    εγω πηρα το XR το 2008 και μολις προχθες του εβαλα αναρτησεις...
    ο αλλος ο κρητικος εχει το CB και το παιδευει 3 χρονια...και καλα κανει γιατι κανει σωστη δουλεια!!

οποτε κοιτα να μαζευεις χρημα και γνωσεις και οσο για τον χρονο ΜΗΝ αγχωνεσαι...σαν τον στρατο ενα πραγμα "χρονος απεριοριστος"...
    (σ'εχω κοψει οτι εισαι κοκκορακι και δεν κρατιεσαι, αλλα τωρα πρεπει να παρει τον χρονο του το πραμα και θα δεις οτι θα το ευχαριστηθεις και εσυ περισσοτερο απο το να το κανεις μπαμ, μπαμ.. )

συνεχισε την καλη δουλεια και ειμαστε εδω διπλα σου!

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    τα ειπαμε και απο το τηλ...
    τα φτερα ειναι σε αρκετα καλη κατασταση.θελουν ομως καλη φανοποιια και προσεχτικη επιλογη υλικων.
    μην βιαζεσαι,αν δεν υπαρχει χρημα,ξεκινα να το συγκεντρωνεις και κανε μια μια δουλεια σωστα.
    1.στειλε αμμοβολη ολα τα κομματια γιατι ο σκελετος μπορει να κρυβει μια μικρη ρωγμη η ενα φτερο απο κατω καποιο σαπακι...
    2.την πλαστικοποιηση καλο ειναι να την ξανακανεις πριν απο οποιαδηποτε φανοποιια στο ρεζερβουαρ
    3.αποκατασταση σαπιων,πολυεστερικος στοκος,σιδηροστοκος,στοκος πιστολιου,ασταρι ,βαψιμο ειναι η σειρα των εργασιων που θα χρειαστεις συμφωνα με την εικονα που βλεπω.
    η ανακατασκευη ειναι ενα ταξιδι που πρεπει να το χαιρεσαι καθε μερα.οσο βιαζεσαι να το τελειωσεις για να χαρεις μια βολτα μαζι της,αλλο τοσο θα στεναχωρηθεις οταν ολοκληρωθει.πιστεψε με το εχω δει το εργο πολλες φορες.

ο πριτσινοκεφαλος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από golfinos76 Προβολή μηνύματος
    Συγχαρητηρια για την καλη και λεπτομερεστατη δουλεια που μας παρουσιαζεις.Εχω και εγω μια BMW R25/3 Του 1954 την οποια μολις τελειωσα την Ανακατασκευη.Παρακολουθω με εδιαφερον.Για το θεμα του αυτοματου εγω αγορασα απο EBAY Αυτο http://www.ebay.de/itm/Lichtmaschine...#ht_898wt_1139 Ειναι ηλεκτρονικος ειναι ευκολος στην ρυθμιση με μια βιδουλα που εχει μπροστα και μπαινει μεσα στο κουτι των ηλεκτρικων και ετσι δεν φαινεται εξωτερικα καθως δεν τρυπας-χαλας το πισω φτερο φορτιζει οσο πρεπει την μπαταρια χωρις υπερφορτωση.Τωρα τα πλαστικα στο ντεποζιτο δεν ειναι τιποτα μπαινουν και βγαινουν σχετικα ευκολα.Το ρεζερβουαρ θα προτ να το τριψεις και οχι αμμοβολη.
    Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τον αυτόματο... πολύ χρήσιμο το κακό είναι οτι δεν έχω ιδέα απο που εχουν τραβηχτεί τα καλώδια για να μπει εξωτερικός αυτόματος

τα πλαστικά προστατευτικά στο ντεποζιτο είναι τραβηχτά απλά? πλέπει να τα ζεστάνω πρώτα?
    TELL YOUR CAT I SAID PSPSPSPSPSPS

BMW R25/3 1955 Restoration

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ikarosk Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω βίδες.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Untitled-1 copy.jpg 
Προβολές:	470 
Μέγεθος:	32,8 KB 
ID:	284893
    Παλούκι μου φαίνεται οπότε μάλλον με ακέφαλες βίδες θα την κάνουμε τη δουλειά
    ευχαριστώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    καλυτερα να αφιερωσεις περισσοτερο χρονο και να φτιαξεις κατι σωστα, παρα να το πασαλειψεις λογω χρηματων...
    συνεχισε την καλη δουλεια και ειμαστε εδω διπλα σου!
    Μάλλον έτσι θα γίνει Σταύρο...
    απλά ρε φίλε το έκανα μία βόλτα και το ερωτεύτηκα και τώρα που είναι κομμάτια και δε μπορώ να το ξαναπάω μου την δίνει!

Η αλήθεια είναι οτι σαν άνθρωπος είμαι ανυπόμονος!

Ελπίζω το καλοκαιράκι έστω προς το τέλος του να το έχω έτοιμο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lspiros Προβολή μηνύματος
    τα ειπαμε και απο το τηλ...
    τα φτερα ειναι σε αρκετα καλη κατασταση.θελουν ομως καλη φανοποιια και προσεχτικη επιλογη υλικων.
    μην βιαζεσαι,αν δεν υπαρχει χρημα,ξεκινα να το συγκεντρωνεις και κανε μια μια δουλεια σωστα.
    1.στειλε αμμοβολη ολα τα κομματια γιατι ο σκελετος μπορει να κρυβει μια μικρη ρωγμη η ενα φτερο απο κατω καποιο σαπακι...
    2.την πλαστικοποιηση καλο ειναι να την ξανακανεις πριν απο οποιαδηποτε φανοποιια στο ρεζερβουαρ
    3.αποκατασταση σαπιων,πολυεστερικος στοκος,σιδηροστοκος,στοκος πιστολιου,ασταρι ,βαψιμο ειναι η σειρα των εργασιων που θα χρειαστεις συμφωνα με την εικονα που βλεπω.
    η ανακατασκευη ειναι ενα ταξιδι που πρεπει να το χαιρεσαι καθε μερα.οσο βιαζεσαι να το τελειωσεις για να χαρεις μια βολτα μαζι της,αλλο τοσο θα στεναχωρηθεις οταν ολοκληρωθει.πιστεψε με το εχω δει το εργο πολλες φορες.

ο πριτσινοκεφαλος
    Σπύρο λίγο να σου μοιάσω στην ποιότητα της δουλειάς που κάνεις θα είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα!!!
    Θα σε ζαλίσω λίγο για περισότερες λεπτομέριες σχετικά με το κάθε στάδιο, υλικά, διαδικασία αν σε κουράσω κράξε ελεύθερα!

Και συ όπως και οι υπόλοιποι εδω μέσα ανεχτείτε την ασχετοσύνη μου, μόνο να τα οδηγώ ξέρω τα ρημάδια με 2 ρόδες , να τα μαστορεύω όχι αλλά το να μαστορεύω είναι κάτι μαγικό για μένα!

Όσο για το γρήγορο της υπόθεσης ξέρω οτι θα στεναχωρηθώ όταν τελειώσει... αλλά η αλήθεια είναι οτι μόλις γίνει κυκλοφορίσιμη πάλι μετά θα αρχίσω να ασχολούμαι με τη λεπτομέρεια πιο πολύ ακόμα...

και αμα τα καταφέρω και το βγάλω εις πέρας αυτό το πρότζεκτ ίσως μετά πάμε για κανα R51

Don't mess with the pig.. Το avatar του/της Τo gourouni
    Τώρα έχω κάποιες απορίες

1. Να στείλω αμμοβολή μαζί με το πλαίσιο και τα φτερά? τί αλλο είναι καλό να στείλω? Πιρούνι? Φανάρι-καβούκι?
    2. Το Ντεπόζιτο... πως θα βγάλω τα καουτσουκένια προστατευτικά? Ζέσταμα με πιστολάκι και τράβηγμα??? είναι κολλητά ή κουμπωτά?
    3. Τη μπογιά απο το ντεπόζιτο πως την βγάζεις χωρίς να κάνεις ζημιά στην πλαστικοποίηση (Θα ήθελα να την αποφύγω λόγω κόστους/χρόνου)? Τρίψιμο ή υαλοβολή!

Το πας πολύ όμορφα. Μου αρέσει....

Τώρα:

1. Όλα εκτός απο τεπόζιτο. Φρόντισε να καλύψεις τον αριθμό πλαισίου και τις φωλιές των ρουλεμαν με ταινία...Συνολικά θα σου βγεί πιο φτηνά και ξεκούραστα.
    2. Ζέσταμα πιστολάκι. Συρταρωτά
    3. Τρίψιμο. Αυστηρά!

Και μη ξεχνάς:

Δεν βιαζόμαστε..............................................................................κ οστίζει!
    Στα γαμψά μου νυχια έχουν πέσει:
    Honda 50cc - Υamaha Srx 400 - BMW R25 1951 - ΥAMAHA SRX 600 1986

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από S-ex-rx Pig Προβολή μηνύματος
    Το πας πολύ όμορφα. Μου αρέσει....

2. Ζέσταμα πιστολάκι. Συρταρωτά
    3. Τρίψιμο. Αυστηρά!
    Θόδωρα ευχαριστώ ρε αδερφάκι μου και συμπάσχων!
    2. Συρταρωτά προς τα πίσω ή προς τα μπρός?
    3. Τρίψιμο με γυαλόχαρτο απλά να φύγει η μπογιά ή με μηχάνημα όπως τα φτερά μέχρι το μέταλλο?

ΥΓ. Απο δευτέρα θα σε ξαναδιαβάσω όλο πάλι απο την αρχή γιατί είσαι το manual μου

Don't mess with the pig.. Το avatar του/της Τo gourouni
    Θόδωρα ευχαριστώ ρε αδερφάκι μου και συμπάσχων!
    2. Συρταρωτά προς τα πίσω ή προς τα μπρός?
    3. Τρίψιμο με γυαλόχαρτο απλά να φύγει η μπογιά ή με μηχάνημα όπως τα φτερά μέχρι το μέταλλο?
    2.κουμπωτά μάλλον (αφτάκι...) post#62
    http://www.moto.gr/forums/showthread...=127533&page=5
    3. Με γυαλόχαρτο - βούρτσα συρμάτινη θα πρότεινα. Ο τροχός με φτερά (έτσι το ζητάω στο μαγαζί με τα εργαλεία) τρώει μέταλλο.

Μη βλέπεις που δε γράφω. Σε διαβάζω ανελλιπώς και μαθαίνω....κιπ γκοιν
    Στα γαμψά μου νυχια έχουν πέσει:
    Honda 50cc - Υamaha Srx 400 - BMW R25 1951 - ΥAMAHA SRX 600 1986

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MaiTak

3. Με γυαλόχαρτο - βούρτσα συρμάτινη θα πρότεινα.

Η καλυτερη επιλογη για να το χερεσε κιολας

Η συρματινη βουρτσα οσο ποιο μαλακα την πιεζεις τοσο περισσοτερο θα αντεξη απο την επαφη βεβαια θα εχει και μικροτερη αποδοση αλλα θα τραυματισει και λιγοτερο το μεταλλο

οταν ειναι και μαλακο οπως το αλλουμινιο

Ο τροχός με φτερά (έτσι το ζητάω στο μαγαζί με τα εργαλεία) τρώει μέταλλο.

Αυτος απλα αλιωνει την γευση

Δεν ειναι ο μονος .....
    και που εισαι οπως ειπε και ο κρητικος ποιο πανω
    ΦΕΤΑ.........................

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MaiTak Προβολή μηνύματος
    [/B]

Δεν ειναι ο μονος .....
    και που εισαι οπως ειπε και ο κρητικος ποιο πανω
    ΦΕΤΑ.........................
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από srxakias Προβολή μηνύματος
    3. Με γυαλόχαρτο - βούρτσα συρμάτινη θα πρότεινα. Ο τροχός με φτερά (έτσι το ζητάω στο μαγαζί με τα εργαλεία) τρώει μέταλλο.

Ήδη πέρασαν κάποιες μέρες και δεν έκανα σχεδόν τπτ δύσκολα να κρατηθείς... ανυπομονώ να περνάω χρόνο μαζί της και ας με πονάει η κουφάλα

Αυτό που δε κατάλαβα παίδες είναι να βγάλω όλη την μπογιά απο το ντεπόζιτο και να αφήσω μέταλλο μόνο όπως με τα φτερά αλλά με πιο ευγενικό τρόπο ή να τρίψω τα σημεία που έχει χτυπήματα κυρίως ωστε να τα επισκευάσω και μετά ένα καλό γενικό τρίψιμο να αγριέψει η επιφάνεια για να πιάσει η μπογιά?

Σημείωση: δεν ξέρω τι φαίνεται απο τις φωτό αλλά αν η πλαστικοποίηση είναι εντάξει δε θα ήθελα να την χάσω και να ταλαιπωρηθώ με καινούρια!

ρωτάω τους γνώστες, σε τί κατάσταση φαίνεται η πλαστικοποίηση!
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων BMWrestoration017.jpg‎  

Νέο μέλος Το avatar του/της golfinos76
    Τα Λαστιχα στο Τεποζιτο Κανονικα βγαινουν και μπαινουν κουμπωτα δεν ξερω αν ειναι ξερα οποτε μπορει και να σου ανοιξουν επισης παιζει ρολο και το ανταλ για παραδειγμα τα λαστιχ που ειχα παρει απο Αθηνα και συγκ απο καφουνη ηταν χαλια,ενω ο αυτα που αγορασα απο εξω τα Γερμανικα ταιριαζαν γαντι χωρις μπιστολακι εφαρμοσαν μια χαρα.Τωρα τα καλωδια του Αυτοματου ερχονται μεσα απο το δυναμο καλο ειναι να ασχολ καποιος που ξερει με αυτα για να σου ρυθμισει και τον αυτοματο σωστα.Αν ασχολ μονος σου σημαδεψε τα καλωδια για να μπουν σωστα εκει που πρεπει και ρυθμ τον αυτοματο να δινει 7,50 βολτ με καποιες στροφες.

Νέο μέλος Το avatar του/της golfinos76
    Το Τεποζιτο δεν μπορω να καταλαβω πολλα απο την φωτογραφια τι να πω αν δεν βγαζει σκουριες μην το πειραζεις.Απο την αλλη αν γινει κατι μετα ενω το εχεις βαψει θα το μετανιωσεις οπως εγω που την πατησα και το εχω στειλει για πλαστικοποιηση.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF