Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Αισθητήρας προανάφλεξης ή αυτανάφλεξης...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Γι'αυτό τα βρήκα έτσι νοικοκυρεμένα 5 χρόνια μετά...
    Ωπα! Τι παίχτηκε Τάσε?
    Μη μου πεις οτι ησουν εκει κι εσυ?
    Εγω τέλειωσα το 89.

Το μοτερακι φτιάχτηκε μετα κόπων και βασάνων, ειχαν γίνει και ζημιές.
    Το κοντεράκι που μετραει την συμπίεση ειχε διαλύσει κι εβαλα απο CB50! Το μανιατό ειχε μπει λάθος και ειχε απομαγνητιστεί. Ευτυχώς το πήρα και πήγα Αθήνα και μ εστειλε ο θείος μου ο Ευριπίδης και το μαγνήτισα στον μπαρμπα στην Θερμποπυλών.
    Παει κι ο Ευριπίδης, παει και ο μπαρμπας....
    Με συμπίεση 10/1 οι κραδασμοί ηταν τρομεροί, ηθελε βενζίνη Bristish Standards Four Stars για να πάει πάνω απο 7/1.

Πιστεύω να δουλεύει ακόμα! Ειχα πάρει φυσικά άριστα 10.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    η προαναφλεξη λαμβανει χωρα πριν την εναυση του μπουζι ,ενω η αυταναφλεξη μετα...
    Διαφωνώ Αντουάν...

Η προανάφλεξη συμβαίνει από έναυση.
    Η οποία έναυση μπορεί να γίνεται είτε σε λάθος χρονική στιγμή για τα δεδομένα φορτία/στροφές, είτε από άλλους παράγοντες (διάπυρα σωματίδια/κατάλοιπα που δουλεύουν σαν glow plugs, διάπυρες βαλβίδες εξαγωγής κλπ)

Η αυτανάφλεξη συμβαίνει υπό ''ορισμένες'' συνθήκες πίεσης/θερμοκρασίας.
    Στην οποία δεν έχουμε ένα ομαλά εξαπλούμενο μέτωπο φλόγας και καύσης παρά μιά απότομη ΕΚΡΗΞΗ όλης της ποσότητα του μίγματος ταυτόχρονα.
    Εκεί οφείλεται και η εμφάνιση υψηλών πιέσεων όπως είπες.

Σε αυτή στηρίζεται και η αρχή λειτουργίας των diesel.

Τώρα στα δικάμας.
    όταν στο αμάξι/μηχανή συμβαίνει να ''χτυπάει'' το μοτέρ αυτό είναι ΠΡΟανάφλεξη. Το νοκ κάνει την διάγνωση, παρεμβαίνει το εγκεφαλάκι και καθυστερεί την προπορεία του σπινθήρα.

Και Ω! σαν από θαύμα σταματά να ''χτυπάει''.

Αλλιώς κατεβάζεις μία.

ΠαλιόγΕρα θα απάντήσεις αυτό που ερώτηΞα πριν ή όχι...?

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    ΠαλιόγΕρα θα απάντήσεις αυτό που ερώτηΞα πριν ή όχι...?
    σΕ απάντησα γκάβακα πιο πάνω ...

Και μια παράκληση (για την αλόγιστη χρήση της ορολογίας):
    ΚΑΝΕΝΟΣ είδους καύση που λαμβάνει χώρα μέσα στο μοτέρ ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί (ούτε να παρομοιαστεί με) έκρηξη ...

Η μετάδοση του μετώπου της φλόγας μπορεί να είναι μεν ταχύτατη αλλά δεν είναι ακαριαία...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    σΕ απάντησα γκάβακα πιο πάνω ...
    Σωστός δεν το'χα δεί...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    ΚΑΝΕΝΟΣ είδους καύση που λαμβάνει χώρα μέσα στο μοτέρ ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί (ούτε να παρομοιαστεί με) έκρηξη ...
    Η μετάδοση του μετώπου της φλόγας μπορεί να είναι μεν ταχύτατη αλλά δεν είναι ακαριαία...
    Δεν υφίσταται κατ'ουσίαν μέτωπο καύσης καν....
    Σε αυτό το φαινόμενο βασίζονται και οι κινητήρες HCCI.
    Σαν ακαριαία έκρηξη αναφέρεται -ντιζελ λάικ

Δεν πόναει!!! Το avatar του/της caesarsk

Ακόμη δεν μου απάντησε καμία κυρία με μπεμβέ, για το ΠΟΥ είναι τα νοκ τοποθετημένα...

H κυρία δουλευε....πρεπει να κάνει και την προίκα για την κόρη (ακούς Ζευκα?)

Λοιπον το knock sensor στο 1200 τουλαχιστον το δικό μου ειναι στην κάτω μεριά του τεπόζίτου και στην πάνω μεριά του κυλίνδρου μου (για την ακρίβεια το housing ειναι εκεί...το sensor ειναι ποιο μεσα...Σορρυ για την γλώσσα αλλα δεν ειμαι μηχανολογος αλλα μοκετάς!!!)
    Ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει κάνει backflip με ΒΜW R1200GS, με μάρτυρες.

ΠΟΝΕΣΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΛΥ!!!!

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;
    -Ο ΘΩΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ταδε εφη trooper)

Μανο...το τσιπουρο σε περιμενει ρε φιλε σπιτι μου...

ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ. ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!

και επι του θέματος. Καταλαβες που ειναι ο knock sensor στην BMW??? αν θυμάσαι ακριβως πως ειναι το τριμπουρδελο ακριβως πίσω απο το throttle body...

Γιατι τέτοια καουρα με τον knock sensor στο BMW???

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;
    -Ο ΘΩΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ταδε εφη trooper)

Κατάλαβα, φίλε.

Ρώτηξα γιατί κάπου αλλού έγραψες ότι είναι ''κάτω από τον λάΒδα'' και απόρησα.

Αλλά και για να δώ αν είναι εύκολο να τον αποσυνδέσει μόνο του το παλλικάρι που ταξιδεύει στις κάτω χώρες ή πρέπει να το πάει σε εξουσιοδοτημένο στο χαρτούμ...

Κατάλαβα, φίλε.

Ρώτηξα γιατί κάπου αλλού είπες ότι είναι ''κάτω από τον λάΒδα'' και απόρησα.

Αλλά και για να δώ αν είναι εύκολο να τον αποσυνδέσει μόνο του το παλλικάρι που ταξιδεύει στις κάτω χώρες ή πρέπει να το πάει σε εξουσιοδοτημένο στο χαρτούμ...

Και όσο γιατα περιουσιακά στοιχεία που παρέθεσες του Ζεύκα, να ξέρεις ότι τον νικάω.

+ ότι θα σε αφήνω να παίζεις όσο θές και με τα μηχανάκια μου.
    Και αν είσαι σωστός και με τα αμάξια μου. :smilea:

εγω??? ειμαι κάτω απο τον λ?? αν το ειπα κατι αλλο θα σκεφτομουν!!!

Στειλε το Ε9 με email και θα σου πω

Τα μηχανακια σου τα εχω χεσμενα...ΕΧΩ BMW...το απολυτο μηχανημα οδηγησης και περιπετειας (λεμε και καμια μαλακια να περναει η ώρα!!!)

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;

@Βρωμοπούλι, ρίξε και σύ κανά φωνήεν ρε, επί του θέματος πάντα γιατί καραδοκεί ο Άλλος.

Και γιατί παρακαλώ?

Για ένα (ψευτοευ-)αισθητήρα που ο χαζοκέφαλος συνήθως τον γράφει στ'@@ του εκτός και αν γίνεται διαδήλωση μέσα στο γΚύλινδρο?

Επιμένω να ασχοληθούμε(-είτε δλδ.) με τις εξαβάλβιδες της maserati σε συνδυασμό με τον εξαναγκασμό των Ιταλών μηχανικών από τους βιομηχάνους του Βορρά...

περνάω την ίωση 0% λιπαρά από την Κυριακή.... :o

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Και γιατί παρακαλώ?

Για ένα (ψευτοευ-)αισθητήρα που ο χαζοκέφαλος συνήθως τον γράφει στ'@@ του εκτός και αν γίνεται διαδήλωση μέσα στο γΚύλινδρο?

Επιμένω να ασχοληθούμε(-είτε δλδ.) με τις εξαβάλβιδες της maserati σε συνδυασμό με τον εξαναγκασμό των Ιταλών μηχανικών από τους βιομηχάνους του Βορρά...

περνάω την ίωση 0% λιπαρά από την Κυριακή.... :o

Κάτι τετοια διαβαζω και καταλαβαινω οτι ειμαι ασχετος τελειως..Βεβαια λενε οτι στους τυφλους κυριαρχει ο μονοφθαλμος...οποτε στους BMWδακηδες ειμαι γκουρου..χαχαχαχα

Εξηγησε το μου αυτο κυριε Σωτηρη για το αισθητηρι που το ο εγκεφαλος το παιζει sniper εξαιτιας του...

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;

Μεταφέρω ακούσια τα γραφόμενα του καθηγητή ΜΕΚ στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Λάρισας

ΠΥΡΑΝΑΦΛΕΞΗ είναι η μη προγραμματισμένη αυτόματη ανάφλεξη του μίγματος στον κύλινδρο.Προκαλείται συνήθως από τις ανθρακούχες ή μολυβδούχες επικαθήσεις των θερμότερων τμημάτων των εσωτερικών τοιχωμάτων του θαλάμου καύσης όπως είναι η βαλβίδα εξαγωγής.τα ηλεκτρόδια του σπινθηριστή κλπ Εκεί αναπτύσσονται θερμοκρασίες μεγαλύτερες από τη θερμοκρασία αυτανάφλεξης του μίγματος λόγω της μονωτικής φύσης των επικαθήσεων αυτών.Η πυρανάφλεξη μπορεί να εμφανισθεί σε ένα ή και περισσότερα σημεία του άκαυστου μίγματος και μάλιστα πριν ή και μετά το σπινθήρα,οπότε έχουμε αντίστοιχα την προανάφλεξη και τη μετανάφλεξη

ΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΥΣΗ είναι το φαινόμενο κατά το οποίο μία αρχικά ομαλά εξελισσόμενη καύση μεταβεί ακαριαία σε εκρηκτικής μορφής καύση ολόκληρου του υπόλοιπου άκαυστου μίγματος.Η κρουστική καύση οφείλεται στην εκτεινόμενη "εκτοπιστική" συμπίεση,κατά την οποία το άκαυστο μίγμα περιορίζεται σε συνεχώς μικρότερο χώρο από την εξάπλωση του κανονικού μετώπου της φλόγας,με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας του,επιπλέον από αυτή που προκαλείται κατά τη φάση της συμπίεσης,οπότε το άκαυστο μίγμα αυταναφλέγεται ακαραιαία.Η αυτανάφλεξη του άκαυστου μίγματος προκαλεί μία τοπική ανύψωση της πίεσης και της θερμοκρασίας.Από την τοπική ανύψωση της πίεσης έχουμε μια σχεδόν αδιαβατική συμπίεση του άκαυστου μίγματος,δηλαδή η πίεση μεταδίδεται ταχύτερα από τη θερμότητα.Τα κύματα πίεσης συντελούν στην αύξηση της ταχύτητας ανάφλεξης με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της ακαριαίας καύσης.Αυτά τα κύματα πίεσης διαδίδονται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και ανακλώνται στα τοιχώματα του κυλίνδρου.Έτσι έχουμε δονήσεις που επεκτείνονται και στα τοιχώματα του κυλίνδρου με συνέπεια μεταλλικό ήχο (Knock-Πειράκια;; ) στην περιοχή συχνοτήτων 3000-5000Ηz

Υ.Γ Τελικά πώς είναι το σωστό; Πυράκια,πιράκια ή πειράκια;
    Fortis Fortuna Adiuvat

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Μεταφέρω ακούσια τα γραφόμενα του καθηγητή ΜΕΚ στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Λάρισας
    Κατ'αρχήν να δώσεις πολλά χαιρετίσματα στον Γιάννη...

Και μετά να του πεις ότι:
    1. Μετάκαυση ουσιαστικά δεν υπάρχει (εκτός αν δεν υπάρξει κανονική καύση στην φάση της συμπίεσης - π.χ. ψόφιος ή ανύπαρκτος σπινθήρας ή/και πολύ φευγάτο αβάνς...)

2. Ή θα έχουμε ΑΠΟΛΥΤΑ αδιαβατική συμπίεση (οπότε θα έχουμε και αντίστοιχη εκτόνωση με μορφή "έκρηξης") ή θα έχουμε ΣΧΕΔΟΝ αδιαβατική συμπίεση (οπότε η εκτόνωσή μας ΔΕΝ θα χαρακτηρίζεται "εκρηκτική" ...)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Να ρωτήσω κάτι και εγώ ο αδαής?
    Όταν βάλουμε μία βενζίνη 102 οκτάνια σε κινητήρα που παίρνει 100 οκτάνια θα έχουμε προανάφλεξη και άλλα τέτοια φαινόμενα?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
    Να ρωτήσω κάτι και εγώ ο αδαής?
    Όταν βάλουμε μία βενζίνη 102 οκτάνια σε κινητήρα που παίρνει 100 οκτάνια θα έχουμε προανάφλεξη και άλλα τέτοια φαινόμενα?
    Oχι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
    Το ανάποδο, ίσως ..

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο αισθητήρας τάδε ...
    από BELZEBOYLIS στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2007, 08:33
  2. αισθητηρας κοντερ
    από fantacid στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2007, 23:45