Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 77

Θέμα: Το κράνος σκοτώνει!!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros

Α, και επίσης, αν "περισπαστεί" (τι σκατά σύνταξη είναι αυτή η προσοχή του οδηγού, αποτέλεσμα αυτού είναι η απώλεια ελέγχου;
    ε τι θες τώρα
    μεγαλοεπιστήμων με έδρα στην κρανοπαπαρολόγία
    είναι ο άνθρωπος
    δεν είναι φιλόλογος

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    εκτός και εννοεί να βάλουμε περισπωμένη στην προσοχή

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    Επειδή βαριέμαι, θα κάτσω να σχολιάσω το πρώτο μέρος από τις μαλακίες που γράφει ο παπάρας.

Ή λάθος κράνος φοράς, ή εχεις μάτια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ή δεν έχεις καθρέφτες.

Μάλλον ο φίλος δεν έχει φορέσει ποτέ κράνος.

Ακόμα, αν αντιλαμβάνεσαι τη θέση των άλλων οχημάτων από τον ήχο των ελαστικών, πολύ κοντά τους αφήνεις να σε πλησιάζουν.

Εδώ παρατηρούμε τον φίλο μας να συσχετίζει τους κοινούς βάνδαλους με τους μοτοσυκλετιστές επειδή και οι μενς και οι δε φοράνε κράνος.

Μήπως πρέπει να μη φοράω και κάλτσες; Να πω στην κοπέλα μου να μη φοράει καλτσόν;

Τέλος, αν φορόντας το κράνος νοιώθεις ανίκητος, το πρόβλημα είναι στο περιεχόμενο του κράνους, και όχι στο κράνος.

Α, τώρα μας το πάιζει και επιστήμων.

Παναγιά βοήθα.
    α)Αν σε ενοχλεί το κράνος, μικρό νούμερο φοράς.
    β)Αν ζεστένεσαι με το κράνος, άνοιξε λίγο τη ζελατίνα. Στο κάτω κάτω μην είσαι τόσο μη-μου-άπτου.
    γ)το ίδιο πάλι λέει;
    δ)Πάλι πρόκειται για πρόβλημα του οδηγού και όχι του κράνους.

Γυαλιά αέρα;

Περίεργο, εγώ πως μπορώ και φοράω τα γυαλιά μου;

Οι ζελατίνες, τέλος, αλλάζουν.

Πως θα μπει; κλείσε τη μαμημένη τη ζελατίνα, κάφρε.

Α, και επίσης, αν "περισπαστεί" (τι σκατά σύνταξη είναι αυτή η προσοχή του οδηγού, αποτέλεσμα αυτού είναι η απώλεια ελέγχου;

Αν ΔΕΝ φοράς κράνος, η πιθανότητα να σου μπει το μαμουνι σε μάτι μύτη στόμα αυτί είναι πολύ μεγαλύτερη. Ασ αφήσουμε στην άκρη τα πετραδάκια...

Καλά, δεν βαρέθηκες να διαβάσει (και να απαντησεις) σε όλη αυτή τη π@π@ρια;

Εγώ θα ήθελα να βρω αυτόν και χωρίς επιχειρήματα να του ρίξω μια κουτουλιά με το κράνος!
    Νομίζω θα ήταν πιο αποτελεσματικό!

:rotflmao: :rotflmao:
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Banned
    ναι, σύμφωνοι, αλλά δεν θα τον βοηθούσε σε τίποτα. Μάλιστα, αν τον κοπάναγες με το κράνος θα επιβεβαίωνες αυτό που υποστηρίζει, ότι δηλαδή το κράνος βλάπτει.

Madness? THIS IS SPARTA!! Το avatar του/της Wizard13
    Τελικά είμαστε (βάζω και τον εαυτό μοου μέσα) στενόμυαλοι και βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα... Ο τύπος έχει απόλυτο δίκιο!

1) Το κράνος μειώνει το περιμετρικό οπτικό πεδίο. Ενδέχεται να μην αντιληφθεί ο οδηγός ένα όχημα το οποίο έρχεται από πίσω και να συγκρουστεί με αυτό.
    Φυσικά κάτι παρόμοιο συμβαίνει με πολλά αυτοκίνητα, ειδικά αυτά που βάζουν αντιηλιακές ασπίδες στο πίσω παρμπρίζ.

2) Το κράνος μειώνει την ακουστική αντίληψη και ιδιαίτερα την ικανότητα προσδιορισμού της πηγής του ήχου. Κατά την οδήγηση, ιδιαίτερα μέσα σε πόλη, ο οδηγός αντιλαμβάνεται την ύπαρξη και θέση άλλων οχημάτων από τον θόρυβο π.χ. του κινητήρα ή των τροχών τους. Έτσι είναι δυνατό να κάνει ασφαλείς ελιγμούς και να αποφύγει πρόσκρουση. Κάθε μείωση της ακουστικής αντίληψης του περίγυρου, αυξάνει αισθητά και την πιθανότητα σύγκρουσης.
    Ένα αυτοκίνητο, ειδικά από τα καινούρια και πολύ ακριβά, έχει εκπληκτική ηχομόνωση και κόβει μέχρι και το 98% των εξωτερικών ήχων (Rolls Royce).

Επίσης η χρήση ραδιοφώνου και η ακρόαση μουσικής ιδιαίτερα σε υψηλές στάθμες ήχου, εξαφάνίζει τον οποιονδήποτε ήχο από το περιβάλλον.

3) Η χρήση κράνους δίνει την ψευδαίσθηση ασφάλειας και ο οδηγός γίνεται λιγότερο προσεκτικός. Αυτός που φορά κράνος καθίσταται ανώνυμος και μειώνεται το αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους. Κοινοί εγκληματίες ή τρομοκράτες φέροντες κράνος διαπράττουν αδικήματα χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο να αναγνωριστούν.
    Το ίδιο και ακόμα χειρότερα συμβαίνει με το "κουτί". Οι οδηγοί νιώθουν ασφαλείς ακόμα και μετά από τρακάρισμα, με αποτέλεσμα να μειώνουν την προσοχή τους στο ελάχιστο. Επίσης, ακόμα και σε παράνομη πράξη όπου μπορεί να επέλθει κυνιγητό με σώματα ασφαλείας, ο οδηγός είναι ιδιαίτερα προστατευμένος από πυρά κι έτσι είναι εύκολο να διαφύγει. Επίσης μπορεί να βρει δεκάδες κρυψώνες για την απόκρυψη ναρκωτικών, εκρηκτικών υλών, όπλων, κλπ.

4) Η χρήση κράνους προξενεί αίσθημα μικρής ή μεγάλης δυσφορίας στον οδηγό, ανάλογα με την ευαισθησία του, με αποτέλεσμα να μειώνει σε αντίστοιχο βαθμό και την προσοχή του. Η δυσφορία προκαλείται α) λόγω του βάρους του κράνους, β) λόγω της διατάραξης στην φυσική ψύξη της κεφαλής, διότι αφενός εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας με εξάτμιση του ιδρώτα και εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας και αφετέρου κατακρατά την ηλιακή ακτινοβολία σε περίπτωση που το χρώμα του είναι σκούρο (η χαμηλή εντός πόλης ταχύτητα και οι στάσεις στα φανάρια αποκλείουν την ψύξη), γ) λόγω της υγρασίας που δημιουργείται από την παρεμπόδιση αερισμού, δ) λόγω της μείωσης της οπτικοακουστικής αντίληψης με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται αποκλεισμένο από το περιβάλλον.
    Η χρήση αυτοκινήτου προξενεί αίσθημα δυσφορίας στον οδηγό κι ας μην έχει ευαισθησία. Η δυσφορία προκαλείται α) λόγο της υποερβολικής κίνησης και ταλαιπωρίας που συναντά συνήθως στους δρόμους, β) λόγο της χρήσης a/c όπου αλλάζει δραματικά την ατμόσφαιρα και ξεραίνει τον αέρα με αποτέλεσμα να προκαλεί βήχα κ.α. όπως επίσης το χειμώνα με τη χρήση του ζεστού που ζαβλακώνει και αποκοιμίζει τον οδηγό, γ) λόγο των μυρωδιών μέσα στο αυτοκίνητο, από φαγητά, ψώνια, τσιγάρα, κλανιές, κλπ., δ) λόγω της μείωσης της οπτικοακουστικής αντίληψης με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται αποκλεισμένο από το περιβάλλον.

5) Η χρήση κράνους εμποδίζει τον οδηγό να φορέσει τα γυαλιά κατά του αέρα και ήλιου, ενώ ο ενσωματωμένος πλαστικός ανεμοθραύστης είναι άχρηστος για πολλούς λόγους: α) Αν είναι σκούρος είναι ακατάλληλος για νυκτερινή οδήγηση και αν είναι άχρωμος είναι ακατάλληλος για οδήγηση με ήλιο), β) μετά από ένα διάστημα γεμίζει γρατσουνιές και καθίσταται ακατάλληλος σε κάθε περίπτωση.
    Η χρήση κινητού τηλεφώνου μειώνει ως και 50% την αντίληψη του οδηγού για τον περιβάλοντα χώρο, όπως επίσεις και οι συζητήσεις με συνεπιβάτες, ιδιαίτερα όταν επιβαίνουν παιδιά, όπου αποσπάται η προσοχή του οδηγού, όταν τα παιδιά παίζουν και κάνουν φασαρία.

6) Εάν έντομο, όπως είναι η μέλισσα ή η σφίγγα, εισέλθει και παγιδευτεί στο κράνος, η προσοχή του οδηγού θα περισπαστεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.
    Φυσικά αν αυτό συμβεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο, είναι πολύ πιό έυκολο να τσιμπήσει τον οδηγό, αφού δεν φοράει δερμάτινο ή γάντια ή κράνος κι έτσι έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό δέρματος εκτεθειμένο στο τσίμπημα του εντόμου. Φυσικά μετά από ένα τσίμπημα οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές καθότι το αυτοκίνητο μπορεί να ξεφύγει από την πορεία του και να παρασύρει άλλους στο πέρασμά του.

Έτσι λοιπόν φίλοι μοτοσυκλετιστές, συμφωνούμε με τον κύριο καθηγητή και πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία του κάθε τετράτροχου οχήματος γιατί

είναι άκρως επικύνδινη για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ίδιων των οαδηγών τους!!!!!
    Wizard! "Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα" - Σωκράτης (469πΧ - 399πΧ)
    [font=Geneva]Το να είσαι το παράδειγμα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να φτάσεις ψηλά, είναι ο μόνος τρόπος - Albert Einstein (1879-1955)[/font]

μπλα μπλα
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Wizard13
    ...
    θα προτεινω (και θα επιμεινω) να στειλουμε ενα μηνυμα με αυτες τις αντιπροτασεις...
    Εκτος φυσικα απο το hatemail που εχουμε ηδη στειλει :wacko:

-> παντως αμφιβαλλω κατα ποσο τα ονοματα και οι ιδιοτητες αυτων που εφτιαξαν αυτη τη μπουρδα ειναι πραγματικά..

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Μην ασχολείστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    το πρόβλημα ξεκινάει απο το τι εχεις για να προστατέψεις με το κράνος....
    και η ζωή συνεχίζεται...

Banned
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Μην ασχολείστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!
    Αυτό θα έλεγα και γω αρχικά... αλλά άμα το δεις λίιιιγο αλλιώς... υπάρχουν κάποιοι που τα πιστεύουν αυτά που γράφει ο παπάρας, αν μπορώ να κουνήσω λίγο τα (εναπομείναντα) δαχτυλάκια μου ώστε να τους βοηθήσω, γιατί να μην το κάνω;

αυτα που λεει το αρχικο συνημενο ποστ προξενουν προβληματιμσο...

κυριος για το κατα ποσο ειναι αληθινα αλλα και για το κυρος του γραφωντος (ειδικα ο τροπως που γραφει δεν μιαζει να τεριαζει σε σοβαρο επιστημονα)...

για αλλη μια φωρα ομως αδυνατητε να τα αντημετοπισετε σωστα...

ακομα και αν ολα αυτα που λεει ο τυπος (ή τυπησα) ειναι αποκυηματα της φαντσιασ και στην πραγματικοτητα ειναι μια κακη φαρσα δεν ακουσα απο κανεναν κανενα σοβαρο επηχηρημα για να αποκρουσει τα λεγομενα του...

ουτε ενα ρε παιδια εδωμεσα...
    δεν ξερω τα εχετε γραψει σε καποιο αλλο ποστ παλιοτερα και βαριεστε να επαναλαμβανεστε? θα ηθελα πολυ να μαθω

το μονο που βλεπω ειναι ειρωνικα σχολια, βρισιες-προσβολες ακομα και χειροδικια...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ (εστω και λανθασμενη και επικινδυνη κατα την γνωμη σας)

ετσι, με απηλες για παλουκωμα, με καιωμενουσ πηρσους και τακτικες του εξαγριωμενου οχλου περημενετε να πισετε τους νεους για τους οποιοις τωσο πολυ νοιαζεστε?

οποιος δεν συμφωνει μαζι σας ειναι αιρετικος (και Ο.Κ. ειναι) αλλα και πρεπει να το βουλωνει γιατι θα πεσει ξηλο (εστω και ηλεκτρονικο)...

περημενω εστω και εναν να μου ξεκαθαρισει την αμφηβολια που μπορει και να εχω πια (λεμε τωρα) για το λαθος των λεγωμενων του τυπου αυτου... ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑΑΑΑΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ (στατιστικες και αλλα) και ηρεμο τροπο!!!

Ημαρτον πια δλδ... μερικοι δινετε τιν εντυπωση πως μπενετε φτιαγμενοι για καυγα...

αδε για μας

Ο Κουζουλός...
    Έλεος ρε sonic22!
    Χρειάζεται επιχειρήματα, μυαλό και φαντασία για να καταλάβεις πως θα γίνει η μούρη σου(στη καλύτερη περίπτωση) αν πέσεις σε ένα αμάξι,τοίχο ή στην άσφαλτο ακόμα και με μικρή ταχύτητα όπως των 80χμ/ω?

ρε συ gRim edw enas "epistimonas" sou leei oti einai exeretika pithano na spaseis ton sberko sou...

kai to 10% apo ayto pu leei na isxiei einai poli gia na problimatistw kai na thelw na to psaxw parapanv.. den nomizeis?

σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω με τον τροπο που αντημετοπιζει ο τυπος τα "προβληματα του κρανουσ"
    αλλα θα ανησηχισω πολυ αν δω αυριο μια στατιστικη απο το ΕΚΑΒ οτι εχουμε καταγματα σπονδιλικης και αναπηριες λογο κρανουσ..

απλα θελω να μαθω απο καποια πιο εγγηρη πηγη την πραγματικοτητα και οχι απο οσα κατεβαζει η κασιδα μου και χωραει το μιαλο μου...

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    ΠΩ ΠΩ ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΛΕΜΕ
    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ Ο/Η ΤΥΠΟΣ/ΤΥΠΗΣΑ
    ΕΧΩ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!
    ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΚΑΡΝΟΣ)

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!

ΠΩ ΠΩ ΛΕΜΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΣΚΑΤΑ ΠΗΓΕ Η ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ

απο την σελιδα:
    (Ο συντάκτης του παρόντος δεν το στηρίζει σε ασκήσεις επί χάρτου, είναι ο ίδιος οδηγός δικύκλου 250κε επί τριάντα έτη και κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα, χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς καν πτώση…)»
    Ε ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ''ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ''
    ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΛΕΜΕ

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΑΙ Γ@@@@@ΣΟΥ ΡΕ Μ@#$%ΚΑ

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    αλλο ενα απο τα ''σοβαρα'' επιχειρηματα του συγγραφεα:

<<Η τροχαία άρχισε σαρωτική εκστρατεία επιβολής χρήσης κράνους στους οδηγούς δικύκλων με την χρήση μέσων όπως είναι οι γερανοί κλπ.>>

και που λετε παιδια εκει που με εχει ο τροχαιος και μου κανει κυρηγμα για το κρανος, σκαει ενας γερανος ΝΑΑΑΑΑ και με αναγκαζει να το φορεσω!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ακομα και αν εχω 10% πιθανοτητα να μεινω αναπηρος, και 90% πιθανοτητα να λιωσω το κεφαλι μου, επιλεγω το πρωτο και φοραω κρανος!

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF